STEUN KSA FRASSATI

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUN KSA FRASSATI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 604.980.090

Publication

27/03/2015
ÿþt MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend t n kopie

na neerlegging van de akt

IIAI

Gent Afdeling Brugge DeLgt;iMer

Orrderrsemingshr (5' .6 ~ 4 9 3 0 0 ~ O

l:~C~Y!" ~ia~it~~,~ ~

Steun KSA Frassati

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge (vei',ort)

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

ZEIeI Venkelstraat 6, 8000 Brugge, België

Oprichting

De hierna vernoemde personen

1. Werner De Vocht, 8020 Oostkamp

2. Stijn Goethals, 8000 Brugge

3. Marie Alice De Pourcq, 8000 Brugge

4, Carlos Debaere, 8000 Brugge

5. Vincent De Baere, 8310 Sint-Kruis Brugge

(Voor natuurlijke personen : naam , voornamen en woonplaats voluit.)

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei

2002 onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel I. Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Steun KSA Frassati

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Venkelstraat 6, 8000 Brugge, gelegen in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. De zetel kan naar een andere plaats binnen het bestuurlijk arrondisement Brugge overgebracht worden op eenvoudige beslissing van de raad van beheer.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, morele, materiële, financiële en organisatorische steun aan de jeugdbeweging KSA Frassati te verschaffen. Zij is in het bijzonder verantwoordelijk voor het beheer van de lokalen gebruikt door de jeugdbeweging KSA Frassati.

In dit kader mag de vereniging ook op bijkomstige wijze aile economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is van onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il. - Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt.

Binnen de vereniging maken we een onderscheid tussen effectieve en toegetreden leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Binnen de groep van de effectieve leden van de vereniging maken we een verder onderscheid tussen de gewone effectieve leden en de bijzondere effectieve leden.

Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging. Hun rechten en plichten worden opgenomen in een huishoudelijk reglement. Ze hebben geen stemrecht. In deze statuten verwijst de term `lid' naar de effectieve leden.

Op de laaisie YeiraftldPrÏ ReCtr3 11oed3fHilheld von de iíls'irlJnl-a1}teieole 1107;i15 heïzi} van de jJCiso(o)lioil)

be.'oEDdáe ilele.r1101r[9 3ilchilllg 0'i orC,jaYli53llï lC-n .av11T_icíl Vin de den Ie. veFle,~,~,ern.,'ooiilic;,p

Verso Naarn est handiel;enlnq

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6

§ 1. Een kandidaat lid voor de groep gewone effectieve leden dient zijn kandidatuur per brief of per e-mail mee te delen aan de Raad van Bestuur, die een advies daarover geeft op de eerstvolgende Algemene vergadering.

§ 2. Een kandidaat lid voor de groep bijzondere effectieve leden dient zijn kandidatuur per brief voor te dragen aan de Raad van Bestuur. Deze brief moet mee ondertekend worden door minstens 4 leden van de feitelijke vereniging KSA Frassati.

§ 3. Het kandidaat lid kan tot de vereniging toetreden indien deze door de Algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten, mits dit kandidaat lid de werking, doelstellingen en het huishoudelijk reglement onderschrijft.

Artikel 7

Het lidgeld van de vereniging bedraagt ten hoogste 1 Euro. De hoogte van het lidgeld wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald. De beslissing omtrent de hoogte van het lidgeld wordt jaarlijks aan de leden meegedeeld in de oproeping van de algemene vergadering bedoeld in Artikel 13 § 2. Het vastgestelde lidgeld is verschuldigd voor aanvang van deze algemene vergadering.

Leden kunnen te allen tijde vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 8

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de

hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt mondeling of door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van

de Raad van Bestuur. De uittreding gaat pas van kracht op de eerstvolgende Algemene vergadering.

Artikel 9

De uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een dubbele meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in de groep van de gewone effectieve leden en twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in de groep van de bijzondere effectieve leden.

Titel Ili. - Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 11

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap niet een sociaal oogmerk;

9°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 12

De algemene vergadering neemt besluiten bij dubbele meerderheid van de stemmen van enerzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit de groep van de gewone effectieve leden en anderzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit de groep van de bijzondere effectieve leden.

In de gevallen waarin de wet een twee derde meerderheid vereist besluit de algemene vergadering bij dubbele twee derde meerderheid van de stemmen van enerzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit de groep van de gewone effectieve leden en anderzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit de groep van de bijzondere effectieve leden.

ln de gevallen waarin de wet een vier vijfde meerderheid vereist besluit de algemene vergadering bij dubbele vier vijfde meerderheid van de stemmen van enerzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit

" MOD 2.2

r de groep van de gewone effectieve leden en anderzijds de aanwezige en vertegenwoordigde leden uit de groep

van de bijzondere effectieve leden.

Artikel 13

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

§ 2. In de loop van het tweede semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en het goedkeuren van de begroting van het volgende boekjaar.

§ 3, Algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging binnen een termijn van twee maanden na het verzoek.

§ 4. De bijeenroeping van de algemene vergadering is een beslissing van de Raad van bestuur. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan,

§ 6. In afwijking van § 5 kan de voorzitter van de algemene vergadering bij aanvang van de algemene vergadering punten toevoegen aan de agenda, mits twee derden van de gewone effectieve leden en twee derden van de buitengewone effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en mits alle aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7, Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Derden kunnen inzage krijgen in de beslissing van de algemene vergadering. Wanneer zij dit wensen dienen ze hun vraag aan de Raad van bestuur te richten, die op de volgende Raad van bestuur hierover een beslissing neemt.

Titel IV. - Raad van bestuur

Artikel 14

§ 1 F De Raad van Bestuur bestaat uit 3 leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door

deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men gewoon effectief lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het gewoon effectief lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een onbepaalde termijn.

Indien het bestuursmandaat eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter. Het ontslag van de bestuurder gaat pas in na de eerste volgende algemene vergadering.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Tot zolang in de vervanging van één van deze functies niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de betreffende functie uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit mondeling of schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter of Raad van bestuur. Het beëindigen van de functie gaat pas in na de eerst volgende Raad van bestuur.

Artikel 15

§ 1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsrniddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uittenen, voor om het even welke termijn, van aile handeis- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

_ .n+ - vc1l,ù0

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden,

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt mits goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Artikel 16

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar,

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§ 3. De raad van bestuur, dat optreedt als een college, kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Tite! V. - Diverse bepalingen

Artikel 17

Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 18

Behoudens het geval van gerechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 19

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van

2 mei 2002 van toepassing, de algemene bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Artikel 20

De algemene vergadering benoemt volgende personen tot bestuurder:

Werner De Vocht, Voorzitter

Stijn Goethals, Penningmeester

Vincent De Baere, Secretaris

Opgemaakt in drie exemplaren te Brugge op 12 december 2014.

Werner De Vocht voorzitter Stijn Goethals Vincent De Baere

penningmeester secretaris

Op da laatste Luik P ,arrZieideri Recrû Nin i+o-,rianigilalci vin noaris, herzij de pereo(o)ri(,:nl

iJet'QepCi de vel~r-HGIRg srlChÉlI1Ç; oÎ organisme v2r darden ie i'eri8gen:vnorCllg,;A

VCr,A0 r43arri e=~ i~antiickernng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STEUN KSA FRASSATI

Adresse
VENKELSTRAAT 6 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande