SPORT-TREK

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORT-TREK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.977.175

Publication

16/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 6. De stichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging. Daarnaast zijn eveneens effectief lid, diegenen die door de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen zijn aangenomen.

Art. 7. Effectieve leden zijn geen lidgeld verschuldigd en zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Art. 8. De vereniging telt naast de effectieve leden ook toegetreden leden. Het betreft hier de deelnemende kinderen, de lesgevers en de begeleiders, de mensen die instaan voor logistieke ondersteuning, enz.

Art. 9. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, met tweedederde meederheid der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Elk lid kan te allen tijde zelf ontslag nemen zonder opgave van redenen. Dit ontslag uit eigen wil dient schriftelijk te worden meegedeeld aan de Raad van Bestuur

Art. 10. Ontslagnemenden of uitgesloten leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane opbrengsten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van twee bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij voeren kosteloos hun mandaat uit voor onbepaalde uur. In geval van overlijden of ontslag van een bestuurder kunnen de overblijvende bestuurders deze tijdelijk en tot aan de volgende Algemene Vergadering vervangen.

Art. 12. §1. De Raad van Bestuur kiest in zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Het is mogelijk dat eenzelfde bestuurder meer dan één functie vervult.

Art. 13. Elk lid van de Raad van Bestuur kan te allen tijde zelf ontslag nemen zonder opgave van redenen. Dit ontslag uit eigen wil dient schriftelijk te worden meegedeeld aan de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art. 14. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle beslissingen te nemen met uitzondering van beslissingen die door de statuten of de wet aan de Algemene Vergadering voorbehouden worden.

Art. 15. De Raad van Bestuur vergadert na bijeenroeping van de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw dat vereist, en dit minimaal drie maal per jaar. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 16. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering en gehouden in een daartoe bestemd register.

Art. 17. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 18. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders en commissarissen

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

- de omzetting van de vereniging in een venootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

TITEL 3: RAAD VAN BESTUUR

TITEL 4: ALGEMENE VERGADERING

§2. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 19. Elk effectief lid kan ontslag nemen uit de vereniging zonder opgave van redenen door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 20. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum.

Art. 21. De oproeping tot de Algemene Vergadering gebeurt door een schriftelijke uitnodiging door de secretaris en de voorzitter, minstens acht dagen voor de vergadering. De uitnodiging vermeldt plaats, datum en uur, alsook de agendapunten.

Art. 22. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de wet een andere meerderheid voorschrijft. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 23. Een statutenwijziging is enkel mogelijk door de Algemene Vergadering. Tweederde van de leden moet aanwezig zijn en er is een tweederde meerderheid vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 24. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter. Deze notulen worden opgenomen in een bijzonder register. Leden en belanghebbende derden hebben het recht om inzage van de notulen te krijgen. De notulen worden door de secretaris bewaard.

Art. 25. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 september en eindigt op 31 augustus. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 augustus van dit jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 26. In geval van ontbinding door de Algemene Vergadering zullen één of meerdere vereffenaars worden aangesteld waarbij hun bevoegdheid zal omschreven worden. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 27. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

TITEL 5: BEGROTINGEN EN REKENINGEN

TITEL 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

CAEN KEVIN, geboren te Brugge op 4 maart 1993 en wonende Malehoeklaan 125, 8310 Sint-Kruis Brugge. Hij is voorzitter, alsook afgevaardigd bestuurder gelast met het dagelijks bestuur, en beschikt, alleen handelend, over financiële en administratieve volmacht.

VERMEIRE KOBE, geboren te Gistel op 9 maart 1993 en wonende Tijl Uilenspiegelstraat 63, 8000 Brugge. Hij is ondervoorzitter, alsook afgevaardigd bestuurder gelast met het dagelijks bestuur, en beschikt, alleen handelend, over financiële en administratieve volmacht.

Opgemaakt in vier originele exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Sint-Kruis Brugge (8310), op 4 juli 2014.

RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld tot bestuurders voor onbepaalde duur:

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De aangestelde bestuurders mogen in naam van SPORT-TREK vzw optreden, beslissen, tekenen, vertegenwoordigen conform de statutaire bevoegdheden.

Sint-Kruis Brugge, 4 juli 2014

Handtekening

CAEN KEVIN VERMEIRE KOBE CAEN ELLEN

getekend getekend getekend

Coordonnées
SPORT-TREK

Adresse
MALEHOEKLAAN 125 8310 BRUGGE

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande