STICHTING VOOR DUURZAME VISSERIJONTWIKKELING, AFGEKORT : SDVO

Association sans but lucratif


Dénomination : STICHTING VOOR DUURZAME VISSERIJONTWIKKELING, AFGEKORT : SDVO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 867.370.337

Publication

19/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor bahouc aan he Beigis< Staalsbl

Isqqmos

Ondernenningsnr : 0867.370.337 Benaming

(voluit): Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling

(verkort) : SDVO

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Wandelaarkaai 4, 8400 Oostende, België

Onderwerp akte: Statutenwijziging

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van de vereniging gehouden op 26 mei 2014 blijkt het volgende:

1. De algemene vergadering besluit om artikel 6 van de statuten van de vereniging i.v.m. de toelating van de leden integraal te vervangen door volgende tekst:

"Flet aantal werkende leden is niet beperkt Er dienen echter te aile n tijde meer leden te zijn dan bestuurders.

De Algemene Vergadering beslist naar eigen inzicht over de toelating van kandidaat werkende leden.

De Algemene Vergadering laat ten minste drie werkende leden toe op voorstel van de representatieve werknemersafgevaardigden, allen zetelend in het Nationaal Paritair Comité voor de Zeevisserij.

De Algemene Vergadering laat ten minste drie werkende leden toe op voorstel van de representatieve erkende werkgeversorganisaties. De voorgestelde werkende leden moeten zijn goedgekeurd door de Redercentrale die de reders vertegenwoordigt.

De Algemene Vergadering laat twee werkende leden toe op voorstel van het Vlaams Ministerie van Landbouw en Visserij en laat één werkend lid toe op voorstel van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Voor het overige kan iedere werknemer of werkgever actief in de visserijsector zich kandidaat stellen om als werkend lid van de vereniging te worden toegelaten."

2. De algemene vergadering besluit om artikel 11 van de statuten van de vereniging Lv.m. de samenstelling van de raad van bestuur integraal te vervangen door volgende tekst:

"De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste negen bestuurders, leden van de vereniging, en die worden benoemd voor een maximum, maar hernieuwbare periode, van zes jaar. Mie bestuurders worden gekozen uit de leden die de belangen van de representatieve werkgeversorganisaties behartigen, (trie bestuurders worden gekozen uit de leden die de belangen van de representatieve werknemersafgevaardigden behartigen, twee bestuurders worden gekozen uit de leden die de belangen behartigen van het Vlaams Ministerie van Landbouw en Visserij en één bestuurder wordt voorgedragen door het lid dat de belangen behartigt van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Elke belangengroep zal ten reste acht dagen voor de Algemene Vergadering haar lijst van kandidaten voorleggen aan de Raad van Bestuur.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, zijn de overblijvende bestuurders samen bevoegd om voorlopig in de vacature te voorzien. Een bestuurder die wegvalt zal worden vervangen door een andere, bestuurder die dezelfde belangen behartigt. In dat geval zal de Algemene Vergadering in haar eerstvolgende vergadering de vaste benoeming doen. De nieuw benoemde bestuurder doet de tijd van zijn voorganger uit.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd: zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming is voorzien, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan worden voorzien.,

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de Algemene Vergadering. Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel met het oog op publicatie ervan in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad?

......

" -

Op de laaisie bLz van Luik B verrnelden : Recto : Nnam en hoeririniçiheid van de insirernente,iende notai is, hetzij van de persc.(e)n(en)

biz,voe4;f3 dc.vercnigm9, sttichtTini) t irne tun uaivien van timtien te verticsiveet)rdivm

Verso : Kiaarn cri handtekening.

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbrad

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering verzoekt de raad van bestuur om aile nodige voorbereidende handelingen te treffen, o.a. het contacteren van het Vlaams Ministerie van Landbouw en Visserij en de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu met de vraag om de bestuurder(s) voor te dragen waarop zij recht hebben op basis van de nieuwe tekst van artikel 11, opdat de Vergadering de samenstelling van de raad van bestuur ln overeenstemming kan brengen met de aldus gewijzigde tekst van artikel 11 van de statuten,

3. De algemene vergadering besluit om artikel 16 van de statuten van de vereniging i.v.m. het dagelijks bestuur integraal te vervangen door volgende tekst:

"De akten van dagelijks bestuur en de stukken ter uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de algemeen verantwoordelijke, gezamenlijk of alleen handelend, behoudens verleende volmacht aan een derde, en onverminderd het recht voor de Raad van Bestuur om de vertegenwoordiging voor het dagelijks bestuur op te dragen aan één of meerdere Dagelijkse Bestuurders.

Het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kunnen worden opdragen aan één of meerdere natuurlijke of rechtspersonen die al dan niet lid zijn van de Raad van Bestuur of lid zijn van de vereniging. Deze persoon draagt de titel "Dagelijks Bestuurder of, indien er meer dan één persoon wordt benoemd, de "Dagelijks Bestuurders".

De Raad van Bestuur benoemt de Dagelijks Bestuurder. De benoeming van de Dagelijks Bestuurder is voor onbepaalde duur, De Dagelijks Bestuurder kan te allen tijde worden ontslagen door de Raad van Bestuur en dit zonder enige motivering verschuldigd te zijn. Indien er meer dan één Dagelijks Bestuurder wordt benoemd, bepaalt de Raad van Bestuur tevens of deze Dagelijks Bestuurders hun mandaat gezamenlijk of alleen handelend uitoefenen.

De Dagelijks Bestuurder is belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, de leiding en het bestuur van het secretariaat en het vervullen van alle andere taken die de statuten, het huishoudelijk reglement of enig intern reglement aan de Dagelijks Bestuurder toewijst of die aan de Dagelijks Bestuurder worden opgedragen door de Raad van Bestuur. De Dagelijks Bestuurder vertegenwoordigt de vereniging overeenkomstig de bevoegdheden die hem door de statuten of door de Raad van Bestuur zijn verleend."

4. De algemene vergadering bevestigt dat de huidige organen van de vereniging bij wijze van overgangsbepaling geldig samengesteld blijven totdat de nodige aanvaarding van de bijkomende werkende leden en de benoeming van de bijkomende bestuurders zijn geschied zoals bedoeld ln voormelde gewijzigde bepalingen.

5. De algemene vergadering beslist om volmacht te verlenen aan aile bestuurders van de vereniging, de heer Lue Mellaerts en de heer Paul Van Steelant, elk van hen alleen handelend en met recht van indeplaatsstelling, om alle handelingen te stellen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de coördinatie van de statuten en de vervulling van de formaliteiten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot de opstelling en ondertekening van alle nodige documenten en formulieren) met het oog op (i) de benodigde neerleggingen ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, (ii) de benodigde publicaties in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad en (iii) desgevallend, de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

De gecoördineerde tekst van de statuten van de vereniging zal worden neergelegd op de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Ivan Victor

voorzitter

Benoit Beemaert

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste b17. van Luik _B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumcnterende notaris. het7ij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

19/02/2014
ÿþ(gi MOD 2.2

)ii1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

11111111Milltp

Nzeusiztgd ttr egz., VZ,T1 de."

ee:et* van koopiyie:1

Bruue -

Ondernemingsnr : 0867.370.337

Benaming

(voluit) : Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling

(verkort): SDVO

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Wandelaarkaai 4, 8400 Oostende

Onderwerp akte: Statutenwijziging

Uit de notulen van de algemene vergadering van de Vereniging gehouden op 8 januari 2014 blijkt het volgende

"1.Wijziging van de zetel van de vereniging.

De Vergadering besluit artikel 2 van de statuten van de vereniging te vervangen door de volgende bepaling:

"De vereniging is gevestigd te 8400 Oostende, Wandelaarkaal 4, in het gerechtelijk arrondissement Brugge. Enkel bij beslissing van de algemene vergadering kan hij naar een andere plaats overgebracht worden."

2.Wijziging van het doel van de vereniging.

De Vergadering besluit artikel 3 van de statuten van de vereniging aan te vullen met de volgende paragraaf:

'De vereniging kan, met het oog op de verwezenlijking van haar statutair doel, overgaan tot de oprichting, zowel in als buiten Beigië, van bijkantoren of enige andere entiteiten, al dan niet met rechtspersoonlijkheid."

3. Volmachten

De Vergadering beslist om volmacht te verlenen aan alle bestuurders van de Vereniging en aan de heer Luc Mellaerts, elk van hen alleen handelend en met recht van indeplaatsstelling, am alle handelingen te stellen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de coördinatie van de statuten en de vervulling van de formaliteiten (met inbegrip van, maar niet beperkt tot de opstelling en ondertekening van alle nodige documenten en formulieren) met het oog op (i) de benodigde neerieggingen ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, (ii) de benodigde publicaties in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad en (Ili) desgevallend, de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

De gectiordineerde tekst van de statuten van de Vereniging zal worden neergelegd op de bevoegde Rechtbank van Koophandel."

Ivan Victor

voorzitter

Benoit Beernaert

secretaris

09/12/2013
ÿþ MOD 2.0

{e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden to vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ttleregd ter grime v :n

rechtbank Brugge -

III)

*118 176*

Ondernemingsnr : 0867.370.337

Benaming

(voluit) : Stichting voor duurzame visserijontwikkeling

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wandelaarkaai 4 8400 Oostende Voorwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders

Uit het verslag van de raad van bestuur van 07/09/2010 blijkt het ontslag van bestuurder de heer Emiel Brouckaert, Ramskapellestraar 10B, 8301 Knokke-Heist en van bestuurder de heer Urbain Wintein, Magere Schorre 9, 8300 Knokke-Heist , en de aanstelling van bestuurder de heer Benoit Beernaert, Boomgaarden 39, 8300 Knokke-Heist en de aanstelling van bestuuder de heer Louis Vantorre , Oudegemse Laan 29, 8370 Blankenberge.

Uit het verslag van de algemene vergadering van 28/06/2012 blijkt het ontslag van bestuurder Mevrouw Marina Nollet, Kerkstraat 40 bus 2, 8400 Oostende, en van betuurder de heer Louis Vantorre , Oudegemse Laan 29, 8370 Blankenberge en de aanstelling van bestuurder de heer Danny Vlietinck, Heistlaan 315, 8301 Knokke-Heist en van bestuurder de heer Karel Ackx, Felix Timmermanstraat 34, 8301 Knokke-Heist als bestuurder ,

Uit het verslag van de algemene vergadering van 27/06/2013 blijkt dat de volgende personen als bestuurder r benoemd worden voor de volgende 6 jaar met ingang van 27/06/2013, Victor Ivan, Bosduiflaan 5, 8400 Oostende, de heer Alex De Bock, Baron De Maerelaan 8, bus 502, 8380 Zeebrugge, Mevrouw desmedt Christine, Sparrenbospad 22, 8420 Wenduine, de heer Danny Vlietinck, Heistlaan 315, 8301 Knokke-Heist en de heer Karel Ackx, Felix Timmermanstraat 34, 8301 Knokke-Heist en de heer Benoit Beernaert, Boomgaarden 39, 8300 Knokke-Reist

Uit het verslag van de algemene vergadering van 28/06/2012 blijkt ook dat de commissaris van de vennootschap, de CVBA VRC Bedrijfsrevisoren, RPR 0462.836.191, Lichterveldestraat 39A te 8820 Torhout, vertegenwoordigd door de heer Yves Christiaens, bedrijfsrevisor, Kwadestraat 151A bus 42 te 8800 Roeselare herbenoemd wordt. Het mandaat betreft drie opeenvolgende boekjaren waarvan het eerste een aanvang heeft genomen op 1 januari 2012. Het mandaat wordt vergoed tegen het huidig ereloon.

Ivan Victor voorzitter

Benoit Beernaert secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

31/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

eelerge(ed tol' evetD ytti e

rechttganic van koophendel

te Brugge - afdeling OOSTERtt;F

cp 1 9 AU z011

~r:,ter

Griffie

Ondernemingsnr : 0867.370.337 Benaming

(voluit) : Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : te 8400 Oostende, Wandelaarkaai 4

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Op de buitengewone algemene vergadering op achttiende augustus tweeduizend en elf, van de V.Z.W. " Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling ", met zetel te 8400 Oostende, Wandelaarkaai 4, R.P.R. Oostende, ondememingsnummer 0.867.370.337, werd het volgende beslist:

Wijziging van artikel 6 van de statuten :

"Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan zeven, waarvan drie uit de representatieve werknemersafgevaardigden, allen zetelend in het Nationaal Paritair Comité voor de Zeevisserij en drie uit de representatieve erkende werkgeversorganisaties, voorgedragen/met de goedkeuring door/van de Redercentrale die de reders vertegenwoordigen, worden aangeduid.

Om als reder te kunnen worden beschouwd dient aan minstens één van de navolgende voorwaarden te zijn voldaan:

- hetzij een fysieke persoon of rechtspersoon naar Belgisch recht zijn die eigenaar en/of uitbater is van minstens één in België geïmmatriculeerd vissersvaartuig;

- hetzij een vennootschap naar Belgisch recht zijn die de beroepsmatige beoefening van de zeevisserij tot doel heeft;

- hetzij een fysieke persoon of rechtspersoon naar Belgisch recht zijn die eigenaar en/of uitbater is van minstens één in België geïmmatriculeerd vaartuig en houder zijn van een arrest afgeleverd door F.O.D. Mobiliteit en vervoer dat het vaartuig wordt/zal worden ingezet in de aquacultuur."

voor beredeneerd uittreksel opgemaakt door notaris Francis Moeykens te Brugge

bijlage:

-statutenwijziging

- gecoördineerde statuten

lI 111.1MII)je

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
STICHTING VOOR DUURZAME VISSERIJONTWIKKELING…

Adresse
WANDELAARKAAI 4 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande