STADSBOERDERIJ KORTRIJK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STADSBOERDERIJ KORTRIJK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 548.974.171

Publication

08/04/2014
ÿþ mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr

NEERGELEGD

27. 03, 201

OCIPWANÜEL

1-91

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit) : STADSBOERDERIJ KORTRIJK

(verkort) :

Rechtsvorm : COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : WATERMOLENSTRAAT 69

8500 KORTRIJK

Onderwerp akte :OPRICHTING.

Tekst : Uittreksel uit een akte (D.2140085) verleden voor Liesbef Degroote, notaris te Kortrijk, op 25 maart 2014.

1. Rechtsvorm en naam : de vennootschap neemt de vorm aan van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam is: "Stadsboerderij Kortrijk".

2. Zetel : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Watermolenstraat 69.

3. Duur : de vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

4. Nauwkeurige opgave van de oprichters  Bedrag van de nog niet-volgestorte inbrengen :

1. de heer DECANTERE Luc Julien Joseph, geboren te Kortrijk op 18 augustus 1956, echtgenoot van mevrouw Marijke Marguerite BUYSSENS, met woonplaats te 8501 Kortrijk-Bissegem, Burgemeester J. Nuyttensstraat 9

2. mevrouw NAEYAERT Kristina Thérèse Andrea, geboren te Gent op 24 oktober 1957, echtgenote van de heer Herman Robert Rosa. NACHTERGAELE, met woonplaats te 8560 Wevelgem, Normandiëstraat= 178

3. de heer GIELEN Bert Jozef Maria, geboren te Roeselare op 29 maart. 1964, echtgenoot van mevrouw Ingrid Anna Irma THYS, met woonplaats te: 8860 Lendelede, Nieuwstraat 39.

4. mevrouw COUCKE Hilde Rita Alexandra, geboren te Waregem op 13 juli'; 1964, echtgenote van de heer Piet Oscar Valère EECKHOUT, met'' woonplaats te 9000 Gent, Bernard Spaelaan 12.

Nog niet-volgestorte bedrag : ¬ 250,00.

5. mevrouw THYS Ingrid Anna Irma, geboren te Brugge op 28 januari 1965, echtgenote van voornoemde heer Bert GIELEN, met woonplaats te 8860 Lendelede, Nieuwstraat 39.

6. de heer DE VUYST Geert, geboren te Gent op 28 april 1969, thans

ongehuwd, met woonplaats te 8500 Kortrijk, Watermolenstraat 40.

Nog niet-volgestorte bedrag : ¬ 750,00.

7. de heer WEMEL David Rik Mark, geboren te Kortrijk op 29 februari 1980, echtgenoot van mevrouw Elke Denise Julie CANNAERT, met woonplaats te 8500 Kortrijk, Herdersstraat 91.

Nog niet-volgestorte bedrag : ¬ 2.250,00.

8. de heer VERSCHOORS Vanya Tom, geboren te Ieper op 16 mei 1986,,;

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

mod 91.1

echtgenoot van mevrouw Saar Lisa Fien VANWALLEGHEM, met woonplaats te 8560 Wevelgem, De Knok 17.

Nog niet-volgestorte bedrag : £ 1,125,00.

9. de heer SEYS Stijn Etienne Joseph, geboren te Kortrijk op 28 juli 1995, ongehuwd, met woonplaats te 8553 Zwevegem-Otegem, Jeugdheemstraat 13. Nog niet-volgestorte bedrag : ¬ 250,00.

5.A. Bedrag van het maatschappelijk kapitaal : het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en samengesteld uit aandelen op naam, onderschreven door vennoten. Het is deels vast en deels veranderlijk.

5.B. Gestorte bedrag : veertienduizend euro (¬ 14.000,00).

S.C. Bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal : achttienduizend

zeshonderdvijfentwintig euro (¬ 18.625,00).

6. Samenstelling van het kapitaal : volledig in geld.

7. Begin en einde van het boekjaar : het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 25 maart 2014 tot en met 31 december 2015. Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten vennootschap hebben plaatsgehad.

8. A. Bepalingen betreffende het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst : op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldo van de nettowinst:

- minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het maatschappelijk kapitaal.

Een saldo kan worden uitbetaald als een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Het rechtstreekse vermogensvoordeel dat de vennootschap onder de vorm van dividend aan de vennoten uitkeert, zal niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van artikel I, § 2, 6° van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur vastgesteld. Indien een vennoot zijn verzoek tot uittreding ter kennis heeft gebracht van de vennootschap zal de winstuitkering pro rata temporis gebeuren tot op het ogenblik van het verzoek tot uittreding; - het eventuele overschot wordt aan de vrije reserve toegewezen of overgedragen.

S.B. Bepalingen betreffende de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo : na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de uitbetaling van de aandeelhouders overeenkomstig artikel 14 van de statuten.

De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 14 van de statuten. In geval het vermogen van de vennootschap ontoereikend is om de vennoten uit te betalen overeenkomstig artikel 15 van de statuten, geschiedt de betaling pondspondsgewijze.

9.A. Aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden :

- Bestuurders :

1. mevrouw Hilde COUCKE, voornoemd, die heeft aanvaard.

2. de heer Geert DE VUYST, voornoemd, die heeft aanvaard.

3. de heer David WEMEL, voornoemd, die heeft aanvaard.

4. de heer Vanya VERSCHOORE, voornoemd, die heeft aanvaard.

5. de heer SEYS Hendrik Achiel Albert, geboren te Zwevegem op 24 november 1968, echtgenoot van mevrouw Ann Nancy DEJAEGER, met woonplaats te 8553 Zwevegem-Otegem, Jeugdheemstraat 13, die heeft aanvaard.

Het mandaat van de benoemde bestuurders zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2018.

- Voorzitter van de raad van bestuur : mevrouw Hilde COUCKE, voornoemd, die heeftaanvaard.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor«

behouden

aan het

elgisch

S aatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

- Bestuurders gelast met het dagelijks bestuur :

1. de heer Geert DE VUYST, voornoemd, die heeft aanvaard.

2. de heer Vanya VERSCHOORE, voornoemd, die heeft aanvaard.

9.B. Omvang van hun bevoegdheid en wijze waarop zij deze uitoefenen : de Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken. Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan

de algemene vergadering behoort tot zijn bevoegdheid.

De Raad van Bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken

van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen..

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders. Hij mag eveneens de bevoegdheden van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een directiecomité of directeur, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden. Dergelijke delegaties dienen duidelijk genoteerd te worden in het verslag van de Raad van Bestuur.

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders.

10. Aanwijzing van de commissaris(sen) : geen.

11. Doel : de vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening: de productie en verkoop van biologische land- en tuinbouwproducten en van andere ecologische producten, lokale producten en producten uit de eerlijke handel. Daarnaast heeft de vennootschap ook nog tot doel sociaal-educatieve activiteiten te ontwikkelen die verband houden met het voorgenoemd doel, namelijk recreatie, ontmoeting, bewustmaking, educatie, of andere diensten die in het kader van dit project kunnen aangeboden worden. Deze opsomming is enkel bij wijze van voorbeeld opgenomen en is niet limitatief. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere

ondernemingen of samenwerken met diverse overheden.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

12.A. Plaats, dag en uur van de jaarvergadering : de Algemene Vergadering zal minstens eenmaal per jaar plaats hebben en dat op de tweede zaterdag van de maand mei om 10 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering een week later plaats.

De algemene vergaderingen komen bijeen op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

12.B. Voorwaarden van toelating : geen.

12.C. Voorwaarden uitoefening stemrecht : van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden. De vennootschap heeft het recht om, in geval van onverdeeldheid, de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de aanwijzing van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

13. De essentiële persoonsgegevens, de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gegevens alsmede de relevante bepalingen uit de onderhandse of authentieke volmacht(en): geen volmacht(en).

14. Deponering van het gestorte kapitaal : de ondergetekende notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

bevestigt dat, overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van vennootschappen, een bedrag van veertienduizend euro (E 14.000,00) voorafgaandelijk aan de oprichting werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE17 5230 8065 9821, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap "Triodos Bank", zoals blijkt uit een door ; voormelde financiële instelling op 25 maart 2014 afgeleverd bankattest, dat aan de ondergetekende notaris werd overhandigd. Dit stuk zal door ons notaris worden bewaard.

15. Bijzondere volmacht : bijzondere volmacht werd verleend aan de heer Vanya VERSCHOORE, voornoemd, bevoegd om alleen te handelen en met recht van in de plaatsstelling, teneinde alle administratieve formaliteiten te vervullen naar aanleiding van de oprichting van de vennootschap, bij één of meer erkende ondernemingsloketten, bij de BTW-administratie, enzovoort.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd : een expeditie van de akte oprichting.

Liesbet Degroote

Notaris

f

r Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STADSBOERDERIJ KORTRIJK

Adresse
WATERMOLENSTRAAT 69 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande