STIMULANS

Association sans but lucratif


Dénomination : STIMULANS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.688.980

Publication

27/12/2013
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

,

NEERGELEGD

13. 12. 2013

RECHT EIA KOO K L

IJK

Benaming

(voluit) : Stimulans

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmark

Zetel : Broelkaai 6- 8500 Kortrijk

Ondernemingsar : 422.688.980

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten van de vereniging

De algemene vergadering, gehouden op 11 juni 2012, heeft volgende beslissingen genomen:

Wijziging van de statuten van de vereniging, zoals die gepubliceerd werden in bijlage tot het Belgisch

Staatsblad van 11 maart 1982, als volgt:

TITEL I

NAAM-STICHTERS-ZETEL-DOEL-DUUR

Art.1, De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "vzw Stimulans".

Art.2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Broelkaai 6.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Kortrijk .

Art.3. De vereniging heeft tot doel promotiekansen te creëren voor jongeren die plastische kunsten

beoefenen, studeren of afgestudeerd zijn van het nederlandstalig kunstonderwijs in België. Om het doel te

verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

Zij Is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het

verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur . Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il

DE LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf personen tellen.

De vereniging is alleen samengesteld uit effectieve leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van

het stemrecht op de Algemene vergadering, komt aan deze leden toe.

Art. 6. De raad van bestuur beslist zonder beroep over het aannemen van nieuwe leden en moet zijn

beslissing niet motiveren.

Art. 7. leder !id verbindt zich tot onvoorwaardelijke erkenning der statuten en naleving ervan.

Art 8. Er is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd door de leden. Er wordt geen bezoldiging uitgekeerd aan;

hen. Zij mogen noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun

lidmaatschap. zij kunnen ook in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van,

de vereniging.

Art. 9. Ieder lid kan vrij uit de'vereniging treden. Het lid heeft geen aanspraak op het maatschappelijk;

vermogen,

Art. 10. De raad van bestuur kan ereleden aanvaarden die geen deel hebben aan het bestuur.

*13195337* 111 111

TITEL III

ALGEMENE VERGADERING

Art. 11, De Algemene vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten

- benoeming en afzetting van de bestuurders

- goedkeuring van begrotingen en rekeningen - de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-,beslissing tot de uitsluiting van een lid

- alle andere door de statuten aan de Algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art, 12. § 1. Elk jaar wordt ten minste één gewone Algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na de afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand april. In afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerp-begroting.

§ 2. Buitengewone Algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden' daarom verzoeken.

§ 3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van vier bestuurders of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd bij gewone brief of per e- mail ten laatste acht dagen voor de vergadering.

§,4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één vijfde van de werkende leden hebben recht punten op de agenda te brengen, mits dit zes dagen op voorhand aan de voorzitter mede te delen.

Art. 13. Elk lid heeft één stem. Elk lid kan mandaat geven aan een ander lid om hem te vertegenwoordigen. Zo een mandataris, kan slechts één mandaat vertegenwoordigen.

Art. 14. De beslissingen worden genomen met een gewone meederheid der stemmen, met beslissende stem van de voorzitter.

TITEL IV

HET BESTUUR

Art.15. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens vier leden, met alternatieve beurtrol en benoemd voor een termijn van zes jaar. De Algemene vergadering, die de bestuurders aanstelt, kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat, dit zal zeker zo zijn wanneer ze ophouden lid te zijn van de vereniging. Een bestuurder kan tevens te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke mededeling aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art.16. § 1. de raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een afgevaardigd-beheerder, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Wordt er geen voorzitter gekozen, dan presideert de oudste beheerder de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die gewoonterechterlijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van vier beheerders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doordragend. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4, Voor elke vergadering wordt een verslag gemaakt, dat door de voorzitter wordt getekend. Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art.17..§ 1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is, bevoegd voor aile handelingen zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§ 3. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§ 4 . De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 5 . De raad kan één of meer afgevaardigde -bestuurders aanstellen belast met het dagelijks bestuur, o.m. met de geldige handtekeningen tegenover banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Worden er twee of meer afgevaardigde-beheerders aangesteld, dan oefenen zij, behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen, gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

§ 6, Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Tenzij anders in de statuten of de wet bepaald, worden deze bevoegdheden collegiaal uitgeoefend.

Art.18. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur gezamenlijk optredend. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte als eiser en verweerder. De voorzitter en de secretaris worden bij beslissing van de raad van bestuur daartoe gemachtigd. In deze beslissing worden de omvang en de duur van de delegatie opgenomen

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van voorzitter en ondervoorzitter of afgevaardigde-beheerder. Tegenover derden zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk, ook op hun persoonlijk vermogen, zelfs voor lichte schuld.

TITEL V.

NOTULENBOEK

Luik B - Vervolg

Act. 19. De besluiten van de Algemene vergadering en van de raad van bestuur worden vastgesteld door processen- verbaal, die worden ingeschreven in een notulenboek dat op de maatschappelijke zetel wordt bijgehouden en dat wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris van de Algemene vergadering,

TITEL VI.

BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en wordt de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Artikel 21. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenten of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII.

ONTBINDING- VEREFFENING

Art, 22. Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit worden toevertrouwd aan een ander wezen dat door

de Algemene vergadering wordt aangeduid en wiens maatschappelijk doel dat van de vereniging het meest

benadert.

TITEL VIII,

ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 23 . Voor alles wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, verwijzen de partijen naar de

"Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002" en de gebruiken inzake verenigingen van

overeenkomstige toepassing

Benoeming van nieuwe bestuurders in de algemene vergadering en de raad van bestuur

Ingevolge de beslissing van de algemene vergadering van 11 juni 2012 worden

ter vervanging van

Machteld Claerhout (bestuurder),

Ede Bethune (voorzitter-bestuurder),

André Vandeghinste (bestuurder),

André Vandaele (bestuurder)

Omer Vandeghinste (lid algemene vergadering)

a/ benoemd tot nieuwe leden in de algemene vergadering:

Cindy Frey, lid

Julie Espeet- Vandenbroucke, lid

Francis Vanhoonacker,lid

Danny Veys, lid

b/ benoemd tot nieuwe bestuurder van de raad van bestuur

Christine Depuydt, voorzitter -bestuurder

Danny Veys, bestuurder

verlenging van bestuurders van de raad van bestuur

Marc Olivier, bestuurder

Catherine Baelde, bestuurder- secretaris

Isabelle De Jaegere, bestuurder

Luc Doutrebon, bestuurder

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel

Ondergetekend, Catherine Baelde, secretaris-bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.1,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
STIMULANS

Adresse
VAN BELLEGHEMDREEF 6 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande