TAFELTENNISCLUB NIEUWPOORT

Association sans but lucratif


Dénomination : TAFELTENNISCLUB NIEUWPOORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 860.490.166

Publication

25/09/2014
ÿþ MOD 2.2

_

_ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

nn\



!RN» ijhI

bel az 13E1 Sta

NURt:ilzLieUt;!1--4-1,( ÇiKIFfrib

Rechtbank v iephandei qent

1 6 SEP, 2014

AffifilefieJRNg

Ondernemingsnr : 0860,490.166

Benaming

(voluit) : Tafeltennisclub Nieuwpoort

(verkort) : Tafeltennisclub Nieuwpoort

Rechtsvorm :vzw

Zetel: Dockaertstraat 21, 8670 Oostduinkerke

Onderwerp akte: wijziging bestuur

Op de algemene vergadering van 0610812014 werd Chris Margodt, wonende te Oostkerkestraat 5, MU Diksmuide aangesteld als bestuurslid ter vervanging van Koen Busschaert, wonende te Loppemsestraat 5,: , 8210 Zedelgem. Chris Margorit wordt de nieuwe voorzitten

Ondertekend door 2 bestuurders, met name

Lieven Verdonck, Dockaertstraat 21, 8670 Oostduinkerke, secretaris.

Dominique Dalle, Van Clichthovenstraat 125, 8620 Nieuwpoort, penningmeester_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

12/10/2011
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

., .7+.1v1,

i

111

IIi

*11154067*

Benaming

(voluit) : Tafeltennisclub Nieuwpoort

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dockaertstraat 21, 870 00sTDUnwEpKE

Ondernemingsnr : 0860.490.166

Voorn erga akte : Statutenwijziging + wijzigingen Raad van Bestuur

STATUTEN

Op de vergadering van 10/08/2011 heeft de Algemene Vergadering van Tafeltennisclub Nieuwpoort vzw

een statutenwijzging goedgekeurd.

Hieronder volgt de volledige tekst van de nieuwe statuten:

TTC Nieuwpoort

vereniging zonder winstoogmerk

STATUTEN

Titel I. - NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam 'Tafeltennisclub Nieuwpoort", vereniging zonder winstoogmerk. De

uitdrukking "vereniging zonder winstoogmerk" kan worden afgekort tot vzw; tafeltennisclub tot TTC.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Veurne. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als volledig adres Dockaertstraat 21, 8670 Oostduinkerke.

De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de tafeltennissport te promoten en te beoefenen, zowel in competitieverband als in recreatief verband. Om dit doel te bereiken kan ze bepaalde initiatieven nemen om financiële middelen te' verwerven teneinde de benodigde materiële middelen ter beschikking te stellen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II - LEDEN

Artikel 5

Alle natuurlijke personen kunnen effectief lid worden van de Algemene Vergadering van de vereniging. Effectief lid worden kan op eenvoudige mondelinge aanvraag. Het is de Algemene Vergadering die, bij gewone meerderheid van stemmen, beslist of de aanvraag tot lidmaatschap wordt goedgekeurd. De effectieve leden betalen geen jaarlijkse bijdrage voor hun lidmaatschap van de Algemene Vergadering. Effectieve leden die ook de tafeltennissport willen beoefenen (als competitiespeler of als recreant) betalen hetzelfde lidgeld als de toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

Daarnaast kunnen natuurlijke personen ook toegetreden lid worden van de vereniging. De toegetreden

leden betalen een jaarlijkse_ bijdrage die elk jaar wordt vastgelegd door de Raad van_ Bestuur. De bijdrage van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

een nieuw toegetreden lid is ten vroegste verschuldigd na verloop van 1 maand. De Raad van Bestuur kan beslissen dat leden die in de loop van het jaar toetreden, de bijdrage voor het lopende jaar een kleiner bedrag of zelfs helemaal niet moeten betalen.

Het maximum bedrag voor toegetreden leden wordt vastgelegd op 250 ¬ per jaar.

Artikel 6

Elk effectief en toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Reeds betaalde bijdragen kunnen door een lid dat vrijwillig de vereniging verlaat nooit teruggevorderd worden. Alle materiële zaken die in bruikleen werden gegeven, maar eigendom van de club zijn, moeten teruggegeven worden.

Een toegetreden lid dat de, door de Raad van Bestuur, verschuldigde bijdragen weigert te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Een uitsluiting van een effectief lid kan alleen na beslissing van de Algemene Vergadering. Deze beslissing wordt genomen volgens de regels van artikel 17.

Een uitsluiting van een toegetreden lid wordt beslist door de Raad van Bestuur.n geval van uitsluiting door de Raad van Bestuur, wordt de bijdrage voor het lopende jaar, integraal aan het uitgesloten lid terugbetaald.

Artikel 7

Het vermogen van de vereniging behoort haar uitsluitend toe. Haar leden, noch de uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden noch hun rechtsopvolgers kunnen enige vermogensrechtelijke aanspraak op dit vermogen laten gelden.

De leden verbinden zich ertoe nooit enige handeling te stellen waardoor zij rechtstreeks of onrechtstreeks op dit vermogen om het even welke aanspraak zouden laten gelden.

Titel Ili - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden. Elke bestuurder moet een effectief lid zijn van de vereniging. Het verlies van het effectieve lidmaatschap leidt van rechtswege tot verval van het bestuursmandaat.

Indien door vrijwillig ontslag, verlies van hoedanigheid of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutair minimumaantal, dan blijven de bestuurders in functie tot regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 9

De Raad van Bestuur wordt gekozen door de Algemene Vergadering uit de leden die zich kandidaat hebben gesteld. De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen voor een termijn van 3 jaar. Het aantal keer dat een lid eenzelfde mandaat kan uitoefenen is onbepaald. Bij wijze van uitzondering maken alle oprichters deel uit van de Raad van Bestuur tot de eerste Algemene Vergadering van de vereniging.

Artikel 10

De Raad van Bestuur kiest uit de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies moeten verplicht door 3 verschillende personen worden uitgeoefend.

De Raad van Bestuur kiest ook een interclubverantwoordelijke en een jeugdverantwoordelijke. Beide laatste functies kunnen evenwel met een andere functie worden gecumuleerd.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping van de Raad is verplicht telkens wanneer twee bestuurders erom verzoeken.

De voorzitter zit de Raad van Bestuur voor. Ingeval hij verhinderd of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door het oudst aanwezige bestuurslid.

Behoudens in geval van hoogdringendheid wordt de oproepingsbrief tenminste vijf werkdagen voor de vergadering aan alle bestuurders verzonden per gewone brief of per e-mail. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats die in de oproepingsbrieven worden bepaald.

De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de Voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan enkel beraadslagen over punten van de agenda, tenzij alle aanwezige bestuurders er eenparig mee instemmen dat over een niet-geagendeerd agendapunt toch wordt beraadslaagd en gestemd.

Artikel 11

De Raad kan slechts geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van de bestuurders

aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Elke bestuurder kan zich door een andere bestuurder door middel van een geschreven volmacht op een bepaalde bijeenkomst van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen. Nochtans kan geen enkele bestuurder meer dan één collega-bestuurder vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Onthoudingen tellen als neen-stemmen. in geval van staking van stemming, beslist het bestuurslid dat de vergadering voorzit.

Artikel 12

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De Raad vaardigt alle interne reglementen uit die hij nodig oordeelt, waarin hij aanvullende of verduidelijkende voorschriften kan vaststellen.

De vereniging is in alle handelingen en betrekkingen, in of buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend. Bovendien kan de Raad van Bestuur de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden. Deze notulen worden jaarlijks gebundeld. De uittreksels die moeten worden overgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Titel IV - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De Voorzitter duidt de secretaris aan.

Artikel 14

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit eist.

Zij wordt tenminste éénmaal per jaar bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt, een Algemene Vergadering bijeen te roepen.

Artikel 15

De oproepingen tot de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of per e-mail, ten minste acht dagen vôôr de vergadering.

De oproeping bevat de plaats, dag en uur van de vergadering en de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 16

Een lid kan zich door een ander lid door middel van een geschreven volmacht op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering vanaf de eerste dag van het jaar volgend op het jaar van aansluiting.

Artikel 17

Uitsluitend de Algemene Vergadering is bevoegd voor :

1. Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld, en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid worden besloten.

2. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

De beslissing tot vrijwillige ontbinding wordt genomen volgens dezelfde regels als de beslissing tot

doelwijziging.

3. De uitsluiting van leden uit de vereniging

De besluiten dienaangaande worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en/of

vertegenwoordigde stemmen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo2,o

Loflik I$ - Vervolg

4. De goedkeuring van de rekeningen

De besluiten dienaangaande worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en/of

vertegenwoordigde stemmen.

Voor alle andere aangelegenheden waarin de Algemene Vergadering overeenkomstig de wet of deze statuten beslissingsbevoegd is, besluit zij bij gewone meerderheid van aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen.

Bij de berekening van de meerderheden in de algemene vergadering gelden onthoudingen als neen-stemmen. In geval van staking van stemming, beslist het bestuurslid dat de vergadering voorzit.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Titel V - REKENING

Artikel 19

Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De penningmeester houdt een kasboek bij van alle inkomsten en uitgaven.

Titel VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden

daardoor niet minder bedraagt dan vier. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn

van drie maanden.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, moet de procedure vermeld onder artikel 17, tweede

" punt, gevolgd worden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of, bij gebreke daarvan, de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoarwaarden.

Artikel 21

Indien de vereniging wordt ontbonden, hetzij vrijwillig hetzij gerechtelijk, dan is (zijn) de vereffenaar(s) ertoe

gehouden het netto-actief vermogen te bestemmen op wijze vastgelegd door de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering is ertoe gehouden het liquidatiesaldo over te maken aan een andere vzw, of aan

een door de Belgische Overheid erkende instelling met een goed doel.

Artikel 22

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing en kan

verwezen worden naar het intern reglement.

RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van TTC Nieuwpoort vzw heeft op de vergadering van 10/08/2011 kennis

genomen van de volgende ontslagen:

* Ruddy Casteleyn

* Jacky Provost

* Patrick Feys

* Eric Kortleven

* Roger Maes

De Algemene Vergadering van TTC Nieuwpoort vzw heeft op de vergadering van 10/08/2011 de volgende

bestuursleden herbenoemd voor een periode van 3 jaar:

* Koen Busschaert

* Dominique Dalle

* Michel Roosens

* Lieven Verdonck

Ondertekend door Koen Busschaert, voorzitter en Lieven Verdonck, secretaris.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TAFELTENNISCLUB NIEUWPOORT

Adresse
DOCKAERTSTRAAT 21 8670 OOSTDUINKERKE

Code postal : 8670
Localité : Oostduinkerke
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande