SPORTIVA LANGEMARK

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTIVA LANGEMARK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.557.908

Publication

17/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1

*11090584"

NEERGELEGD

06. 06. 2011

GS"iffié Bn"~+ 'r,JDPHANDrL KORTRIJK

Ondernemingsnr : Benaming 0457.557.908

(voluit) : SPORTIVA LANGEMARK VZW

(verkort) : Rechtsvorm Zetel Onderwerp akte : VZW

BATAVIALAAN 89 - 8800 ROESELARE

nieuwe/gewijzigde statuten

STATUTEN SPORTIVA LANGEMARK VZW

Identificatienummer:5532196



Artikel 1  Benaming

De vereniging neemt de benaming aan: 'Sportiva Langemark v.z.w.'.

Artikel 2  Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd op het privéadres van de secretaris (op heden Papaverweg 16, 8920

Langemark, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement leper).

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot doel het organiseren en bevorderen van sportactiviteiten, inzonder wat de sporttak volleybal betreft. Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer trainingen, wedstrijden, tornooien, sportkampen,...

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4  Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden.

Artikel 5  Leden

Het aantal leden is onbeperkt, zonder kleiner te mogen zijn dan drie.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 6 Bijdrage

De bijdragen van de leden worden bepaald door de Algemene Vergadering, maar zullen de 50,00 ¬ niet

mogen overschrijden.

Artikel 7  Uittreding

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief,

geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

e- "

" MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 8  Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering, die hierover beslist met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting van de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder moet voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Artikel 9  Bevoegdheid Raad van Bestuur

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nodig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

" op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is

Artikel 10  Algemene Vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

.het wijzigen van de statuten,

.de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

.de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone algemene vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Dé algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

.' oV rr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

M002.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, in acht' genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Artikel 11  Diverse bepalingen

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid

tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op

voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar,

onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze

vastgelegd door de wet.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden

en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene

vergadering.

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

De algemene vergadering heeft beslist de maatschappelijke zetel over te brengen naar: Papaverweg 16 

6920 Langemark.

De algemene vergadering heeft het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

1.Dekien Ivan, Albert 1-laan 15, 8920 Langemark

2.Engets Johny, Batavialaan 89, 8800 Roeselare

3.Jonckheere Maurits, Klerkenstraat 67, 8920 Langemark

4.Verstraete Marie-Claire, Kasteelstraat 12, 8920 Langemark

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

1,Vandamme Yvette Zonnebekestraat 62c, 8920 Langemark

2.Charles Nadine, Papaverweg 16, 8920 Langemark

3.Beyls Hilde, Stateistraat 43, 8920 Langemark

4.Tierssoone Martin, Papaverweg 9, 8920 Langemark

5.Vets Martine, Middelstraat 42, 8647 Lo - Reninge

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden overdragen

aan één of meer gemachtigden.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging

noodzakelijk acht.

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Vandamme Yvette Zonnebekestraat 62c, 8920 Langemark

Secretaris: Charles Nadine, Papaverweg 16, 8920 Langemark

Penningmeester: Vets Martine, Middelstraat 42, 8647 Lo  Reninge

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en/of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke

volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de penningmeester onbeperkte en

afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 2500 EUR. Boven dit bedrag is hun gezamenlijke handtekening of

de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders verplicht.

Opgemaakt te Langemark op 10 mei 2011

Getekend: de bestuurders:

Vandamme Yvette,

Charles Nadine

Vets Martine

Beyls Hilde

Tierssoone Martin

Coordonnées
SPORTIVA LANGEMARK

Adresse
PAPAVERWEG 16 8920 LANGEMARK

Code postal : 8920
Localité : Langemark
Commune : LANGEMARK-POELKAPELLE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande