SLOVO VOLLEY BRUGGE

Association sans but lucratif


Dénomination : SLOVO VOLLEY BRUGGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.499.146

Publication

29/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

X11196 596*

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

NEERGELEGC ier GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

'6 Die«

On rin

D:

Ondememingsnr : 0475.499.146

Benaming

(voluit) : SLOVO VOLLEY BRUGGE

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wittemereldreef6, 8200 Brugge

Onderwerf akte : Wijziging raad van bestuur en aanpassingen aan de statuten. In de algemene vergadering van 23 augustus 2011 is overeengekomen:

Er wordt overgegaan tot de nieuwe samenstelling van de VZW

Ontslag van de secretaris David Neutens als bestuurder.

Volgend lid is verkozen als bestuurder van de VVZW: Kevin Meyfroot

Volgend lid is verkozen als bestuurder van de VVZW: Gerda Kyndt

Volgend lid is toegtreden tot de VZW: Karen Meyns

De bestuurders hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid :

Voorzitter: Guida Meyns

Ondervoorzitter: Ann Hiltrop

Penningmeester: Rik Vertinde

Secretaris: Kevin Meyfroot

bestuurder: Gerda Kyndt

Gewoon lid: Karen Meyns

Er worden aanpassingen gedaan aan de statuten van de vzw. waarvan hiernavolgend de nieuwe statuten :

VERENIGING ZONDER WINSTGEVEND DOEL

"SLOVO DAMES BRUGGE

STATUTEN

TITEL-NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1- De vereniging draagt de naam: "SLOVO VOLLEY BRUGGE".

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten

haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend

doel."

Artikel 2- De zetel van de vereniging is gevestigd te Wittemereldreef 6; 8200 Brugge. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Hij mag overgeplaatst worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van, bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten..

Artikel3- De vereniging heeft tot doel: de bevordering en de beoefening van de sport in het algemeen en de volleybaisport in het bijzonder. Daarvoor is de vereniging aangesloten ais club bij de "Vlaamse Volleybalbond" in het kort "VVB" met als zetel te 1800 Vilvoorde, Beneluxlaan 22, onder de naam "Slovo Volley Brugge" met stamnummer W2223.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden, zowel.

rechtstreekse als onrechtstreekse. .. .

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doet, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4  De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITELII - DE LEDEN

Artikel 5  De vereniging is samengesteld uit leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het minimum aantal leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

De werkende leden alleen hebben stemrecht op de algemene vergadering. De werkende leden zijn die welke deze akte ondertekenen en de personen die door de raad van bestuur als werkend lid worden aanvaard.

Artikel 6  Eenieder die wenst werkend lid te worden, moet een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur, die de kandidatuur onderzoekt tijdens haar eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur beslist vrij, met gewone meerderheid van stemmen, over elk verzoek tot toetreding. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Diegene die niet als werkend lid werd aanvaard, kan zich opnieuw kandidaat stellen.

-De niet-werkende leden zijn aile andere personen die op aanvraag van de club aangesloten zijn bij de Vlaamse Volleybalbond onder het stamnummer W2223 en die hun jaarlijkse bijdrage betalen. Alle leden die ook aangesloten zijn bij de Vlaamse Volleybalbond zijn onderworpen aan de reglementeringen van de Vlaamse Volleybalbond.

Artikel 7  De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binne de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitstuiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 8 - § 1: Door alle leden is een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage verschuldigd. Het bedrag ervan, met een maximum van 750 euro wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgelegd, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de werkende en de niet-werkende leden Deze bijdrage wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgelegd.

§2: De inkomsten van de vereniging kunnen, behalve de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage , ook giften, legaten, toelagen en andere bedragen omvatten.

Artikel 9. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITELIII  De ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10- De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Artikel 11  De algemene vergadering is het hoogst orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

5.de uitsluiting van leden

Artikel 12  De algemene vergadering , genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar warden bijeengeroepen in de loop van de maand augustus. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens éénvijfde van de werkende leden. Ieder voorstel dat ondergetekend is door één/vijfde van de leden moet op de agenda worden geplaatst. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13  De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewonen brief, ondergetekend door de voorzitter van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij de artikelen 8,12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, kan de vereniging geldig beraadslagen over de punten de punten die niet op de agenda vernield zijn.

Artikel 14- Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een lid moet zijn van de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15- De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 16- De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Artikel 17  De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar aile leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming , ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV  HET BESTUUR

Artikel 18- De vereniging wordt bestuurd door een raad van tenminste drie bestuurders, die werkend lid moeten zijn van de vereniging.

-Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar. Hun benoeming geldt voor een duur van drie jaar, maar zij zijn herbenoembaar bij aftreden. De algemene vergadering beslist hierover geldig bij gewonen meerderheid van stemmen, indien de helft van zijn leden aanwezig is.

-De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris. -Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

-Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

-In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

-De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

-De besluiten worden genomen bij een gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

-Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondergetekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uitreksels die moeten worden voorgelegd , worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 19  De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur en beschikking stellen, van welke aard

ook, die voor het verwezenlijken van het doel de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de

wet of door deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

-De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk - overdragen aan

één of meerdere van zijn leden en zelfs aan derden.

-De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op, als eiser of

als verweerder door toedoen van haar voorzitter of van twee bestuurders, die samen optreden.

-De voorzitter vertegenwoordigt de raad van bestuur voor alle handelingen van dagelijks bestuur.

-De raad van bestuur kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde

rechtshandelingen.

-De bestuurders kunnen evenwel niet zonder de toestemming van de algemene vergadering besluiten tot

rechtshandelingen, die verband houden met het vervreemden van onroerende goederen en/of vestiging van

hypotheek, alsook voor alle investeringen, contracten en betalingen boven de som van 2500 euro.

-De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementeringen uit die hij nodig oordeelt.

-De raad van bestuur maakt jaarlijks een ledenlijst op.

Artikel 20  Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V  BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 21  het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni van ieder jaar, het eerste boekjaar

loopt van 1 juli 2001 tot 30 juni. van het jaar daarna. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van

MOD 2.2

Voor-

' behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

bestuur de rekeningen van het verlopen jaar opgemaakt Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

-Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI  ONTBINDINGVEREFFENING

Artikel 22- De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden van een lid, door de ontbinding van een rechtspersoon- lid of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

Artikel 23  Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing. Daar de VVB voor elk bij hen aangesloten lid ' een verzekering afsluit wordt er geen afzonderlijke verzekering afgesloten door de VZW. De vereniging is derhalve niet aansprakelijk voor ongevallen die door deze verzekering gedekt zijn.

Bijzondere bepalingen

De aangeduide bestuurders zijn bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van

stemmen aangeduid tot uiterlijk 30 juni 2014 en met ingang van heden, als:

Voorzitter: Guide Meyns

Ondervoorzitter: Ann Hiltrop

Penningmeester: Rik Verlinde

Secretaris: Kevin Meyfroot

bestuurder: Gerda Kyndt

Die tevens het dagelijks bestuur vormen van de vereniging.

Gewoon lid: Karen Meyns

Gedaan te Brugge op 28 september 2011 .

Guido Meyns, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SLOVO VOLLEY BRUGGE

Adresse
WITTEMERELDREEF 6 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande