SEMANTICA

Société en commandite simple


Dénomination : SEMANTICA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.270.337

Publication

22/11/2013
ÿþ A1od 2.7

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111 IIIU mimi

*13175425*

11111

r

bE

B st

.*.es. Tenr,r~ o

1 Z NOK

1013 m

Grif ie

~~f_'LT'" r

Ondernemingsnr : 0838.270.337

Benaming

(voluit) : SEMANTICA

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Ambachtenstraat 10 te 8900 leper

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetes

Uit de bijzondere algemene vergadering dd. 01/09/2013 blijkt dat met éénparigheid van stemmen de maatschappelijke zetel verplaatst wordt naar Brugseweg 67/a3c te 8900 leper en dit met ingang vanaf 0I/09/2013.

Zaakvoerder

Caroline Lamoral

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/08/2011
ÿþ---

Mal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akteANK o

4Urn

2 Ais, 2411

0

Griffie .

ININIVIIIIdII~VIIVI 111

X11125031'

Vo beho aan Belg Staat

Ondernemingsnr :8 3 8 2 7 0. 3 3 7

Benaming

(voluit) : Semantica

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap Zetel : Ambachtenstraat 10 - 8900 leper Onderwerp akte : Oprichting

Op 1 augustus 2011 werd te leper bij onderhandse overeenkomst de oprichting en volgende statuten overeengekomen :

Artikel 1 Naam

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "Semantica".

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 leper, Ambachtenstraat 10. De zetel mag niet overgebracht worden naar een andere plaats zonder de toestemming van de algemene vergadering van vennoten.

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in eigen naam

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

-het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

-het verwerven en aanhouden van participaties, in eerder welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of  ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

IEPEa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeid zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vennootschap heeft eveneens tot doel:

-het verstrekken van verzorging, verpleging In de meest uitgebreide zin van het woord, aan personen, en dit onder de voorgeschreven bepalingen van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering;

-de levering van alle prestaties van algemene lichaamsverzorging;

-de aan- en verkoop, het huren, het verhuren, het leasen van alle medisch en verpleegkundig materiaal, met uitsluiting van alle medicatie door de wet geregistreerd, ten behoeve van patiënten, en dit aan particulieren, handelaars en ondernemingen;

-het scheppen van mogelijkheden om verpleegkundigen toe te laten zich verder te bekwamen in de medische discipline, dit ten einde een kwalitatief hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken;

-de uitbating van rusthuizen en bejaardentehuizen;

-de aankoop, de verkoop, het bouwen, het huren en verhuren, de uitbating van rusthuizen en

bejaardentehuizen, in het algemeen van alle onroerende goederen, het beheer daarvan, verbeteringen en/of opfrissingen van onroerende goederen in de ruimste zin van het woord.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap kan niet beëindigd worden door de wil van één of meerdere van de vennoten.

Artikel 5 Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 2000 euro en wordt vertegenwoordigd door 20 aandelen, elk met een fractiewaarde van een/twintigste van het maatschappelijk kapitaal. Het kapitaal wordt ingebracht als volgt :

 door Caroline Lamoral, wonende te 8900 leper, Ambachtenstraat 10 voor een bedrag van 1 700 euro  door Stephanie Mertens, wonende te 8900 leper, Ambachtenstraat 10 voor een bedrag van 100 euro  door Matthias Mertens, wonende te 8900 leper, Ambachtenstraat 10 voor een bedrag van 100 euro  door Nathalie Mertens, wonende te 8900 leper, Ambachtenstraat 10 voor een bedrag van 100 euro Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

 aan Caroline Lamoral : 17 aandelen

aan Stephanie Mertens : 1 aandeel

 aan Matthias Mertens : 1 aandeel

 aan Nathalie Mertens : 1 aandeel

Artikel 6 Beherende en stille vennoten--

Caroline Lamoral is hoofdelijk aansprakeljke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

Stephanie Mertens, Matthias Mertens en Nathalie Mertens zijn stille vennoten. Zij dragen niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd hebben in de vennootschap in te brengen. De machten van de stille vennoten bestaan in :

 de controle van de vennootschap;

 het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7 Bestuur van de vennootschap

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders welke of derden, of beherende vennoten kunnen zijn.

Wordt tot die hoedanigheid als statutair zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: mevrouw Caroline Lamoral, voornoemd.

Dit mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van onroerende goederen van de vennootschap is echter het eenparig akkoord van alle vennoten vereist.

De zaakvoerders zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreek-'se of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsondememing van dezelfde of van een andere aard, tenzij in gemeen overleg met de algemene vergadering van vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Artikel 9 Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen, die overeenstemt met de waarde van het aandeel van de overledene. Deze waarde zal bepaald worden op basis van de intrinsieke waarde van de vennootschap (boekhoudkundig eigen vermogen, waarbij de activa geherwaardeerd worden aan hun actuele intrinsieke waarde).

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken,

noch de normale gang van zaken van de vennootschap belem-'meren.

Artikel 10 Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het eerste boekjaar gaat in op heden en zal afgesloten worden op 31 december 2011.

Ieder jaar op 31 december zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11 Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

Artikel 12 Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen. Artikel 13 Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand februari om 10 uur op de maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vôôr de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen een gewone meerderheid, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 14 Ontbinding  Vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

VOLMACHT

Een bijzondere volmacht wordt verleend aan mevrouw Stefanie Masschelin, aan mevrouw Stefanie De Neve, aan mevrouw Valérie Meulebroeck en aan mevrouw Ann De Wilde, die allen keuze van woonplaats doen te B-8800 Roeselare, Clintonpark, Ter Reigerie 7 bus 3, alleen handelend en met bevoegdheid tot indeplaatsstelling, om de inschrijving en alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de Ondernemingsloketten, de BTW-Administratie, de Administratie van de Directe Belastingen, de sociale verzekeringsfondsen, en om het even welke andere administratieve instanties.

Aldus overeengekomen te leper op datum van 1/08/2011

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend afschrift,

Caroline Lamoral, statutair zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Coordonnées
SEMANTICA

Adresse
AMBACHTENSTRAAT 10 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande