TC ICHTEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : TC ICHTEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 480.345.186

Publication

08/01/2014
ÿþ MOL) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111 I*11.1,111019119111111,11

V beh aa Bei Staz

11

Nectergegegd ter galba van at, rechtbank van k000hanck0 Brugge - af

10 27

Ondernemingsnr : 0480.345.186 Benaming

(voluit): TENNISCLUB 1CHTEGEM VU/

(verkort) : TC ICHTEGEM

Rechtsvorm: VZW

Zetel: 'S GRAVENDRIESSCHELAAN 32 TE 8480 EERNEGEM

Onderwerp akte: AANPASSING STATUTEN

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

Art. 1. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam Tennisclub Ichtegem vzw, afgekort TC Ichtegem. De zetel van de vereniging is gevestigd te 's Gravendriesschelaan 32, 8480 Eernegem en valt onder het gerechtelijk arrondissement Oostende.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 2. Doel vereniging: de vereniging heeft tot doel de tennissport te beoefenen en bevorderen waar en door welke middelen zij nodig vindt en de sportieve, culturele en sociale ontwikkeling van haar leden te begunstigen.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art. 3. De vereniging telt werkende en toegetreden leden. Het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie. Uitgezonderd wat hierna bepaald wordt in deze statuten, genieten de werkende en toegetreden leden dezelfde rechten..

Werkende leden zijn:

1/ de door de algemene vergadering van 20 september 2013 aangeduide leden, zijnde

- Erika Flimpens, 's Gravendriesschelaan 32, 8480 Eernegem

- Lieve Pieters, De Tuintjes 5, 8310 Brugge

- Marc Vandenberghe, 's Gravendriesschelaan 32, 8480 Eemegem

- Lieven Nemegeer, Brugsesteenweg 186, 8740 Egem

- Bert Cosaert, Emiel Coolsiaan 6, 8480 Eernegem

2/ elk lid voorgesteld door ten minste twee leden, kan als werkend lid worden aanvaard na beslissing door de algemene vergadering genomen met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige stemmen.

Art. 4. Om toegetreden lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door het dagelijks bestuur. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan het dagelijks bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het dagelijks bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 5. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door het niet betalen van het lidgeld ten vroegste één maand na het versturen van de betalingsuitnodiging, of door ontslag. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel

--------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

" 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige leden.

Hoofdstuk 3  Het dagelijks bestuur

Art. 6. De vereniging wordt beheerd door het dagelijks bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze warden verkozen uit en door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 3 jaar. De mandaten warden kosteloos uitgeoefend. Het dagelijks bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van dit bestuur zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders In functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij schrijven, via briefwisseling of e-mail, aan de voorzitter van het dagelijks bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Bevoegdheden dagelijks bestuur

Art. 7, Het dagelijks bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De dagelijks bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Art. 8. Het dagelijks bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van het dagelijks bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder werkend lid van de het dagelijks bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van het dagelijks wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden.

Art. 9. Aangetekende zendingen kunnen door alle leden van het dagelijks bestuur warden opgehaald.

Hoofdstuk 4. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en minstens één toegetreden lid, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en het ontslaan van de bestuurders

het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurder,

de ontbinding van de vereniging,

de uitsluiting van een lid,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

statuten dat vereisen

keurt het reglement van inwendige orde goed.

Art 13. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering warden gehouden en wanneer 1/5 van de leden dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder volwassen lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art. 14. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien met een meerderheid van 4/5 wordt beslist, ongeacht het aantal aanwezigen.

g MOD 2.2

A Luik B - Vervolg

YOOt.

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



Hoofdstuk 5. - Begrotingen en rekeningen

Art, 15, Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders.

Hoofdstuk 6. - Ontbinding en vereffening

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der leden bijeengeroepen worden.

Art. 17. De duur van de vereniging is onbeperkt

Zij kan te allen tijde ontbonden worden indien 2/3 van de volwassen leden aanwezig zijn en met een

meerderheid van 4/5 op de algemene vergadering.

Aldus gewijzigd en opgemaakt in drie exemplaren te lchtegem,

op 15 november 2013

Voorzitter Secretaris

Himpens Erika Nemegeer Lieven

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persetoM(eAll bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwein (figea

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TC ICHTEGEM

Adresse
ZUIDSTRAAT 159 8480 ICHTEGEM

Code postal : 8480
Localité : ICHTEGEM
Commune : ICHTEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande