STER(K)

Association sans but lucratif


Dénomination : STER(K)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 552.618.205

Publication

14/05/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ten jare tweeduizend en dertien, op 2 oktober 2013, wordt tussen ondergetekenden en de hierna vermelde personen :

1. Luc Vanoverberghe : op rust, P. Socquetstraat, 27 , 8510 Marke

2. Jo Rousseau, op rust, Franslaan 170/0502, 8620 Nieuwpoort

3. D hondt Frank, binnenhuisarchitect, Windsorlaan 5, 8500 Kortrijk

4. Patrick Huysentruyt, ambtenaar, Steenstraat, 14, 8530 Harelbeke

5. Isabelle De Tandt, magistraat, Zuidstraat, 9, 9600 Ronse

6. Hilde Meuleman, kinesiste, Doornikserijksweg, 376, 8510 Kooigem

7. Philip Ghekiere, advocaat, Nachtegaallaan 6, 8500 Kortrijk

8. James Demuynck, beheerder, Eikenstraat, 4, 8530 Harelbeke

9. Kjell Dprez, Opvoeder, Izegemsestraat, 138, 8501 Heule

Allen van Belgische nationaliteit, en stichtende leden genoemd, onder elkaar overeengekomen en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt vastleggen :

TITEL I  Naam, zetel, doel en duur.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam :  Ster[K] , Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen geldt als volledig adres : Boomgaardstraat 19, 8520 Kuurne. De Raad van Beheer is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3.1. De vereniging heeft tot doel het tehuis  De Rijzende Ster , hierna kort  het tehuis genoemd, te ondersteunen, vanuit een humanistische, pluralistische en democratische visie. Onder deze doelstelling dient onder meer begrepen te worden :

3.1.1. Het financieel ondersteunen van het tehuis.

3.1.2. Het nemen van initiatieven of het verlenen van ondersteuning aan initiatieven van derden, die tot aanmoediging, bekendmaking, verbetering, enz ... van het tehuis kunnen leiden, mits deze met de humanistische, pluralistische en democratische visie verenigbaar zijn.

3.2. Om het doel beschreven in artikel 3.1. te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen, zo onder meer :

3.2.1. Allerlei activiteiten ontplooien of steunen.

3.2.2. Instanties, diensten, organisaties of verenigingen die door hun werking, onder welke vorm ook, bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, oprichten, er overeenkomsten mee afsluiten of subsidiëren. 3.3. De vereniging kan, ofwel in vruchtgebruik, ofwel in eigendom, roerend of onroerend goed, nodig voor de verwezenlijking van haar doel, bezitten.

3.4. De vereniging kan elke handgift, toelage, schenking of legaat, haar toegekend door natuurlijke of

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Ster(K)

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boomgaardstraat 19

*14304459*

Luik B

8520

België

0552618205

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kuurne

Griffie

Neergelegd

12-05-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

rechtspersonen of om het even welk organisme, ontvangen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Raad van Beheer, overeenkomstig artikel 16 van de wet van 27 juni 1921.

3.5. De vereniging kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht en beoogt geenszins stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

3.6. Tot het doel van de vereniging behoort tevens het rationeel beheer en de instandhouding van de roerende en onroerende goederen die haar eigendom zijn, in overeenkomstig doel waarvoor de vereniging is opgericht. Artikel 4. De vereniging wordt op heden voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden, volgens de procedure vervat in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

TITEL II  Leden

Artikel 5.1. Het aantal werkende leden is beperkt tot maximum twaalf en mag niet minder dan drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. Met werkende leden wordt bedoeld de leden van de Algemene Vergadering omschreven in de wet van 27 juni 1921.

5.2. De Raad van Beheer kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden.

Artikel 6.1. Iedereen kan als werkend lid tot de vereniging toetreden die door de Raad van Beheer als zodanig wordt toegelaten, mits het aantal werkende leden niet is bereikt. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Beheer. Als eerste werkende leden treden de ondertekenende stichtende leden, hierboven allen vernoemd , op.

6.2. De werkende leden kunnen ten allen tijde ontslag nemen. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Beheer ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van werkende leden wordt enkel uitgesproken door de Algemene Vergadering en met meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij overlijden.

6.3. Uittredende of uitgesloten werkende leden, hun erfgenamen of rechthebbenden, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Artikel 7. Van de werkende leden kan door een beslissing van de Raad van Beheer een jaarlijkse bijdrage worden gevraagd, waarvan het bedrag door datzelfde orgaan wordt vastgesteld. Zij kan niet meer bedragen dan 250 euro. De basisbijdrage van de ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende of beschermende leden wordt bepaald door de Raad van Beheer.

TITEL III  Raad van Beheer.

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Beheer van tenminste drie leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Hun mandaat neemt een einde door overlijden, ontslag of ontzetting.

Artikel 9. Waarnemers kunnen op uitnodiging van de raad van beheer en zonder stemrecht het geheel of een gedeelte van de vergadering bijwonen.

Artikel 10.1. De Raad van Beheer kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige beheerder;

10.2. De Voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester worden verkozen voor een termijn van drie jaar.

10.3. De beheerders worden aangesteld door de Algemene Vergadering, die beslist met gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 11.1. De Raad van Beheer wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee beheerders en vergadert minstens eenmaal per jaar en/of zo dikwijls als nodig wordt geacht.

11.2. De Raad van Beheer kan slechts geldig beslissen indien de helft van de beheerders aanwezig of vertegenwoordigd is door een ander lid van de Raad van Beheer. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend. De stemming geschiedt mondeling, tenzij de vergadering daar anders over beslist.

11.3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de secretaris. De bestuursverslagen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging en ter kennis gebracht van de bestuursleden. Het verslag wordt op de eerstvolgende vergadering goedgekeurd.

11.4. De Raad van Beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtigde of buitengerechtelijke handeling. De Raad van Beheer is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Beheer kan onder meer een huishoudelijk reglement opstellen en het ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering en alle reglementen uitvaardigen die hij nodig of nuttig oordeelt.

Luik B - vervolg MOD 2.2

11.5.1. De Raad van Beheer kan, op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer beheerders. Deze beheerders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

11.5.2. De Raad van Beheer van tevens één of meer afgevaardigde beheerders of directeurs aanduiden die met het dagelijks bestuur worden belast. De afgevaardigde beheerder of directeur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas e.d.m. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de Raad van Beheer uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties als eiser of verweerder.

11.6.1. Bij ontstentenis van bevoegdheidsdelegatie in de zin van artikel 11.5 wordt de Raad van Beheer in elke handeling rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter, samen handelend met de secretaris of met de penningmeester.

11.6.2. Bij ontstentenis van aanduiding van afgevaardigde beheerders of directeurs is de Voorzitter gelast met het dagelijks bestuur in de zin van artikel 11.5, 2de alinea.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL IV  Algemene Vergadering

TITEL V  Financiën

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12.1 De Algemene Vergadering is de hoogste instantie van de vergadering en wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Beheer of door de Voorzitter. De Algemene Vergadering kan in buitengewone zitting bijeengeroepen worden, zo dikwijls als het maatschappelijk doel van de vereniging dit vereist. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Beheer, of door een ander aanwezig bestuurslid, aangesteld door de vergadering.

12.2. De Raad van Beheer is daarenboven verplicht, wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

12.3. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

12.4. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

12.5. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per e-mail of per gewone of per aangetekende brief, ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping, die de plaats, de dag en het uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door Raad van Beheer.

12.6. De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, ten laatste in de loop van de maand mei.

Artikel 13. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de beheerders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 14. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden in een bijzonder register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Artikel 15.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2013

15.2. De Raad van Beheer bereidt de rekeningen van begrotingen voor, die worden nagezien door twee commissarissen aangesteld door Raad van Beheer, ten laatste op het einde van het eerste kwartaal, en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 16. Elk voorstel opgemaakt tot wijziging van de statuten moet door de Raad van Beheer worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. De statuten kunnen enkel worden gewijzigd door een Algemene Vergadering, samengeroepen overeenkomstig artikel 11.1 van de onderhavige statuten.

TITEL VII  Ontbinding, vereffening

Artikel 17.1. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

17.2. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan het tehuis en bij gebreke aan het verder bestaan van het tehuis, aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

TITEL VI  Wijziging van de statuten

TITEL VIII  Benoemingen

Artikel 18 Het ledenaantal van de Algemene Vergadering is voor het eerst bepaald op negen door

ondergetekende stichtende leden, beslissende als Algemene Vergadering.

Werden benoemd als leden van de Raad van beheer :

1. Luc Vanoverberghe

2. Jo Rousseau

3. D hondt Frank

4. Patrick Huysentruyt

5. Isabelle De Tandt

6. Hilde Meuleman

7. Philip Ghekiere

8. James Demuynck

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

9. Kjell Deprez

MOD 2.2

TITEL IX  Wet van 27 juni 1921

Artikel 18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk. Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, op 2 oktober 2013 , in 11 exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de Algemene Vergadering.Tekst

Coordonnées
STER(K)

Adresse
BOOMGAARDSTRAAT 19 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande