SPORTIEK JEUGDKAMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTIEK JEUGDKAMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.708.763

Publication

24/02/2011
ÿþ 1.100 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

Nadtticgelegii ter grftTre van de

rbchlbenk van koophendel

te Brug - ~fS1~i,ng,~QSTENnr

1 dtkepfLl~pli

í'sriele

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : SPORTIEK JEUGDKAMPEN VZW

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

II011~I~NYI~I~~M~~~

*11030603

(verkort) : SPORTIEKKAMPEN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : POL VAN DORPESTRAAT 2 8210 ZEDELGEM

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE + RAAD VAN BESTUUR

Sportiek Jeugdkampen VZW in opridhling afgekort : sportiekkampen

Pot Van Dorpestraat 2

8210 Zedelgem

Ondernemingsnummer

Oprichtingakte

De ondergetekenden

- Bolliou , Tim,Andreas, Julien, regent lichamelijke opvoeding,

Pol Van Dorpestraat 2, 8210 Zedelgem, geboren op 23/12/1977, te Oostende

-Bolkou ,Etienne,Chartes, regent lichamelijke opvoeding,

Fazantenlaan 92, 8210 Zedelgem, geboren op 1310911950, te Torhout

- Bolkou , Sam, Etienne, H, regent lichamelijke opvoeding,

Amblèvesùaat 4, 8880 Torhout, geboren op 08/01/1980, te Oostende

-Dupon ,Madi, Christine , huisvrouw

Fazantenlaan 92, 8210 Zedelgem, geboren op 04/03/1953, te lchtegem

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen (hierna de "VZW- wet!, met. hiemavolgende statuten.

Titel 1. Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam Sportlek Jeugdkampen of verkort sportiekkampen.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 8210 Zedelgem,

Pol Van Darpestraat 2. De zetel kan worden gewijzigd naar een andere plaats bij beslissing van de algemene vergadering, mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist bij een statutenwijziging. Het gerechtelijk arrondissement is bijgevolg gevestigd te Brugge.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel :

1.het opleiden en bekwamen van jongeren en families in allerlei sport- en culturele disciplines

2.het aanbieden van praktijkopleiding van animatoren, animatrices, sportmonitoren, sportmonitrices en het begeleiden van deze

3.het organiseren van sport- en jeugdkampen en sport- en jeugdactiviteiten in de breedste zin van het woord 4.het aanmoedigen en het bevorderen van de lichamel jke en geestelijke opvoeding en de sport- en culturele beoefening in het algemeen en ook voor mensen met een handicap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2011- Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2 1

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden

worden.

Titel Il. Leden en lidmaatschap

Artikel 5. Het aantal effectieve leden van de vereniging is niet beperkt en minimaal vastgesteld op drie. De ondergetekende oprichters zijn de drie effectieve leden van de vereniging. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld op het ledenregister. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar effectieve leden.

Artikel 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard bij éénparigheid van stemmen en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2011- Annexes du Moniteur belge, Artikel 7. De vereniging kan ook gewone of toegetreden leden tellen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden. Deze dragen alleen moreel en financieel bij en hun rechten en plichten worden geregeld door een huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 9. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid nadat het lid is gehoord maar opgave van reden is niet vereist.

Artikel 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bedragen of gedane inbreng vorderen.

Artikel 11. Door de effectieve leden is geen bijdrage verschuldigd.

Titel III. Raad van bestuur

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Artikel 13. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 14. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de griffie van de rechtbank van koophandel ter publicatie.

Artikel 15. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging. De bestuurders blijven nochtans in functie, als het aantal bestuurders is teruggevallen onder drie, totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 16. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter. Bij belet wordt hij vervangen door één van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2011- Annexes du Moniteur belge

mort 2.2

Artikel 17. De raad kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is en oefent haar bevoegdheden uit ais college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad en de secretaris of door twee bestuurders.

Artikel 19. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die het nodig acht en nuttig oordeelt.

De voorzitter of de ondervoorzitter of de secretaris is gelast met het dagelijks bestuur, hij verzorgt de dagelijkse briefwisseling, tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, bank, spaarkas en alle dergelijke ondernemingen of diensten.

De voorzitter kan ook één of meerdere effectieve of gewone leden uitnodigen tot het bijwonen van de vergadering van de raad van bestuur maar deze hebben geen beslissende doch slechts een raadgevende stem.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of ondervoorzitter of secretaris, die alleen kan handelen.

Artikel 20. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 21. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door één van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend aan de commissarissen.

Artikel 22. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging , het uitsluiten van een lid, het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en voor aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 23. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de veringing zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening, de begroting en het beleid van de bestuurders in het eerste kwartaal.

Artikel 24. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur.

Artikel 25. De oproeping tot de algemene vergadering kan gebeuren door één van de bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per brief, e-mail of aangetekende brief ten minste acht werkdagen voor de vergadering.

Artikel 26. De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die door de raad van bestuur wordt vastgelegd. Elk effectief lid kan een onderwerp op de agenda laten plaatsen ten minste twee werkdagen voor de vergadering door het te overhandigen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval worden behandeld.

Artikel 27. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waar de wet en deze statuten het anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 28. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over wijzingen aan de statuten wanneer het voorwerp daarvan is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer tweederde van de

a"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2011- Annexes du Moniteur belge

stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor elke wijziging is een twee derde meerderheid vereist van de aanwezige leden. Indien het vereiste aantal leden niet aanwezig is wordt een tweede vergadering samengeroepen ten vroegste vijftien dagen later, waar een beslissing kan genomen ongeacht het aantal aanwezige leden. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten mits vier vijfden van de stemmen.

Artikel 29. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Artikel 30. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting moet dit punt eveneens in de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 31. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging worden ingezien door leden en belanghebbenden.

Titel V Begrotingen en rekeningen

Artikel 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen en de balans van het afgelopen boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring

voorgelegd. - .

De leden kunnen deze stukken inzien op de zetel van de vereniging voor het plaatshebben van de

algemene vergadering.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de

rechtbank van koophandel te Brugge.

Artikel 33. Het eventuele batig saldo van de vereniging vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 34. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier- vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Indien geen twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordig is wordt een tweede vergadering samengeroepen ten vroegste vijftien dagen later. Deze beraadslaagt geldig ongeacht het aantal aanwezige leden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 35. Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering Zedelgem, 20 december 2010

Getekend,

Tim Bolliou Sam Bolliou

Voorzitter Onder- voorzitter

Etienne Bolliou Madi Dupon

Secretaris Lid

Sportiek Jeugdkampen VZW in oprichting afgekort : sportiekkampen

Pol Van Dorpestraat 2

8210 Zedelgem

Ondernemingsnummer

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Akte betreffend de raad van bestuur en de personen gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen-

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering samengeroepen voor opstellen der statuten op 20 december 2010 tevens om over te gaan tot de benoeming van de raad van bestuur overeenkomstig de statuten.

Zijn benoemd tot bestuurders voor onbepaalde duur :

- Bolliou , Tim,Andreas, Julien, regent lichamelijke opvoeding,

Pol Van Dorpestraat 2, 8210 Zedelgem, geboren op 23/12!1977, te Oostende

- Bolliou ,Etienne,Charles, regent lichamelijke opvoeding,

Fazantenlaan 92, 8210 Zedelgem, geboren op 13/09/1950, te Torhout

-Bolliou , Sam, Etienne, H, regent lichamelijke opvoeding,

Ambièveshaat 4, 8880 Torhout, geboren op 0810111980, te Oostende

hebben onderling tot voorzitter benoemd de heer Bolflou Tim, tot ondervoorzitter de heer Bolliou Sam en tot secretaris de heer Bolliou Etienne.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of ondervoorzitter of secretaris, die alleen kan handelen.

20 december 2010

Eensluidend veridaard uittreksel

Boliiou 11m

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPORTIEK JEUGDKAMPEN

Adresse
POL VAN DORPESTRAAT 2 8210 ZEDELGEM

Code postal : 8210
Localité : ZEDELGEM
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande