T KAPELHOF

Divers


Dénomination : T KAPELHOF
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 433.136.177

Publication

11/03/2011
ÿþVoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

vie 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de ebANK

IEPER

Ondernemingsnr : 0433.136.177

Benaming

(voluit) : `t Kapelhof

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap

Zetel : Zuidlindestraat 9 - 8950 Nieuwkerke

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 28 januari 2011 blijkt dat er unaniem beslist werd

om volgende wijzigingen door te voeren:

De volgende vennoten zijn aanwezig op de bijzondere algemene vergadering:

l: Dhr. Delaplace Freddy, eigenaar van 2 aandelen

2. Mevr. Deschildre Marleen, eigenares van 2 aandelen

3. Dhr. Delaplace Stijn, eigenaar van Iaandeel

De aanwezige vennoten vertegenwoordigen het volledige maatschappelijk kapitaal en zij kunnen bijgevolg

geldig beraadslagen en beslissen over volgende punten op de agenda:

1. Het kapitaal om te zetten in euro en een volledig nieuwe tekst van de statuten aan te nemen, dit om aan de bepalingen van de gewijzigde vennootschappenwet te voldoen. Het doel van de vennootschap en het vast gedeelte van het kapitaal zal niet worden gewijzigd.

2. Opdracht tot coordinatie van de statuten en tot uitvoering van de genomen besluiten

De vergadering besluit om de statuten als volgt aan te passen:

Vorm-Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid onder de naam `t Kapelhof.

In alle akten, facturen en stukken wordt die naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden «coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid» of de begin letters «CVOA»

4:yz

~ ti« 2011 r

Griffie

"

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

1

11

" 11038953"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8950 Nieuwkerke, Zuidlindestraat 9. Hij kan zonder wijziging van de statuten naar om het even welke plaats in België worden overgebracht bij gewoon besluit van het orgaan van bestuur bedoeld bij de artikelen 18 tot 19, een besluit dat moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap kan bij gewoon besluit van het orgaan van bestuur administratieve of exploitatiezetels, dochtervennootschappen, depots en bijkantoren vestigen in België en in het buitenland.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Alle verrichtingen ( zoals het kweken, vetten, kopen en verkopen, zaaien, planten en oogsten) die verband houden met de landbouw, veeteelt, varkenskweek en pluimveeteelt en dit alles in de ruimste zin van het woord en zonder dat deze opsomming beperkend weze.

Zij mag ook alle financiële, nijverheid, handels, roerende en onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel en belangen nemen bij middel van inschrijving, inbreng, deelneming of op een andere wijze, in elke vennootschap, of onderneming een gelijkaardige, verwante of aanvullende bedrijvigheid, en in het algemeen, alle handelingen verrichten die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 123,95 E, volledig volstort, vertegenwoordigd door 5 aandelen.

Het kapitaal is, zonder statutenwijziging, veranderlijk wat het gedeelte boven het vast bedrag betreft.

Aandelen-Stortingen-Obligaties

Het kapitaal is vertegenwoordigd door aandelen met een nominale waarden van 24,79 EURO per aandeel. Er moet ten allen tijde ingeschreven zijn op een aantal aandelen dat het vast gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigt. Het vast gedeelte van het kapitaal moet volstort zijn ten bedrage van minimaal 123,95 EURO. Naast de aandelen waarop bij de oprichting wordt ingeschreven, kunnen andere aandelen worden uitgegeven tijdens de bestaansduur van de vennootschap, meer bepaald bij de toelating van vennoten of kapitaalverhoging. Het bestuur, bedoeld bij artikel 18 hierna, bepaalt de uitgifteprijs, het te storten bedrag bij de inschrijving, alsmede desgevallend de termijnen waarbinnen de nog te storten bedragen kunnen worden voldaan en de rentevoeten op die bedragen. De vennoten die nalaten hun stortingen te verrichten binnen de vastgelegde termijnen zijn van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd berekend tegen de wettelijke interestvoet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

vanaf de dag van betaalbaarstelling en de vennootschap heeft het recht om de invordering van het hele schuldsaldo of de nietigverklaring van de inschrijving te vervolgen fangs gerechtelijke weg of de in gebreke gebleven vennoot uit te sluiten.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de rechtsgeldig opgevraagde en eisbare stortingen niet werden verricht, wordt geschorst zolang die toestand niet is geregulariseerd.

De vennootschap kan al of niet met een hypotheek bezwaarde obligaties uitgeven bij een met gewone meerderheid der stemmen genomen besluit van de algemene vergadering van de vennoten, die de prijs, de voorwaarden en de modaliteiten van de uitgifte zal vaststellen en bepalen hoe de vergadering van de obligatiehouders moet verlopen.

Aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en ondeelbaar aansprakelijk.

Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en wordt afgesloten op 31 december van elk jaar.

Op die dag wordt de boekhouding van de vennootschap goedgekeurd en maakt het bestuur een

boedelbeschrijving alsook de jaarrekening op overeenkomstig de wet.

Winstverdeling

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

Vijf ten honderd voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Een interest aan het gestort kapitaal die ten hoogste de intrestvoet mag bedragen die wordt vastgesteld overeenkomstig de wet van zestien juli negentienhonderd drieënnegentig tot oprichting van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, inzoverre de betrokken beperking zou moeten worden gerespecteerd om de steun van het VLIF te kunnen genieten en die bovendien rekening houdt met de bepalingen van het Koninklijk Besluit van acht januari negentienhonderd tweeënzestig op de erkenning voor de Nationale Raad voor de Coöperatie.

Het overschot wordt op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering toegewezen.

Leiding van de vennootschap

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer bestuurders, al of niet vennoten, benoemd in de onderhavige statuten of door de algemene vergadering van de vennoten.

De algemene vergadering bepaalt vrij de duur van de opdracht van de bestuurders die zij benoemt en die zij te allen tijde kan ontslaan zonder motivering of opzegging. De duur van de opdracht mag hoe dan ook niet meer bedragen dan 6 jaar.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De vergadering kan de opdracht van de bestuurders vergoeden en hen een vaste en/of veranderlijke bezoldiging, alsmede een presentiegeld toekennen.

College van bestuurders

Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een college.

Het college kiest onder zijn leden een gedelegeerd bestuurder.

Bij afwezigheid of verhindering van de gedelegeerd bestuurder wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid. Het college komt samen op uitnodiging van de gedelegeerd bestuurder en telkens dit wordt vereist door het belang van de vennootschap. Het moet ook worden bijeengeroepen wanneer twee van de leden erom verzoeken.

Het college komt samen in de zetel van de vennootschap of op enige andere, in de oproeping aangeduide plaats in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

De uitnodigingen worden minstens vijf volle dagen vóór de vergadering rondgestuurd bij aangetekende brief, behalve in geval van hoogdringendheid, die in de notulen van de vergadering moet worden gemotiveerd. Zij vermelden de agenda.

Het college kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd. Indien dat aantal echter niet wordt bereikt op een eerste vergadering van het college, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die dezelfde agenda afhandelt en rechtsgeldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de gedelegeerd bestuurder of het lid dat de vergadering voorzit, doorslaggevend.

ledere bestuurder kan zelfs per gewone brief of door middel van een telegram, fax, e-mail of enig ander soortgelijk procédé een andere bestuurder machtigen om hem te vervangen op de vergadering en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan evenwel slechts één lid van het college vertegenwoordigen.

De beraadslagingen en de stemmingen van het college worden vastgesteld in de notulen, die door de meerderheid van de op de vergadering aanwezige leden worden ondertekend.

De afschriften van of uittreksels uit de verslagen worden ondertekend door de gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders.

Bestuurder

Delaplace Freddy

Tegelijk hiermee neergelegd: de gecoördineerde statuten

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

18/02/1988 : IE31435

Coordonnées
T KAPELHOF

Adresse
ZUIDLINDESTRAAT 9 8950 NIEUWKERKE

Code postal : 8950
Localité : Nieuwkerke
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande