TERRA GUSTUS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TERRA GUSTUS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 565.931.553

Publication

28/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

analoog doel nastreven, of wier doel voor dat van de vennootschap bevorderlijk kan zijn.

- De vennootschap mag zich voor deze ondernemingen, verenigingen of vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen en mag haar middelen investeren, alsook het tot beschikking stellen van deze roerende of onroerende goederen aan haar bestuurders, en al wat daarmede rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

Deze opsomming en aanduiding is niet beperkend doch enkel van indicatieve aard.

De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Bedrag van het kapitaal: Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), volledig volgestort.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat de storting is gebeurd in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, bij ING.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit twee bestuurders. Deze zullen worden benoemd door de algemene vergadering, beiden op voordracht van de vennoten van categorie A, voor een duur bepaald door de algemene vergadering. De aandeelhouders categorie B kunnen geen bestuurder benoemen.

Machten: De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Externe vertegenwoordiging: De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in en buiten rechte.

Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden, in en buiten rechte, door iedere bestuurder die alléén optreedt.

Gewone algemene vergadering: De algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal ieder jaar samenkomen op de eerste zaterdag van de maand december om achttien uur (18u00). Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Stemrecht: Elke vennoot is stemgerechtigd op de algemene vergadering. Elk aandeel geeft zonder beperking recht op één stem.

Boekjaar: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Winstverdeling: Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen verliezen, voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang als, en in de mate waarin, dit wettelijk verplicht is.

De algemene vergadering beslist over de uitkering en de verdeling van de winst.

De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip dat de raad van bestuur aanduidt. Er mogen door de raad van bestuur tussentijdse dividenden worden uitbetaald.

De omvang van het recht van de vennoten in de winst is proportioneel aan de aandelenverhouding. Liquidatieboni: Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de vennoten naar evenredigheid van hun aandelenbezit.

Overgangsbepalingen:

1. Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 30 juni 2016.

2. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

3. De vennootschap begint te werken vanaf de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. De oprichters verklaren in overeenstemming met artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sinds de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

bekrachtigd.

Benoemingen: De oprichters hebben besloten over te gaan tot de samenstelling van de eerste raad van bestuur.

De oprichters hebben besloten het aantal leden van de raad van bestuur vast te stellen op twee.

Zijn voor een onbepaalde duur benoemd, telkens op voordracht van de houders van aandelen van categorie A:

1. De voornoemde vennootschap  DE STEENOVEN , met als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het bestuursmandaat: mevrouw SPRIET Katleen, wonende te 8840 Staden, Steenovendreef 1.

2. De voornoemde vennootschap  VERZEKERINGSKANTOOR DEBOU-TAVEIRNE , met als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het bestuurdersmandaat: mevrouw SPRIET Katleen, voornoemd.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL (get.) Stefaan LAGA, notaris te Izegem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermede neergelegd: Expeditie akte dd. 26 september 2014.

Coordonnées
TERRA GUSTUS

Adresse
KWADESTRAAT 151 A, BUS 51 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande