STEINERSCHOOL IEPER

Association sans but lucratif


Dénomination : STEINERSCHOOL IEPER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 811.504.572

Publication

28/09/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

d~

*11146635"

Ondernemingsnr. : 811504572

Benaming

(voluit) : Steinerschool leper

bel» aa Be Stal

28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

(afgekort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lombaardstraat 41, 8900 leper

Onderwerp akte : Naamswijiziging - Zetelwijziging - Wijziging samenstelling Raad van Bestuur - Statuutwijziging - Nieuwe statuten

1) De Algemene Vergadering van 23 juni 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de naam 'Steinerschool leper te vervangen door de naam 'Vzw Hofnar Koningsdale leper'.

2) De Algemene Vergadering van 23 juni 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de zetel van de vzw te wijzigen: Lombaardstraat nr 41 te 8900 leper wordt gewijzigd naar het adres: Rijselsestraat 45 te 8900 leper.

3) De Algemene Vergadering van 23 juni 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de samenstelling van de Raad van Bestuur te wijzigen. De volgende personen dienen hun ontslag in:

- RR 740220 146 46 Carreyn Nathalie Bestuurder

- RR 780307 226 59 Decramer Barbara Voorzitter

et

- RR 690806 264 91 Van Bastelaere Hilde Secretaris

- RR 790417 080 30 Vanormelingen Katrien Penningmeester

Het ontslag werd aanvaard. Volgende personen werden benoemd tot bestuurder van de'Vzw Hofnar

Koningsdale leper:



'meo - RR 780321 104 52 Vandenbussche Nathalie Voorzitter

et1 Beselarestraat 226

8980 Beselare

geboren te Roeselare op 21/03/1978

- RR 671103 023 13 Baillière Bart Secretaris

Menenstraat 28

8940 Geluwe

geboren te Oostende op 03/11/1967

- RR 680810 070 47 Waignein Els Penningmeester

Mgr De Haernestraat

8900 leper

Op de laatste blz. van L_.r B vermeden : Recto : Naam en ' oedanighefd van de instrumenterende notaris, netzij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenEraordigen yerso : Naam en handtekening

geboren te Poperinge op 10/08/1968

Voor-

behouden et het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

4) De Algemene Vergadering van 23 juni 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door de volgende tekst:

Vzw Hofnar Koningsdale leper

Vereniging zonder winstoogmerk

leper

Identificatienummer:

Ondernemingsnummer: 0811.504.572

NIEUWE GECOORDINEERDE STATUTEN

HOOFDSTUK 1  Naam, duur, doel, zetel

Art. 1. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming "Vzw Hofnar Koningsdale leper".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te leper, Rijselsestraat 45, gerechtelijk arrondissement leper. Alle stukken voorgeschreven door de wet worden in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement. Bij beslissing van de algemene vergadering kan de zetel overgebracht worden naar gelijk welke plaats in het arrondissement leper.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel het bevorderen en ondersteunen van scholen en instellingen, waar opvang, onderwijs en opleiding wordt verschaft in overeenstemming met de pedagogische inzichten, gebaseerd op het antroposofische mensbeeld, gegeven door Rudolf Steiner.

Ten einde dit doel te verwezenlijken zal de vereniging alle goederen, zowel roerende als onroerende, mogen verwerven, bezitten en beheren, zowel in vruchtgebruik als in eigendom.

De vereniging zal eveneens alle schenkingen en legaten mogen ontvangen, gelden, verzamelen, fondsen samenstellen en beheren, allerlei artistieke, culturele en pedagogische manifestaties inrichten, giften doen of leningen toestaan om de bovenvermelde doelen te realiseren.

Deze opsomming is louter exemplarisch en niet beperkend.

HOOFDSTUK 2 -- Leden

Art. 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen. De vereniging bestaat enkel uit werkende leden.

Art. 5. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere ouder van één of meer kinderen op Koningsdale leper, ieder personeelslid dat effectief werkt op Koningsdale leper en iedere andere natuurlijke persoon, die de specificiteit van het pedagogisch concept van Koningsdale leper, onderschrijft en daadwerkelijk verantwoordelijkheid wil opnemen.

Art. 6. Kandidaat-leden dienen hun verzoek om toelating schriftelijk in te dienen bij de raad van bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)nten) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

alp het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

I i 11:5Ei

De algemene vergadering beslist over het aanvaarden van leden.

Een register van de leden moet worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel. Wijzigingen moeten worden ingeschreven in het register op de zetel binnen de acht dagen en moeten worden doorgegeven binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Art. 7. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de raad van bestuur worden gegeven. Uitsluiting van een lid gebeurt door de algemene vergadering.

Art. 8. De leden zijn tot geen enkele bijdrage gehouden en verlenen kosteloos hun medewerking aan de vereniging. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld warden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

HOOFDSTUK 3  De algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering van leden is het hoogste gezag van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

1 de wijziging van de statuten van de vereniging;

2. de benoeming en het onstlag van de bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

5. de kwijting aan de commissarissen;

6. de goedkeuring van rekeningen en begroting;

7. de aanvaarding en de uitsluiting van leden;

8. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

9. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. Er dient jaarlijks minimum één algemene vergadering te worden gehouden gedurende het eerste semester.

Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit vergt of wanneer één vijfde van de leden dit verzoeken. Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats, aangeduid in de oproepingsbrief.

Art. 11. De oproepingen geschieden bij gewone brief, toegestuurd aan elk lid minimum acht dagen vt ôr de vergadering. Deze brief bevat de agenda en wordt ondertekend door de voorzitter of een gemandateerd lid van de raad van bestuur. De op de vergadering vertegenwoordigde leden worden geacht rechtsgeldig uitgenodigd te zijn.

Art. 12. De voorzitter van de algemene vergadering wordt aangesteld door de raad van bestuur.

Art. 13. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de algemene vergaderingen, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een volmachtdrager, die lid dient te zijn van de vereniging. Een volmachtdrager mag maar over één volmacht beschikken geldig voor één algemene vergadering.

Art. 14. De algemene vergadering is slechts geldig samengesteld als minimum twee

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso,: Naam en handtekening

gql, het Luik 1,i "

Belgisch derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Staatsblad Beslissingen worden genomen met minimum twee derde meerderheid van aanwezige en I of vertegenwoordigde leden. Indien op een eerste algemene vergadering het vereiste quorum niet wordt gehaald zal een tweede algemene vergadering moeten gehouden worden die minimum 15 dagen later plaatsvindt. Op deze tweede vergadering kan er geldig beslist worden met het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met de vereiste meerderheid der stemmen.



Art. 15. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die bijgehouden worden in

een daartoe bestemd register op de zetel van de vereniging. Alle leden en belanghebbende derden kunnen het register inzien.

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of gezamenlijk door twee bestuurders.

HOOFDSTUK 4  De raad van bestuur

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minstens drie leden. Het aantal bestuurders zal steeds kleiner zijn dan het aantal leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge Art. 17. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van één jaar. Hun mandaat is onbeperkt hernieuwbaar.

Art. 18. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Een lid van de raad van bestuur kan zijn ontslag schriftelijk indienen bij de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koop en moeten binnen de dertig dagen bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 19. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of om welke reden dan ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, dan zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen ten einde in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien.

Art. 20. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Hun functies eindigen samen met hun mandaat.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De voorzitter roept de raad van bestuur samen zo vaak als hij nodig oordeelt en wanneer één vijfde der leden dit vragen.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of door een hiertoe gemandateerd bestuurder.

De raad van bestuur kan leden van de algemene vergadering uitnodigen om de vergadering bij te wonen.

Art. 21. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college en kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend. De raad van bestuur kan rechtsgeldig vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 22. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te leiden en ze te vertegenwoordigen in en buiten rechte, met uitzondering van de bevoegdheden welke uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijk reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Art. 23. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 24. De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden voor specifieke handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen op één of meerdere personen, al dan niet lid van de vereniging met het gebruik van de maatschappelijke handtekening.

De benoeming gebeurt door de raad van bestuur die hierover geldig beslist bij gewone meerderheid indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten op de griffie van de rechtbank van koophandel worden neergelegd en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 25. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die bijgehouden worden in een daartoe bestemd register op de zetel van de vereniging. Alle leden kunnen het register inzien. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of gezamenlijk door twee bestuurders.

HOOFDSTUK 5  Ontbinding

Art. 26. In geval van ontbinding van de vereniging zal het batig actief van de vereniging worden overgemaakt aan een vereniging met gelijkaardig doel als dit van de huidige vereniging.

HOOFDSTUK 6  Huishoudelijk reglement

Art. 27. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en / of vertegenwoordige stemmen.

HOOFDSTUK 7  Kennisgeving van beslissing en inzagerecht

Art. 28. Het register van de leden, de verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur en van personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals boekhoudkundige stukken worden bijgehouden op de zetel van de vereniging waar alle leden inzage van kunnen nemen.

HOOFDSTUK 8  Maatschappelijke handtekening

Art. 29. De vereniging is ten overstaan van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van één der bestuurders die uitdrukkelijk drager zijn van een

Voorbehouden Gil." Iet Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening

,

Voor-

behouden -Ali het " Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

il l;i

maatschappelijke handtekening.

Ook voor financiële verrichtingen volstaat de handtekening van één mandataris van de rekening of zijn gevolmachtigde. Per bankrekening zullen steeds twee bestuurders als mandataris worden aangewezen.

HOOFDSTUK 9  Boekjaar, rekeningen, begrotingen

Art. 30. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekeningen en begrotingen spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Voor alle zaken die niet in deze statuten omschreven zijn, zijn de wettelijke bepalingen van kracht.

Aldus gewijzigd en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 2 juni 2010 te leper.

Getekend:

Nathalie Vandenbussche, Voorzitter

Bart Baillière, Secretaris

Els Waignein, Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STEINERSCHOOL IEPER

Adresse
LOMBAARDSTRAAT 41 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande