TER MUIDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : TER MUIDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.771.071

Publication

11/08/2014
ÿþ 1I11:11 rD 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



-ELtui)

Griffie Rechtbank Koophandel

24 JUL 2014

ili

J11111

lit

Gent Aleldflog erugge

c4rIfflen

Benaming : Ter Muiden

Rechtsvorm vereninging zonder winstoogmerk

Zetel: Meulestraat 6 8730 Oedelem

Ondernemingsnr 418771071

Voorwerp akte; Statutenwijziging

v.z.w. Ter Muiden

Meulestraat 6

8730 Oedelem

identificatienummer: 9553/78

Nieuwe statuten

goedgekeurd op de algemene vergadering van 3 juni 2004

TITEL I. BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Art. I. De vereniging werd opgericht onder de benaming v.z.w. Ter Muiden, te Brugge, op datum van 29 juni 1978.

Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Ze kan ten aile tijde ontbonden worden.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Oedelem, Meulestraat 6, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge. Hij kan bij beslissing van de raad van bestuur eiders in België worden overgebracht.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

Vorming, verzorging en begeleiding te verlenen vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie aan volwassen personen met een matig tot ernstig mentale handicap die al dan niet lijden aan bijkomende fysische afwijkingen en dit onder aile mogelijke vormen en met alle mogelijke middelen.

De vereniging mag met uitsluiting van winstoogmerk, alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel

TITEL Il.  LEDEN

Art. 4. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het mag niet minder zijn dan zes. Personeelsleden kunnen geen lid zijn van de vereniging. Leden van de vereniging zijn personen die door hun medewerking de verwezenlijking van het doel van de vereniging bevorderen. Zij hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 5. De raad van bestuur beslist na overleg of bij geheime stemming over iedere toetreding

aIaIidToetredingbjengUanvaarding mee man de .statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art. 6. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art. 7. Elk lid kan ten Mien tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt bij ter post aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der uitgebrachte stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende leden of uitgesloten leden en de rechthebbenden van overleden leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Art. 8. Een rechtspersoon kan bij wijze van een volmachtdrager tot lid van de vereniging worden toegelaten.

TITEL III. RAAD VAN BESTUUR.

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, voor zes jaar benoemd, allen leden van de vereniging.

Ze worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering. De opdracht eindigt door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting of verlies van het lidmaatschap. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De bestuurder benoemd om een tussentijdse opengevallen mandaat uit te oefenen, beëindigt het mandaat van zijn voorganger.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 10. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur kan ook bepaalde functies in cumul laten uitvoeren.

Art. 11. De raad van bestuur wordt door de voorzitter of in geval van ontstentenis door de ondervoorzitter samengeroepen en voorgezeten.

Hij vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen, telkens twee bestuurders er om verzoeken en minimum driemaal per jaar.

De raad van bestuur beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig indien minstens de helft van de leden aanwezig is.

De beraadslagingen worden in een daartoe gehouden register ingeschreven en door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Art. 12. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt die in en buiten rechte.

Hij kan alle handelingen van beheer verrichten daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel alsmede beslissen omtrent de opname of het ontslag van bewoners en het uitvaardigen van een reglement van orde en een protocol van verblijf.

De raad van bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder meer: alle handels- en bankverrichtingen, het sluiten van alle aankopen, verkopen, hypotheken en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur en huurovereenkomsten van welke duur ook, en van alle overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, compromissen en arbitrage bedingen, het aanvaarden en weigeren van toelagen, schenkingen en legaten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Luik B Vervolg

Art. 13. De raad van bestuur kan voor een reeks verrichtingen van dagelijks beheer, alsmede voor de leiding van het personeel bepaalde bevoegdheden verlenen aan één der bestuurders of aan aangestelden al dan niet lid van de vereniging. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art. 14. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks beheer en de bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van twee bestuurders daar toe gemachtigd.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

Is echter voor het verrichten van voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van de machtiging blijk worden gegeven.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Art. 15. De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem.

Hij kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een daartoe schriftelijk gemachtigd ander lid. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Art. 16. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen, telkens het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer ten minste drie leden schriftelijk daarom verzoeken.

Zij moet ten minste éénmaal 's jaars voor einde juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, de begroting van het lopende jaar en de kwijting van de bestuurders,

De raad van bestuur bepaalt de plaats, dag en uur van de vergadering.

De leden worden, tenzij in geval van hoogdringendheid, ten minste acht dagen tevoren, tot de vergadering uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt de agenda.

Art. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter.

Onderwerpen die niet op de agenda zijn vermeld kunnen in behandeling genomen worden op voorstel van de voorzitter of van drie leden van de vergadering.

De voorzitter duidt een secretaris aan, en in het geval tot stemming dient overgaan te worden twee stemopnemers.

Art.18. de algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging voor zover die wordt toegekend.

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de uitsluiting van de leden;

-de wijziging van de statuten;

-de ontbinding van de vereniging

Art.19. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welke ook het aantal van de aanwezige en vertegenwoordigde leden mogen zijn.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Dit artikel doet geen afbreuk aan artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 20. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

d

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

van de vergadering en de secretaris. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 21. De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanduiden voor een bepaalde termijn, gelast met het nazicht der rekeningen van de vereniging. Zij brengen verslag uit bij de algemene vergadering.

TITEL V. BEGROTING, REKENINGEN, MIDDELEN

Art. 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van het jaar.

Bij het einde van het boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en stelt de begroting voor het volgend jaar op.

De rekeningen en de begroting worden op ten minst acht dagen voor de jaarvergadering ter inzage gelegd op de zetel.

Art. 23. De middelen van de vereniging bestaan hoofdzakelijk uit:

1° de toelagen van de Staat en andere openbare lichamen;

2° de opbrengst van belegd kapitaal;

3° de giften, schenkingen legaten en andere mogelijke inkomsten.

Art. 24. Een reservefonds kan worden aangelegd met het jaarlijks overschot van de rekeningen en andere middelen.

Dit reservefonds wordt aangewend om delgingen te verrichten, uitzonderlijke uitgaven te dekken, de eventuele ontoereikbaarheid der ontvangsten aan te vullen of voor alle andere doeleinden die door de algemene vergadering in het belang van de vereniging worden bepaald.

TITEL VI. ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 25. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden niet minder dan zes bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 18 bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering de vereffenaars aanduiden.

Art. 26 Ingeval van ontbinding zal het actief na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die met de grootst mogelijke continuïteit hetzelfde doel nastreeft, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 27. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

" Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B Vervolg

Benoeming bestuurders

In de algemene statutaire vergadering van 16 juni 2010 worden benoemd

tot bestuurders van de vereniging:

Cleemput Inge, *06/08/1976 te Dendermonde, Nieuwendorpe 46, 8730 Oedelem

Gevaert Tom,* 0710711966 te Brugge,Matmeers 27,8310 Brugge

Lybeer Marc, 03110511939 te Roeselare,Veldstraat 66, 8200 Brugge

Poeis Catherine, ° 05/11/1967 te Wilrijk, Hoogboomsesteenweg 62, 2950 Kapellen.

Strubbe Joost, ° 13/12/1961te Brugge Ter Zwanekerke 3, 8200 Brugge

Tramaseur Guido, ° 04/01/1962 te Brugge, Kortrijksesteenweg 49 app 3.2, 8020 Oostkamp

Van Damme Christine, 002/03/1962 te Beernem, Dorpsstraat 108, 8200 Sint Michiels

Van Damme Philip, 003/02/1974 te Brugge, Aardenburgsesteenweg 24, 8310 Sint Kruis

Van der Cruysse Stefan, 020/03/1963 te Brugge, Romestraat 37, 8400 Oostende

Van Loocke Jean-Pierre, 020/04/1940 te Brugge, Biezenbos 10, 8200 Brugge

In de algemene statutaire vergadering van 12 juni 2013 worden benoemd

tot bestuurders van de vereniging:

De Baecke Kristof, 010/12/1970 te Brugge, Wittemolenstraat 102, 8200 Brugge

De Kesel Gert, *04/10/1983 te Gent, Oosteeklodorp 66, 9968 Oosteeklo

De Fruyt Stefanie, 016/12/1978 te Brugge, Nieuwendorpe 59, 8730 Oedelem

Toewijzing functies raad van bestuur:

de leden van de raad van bestuur hebben op de vergadering van 20 februari 2013 volgende bestuurders benoemd tot:

voorzitter: Gevaert Tom, 0 07/07/1966 te Brugge en wonende Matmeers 27, 8310 Brugge

ondervoorzitter: Van der Cruysse Stefan, *20/03/1962: te Brugge en wonende Romestraat 37, 8400 Oostende

secretaris: Cleemput Inge, 006108/1976 te Dendermonde en wonende Nieuwendorpe 46, 8730 Oedelem

penningmeester: Tramaseur Guida, *04/01/1962 en wonende Kortrijksestraat 49 ap 3.2, 8020 Oostkamp

In de algemene vergadering van 18 juni 2014 worden ontheven als bestuurders van de vereninging:

Dhr Van Loocke Jean-Pierre, 020/04/1940 en wonende Biezenbos 10, 8200 Brugge. Ontslag gegeven op 23/01/2013

Dhr Strubbe Joost, 013/12/1961 en wonende Ter Zwanekerke 3, 8200 Brugge. Ontslag gegeven op 18/06/2014

voor echt verklaard:

Oedelem, Beernem, 18 juni 2014

(Get.) T. Gevaert (Get.) I. Cleemput

voorzitter. secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TER MUIDEN

Adresse
MEULESTRAAT 6 8730 OEDELEM

Code postal : 8730
Localité : Oedelem
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande