SWEETART STRAATTHEATER, AFGEKORT : SWESTRA

Association sans but lucratif


Dénomination : SWEETART STRAATTHEATER, AFGEKORT : SWESTRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.990.063

Publication

07/03/2011
ÿþ trEOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

vetáergeiegü te

rechtbank va

Brugge 

op 2 FEB. 2013riffie errer

0$33. M©" a6~

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : vzw sweetart straattheater

(verkort) : vzw SweStra

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Hyacintenlaan 33 bus 3 8400 Oostende

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten VZW Sweetart straattheater

Tussen ondergetekenden

Dhr Ghys Jellis wonende te 8400 Oostende , Hyacintenlaan 33 bus 3 geboren op 10/02/1973 te Oostende "

Mvr Asseloos Gilberta wonende te 8400 Oostende, Eufrasina Beemaertstraat 59 geboren op 28/08/1926 te

Oostende

Mvr Zeebroek Linda wonende te 8400 Oostende ,Spoorwegstraat 37 geboren op 15/06/1979 te Oostende

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten luiden ais

volgt

Artikel 1

De vereniging draagt de naam VZW Sweetart straattheater

Artikel 2

De hoofdzetel van de vereniging is gevestigd te Hyacintenlaan 33 bus 3 8400 Oostende en ressorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Hij kan enkel verplaatst worden door de Algemene

Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3

De vereniging heeft een platformwerking voor straattheater tot doel , initiatieven te nemen , te ondersteunen en/of acties te ondernemen gericht op:

-deze theatersoort te promoten

-speelplaatsen te creëren voor zowel nieuw talent als professionelen

-straatartiesten informeren over zakelijke aspecten die artiest zijn teweegbrengt

-gratis optredens organiseren en uitvoeren voor kinderen 1 zieken / gehandicapten / kansarmen / bejaarden

-opleiding van vrijwilligers om optredens uit te voeren

-het stimuleren van tolerantie met respect voor ieders eigenheid

Om dit doel te bereiken mag de vereniging alle roerende en onroerende goederen die daartoe dienstig zijn

bezitten , kopen , huren , in onderhuur geven , in grondpand en in waarborg geven , giften of legaten ontvangen , activiteiten inrichten met of zonder toegangsgelden ,overeenkomsten sluiten, contracten tekenen , verzekeringen nemen , subsidies verwerven zowel van de overheid ais van private instellingen , aan sponsering doen , vertegenwoordigers uitzenden in binnen -en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden ,zelfs commerciële initiatieven ontwikkelen , met andere woorden alles doen om dit doel te verwezenlijken.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur , doch kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt , maar moet tenminste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap , met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam vermeld is in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuw ledenregister worden neergelegd binnen een' maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om mee te werken aan de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden , ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1lI II I llH II I 11101 1H

*11036135*

Vc beha

aai Belt Staa

(deling te Oosten

r grlTTsa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/,2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

kandidaat-lid-moet-schriftelijk- de-voorzitter-van-de- raad-van-bestuur ingediend worden:Met de-term "lid" in-. deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.De raad van bestuur kan , onder de door haar bepaalde voorwaarden , ook andere personen ais, ereleden

beschermleden , steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd ais toegetreden leden.De door de leden verschuldigde bijdrage zal niet hoger zijn dan vijftig Euro. De bijdrage is opeisbaar veertien dagen na haar vaststelling door de raad van bestuur.

Artikel 6

Elk lid kan ten allen tijden uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht. Weigering om de bijdrage te betalen wordt als ontslagneming gezien.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen , en nadat het lid werd gehoord. Opgave van reden is niet vereist.

Artikel 7

Uittredende of uitgesloten leden en hun opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen en gedane interesten vorderen. Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden . Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur , of door de oudste van de aanwezige bestuurders .Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen . Een lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bedoeld voor :

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel 10

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging het vereist.

Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar. Dit moet binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar gebeuren.

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt. Dit verzoek wordt per gewone brief waarin de te behandelen agendapunten vermeld staan aan de raad van bestuur gericht. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering binnen de vijftien werkdagen samen te roepen.

Artikel 11

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn , ondertekend worden door de voorzitter , of twee bestuurders . Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering .Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de leden , zoals blijkt uit het ledenregister , moet op de agenda worden

geplaatst. Over onderwerpen diie niet op de agenda staan kunnen geen beslissingen genomen worden. Artikel 12

Alle effectieve leden zijn op gelijke voet stemgerechtigd. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen , behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. in geval van staking van de stemmen , is de stem van de voorzitter beslissend.Over personen wordt steeds schriftelijk gestemd,over zaken mondelingArtikel 13

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien tweederde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals in deze statuten bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen , ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van tweederde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist , ook op de tweede algemene vergadering.

Artikel 14

De algemene vergadering heeft plaats in de hoofdzetel of op de plaats die in de oproeping vermeld staat. Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vier leden die , al dan niet , lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt , bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen . in ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. De bestuurders worden door de algemene vergadering met een gewone

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervólg

meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden benoemd voor ten hoogste drie " jaar. Ze kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden en zijn herverkiesbaar . De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter , een penningmeester , een secretaris en desgevallend een " afgevaardigd bestuurder welke het dagelijks bestuur vormen.

Artikel 16

De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging . Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Artikel 17

De raad van bestuur heeft de meest volstrekte macht voor het stellen van aile daden van beheer en van beschikking die de vereniging aanbelangen . Zj is bevoegd tot het stellen van alle daden die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Artikel 18

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen , samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer , aan een tussen de leden verkozen afgevaardigd beheerder en wiens macht door de raad van bestuur vastgelegd wordt.

Artikel 19

De raad van bestuur kan reglementen van inwendige orde die voor alle leden bindend zijn opstellen. Artikel 20

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van een bestuurder. De vergadering wordt

voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 22

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien tweederde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een viervijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden. Zijn geen tweederde van de leden op deze algemene vergaderingaanwezig of vertegenwoordigd , dan moet een tweede algemene vergadering worden ' bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een viervijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. In geval van : vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering , of bij gebreke daarvan , de rechtbank , één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden

De activa zullen , na aanzuivering van de passiva worden overgedragen aan een vereniging met een " gelijkaardige doelstelling.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld , blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de vergadering in twee exemplaren. Eén exemplaar is bestemd voor neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Raad van bestuur :

1. Ghys Jellis voorzitter

2. Asseloos Gilberta penningmeester

3. Zeebroek Linda secretaris

Afgevaardigd bestuurders :

1. Ghys Jellis

2. Asseloos Gilberta

Te Oostende , 22 februari 2011

Jellis Ghys

bestuurder .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SWEETART STRAATTHEATER, AFGEKORT : SWESTRA

Adresse
HYACINTENLAAN 33, BUS 3 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande