SINT-BAVO VRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-BAVO VRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.681.519

Publication

03/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

De vereniging draagt de naam  Sint-Bavo Vrienden .

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging

vermelden de naam van de vereniging onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder

winstoogmerk of door de afkorting  VZW en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8710 Sint-Baafs-Vijve, Kraaienhof 11 (gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen). Ze kan enkel op beslissing van de algemene vergadering naar eender ander adres worden overgebracht.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel het inrichten van sport-en feestactiviteiten in de meest ruime zin van het woord, met bijzondere aandacht voor de  jaarlijkse en wijdvermaarde Loop- en Zwemwedstrijden voor honden . Het organiseren van manifestaties in dit verband en binnen dit kader onder meer het verkopen van drank, het

De Blanck Paul, Rijksweg 148, 8710 Sint-Baafs-Vijve

De Ketele Guy, Kraaienhof 38, 8710 Sint-Baafs-Vijve

De Smet Bert, Baron vd Bruggenlaan 29/1.01, 8710 Wielsbeke

Dewaele Lander, Wakkensteenweg 31, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Duyck Eddy, Bossenstraat 40, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Herman Vincent, Roggestraat 1, 8710 Wielsbeke

Kesteloot Koen, Leliestraat 6, 8710 Wielsbeke

Mullie Marc, Loverstraat 83, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Naessens André, Kraaienhof 11, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Vandenbossche Rik, Waterstraat 50, 8710 Wielsbeke

Van Ryckeghem Eddy, Nieuwstraat 19, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Vervaeke Randal, Wakkensteenweg 33, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Vlamynck Linda, Priesteragiestraat 9, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Verklaren bij deze akte een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen.

Titel 1: Benaming, zetel, doel en duur

Ondertekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sint-Bavo Vrienden

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kraaienhof(S.B.V.) 11

8710 Wielsbeke (Sint-Baafs-Vijve)

België

*15309068*

Luik B

0631681519

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

01-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

inrichten van een tombola, fondsenwerving, ticketverkoop, merchandising, hetzij zelf georganiseerd of uitbesteden aan derden.

Tot verwezenlijking van haar doel kan de vereniging alle daartoe noodzakelijke en wettelijke middelen aanwenden en initiatieven ontplooien, onder meer de organisatie van allerhande activiteiten die het hoofddoel bevorderen, steunen of vergemakkelijken. Zij zal alle roerende en onroerende goederen mogen gebruiken, huren of verhuren, in eigendom, vruchtgebruik of erfpacht hebben of vervreemden, die voor het verwezenlijken van haar doel nuttig of nodig kan zijn.

Deze opsomming is niet limitatief. De vereniging is niet gebonden aan enige politieke of filosofische overtuiging.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel 2: Lidmaatschap

Artikel 5: Lidmaatschap

Het aantal leden-medewerkers is onbeperkt, maar het aantal stemgerechtigde leden moet minstens 3 bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6: Toetreding

Paragraaf 1. De vereniging bestaat uit de huidige actieve leden en zij, die in de toekomst, als actief lid zullen opgenoemd worden. Daarenboven bestaan er ook medewerkers, die de status van sympathisant lid krijgen, maar zij genieten van geen enkel recht binnen de vereniging. Enkel de algemene vergadering beslist tot de toetreding van actieve leden, mits 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

Het aantal leden is onbeperkt maar de vereniging mag nooit door minder dan drie actieve leden beheerd worden. De actieve leden worden niet verplicht tot een jaarlijkse bijdrage.

Paragraaf 2. De algemene vergadering heeft recht om over de toelating van nieuwe leden te beslissen en geniet hier aangaande over absolute beoordelingsvrijheid en dient de genomen beslissingen niet te rechtvaardigen. Paragraaf 3. De lijst van de actieve leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel.

Paragraaf 4. Elk lid is vrij om de vereniging te alle tijde te verlaten, dit ontslag moet verplicht ingediend worden volgens de wet ter attentie van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan op een vergadering voorgedragen worden. Het lid wordt per aangetekend schrijven binnen de 15 dagen aan betrokkene medegedeeld.

Paragraaf 5. Een uittredend of uitgesloten lid verliest alle rechten over de verenigingsfondsen. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtpersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 7: Stemgerechtigde leden

De stemgerechtigde leden zijn de werkende leden.

Artikel 8: Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijd door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. Het staat de algemene Vergadering vrij om bijkomende bestuurders te benoemen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn.

Artikel 9: Minimum bestuurders

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Een lid kan zijn ontslag indienen door een aangetekende brief te sturen naar de Raad van Bestuur. Zijn ontslag wordt aanvaard wanneer de Raad van Bestuur deze brief ondertekend heeft.

Artikel 10: Bijeenroeping  beraadslaging

10.1. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan een ondervoorzitter de oudste aanwezige bestuurder.

10.2. De Raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, dien geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij de gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

10.3. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een ander bestuurder om hem op een

Titel 3: Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

10.4. De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder punten 10.1 en 10.3 blijven van toepassing.

10.5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, dit schriftelijk akkoord kan medegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

10.6. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of voorzitter en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11: Bevoegdheid

11.1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bakverrichtingen, het heffen van hypotheken.

11.2. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door 2/3 handtekeningen uit de Raad van Bestuur

11.3. Voor daden van dagdagelijks bestuur, is elke bestuurder afzonderlijk bevoegd. Tot het dagdagelijks bestuur behoren onder meer handelingen of verrichtingen die een bedrag van 5.000 euro per geval niet overschrijden. Met die 5.000 euro wordt een factuurbedrag bedoeld voor aankoop van goederen of prestaties.

11.4. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Dit mandaat wordt individueel uitgevoerd. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De persoon kan ook ontslag indien bij de Raad van Bestuur door een aangetekende brief in te dienen bij de Raad van Bestuur. Zijn ontslag wordt aanvaard wanneer de Raad van Bestuur dit ondertekend heeft.

11.5. De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en of de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgende alles worden opgelegd wat in net belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 12: Samenstelling  vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter. Bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Het verdere gebruik van lid of leden heeft betrekking op de actieve leden.

Artikel 13: bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

De wijziging van de statuten

Het benoemen en afzetten van de bestuurders

Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, in

geval dat er een bezoldiging wordt toegekend.

De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

Het uitsluiten van een lid

Het laten toetreden van een lid

De omzetting van de van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De algemene vergadering is bovendien bevoegd voor het goedkeuren van het Reglement van Interne orde dat

de nadere werking bepaalt, met een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen en/of vertegenwoordigde

stemmen. Het reglement kan alleen gewijzigd worden voor zover de voorgestelde wijzigingen zijn opgenomen in

de agenda van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Titel 4: De Algemene Vergadering

Artikel 14: Bijeenroeping

14.1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minsten één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, en dit binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. 14.2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

14.3. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, per email of fax, minsten 8 dagen voor de vergadering.

14.4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijzen een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordig zijn en alle leden hiermee akkoord gaan. Ieder voorstel, onderteken door minstens één twintigste van de actieve leden, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd en behandeld worden.

14.5. Belanghebbende derden en actieve leden hebben inzage op algemene vergaderingen door hen aan het woord te laten wanneer ze dit wensen en door hun stemrecht wanneer er beslissingen worden genomen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Raad van Bestuur, de secretaris van de Raad van

Bestuur, treedt op als secretaris.

Artikel 16: Verslag

Er worden notulen opgesteld van iedere vergadering. Uittreksels worden door de secretaris, op verzoek,

afgeleverd aan de leden en aan alle personen die een rechtmatig belang kunnen laten gelden.

Artikel 17: Boekjaar

17.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 18: Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een Wielsbeekse vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Voor alles waarin door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van van 27 juni 1921, gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Worden benoemd tot bestuurders:

* Voorzitter: Marc Mullie

* Ondervoorzitter: Linda Vlamynck

* Secretaris: Andre Naessens

* Penningmeester: Guy De Ketele

* Andere bestuursleden

- Paul De Blanck

- Bert De Smet

- Lander Dewaele

- Eddy Duyck

- Vincent Herman

- Koen Kesteloot

- Rik Vandenbossche

- Eddy Van Ryckeghem

- Randal Vervaeke

Aldus opgemaakt te Sint-Baafs-Vijve in 13 exemplaren.

Titel 5: Begroting, rekeningen en controle

17.2. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris. 17.3. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Titel 6: Ontbinding en vereffening

Marc Mullie

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Oprichter

MOD 2.2

Coordonnées
SINT-BAVO VRIENDEN

Adresse
KRAAIENHOF 11 8710 SINT-BAAFS-VIJVE

Code postal : 8710
Localité : Sint-Baafs-Vijve
Commune : WIELSBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande