TAPUCO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TAPUCO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 536.249.157

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 14.06.2014, NGL 07.07.2014 14277-0067-009
10/07/2013
ÿþ Mol Wond 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



III~n~iuiM11[61~~111i 111111 MONITEUR BELGE NEERGELEGD

0 3 '07- 2013 LGlSCH STAATSB+..A.;



2 4. 06. 2013

RÉCHi"BACeritbgPj.{ANDEL Kn,aTR4JC

B







Ondernemingsnr : S 3C tt, 5 'f Ç

Benaming

(voluit) : TAPUCO

(verkort) :

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : GEMEENTEPLEIN 20- BUS 106 - 8790 WAREGEM (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING IN KADER VAN PARTIËLE SPLITSING

TEKST :Er blijkt uit de akte verleden op tien juni tweeduizend en dertien door Edgard Van Oudenhove, Notaris te Haaltert, met standplaats te Denderhoutem, optredend als zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Edgard Van Oudenhove", met zetel te 9450 Haaltert-Denderhoutem, Iddergemsesteenweg 8, ondernemingsnummer 0870.946.964.

ZIJN VERSCHENEN

1°- Mevrouw GOEMINNE Véronique Madeleine Maurice, (nationaal nummer 70.05.26 396-38),geboren te Deinze op zesentwintig mei negentienhonderd zeventig, echtgenote van de heer HOES Wilfried, gehuisvest te 8300 Knokke-Heist, Lispannenlaan, 17(0001 maar verblijvende URB LA LLOBATERA nummer 12 Ed. LES TERRES BLOC D  PISO 10 -- AD 400-ARINSAL  LA MASSANA  ANDORRA.

2°- De heer GOEMINNE David Georges José Frank Guy (nationaal nummer 73.09.07 329-87), geboren te Deinze op zeven september negentienhonderd drieënzeventig, echtgenoot van Mevrouw Vande Wiele Eveline, en wonende te 8570 Anzegem, Berglaan 11.

3°- Mevrouw GOEMINNE Julie Annemie Jeanne (nationaal nummer 78.11.03 054-19), geboren te Deinze op drie november negentienhonderd achtenzeventig, echtgenote van de Heer Huys Jan, gehuisvest te 8570 Anzegem, Tempeliersstraat 10,

- vertegenwoordigers van volgende gesplitste naamloze vennootschap :

De naamloze vennootschap PLACABOIS met zetel te 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve), Tapuitstraat 246.

BTW  nummer: BE405.435.353

Ondernemingsnummer : 0405.435.353.

- opgericht als een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid blijkens akte verleden voor

notaris Leon Du Faux, destijds te Waregem op tweeëntwintig december negentienhonderd zesenvijftig, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van twaalf januari nadien onder nummer 823,

Omgevormd in naamloze vennootschap blijkens proces-verbaal verleden voor notaris Daniël Van den Weghe, destijds te Zulte op vijfentwintig maart negentienhonderd achtentachtig, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van tweeëntwintig april nadien onder nummer 880422-155,

- waarvan de statuten meerdere malen werden gewijzigd en voor de laatste maal blijkens proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris Van Oudenhove op heden voorafgaandelijk dezer, waarvan een uittreksel zal worden neergelegd ter bekendmaking in gezegde bijlage.

Vennootschap, niet ontbonden noch vereffend, met het oog op de partiële splitsing door overdracht van een gedeelte van haar vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen zijnde alle activa en passiva bestanddelen verbonden aan de onroerende goederen, aan een nieuw op te richten vennootschap, zijnde huidige vennootschap TAPUCO, waarvan alle activa en passiva verbonden aan de handelsactiviteiten niet mee overgedragen worden naar voormelde nieuw op te richten vennootschap maar zullen behouden blijven in de vennootschap PLACABOIS,

Allen handelend krachtens een machtiging verleend door de aandeelhouders van de partieel gesplitste vennootschap ingevolge de buitengewone algemene vergadering die tot de partiële splitsing heeft besloten, waarvan de notulen voorafgaandelijk aan deze notulen werden opgesteld door ondergetekende notaris. Die aan ondergetekende notaris het financieel plan voorgeschreven door artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen overhandigen en hem verzoeken als volgt de authentieke akte op te stellen van de statuten van een handelsvennootschap opgericht ingevolge de partiële splitsing.

Oprichting

I, De gesplitste vennootschap heeft overeenkomstig artikel 682 van het Wetboek van _vennootschappen_.gabrçrik.gerrtaakt van d n]og~lijkheid Qrn_.partieel te splitsen door oyerdracht_vart,e n Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

gedeelte van haar vermogen, zowel de rechten als de verplichtingen, aan vennootschap die zij opricht. Bijgevolg heeft deze vennootschap besloten tot haar partiële splitsing ingevolge de buitengewone algemene vergadering, vastgesteld in de notulen die ondergetekende notaris heden, voorafgaandelijk aan deze notulen, heeft opgesteld. Bijgevolg heeft deze vennootschap besloten om een gedeelte van haar vermogen, zowel de rechten ais de verplichtingen, ingevolge het hierna vermelde splitsingvoorstel, over te dragen, met name aan de op te richten vennootschap TAPUCO, tegen uitreiking aan haar aandeelhouders van aandelen van voornoemde op te richten vennootschap TAPUCO;

Overeenkomstig artikel 754 van het Wetboek van Vennootschappen is de splitsing voltrokken, zodra de bestaande vennootschap daartoe overeenstemmende besluiten heeft genomen en de nieuwe vennootschap is opgericht.

De splitsing door oprichting wordt aan derden tegenstelbaar vanaf de gelijktijdige bekendmaking van de verschillende ermee verband houdende akten in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Financieel plan.

Zoals blijkt uit het proces-verbaal van de gesplitste vennootschap voorafgaandelijk deze verleden voor ondergetekende notaris hebben de bestuurders van de gesplitste vennootschap het financieel plan overhandigd waarin zij optreden als oprichter en in dewelke zij het kapitaal van de nieuwe vennootschap ontstaan uit de partiële splitsing rechtvaardigen.

Verslagen

1 De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, leggen de volgende documenten

op het bureau neer; deze documenten werden binnen de wettelijke termijn kosteloos aan de aandeelhouders meegedeeld:

1.1. splitsingvoorstel opgesteld door de bestuurders van de te splitsen vennootschapp

1.2. het verslag van de bedrijfsrevisor opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

2, De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, verklaren bijkomend

dat de vergadering van de gesplitste vennootschap met eenparigheid heeft beslist overeenkomstig artikel 749 van het Wetboek van Vennooschappen te verzaken aan de toepassing van de artikelen 745, 746 en 748 van genoemd Wetboek waarbij de tekst van de eerste twee leden van dit artikel 749 hierna letterlijk wordt weergegeven

" De vennootschappen die aan de splitsing deelnemen, behoeven de artikelen 745, 746 en 748 niet toe te passen, in zover dit laatste naar de verslagen verwijst, indien alle vennoten en alle houders van effecten waaraan stemrecht in de algemene vergadering is verbonden, daarvan hebben afgezien.

" De afstand van dat recht wordt vastgesteld bij een uitdrukkelijke stemming in de algemene vergadering die over de deelneming aan de splitsing moet besluiten.".

Bijgevolg hoeft er noch een verslag van de raad van bestuur van voornoemde vennootschappen, noch een verslag van de bedrijfsrevisor worden opgesteld.

3. De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, verklaren bijkomend dat raad van bestuur van de gesplitste vennootschappen overeenkomstig artikel 747 van het Wetboek van Vennootschappen heeft verklaard dat er zich tussen de datum van opstelling van het splitsingvoorstel en de datum van de algemene vergadering geen belangrijke wijzigingen hebben voorgedaan in de activa en passiva van het vermogen van de gesplitste vennootschap.

4. De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap verklaren bijkomend dat de in artikel 748 van het Wetboek van Vennootschappen vermelde documenten (behoudens deze van de in artikels 745 en 746 van gezegd wetboek bedoelde verslagen) uiterlijk één maand vôôr de datum van deze vergadering op de zetel van de vennootschappen ter beschikking van de aandeelhouders lagen en dat de raad van bestuur niet is gehouden om:

 de reeds meegedeelde informatie te actualiseren;

 een tussentijdse boekhoudkundige staat op te stellen.

5. De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, bevestigen dat de buitengewone algemene vergadering de goedkeuring heeft verleend aan het ontwerp van oprichtingsakte en de statuten van deze vennootschap ingevolge de notulen heden opgesteld door ondergetekende notaris, overeenkomstig artikel 753 van het Wetboek van Vennootschappen.

6. De voornoemde vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap verklaren dat voornoemde splitsingvoorstel op tien april tweeduizend en dertien werd opgesteld door de raad van bestuur van de vennootschap die aan de splitsing deelneemt.

Dit voorstel werden neergelegd op de Rechtbank van Koophandel op vijftien april tweeduizend en dertien en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad op zesentwintig april daarna onder nummer 130659285.

Wettigheidscontrole

Ondergetekende notaris bevestigt, overeenkomstig artikel 752 van het Wetboek van Vennootschappen, het bestaan en zowel de interne als de externe wettigheid van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap die aan de splitsing deelneemt is gehouden.

Overdracht d000r inbreng

1. Splitsingvoorstel

De aandeelhouders van de bij deze splitsing betrokken vennootschap hebben uiterlijk één maand vóór de datum van deze vergadering kennis gekregen van het splitsingvoorstel waarvan sprake in de voorafgaande uiteenzetting, alsook van het verslag van de bedrijfsrevisor opgemaakt overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap heeft eenparig en uitdrukkelijk besloten om de artikelen 745 en 746 van het Wetboek van Vennootschappen niet toe te passen. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid LELIEUR, VAN RYCKEGHEM & C°, met maatschappelijke zetel te 2900 SCHOTEN, Horstebaan 95, vertegenwoordigd door de heer Geert VAN RYCKEGHEM, bedrijfsrevisor, kantoor houdende te 8790 WAREGEM, Keizerstraat 18 heeft op datum van negenentwintig mei tweeduizend dertien een schriftelijk verslag opgesteld overeenkomstig artikel 219 van gezegd Wetboek.

De conclusies van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

5. Besluiten

De inbreng in natura tot oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "TAPUCO" bestaat uit een deel van het vermogen van de naamloze vennootschap Placabois voor een inbrengwaarde van 87.511,06 ¬ ingevolge een partiële splitsing overeenkomstig de artikelen 677 van het Wetboek van vennoot-schappen betreffende de verrichting gelijkgesteld met een splitsing door oprichting op grand van een balans afgesloten op 31 december 2012.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2_ de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt, rekening houdende met de in onderhavig verslag beschreven hypothecaire inschrijvingen tvv de KBC bank voor een bedrag van respectievelijk 61.973,38 ¬ en 185.920,14 ¬ op de onroerende goederen die het voorwerp uitmaken van onderhavige inbreng en waarvoor een gevaar op uitwinning bestaat, aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid. Vanwege de KBC bank werd geen formele toestemming ontvangen voor de inbreng waarvoor bijgevolg een voorbehoud dient geformuleerd te worden;

3, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering, met name het principe van de boekhoudkundige continuïteit, rekening houdende met het hogervermeld voorbehoud, bedrijfseconomisch verantwoord is, en de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen verhoogd met overige eigenvermogens- waarden zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura tbv. 87.511,06 ¬ bestaat in 900 aandelen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TAPUCO, zonder vermelding van nominale waarde, bestaande uit 18.605,31 ¬ kapitaal en 68.905,75 ¬ andere eigen vermogensbestanddelen.

We willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Het verslag werd opgesteld door ondergetekende overeenkomstig de bepalingen van artikel 677 en 313 van het Wetboek van vennootschappen en kan enkel voor dit doel aangewend worden.

Een exemplaar van dit verslag zal neergelegd worden ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel samen met een uitgifte van deze oprichtingsakte.

2. Besluit tot splitsing

Luidens de notulen, opgesteld door ondergetekende notaris Van Oudenhove is besloten om een gedeelte van het vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen) van de gesplitste vennootschap over te dragen overeenkomstig de voorwaarden van voornoemd splitsingvoorstel.

Met dien verstande dat:

a)de overdrachten gebeuren op basis van de boekhoudkundige staat van de gesplitste vennootschap afgesloten per eenendertig december tweeduizend en twaalf. De activa en passiva zullen worden opgenomen in de boekhouding van de huidig op te richten vennootschap tegen de waarde waartegen ze in de rekeningen van deze gesplitste vennootschap op voormelde datum staan ingeschreven;

b)de handelingen van de gesplitste venncotschap worden, boekhoudkundig, geacht te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap vanaf één januari tweeduizend en dertien, zodat alle handelingen vanaf die datum in het voordeel en voor het risico van de inbrengverkrijgende vennootschap zijn;

c) teneinde elke mogelijke betwisting over de verdeling van bepaalde delen van het vermogen te voorkomen, voor zover de hieronder omschreven verdeling niet voldoende nauwkeurig is, ofwel omdat de toekenning voor interpretatie vatbaar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die ten gevolge van een verzuim of nalatigheid niet in de opgave van toegekende vermogensdelen zijn vermeld, werd uitdrukkelijk overeengekomen, gelet op de bepalingen van artikel 744 van het Wetboek van Vennootschappen, dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend in de naamloze vennootschap PLACABOIS blijven, middels algemene kwijting ten gunste van de nieuwe vennootschap TAPUCO bvba.

3. Overdracht van het vermogen van de gesplitste vennootschappen

Het deel van het vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen) van de gesplitste vennootschap wordt overgedragen tegen uitreiking aan de aandeelhcuders van het volgend aantal aandelen zonder nominale waarde van de op te richten vennootschap TAPUCO : NEGENHONDERD AANDELEN, hetzij ieder aandeelhouder driehonderd aandelen.

Deze aandelen zijn van dezelfde aard, bieden dezelfde rechten en voordelen en zullen onmiddellijk in de winst deelnemen, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de gesplitste vennootschappen verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundig vlak, vanaf één januari tweeduizend en dertien voor rekening van cis op te richten vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Na deze uiteenzetting verklaren de vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, op basis van de boekhoudkundige staat afgesloten per eenendertig december tweeduizend en twaalf de volgende activa en passiva en bestanddelen van het eigen vermogen door inbreng in deze vennootschap over te dragen.

A. Algemene beschrijving

De inbrengen bestaan uit (er dient opgemerkt dat het hier uitsluitend gaat over alle activa en passiva (eigen

vermogensbestanddelen) bestanddelen verbonden aan de onroerende goederen van voormelde gesplitste

vennootschap)

1, De volgende activa ZEVENENTACHTIGDUIZEND VIJFHONDERD EN ELF EURO ZES CENT.

2. De volgende passiva ZEVENENTACHTIGDUIZEND VIJFHONDERDEN ELF EURO ZES CENT,

B. Boekhoudkundige bestemming van de inbreng

De inbreng wordt boekhoudkundig als volgt bestemd:

ACTIVA :

Vaste activa : 87.511,06

- terreinen : 65.775,10

- gebouwen : 15,162,14

- installatie gebouwen : 4.173,82

- verwarmingsinstallatie : 2.400,00

TOTAAL ACTIVA ; ZEVENENTACHTIGDUIZEND VIJFHONDERD

EN ELF EURO ZES CENT :

PASSIVA

Eigen vermogen :

- kapitaal : 18.605,31

- wettelijke reserve : 1.341,99

- belastingsvrije reserve : 2.872,35

- beschikbare reserves : 64.691,41

TOTAAL_ PASSIVA : ZEVENENTACHTIGDUIZEND VIJFHONDERD

EN ELF EURO ZES CENT : 87.511,06

C. Aan publiciteit onderworpen inbreng

Deze overdrachten omvat tevens de onroerende rechten waarvan de beschrijving, het bewijs van eigendom, de overdrachtsvoorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna zijn beschreven. Deze onroerende rechten vormen een bestanddeel van het vermogen dat aan een bijzondere vorm van publiciteit is onderworpen (artikel 683 Wetboek Vennootschappen).

Het deel van het vermogen van de gesplitste vennootschap, dat aan de bij deze op te richten vennootschap wordt overgedragen, bevat de volgende onroerende goederen waarvan de beschrijving, het bewijs van eigendom, de overdrachtsvoorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna zijn beschreven. Deze onroerende goederen vormen een bestanddeel van het vermogen dat aan een bijzondere vorm van publiciteit is onderworpen (artikel 683 Wetboek Vennootschappen):

1. Beschrijving en oorsprong van eigendom :

GEMEENTE WAREGEM  zesde afdeling -- Sint Eloois Vijve.

De eigendom bestaande uit :

1° woonhuis op en met grond gelegen Tapuitstraat, 246, met een oppervlakte van veertien aren negentig

centiaren.

- gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie B nummer 93!N voor een oppervlakte van veertien aren negentig centiaren.

2° het nijverheidsgebouw op en met grond gelegen Tapuitstraat +246, met een oppervlakte van één hectare vierendertig aren twee centiaren.

- gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie B nummer 93!P voor een oppervlakte van één hectare vierendertig aren twee centiaren.

- beide voormelde eigendommen gekadastreerd volgens titel sectie B nummer 93 a voor een oppervlakte volgens meting van negenenzeventig aren twaalf centiaren en sectie B deel van nummers 91, 85A en 8616 voor een oppervlakte volgens meting negenenzestig aren tweeënzestig centiaren.

2. Voorwaarden

Voorbeschreven onroerende goederen worden onder de volgende voorwaarden aan de op te richten vennootschap overgedragen :

A. ALGEMENE VOORWAARDEN.

a) De onroerende goederen worden overgedragen in de staat waarin ze zich nu bevinden, zonder waarborg voor gebreken en onvolkomenheden, slechte staat van de gebouwen, gebreken van de grond of de ondergrond, met alle actieve en passieve, heersende en lijdende, voortdurende en niet-voortdurende, gekende en ongekende, zicht- en onzichtbare rechten en dienstbaarheden, waarmede zij kunnen bevoor- of benadeeld zijn.

De afmetingen worden niet gewaarborgd, waarbij het verschil in meer of min, dat een twintigste overschrijdt, voordeel of verlies uitmaakt voor de betrokken partijen en de kadastrale inlichtingen slechts ten titel van eenvoudige inlichting zijn opgegeven,

87.511,06

87.511,06

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap TAPUCO zal in de plaats gesteld worden in de rechten en verplichtingen van de vennootschap PLACABOIS met betrekking tot de gemeenschappelijke delen alsook de bijzondere voorwaarden en erfdienstbaarheden, die kunnen voorkomen op haar eigendomstitels.

Aan de vennootschap TAPUCO zullen al de eigendomstitels van de vennootschap PLACABOIS en de eventuele huurcontracten die betrekking hebben op de overgedragen onroerende rechten worden overgemaakt. De vennootschap PLACABOIS bevestigt geen erfdienstbaarheden te hebben gevestigd noch te hebben toegestaan in het voor- of nadeel van de goederen en geen kennis te hebben van het bestaan van andere erfdienstbaarheden of bijzondere voorwaarden;

De vennootschap TAPUCO zal alle contracten voortzetten die de vennootschap PLACABOIS heeft afgesloten met betrekking tot de goederen, zoals verzekeringscontracten, overeenkomsten voor de levering van water, gas, elektriciteit, aansluiting op het telefoon- en het kabeldistributienet.

TAPUCO za! de hiervoor verschuldigde premies en retributies betalen vanaf de eerstvolgende vervaldag en zal in de rechten en plichten van de vennootschap PLACABOIS treden.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE OVERDRACHT AAN TAPUCO (er dient opgemerkt dat het hier uitsluitend gaat over alle activa en passiva bestanddelen verbonden aan de onroerende goederen van voormelde gesplitste vennootschap)

1. Zoals reeds vermeld, gebeuren de overdrachten op basis vande boekhoudkundige toestand afgesloten op eenendertig december tweeduizend en twaalf, de actieve en passieve elementen en de elementen van eigen vermogen zullen voorko-men in de boek-houding van de nieuw op te richten vennootschap TAPUCO tegen de waarde zoals ze voorkwamen in de reke-'nin-'gen van de vennootschap PLACABOIS op voormelde datum.

Alle verrichtingen gedaan na voormelde datum worden boekhoudkundig gezien verondersteld gedaan te zijn voor reke-ning van de vennootschap TAPUCO overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

2. Overeenkomstig de bepalingen van gezegd Wetboek, wordt het gehele actieve en passieve vermogen verbonden aan de onroerende goederen van de vennootschap PLACABOIS overgemaakt aan de vennootschap TAPUCO.

Bijgevolg heeft de vennootschap TAPUCO de eigendom en het genot vanaf de verwezenlijking van de splitsing van alle door de vennootschap PLACABOIS overge-maakte lichamelijke en onlichamelijke elementen, rechten, contracten, schuldvorderingen en schubden.

In geval van vergissing of verzuim in de beschrijving van het overgemaakte vermogen, heeft de vennootschap TAPUCO alle machten om deze desnoods te verbeteren.

3, De vennootschap TAPUCO zal vanaf de verwezenlijking van de splitsing alle belastingen, taksen, premies en verzekeringsbijdragen, en in het algemeen alle lasten, gewone of buitengewone die de overgedragen goederen belasten of zouden kunnen belasten en die inherent zijn aan de eigendom of het genot ervan, dragen.

4. De vennootschap TAPUCO zal de goederen nemen in de staat waarin ze zich nu bevinden zonder enig verhaal te kunnen uitoefenen tegen de vennootschap PLACABOIS voor welke reden ook, meer bepaald sleet of slechte staat van het materiaal, de inrichting, het gereedschap en de roerende voorwerpen, dwaling omtrent de omschrijving en de inhoud, insolvabiliteit van de schuldenaars.

5. De schuldvorderingen en rechten van de huidige vennootschap gaan zonder onderbreking over aan de vennootschap TAPUCO.

De zakelijke en persoonlijke zekerheden, wettelijk of conventioneel die er toebehoren worden overgedragen

De vennootschap TAPUCO zal alzo in de plaats worden gesteld in alle rechten, zowel zakelijke als persoonlijke van de vennootschap PLACABOIS op alle goede-ren en tegen eender welke schuldenaars, zonder dat hier schuldvernieuwingen uit voortvloeien.

6. De geschillen en eender welke vorderingen, gerech-'ter-lijke of niet zullen worden gevolgd door de vennoot-schap TAPUCO, zowel als eiser dan als verweerder, die er het voordeel zal van hebben of er de gevolgen zal van dragen dit alles ter gehele en volledige kwijting van de vennootschap PLACABOIS.

7. De overdracht van het vermogen omvat in het alge-meen alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratieve verhalen, voordelen van de aan gang zijnde onteigeningen, persoonlijke garanties en deze waarvan de vennoot-'schap PLACABOIS bevoordeeld is of titularis is om welke reden ook ten opzichte van derden waaronder de openbare besturen.

8, De overdracht omvat eveneens alle archieven en boek-houdkundige documenten met betrekking tot de inbreng, op last voor de vennootschap TAPUCO deze te bewaren.

9 Alle kosten, erelonen, belastingen en eender welke kosten voortkomend uit huidige inbreng zijn ten laste van de vennootschap TAPUCO.

10. De heer hypotheekbewaarder wordt er uitdrukkelijk van ontheven ambtshalve inschrijving te nemen ter gelegenheid van de overschrijving van de notulen van de algemene vergaderingen die de splitsing goedkeurt.

11. Voor de uitvoering dezer doet huidige vennootschap keuze van woonplaats in haar maatschappelijke zetel.

Statuten

Mevrouwen GOEMINNE Véronique en Julie en de heer GOEMINNE David als vertegenwoordigers van de gesplitste vennootschap, stellen vast dat ten gevolge van deze overdrachten en boekhoudkundige bestemmingen, de vennootschap vanaf heden over een kapitaal van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EN VIJF EURO EENENDERTIG CENT beschikt. Dit kapitaal is volledig volgestort en wordt vertegenwoordigd door negenhonderd aandelen zonder nominale waarde. Deze aandelen worden, zoals hierboven gezegd, aan de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap als volgt uitgereikt, ieder voor één/derde, te weten mevrouwen GOEMINNE Véronique en Julie en de heer GOEMINNE David, ieder driehonderd aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Na deze vaststelling verklaren zij de statuten van de vennootschap vast te leggen waaruit wordt overgenomen

"TITEL L NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1,

De vennootschap bekleedt de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt "TAPUCO"

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8790 Waregem, Gemeenteplein, 20 -- bus 106. Hij mag overal in het Vlaams Gewest enfof het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden verplaatst door eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, die alle machten hebben om de wijziging die er uit voortvloeit authentiek te doen vaststel-'len in huidig artikel van de statuten.

De vennootschap kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, administratieve zetels, agentschappen, werkplaatsen, opslagplaatsen en bijkantoren, zowel in België als in het buitenland vestigen. Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel

I. VOOR EIGEN REKENING

A.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alle onroerende goederen opmeten, afpalen, schatten; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

B.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen op participaties, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

C.Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

IL VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

A.Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al dan niet een participatie aanhoudt;

B.Het verlenen van adviezen en het verstrekken van prestaties op financieel, technisch, juridisch, logistiek, commercieel of administratief vlak; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van andere rechtspersonen of ondernemingen

C.Het waarnemen van bestuursopdrachten en -mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

D, Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en

technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, ln licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

E,De aan- en verkoop evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen evenats het optreden als tussenpersoon bij voormelde verrichtingen,

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet,

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

TITEL Il. KAPITAAL AANDELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5.

Het kapitaal van de vennootschap werd vastgesteld bij de oprichting op ACHTTIENDUIZEND

ZESHONDERD EN VIJF EURO EENENDERTIG CENT (6 18.605,31) en verdeeld in negenhonderd aandelen

zonder melding van een nominale waarde, onderschreven en volstort bij deze oprichting ten belope van het

geheel.

Artikel 11,

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd door de algemene vergadering aan één of meer

statutaire of niet statutaire zaakvoerders,al dan niet vennoot, en in dat laatste geval voor een duur aan dewelke

door een beslissing van de algemene vergadering te allen tijde een einde kan worden gesteld.

De vergadering kan eveneens voorafgaandelijk de duur van het mandaat varrde zaakvoerders vaststellen.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is zij verplicht één natuurlijk persoon aan te

duiden die individueel bevoegd zal zijn om haar te vertegenwoordigen voor alle handelingen die dit bestuur

betreffen,

Artikel 12,

De zaakvoerder Kan bepaalde bijzondere machten aan een persoon opdragen,

Artikel 13.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuur en van beschikking te

stellen die de vennootschap aanbelangen.

Artikel 15.

Alle rechtsvorderingen, zo eisende als verwerende, zullen in naam van de vennootschap door de

zaakvoerder woeden ingespannen of vervolgd.

Artikel 16,

Alle handelingen die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten,

bedien-den of loontrekkenden van de vennootschap, worden geldig ondertekend door de zaakvoerder.

Artikel 17,

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen

weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

(er werd geen commissaris benoemd)

Artikel 18.

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over aile zaken die de

vennootschap aanbelangen.

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden in de zetel van de vennootschap of op elke andere

plaats in de oproeping aangeduid de tweede zaterdag van de maand juni om tien uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feest-dag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag.

Ieder zaakvoerder mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit

vereist. De zaak-voerders moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die min-stens een/vijfde van het

maatschappelijk kapitaal vertegen-iwoordigen, het vragen.

Stemrecht - vertegenwoordiging

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax of per e-mail volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om

zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt

van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de

handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de

vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 20.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 21.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en

afschrijvingen, maakt de netto-winst uit.

Eerst wordt van deze winst tenminste vijf ten honderd afgeno-men voor de vorming van de wettelijke

reserve, de verplich-ting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een/tiende van het

maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het

reservefonds beneden peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die er de aanwending van bepaalt,

wel verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op een gelijk deel in de verdeling van de winsten,

Artikel 24.

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst

aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog-niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te

betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen

die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van

kapitaal,

Artikel 32, Corporate Governance

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

In het kader van de bepalingen op de Corporate Governance, wordt door de algemene vergadering beslist

dat huidige vennootschap voor elke deelneming en/of bestuurdersmandaat bij een andere vennootschap of

vereniging, vast en rechtsgeldig zal vertegenwoordigd zijn door de heer David GOEMINNE voornoemd, hier

aanwezig dewelke verklaart te aanvaarden.

Slot- en overgangsbepalingen

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het

Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming van de eerste zaakvoerders

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters tot niet-

' statutair zaakvoerder benoemd: de heer David GOEMINNE, wonende te 8570 ANZEGEM, Bergtaan 11, hier

aanwezig die verklaart te aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is voor de ganse duur van de vennootschap.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op éénendertig

december tweeduizend dertien.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend veertien.

Vaststelling

De zaakvoerder van huidige vennootschap stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat ten

gevolge van de goedkeuring van de statuten van deze vennootschap TAPUCO en gelet op het feit dat:

- de buitengewone algemene vergadering van de gesplitste vennootschap de partiële splitsing heeft

goedgekeurd in de notulen die op heden door ondergetekende notaris werden opgesteld;

Voormelde gesplitste naamloze vennootschap PLACABOIS zal blijven bestaan vermits alle activa en

passiva verbonden aan de nijverheids- en handelsactiviteiten niet mee worden overgedragen naar huidige

vennootschap maar zullen behouden blijven in de vennootschap PLACABOIS.

VOOR EENSLUIDENDE ONTLEDEND UITTREKSEL

(getekend) Notaris Edgard VAN OUDENHOVE

Neergelegd terzelfdertijd :

- uitgifte van de oprichtingsakte

- verslag bedrijfsrevisor

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TAPUCO

Adresse
GEMEENTEPLEIN 20, BUS 106 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande