SPARRENHOVE

Association sans but lucratif


Dénomination : SPARRENHOVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.823.461

Publication

18/12/2012
ÿþMOD 2.0

02!I,Hji

vc behc

aar

Be Staal

C':I:ûrr s: 1 j j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nedergelegd ter griffie van cie

rechtbank van koophandel

Brugge -- a op 0

DEC. 2012

Griffie Oe grrfffer

etende

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Voorwerp akte :

05.04 8-23 iju

VZW Sparrenhove

Vereninging zonder Winstoogmerk

Zwevezelestraat 57 8820 Torhout

Stichting van een vzw

De hierna genoemde personen: rijksregisternummer 81.11.15-113.51 rijksregisternummer 49.03.06-269.19 rijksregisternummer 51.08.26-304.43 rijksregisternummer 59,04.04-138.39 rijksregisternummer 58.06.07-399.69 rijksregisternummer 67.03.13-212.50 rijks registernum mer 51.06.26-251.82 rijksregistemummer 67,08.25-213.15 rijksregisternummer 56.02.11-231.47

Adam Wim, Kwaplasstraat 44, 8820 Torhout, Callewaert Ronny, Rijselstraat 154, 8820 Torhout, Decan Astrid, Hazelaerestraat 4, 8820 Torhout Deseranno Brigitte, Kortemarkstraat 163, 8820 Torhout Gouwy Rik, Kwaplasstraat 6, 8820 Torhout Moutton Greta, Koolskampstraat 44, 8820 Torhout Tally Joël, Zwevezelestraat 57, 8820 Torhout Vandewiele Stefaan, Zwevezelestraat 82, 8820 Torhout Verbrugghe Willy, Rijselstraat 98, 8820Torhout

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden,, een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 én de Wet van 16 januari 2003 (hierna "de Wet" genaamd) onder de hierna volgende voorwaarden

STATUTEN

TITEL I Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1 De VZW draagt als naam: "VZW Sparrenhove".

Art, 2 De zetel van de VZW is gevestigd te Zwevezelestraat 57, 8820 Torhout en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oostende.

Art. 3 De VZW heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het uitbaten en beheren van de parochiale lokalen op de wijk De Goede Herder te Torhout, ten behoeve van de inwoners van de wijk De Goede Herder en ook van alle andere verenigingen en personen die er gebruik willen van maken.

De VZW kan alle daden stellen die de exploitatie ten goede kunnen komen, zonder enige beperking. Zij kan hiervoor alle schenkingen ontvangen. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen

Art. 4 De VZW is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II Leden

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 6 Om lid te worden van de VZW moeten men meerderjarig zijn en het doel van de VZW onderschrijven. De kandidaatstelling dient gericht te worden aan de voorzitter van de raad van bestuur op het adres van de zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

Art. 7 De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van nieuwe leden, Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

Art 8 Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de Wet. Het nemen van ontslag dient te gebeuren bij schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur op het adres van de zetel en zal ingaan één maand na ontvangst.

Art. 9 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de VZW. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten terug te vorderen.

Art. 10 1° Leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

2° In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de VZW, er is daarvoor

een verzekering afgesloten.

TITEL III Algemene Vergadering

Art. 11 De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Ieder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Art. 12 De algemene vergadering is alleen bevoegd voor;

a) Statutenwijziging;

b) Benoeming en afzetting van bestuurders;

c) Benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van de eventuele bezoldiging

d) Verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen

e) Goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

f) Vrijwillige ontbinding;

g) Uitsluiting van leden;

h) Goedkeuring en/of wijziging van het algemeen huishoudelijk reglement,

i) Omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 13

1° Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand april. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerp-begroting,

2° Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken,

3° Oproepingen kunnen enkel geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post, ten laatste 14 dagen voor de vergadering of per e-mail op het laatst gekende adres.

4° De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één twintigste van de leden, heeft het recht om minstens 10 dagen voor de vergadering punten op de agenda te brengen,

5° De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art. 14 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door (één van) de ondervoorzitter(s).

Art. 15 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de Wet in acht worden genomen.

Art. 16 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden en derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL IV Bestuur - Raad van Bestuur

Art. 17

1° De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de algemene

vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

4

~"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

2° De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, dit geldt ook voor alle andere leden van de algemene vergadering.

Art. 18 Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de VZW.

Art, 19

1° De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen,

Indien om één of andere reden deze bepalingen niet kunnen nageleefd worden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging,

2° Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, enz., het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Art.20

1° De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris.

2° De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

3° De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich op de vergadering door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer clan één volmacht hebben.

4° Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 21

1° De raad bestuurt de VZW en vertegenwoordigt die bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

2° De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

3° De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is,

4° De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, met uitzondering van het algemeen huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering goedgekeurd wordt,

5° De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m, de geldige handtekening tegenover het Bestuur der Postchecks, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Worden er twee of meer afgevaardigde -bestuurders aangesteld, dan oefenen zij - behoudens bijzondere volmacht aan één onder hun - gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

6° Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 22

Bij handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen wordt de VZW, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Eén van deze twee bestuurders dient evenwel de voorzitter van de V,Z.W, of diens door de raad van bestuur aangeduide gevolmachtigde te zijn.

Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de VZW blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk, Voor handelingen van dagelijks bestuur, zoals de gewone financiële verrichtingen, volstaat de handtekening van één van de bestuurders, voor zover deze hiertoe gemachtigd is goals voorzien in art.21,5°.

TITEL V Financieel beleid

Art. 23 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Rekeningen en begrotingen worden eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de raad van

bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI Ontbinding en vereffening

M00 2.0

Luik B - Vervolg

Art. 24 Behouden---------

de~ gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege,~ kan tot

ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de Wet en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 25

1° Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden besteed aan een VZW die een

gelijkaardig doel nastreeft .

2° In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art. 26

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de

Wet.

TITEL VII Overgangsbepalingen

Art , 27 De Algemene vergadering heeft tot bestuurder verkozen :

Adam Wim, Kwaplasstraat 44, 8820 Torhout, rijksregisternummer 81.11.15-113.51

Callewaert Ronny, Rijselstraat 154, 8820 Torhout, rijksregisternummer 49.03.06-269.19

Decan Astrid, Hazelaerestraat 4, 8820 Torhout rijksregisternummer 51.08.26-30.443 Deseranno Brigitte, Kortemarkstraat 163, 8820 Torhout rijksregisternummer 59.04.04-138.39

Gouwy Rik, Kwaplasstraat 6, 8820 Torhout rijksregisternummer 58.06.07-399.69

Tally Joël, Zwevezelestraat 57, Torhout rijksregisternummer 51.06.26-251.82 Vandewiele Stefaan, Zwevezelestraat 82, 8820 Torhout rijksregisternummer 67.08.25-213.15

Verbrugghe Willy, Rijselstraat 98, 8820Torhout rijksregisternummer 56.02.11-231.47

Hierboven nader geïdentificeerd, die dit mandaat aanvaarden,

De bestuurders hebben aangesteld als

Voorzitter Ondervoorzitter : Secretaris : Penningmeester Tally Joël

Decan Astrid Callewaert Ronny Adam Wim

Aldus aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Torhout op 1/12/2012 , Van deze akte werden 2 oorspronkelijke exemplaren ondertekend door in aanhef genoemde stichters.

(handtekeningen van alle stichters en volmachthouders)

Joël Tally Astrid Decan Ronny Callewaert

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris

Wim Adam Penningmeester

Greta Moutton lid

Brigitte Deseranno lid

Stefaan Vandewiele lid

Rik Gouwy

lid

Willy Verbrugghe lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-,jaehQuden aan het Belgisch Staatsblad

11.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPARRENHOVE

Adresse
ZWEVEZELESTRAAT 57 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande