SERGA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SERGA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 466.222.184

Publication

31/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 06.06.2012, NGL 25.08.2012 12460-0388-011
21/06/2012
ÿþNad Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0466.222.184

Benaming

(voluit) : SERGA

(Verkort):

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Diksmuidsesteenweg 347, 8800 Roeselare

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor Meester Annelies HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap "Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op negenentwintig mei tweeduizend en twaalf, waarvan een expeditie wordt neergelegd vbbr registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering de volgende besluiten genomen heeft :

Eerste besluit.

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met vijfhonderd vijf en zeventigduizend euro (¬ 575.000,00) om het te brengen van honderd negen en tachtigduizend zevenhonderd zesentwintig euro vijfenzestig cent (¬ 189.726,65) op zevenhonderd vier en zestigduizend zevenhonderd zesentwintig euro vijfenzestig cent (¬ 764.726,65), zonder creatie van nieuwe aandelen, waarop kan worden ingeschreven in geldspeciën.

De vergadering stelt vast dat op deze kapitaalverhoging volledig werd ingeschreven en dat deze volledig volstort werd in speciën als volgt :

- door de Heer Christophe Serrus voor een bedrag van tweehonderd zeven en tachtigduizend vijfhonderd euro (¬ 287.500,00);

- door Mevrouw Dominique Gailliaerd voor een bedrag van tweehonderd zeven en tachtigduizend vijfhonderd euro (¬ 287.500,00).

Ondergetekende notaris bevestigt dat voormelde bedragen gedeponeerd werden bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap bij Argenta Spaarbank, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op vijfentwintig mei tweeduizend en twaalf.

Bijgevolg beschikt de vennootschap vanaf heden over een bedrag van vijfhonderd vijf en zeventigduizend euro (¬ 575.000,00).

De aandeelhouders komen uitdrukkelijk overeen dat voor deze kapitaalverhoging geen nieuwe aandelen worden uitgegeven maar dat de vergoeding voor de inbreng bestaat uit een evenredige verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Door de verrichtingen die voorafgaan werd deze kapitaalverhoging volledig onderschreven en volstort. Tweede besluit.

De vergadering besluit tot de herformulering van de modaliteiten en de voorwaarden van het vestigen ven bijhuizen en agentschappen, de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in speciën, van de kapitaalaflossing, de aard van de aandelen, de uitgifte van obligaties en warrants, de bevoegdheid, de werking, de samenstelling en bijeenkomst van de raad van bestuur, de mogelijkheid van het instellen van een directiecomité, de benoeming en bezoldiging van de bestuurders en commissarissen, de bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, de winstverdeling, de ontbinding en de vereffening, dit alles zoals bepaald in het derde besluit hierna,

Derde besluit :

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten en de statuten te actualiseren naar aanleiding van het Wetboek van Vennootschappen van zeven mei negentienhonderd negenennegentig.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten voortaan zullen luiden als volgt (bij uittreksel) :

Artikel één ; Aard  Naam.

De vennootschap is een handelsvennootschap en heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de naam : "SERGA".

Artikel twee : Zetel.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1 Z, [ib, 2012

i LIA KOOPHANDEL l', 11i"ill.11i

i le

1

bsEt. ili111J1111q1.1110*

e _ 7."2. =l ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Diksmuidsesteenweg 347.

Artikel drie Doel.

De vennootschap heeft als doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met

derden, zowel in België als in het buitenland :

1, bij te dragen tot de vestiging en ontwikkeling van ondernemingen;

2, ontwikkelen, exploiteren en verhandelen van alle roerende en onroerende goederen, en inzonderheid

a) het verwerven door inschrijving of aankoop voor eigen rekening of voor rekening van derden, van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen;

b) het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

c) het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel verband houden;

d) het patrimonium gevormd door inbrengen en aanschaffingen en grotendeels bestaande uit onroerende goederen, te behouden, en in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden:

e) kopen, verkopen, huren, verhuren, leasen van aile roerende goederen en materialen.

De vennootschap zal er zorg voor dragen haar onroerende goederen slechts te vervreemden wanneer deze bouwrijp geworden zijn, of wanneer volgens het normaal patrimoniumbeheer als een goede huisvader, de realisatie gepast lijkt.

Binnen het kader van haar doel, zal de vennootschap mogen overgaan tot het aankopen, opschikken, uitrusten of valoriseren, bouwen, verhuren of in huur nemen van onroerende goederen al dan niet gemeubeld. De vennootschap heeft verder tot doel om een patrimonium, gevormd door het nemen van participaties in ondernemingen, te behouden en in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden. Bovenstaande opsomming is aanwijzend en niet beperkend en dient geïnterpreteerd te worden in de meest uitgebreide zin, alle activiteiten mogen uitgeoefend worden zowel in het binnenland als in het buitenland. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig " noch activiteiten als bedoeld door de wet van zes april negentienhonderd vijf en negentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs,

De vennootschap mag aile burgerlijke, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen doen die rechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap mag alle verbintenissen aangaan, borg stellen ten gunste van derden, kredieten en leningen toestaan.

Artikel vier : Duur.

De duur van de vennootschap is onbeperkt.

Artikel vijf : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op zevenhonderd vier en zestigduizend zevenhonderd zes en twintig euro vijfenzestig cent (E 764.726,65) en wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vierenzestig (764) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen,

Artikel twaalf : Raad van bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door de raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten, al dan niet aandeelhouders, welke benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt; zij zijn herbenoembaar.

Het mandaat van de bestuurders mag, behoudens herkiezing en voor zolang de wet de duurtijd van het mandaat beperkt, de termijn van zes jaar niet overschrijden. Het neemt een einde onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar waarin het vervalt,

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Zij worden in hun hoedanigheid van bestuurders vertegenwoordigd op de vergadering van de raad door hun vaste vertegenwoordiger overeenkomstig de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel zeventien : Bevoegdheden van de raad van bestuur,

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is,

Artikel achttien : Directiecomité.

De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur, Artikel negentien ; Dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden genaamd, gedelegeerd bestuurder of aan één of meer directeurs.

Artikel twintig : Bijzondere volmachten.

De vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierna gezegd, kan gemachtigden van de vennootschap aan-stel-len.

Achteen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever(s) in geval van overdreven volmacht.

Artikel éénentwintig : Vertegenwoordiging van de vennootschap bij haar handelingen en in rechte.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte, Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap in haar handelingen en in rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of één gedelegeerd bestuurder, die alleen optreedt.

Besluit de raad van bestuur tot het instellen van een directiecomité, dan zal de vennootschap bovendien geldig vertegenwoordigd worden in haar handelingen en in rechte, door twee leden van het directiecomité, die samen optreden.

Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerde voor dit bestuur indien er slechts één benoemd werd en door ieder gedelegeerde indien er meerdere zijn.

Zij wordt bovendien geldig vertegenwoordigd door de bijzondere gevolmachtigden binnen de grenzen van hun volmacht.

Artikel drie en twintig : Ondertekening van akten.

Alle akten die de vennootschap verbinden, andere dan deze welke betrekking hebben op het dagelijks bestuur, moeten behoudens uitdrukkelijke delegatie, ondertekend worden door twee bestuurders of door een gedelegeerd bestuurder. Deze zullen ten opzichte van derden geen bewijs moeten leveren van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur.

Artikel vierentwintig ; Uitgifte van obligaties.

De raad van bestuur kan bij eenvoudige beslissing obligatie- of andere leningen, hypothecaire of andere schuldbrieven, kasbons of obligaties uitgeven, De raad van bestuur bepaalt alsdan het type, de uitgiftevoorwaarden, de interestvoet, de delgings- en terugbetalingsvoorwaarden en alle andere bijzondere voorwaarden.

Artikel negenentwintig : Gewone algemene vergadering.

Ieder jaar, de eerste woensdag van de maand juni om achttien uur heeft de gewone jaarlijkse algemene vergadering plaats in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Artikel dertig : Toelating tot de algemene vergadering.

De eigenaars van aandelen op naam moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering de raad van bestuur schriftelijk inlichten van hun intentie aan de algemene vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen meedelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest neerleggen waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

Ben aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

Elke overdracht van aandelen op naam in het register der aandeelhouders wordt gedurende een periode van vijf dagen voor de algemene vergadering geschorst.

De obligatiehouders mogen aan de algemene vergadering deelnemen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de kennisgeving hebben gedaan zoals voorzien in de eerste paragraaf.

Artikel éénendertig ; Aantal stemmen,

Ieder maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel zevenendertig : Boekjaar.

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Artikel negenendertig :Winstverdeling,

Het batig saldo dat de balans aanwijst, na aftrek van alle lasten, algemene kosten, afschrijvingen, alle fiscale en andere provisies, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst, wordt jaarlijks vijf ten honderd voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer de wettelijke reserve één/tiende bereikt van het maatschappelijk kapitaal.

De vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over de aanwending van het saldo.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het Laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding,.

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats waarop de dividenden zullen uitbetaald worden.

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorschriften van de toepasselijke bepalingen van het Wetboek van Vennoot-schappen.

Elke uitkering die in strijd is met voorgaande bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Artikel twee en veertig : Verdeling van het na vereffening overblijvende saldo.

' Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de

terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van ai de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag worden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde Rechtbank van Koophandel, zolang dit wettelijk vereist is.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd

- expeditie van de akte-statutenwijziging

gecoördineerde statuten

Geassocieerd Notaris Annelies Himpe te leper

Op de laatste blz. van L.0 k B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

03/01/2012
ÿþ Mod Word 11.1

r~r '.1 In de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Fe eer..':.:bij g~ p

na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

2 1. 12. 2011

RECaYSANK KOOPHANDEL

(ernie

31OFl I=1UK___ _ _



io

*12001530*

1

Voc behoi aan I Belgi Staats

Ondernemingsnr : 0466.222.184

Benaming

(voluit) : Serga

(verkort) :

Rechtsvorm : NV

Zetel : Diksmuidsesteenweg 347, 8800 Roeselare (volledig adres)

Onderwerp akte ONTSLAG BENOEMING BESTUURDERS

Uit de notulen van de algemene vergadering gehouden op 1 juni 2011 blijkt dat met ingang van 1 juni 2011

de volgende bestuurders werden herbenoemd voor een periode van 6 jaar tot de algemene vergadering

van 2017

-De Heer Serrus Christophe, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuidesteenweg 347

-Mevrouw Gailliaerd Dominique, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuidesteenweg 347.

het ontslag werd aangeboden als bestuurder met ingang van 1 juni 2011 van de NV Serrus - MKV , met zetel te 8900 leper, Rozendaalstraat 51, BTW BE 454.312.465 , vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Christophe Serrus

Uit de raad van bestuur van 1 juni 2011 blijken volgende beslissingen :

Benoeming tot gedelegeerd bestuurder :

-De Heer Serrus Christophe, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuidesteenweg 347

Serrus Christophe

Gedelegeerd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 01.06.2011, NGL 23.08.2011 11434-0094-012
31/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 02.06.2010, NGL 26.08.2010 10449-0067-012
14/08/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 03.06.2009, NGL 12.08.2009 09564-0315-012
01/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 04.06.2008, NGL 25.06.2008 08297-0309-014
02/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 06.06.2007, NGL 21.06.2007 07276-0323-015
15/09/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 01.06.2005, NGL 09.09.2005 05674-0093-014
08/10/2004 : KOA018026
06/01/2004 : KOA018026
19/12/2003 : KOA018026
26/06/2003 : KOA018026
27/09/2002 : KOA018026
12/10/2001 : KOA018026
11/04/2001 : KOA018026

Coordonnées
SERGA

Adresse
DIKSMUIDSESTEENWEG 347 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande