THUISVERPLEGING VEERLE BUCSAN

Divers


Dénomination : THUISVERPLEGING VEERLE BUCSAN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 501.897.301

Publication

20/12/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod Vibra 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 5 0 1 8 9 7 3 0 1

Benaming

(voluit) : Thuisverpleging Veerle Bucsán

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Sperredreef 28 te 8890 Dadizele

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse akte opgesteld op 16 november 2012 blijkt dat

1) Mevrouw Bucsán Veerle, geboren te RDeselare op 01 augustus 1984, wonende te 8890

Dadizele, serredreef 28, NN 84.08.01-270.65

en

2) De heer Deneulin Pieter, geboren te Izegem op 16 november 1982, wonende te 8890 Dadizele, alerredreef 28, NN 82.11.16-329.20

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap hebben opgericht onder de benaming "Thuisverpleging Veerle Bucsán".

De maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 8890 Dadizele, serredreef 28.; Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd euro (¬ 100,00).

Mevrouw Veerle Bucsán neemt deel aan de oprichting alsgecommanditeerde vennoot en is dus hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenisen van de vennootschap. Zj treedt tevens op als vaste vertegenwoordiger van de vennootschap.

De heer Pieter Deneulin treedt op als stille vennoot en staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van zijn inbreng op voorwaarde dat hij geen enkele daad van bestuur verricht, zelfs niet krachtens volmacht.

De comparanten verklaren en erkennen dat een vermogen van honderd euro (100,00¬ ) ingebracht is en volgestort. De volstorting gebeurde door middel van een overschrijving van een som geld van honderd euro (100,00 ¬ ). Deze inbreng in geld werd ais volgt gedaan:

1) Mevrouw Veerle Bucsán, voornoemd, ten belope van 99,00 ¬ waarvoor zij 99 aandelen toebedeeld krijgt.

2) De heer Pieter Deneulin, voornoemd, ten belope van 1,00 ¬ waarvoor hij 1 aandeel toebedeeld krijgt.

Statuten

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap alsvolgt luiden:

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht ais gewone commanditaire vennootschap, onder de naam "Thuisverpleging Veerle Buscán".

Artikel 2: Duur

lli

*12204719*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd. Zij zal rechtspersoonlijkheid hebben vanaf de neerlegging van het uittreksel der statuten voorgeschreven door het wetboek van vennootschappen.

Artikel 3: Zetel

De vennootschap is gevestigd te 8890 Dadizele, Sperredreef 28. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandse taalgebied of het tweetalig gebied Brussel  Hoofdstad, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerders. Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal in de Bijlagen bij het Belgische Staatsblad bekend gemaakt worden.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders kan de vennootschap overgaan tot het oprichten; in België en in het buitenland, van bijhuizen, administratieve zetels, filialen, exploitatiezetels, kantoren en agentschappen.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft als doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van de activiteiten van thuisverpleging.

Indien zich opportuniteiten stellen, kan de vennootschap daarenboven ook nog volgende activiteiten uitoefenen:

 Het waarnemen van diverse bestuur- en managementopdrachten in andere vennootschappen.

 Het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding, en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekeningen als voor rekeningen van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheid- ,of andere ondernemingen bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking.

 De bemiddeling in en het beheer van onroerende goederen of rechten van derden; het verwerven, het verkopen, het verhuren, het verbouwen, het herstellen, de instandhouding en valorisatie van onroerende goederen en rechten, de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van die aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borgstellen.

 Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks haar onderneming uitbreiden of bevorderen.

 De vennootschap mag investeringen en beleggingen uitvoeren (zoals ondermeer de aankoop, het verhuren en het oprichten van roerende en onroerende goederen), met het oog op het vertonen van de gecommanditeerde vennoot in geld of in natura.

-- Het verwerven hetzij door inschrijving of aankoop, van aandelen, obligaties, kasbons, of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse bestaande of nog op te richten vennootschappen, alsook het beter beheer van deze roerende waarden, dit alles enkel voor eigen rekening of in deelneming met derden.

Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, deelneming of investeringen

 Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich borg stellen of haar aval verlenen, in de meeste ruime zin. Alle handels en financiële operaties, behalve die, welke wettelijk voorbehouden zijn aan verzekeringsmaatschappijen, banken, houders van deposito's, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan

stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

De zaakvoerder heeft de bevoegdheid het doel te interpreteren, zoals hij noodzakelijk acht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

voor de meest gunstige uitbating van de onderneming.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen. Zij mag ondermeer en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijving, participaties, financiële tussenkomst of op om het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar maatschappelijke bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

De vennootschap kan in het kader hiervan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 5: kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt HONDERD EURO (¬ 100,00). Het is vertegenwoordigd door HONDERD (100) aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6: overdracht aandelen

a) Overdracht van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap,

Wanneer geen van de vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprechten kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde, mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de meerderheid van twee/derden van de andere vennoten. Indien geen twee/derde meerderheid bereikt wordt, moet de algemene vergadering een kandidaat-overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen tegen de waarde die bepaald wordt in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord vastgesteld wordt door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de overdragende vennoot zijn woonplaats heeft.

b) Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, indien alle andere vennoten hiermee hun akkoord betuigen. Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen, die overeenstemt met de waarde van het aandeel van de overledene. De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 7: vennoten

a) Beherende vennoten

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen

van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

b) De stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap, kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8: bestuur

a) Het mandaat van zaakvoerder.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering stelt hun aantal, hun statuut en het bedrag van hun vergoedingen vast.

b) Benoeming

Voor de eerste maal wordt het aantal zaakvoerders vastgesteld op één. Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap mevrouw Veerle Bucsán voornoemd.

c) Beëindiging van het mandaat.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging van de statuten.

d) Bezoldiging

De zaakvoerder heeft recht op een bezoldiging ter vergoeding van zijn werk en ter compensatie van de verantwoordelijkheid aan zijn bestuur verbonden, inzoverre de algemene vergadering hiertoe beslist. Het bedrag van die bezoldiging wordt jaarlijks vastgesteld door de jaarvergadering voor het verstreken jaar. Zijn reis- en verblijfkosten, alsook andere kosten in verband met het uitvoeren van zijn functie worden hem onmiddellijk door de vennootschap terug betaald. Deze wedden en kosten worden geboekt onder de algemene onkosten.

e) Intern bestuur

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee of meer zaakvoerders, dan dienen zij allen akkoord te gaan om geldig te besluiten. De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van de verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

f) Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten recht. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

g) Bijzondere gevolmachtigden:

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Artikel 8: Controle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 9 Algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand juni om elf uur in de maatschappelijke zetel. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

ledere vennoot kan steeds een buitengewone of bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die tenminste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. De brief vermeldt de agenda.

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid, onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdig ontbinding van de vennootschap worden goedgekeurd mits eenparigheid van stemmen.

Artikel 10: Boekiaar

Het maatschappelijk boekjaar begint de eerste januari en eindigt de éénendertigste december van het daaropvolgende jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder overeenkomstig de wettelijke bepaling dienaangaande, de inventaris op alsmede de jaarrekening, bestaande uit balans, resultatenrekening, toelichting en het jaarverslag.

Artikel 11: Winstverdeling  reservering -- verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Hierbij zal echter rekening worden gehouden dat van de te bestemmen winst ten minste vijf procent wordt voorafgenomen tot vorming van het wettelijke reserve totdat die één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. De winstverdeling moet evenredig zijn aan de omvang van de aandelen.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 12: Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de de algemene vergadering. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

, . r

.1 i . ....-) s

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem

vertegenwoordigd voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars nemen hun mandaat op onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring of homologatie van hun benoeming door de Rechtbank van Koophandel. De vereffenaar zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen van het wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Na zuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

UITVOERING OVERGANG EN SLOTBEPALINGEN

Eerste maatschappelijk boekjaar-- algemene vergadering

ln afwijking van artikel 10 van deze statuten, zal het eerste maatschappelijk boekjaar beginnen te lopen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en eindigen op éénendertig december tweeduizenddertien en in afwijking van artikel 9 van deze statuten zal de eerste gewone algemene vergadering gehouden worden in tweeduizendveertien.

Bekrachtiging

Onder opschortende voorwaarde van uitvoering van de door het wetboek van vennootschappen voorgeschreven openbaarmaking, bekrachtigt de vennootschap de verbintenissen door de oprichters aangegaan voor de vennootschap tussen de datum van oprichting en de voormelde openbaarmaking.

Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Marel", met zetel te 8800 Roeselare (Rumbeke), Izegemsestraat 52A, BTW BE 0466.459.637 RPR Kortrijk, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle administratieve oprichtingsformaliteiten te vervullen.

De partijen verklaren dat zij volledig en tijdig ingelicht werden over de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloeien uit deze akte.

Opgemaakt te Dadizele in vier exemplaren op 16 november 2012.

Mevrouw Veerle Bucsân De heer Pieter Deneulin

Gecommanditeerde vennoot Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THUISVERPLEGING VEERLE BUCSAN

Adresse
SPERREDREEF 28 8890 DADIZELE

Code postal : 8890
Localité : Dadizele
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande