TIDES ARCHITECTURE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TIDES ARCHITECTURE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 892.694.661

Publication

25/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 17.03.2014, NGL 18.03.2014 14068-0099-017
09/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 17.03.2013, NGL 03.04.2013 13081-0494-016
29/01/2013
ÿþ~

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de

MONITEUR 16-ei-LGISCH ST

Luik" B~



Vo beho aan Belg Staat I UI II

i



E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

_a

Ondernem'ingsnr : BE0892.694.661 Benaming (voluit) : Tides

[verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Pottelberg 171

8510 Kortrijk (Marke)

Onderwerp akte :Omvorming in een burgerlijke vennootschap en statutenwijziging

Blijkens akte verleden voor Ons, Meester Christian LAMBRECHT, notaris te Kortrijk, standplaats HEULE, op 17i

december 2012, neergelegd voor registratie, werden de naam, het doet en de statuten gewijzigd zodat de te:

publiceren specificaties van de vennootschap thans luiden als volgt:

BESLUIT - NAAMSWIJZIGING

De vergadering besluit de naam van de vennootschap te wijzigen in "TIDES ARCHITECTURE".

BESLUIT - (HERWORMULERING MODALITEITEN

De vergadering besluit om de statuten te herformuleren om deze in overeenstemming te brengen met de

bepalingen van de Wet van vijftien februari tweeduizend en zes betreffende de uitoefening van het beroep van

architect in het kader van een rechtspersoon alsook conform de aanbevelingen van de Orde van Architecten

daaromtrent, dit alles zoals bepaald in het vierde besluit hierna.

BESLUIT - AANNEMING NIEUWE STATUTEN

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande

besluiten en met actualisering van de tekst.

RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam: "TIDES ARCHITECTURE".

DOEL. De vennootschap heeft als doel:

- Architectuur: het uitoefenen van het beroep van architect en het verlenen en uitvoeren van alle diensten en opdrachten die behoren tot het beroep van architect, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie (zonder dat deze opsomming beperkend is). Het; verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap of van de associatie. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

- Grafische vormgeving: het verlenen van allerlei diensten op vlak van grafisch ontwerp, lay-out en drukvoorbereiding, het verlenen van allerlei diensten op vlak van ontwerp, analyse,; projectcoördinatie, projectbeheer, en alle ondersteunende middelen, het verlenen van allerlei; diensten op vlak van scenografie voor tentoonstellingen en elke vorm van kunst, het verlenen van' vastgoedadvies, voor zover al deze activiteiten niet onverenigbaar zijn met het reglement van; beroepsplichten van de Orde van Architecten;

1i - Engineering: de studie, het ontwerp, het berekenen van alle technische installaties, de structurele; elementen in gebouwen, inclusief de studie van bouwfysica en energieproblematiek in gebouwen,; ;i milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek wegeniswerken, EPB verslaggeving, EPC, de veiligheidscoördinatie conform de toepasselijke; wetgeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden;

- Coördinatie: alsmede de leiding van de uitvoering van de werken, wat inhoudt de begeleiding, het;

I! toezicht, de coördinatie, het budgetbeheer en controle evenals het opvolgen van de planning. De

technische installaties moeten begrepen worden in de meest ruime zin en behandelen ondermeer,;

produktieinstallaties, comfortinstallaties, electronische dataverwerking en alle logistieke uitrustingen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

VVoor--beilÏ3u[{en aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

nodig of nuttig voor het vlot en efficiënt werken in de gebouwen. Als gebouwen in algemene zin moeten worden beschouwd zowel gesloten als open gebouwen en kunstwerken van burgerlijke en militaire genie, zowel voor de industriële, de residentiële, de tertiaire en openbare sector.

De vennootschap mag alle studiebureau's houden of oprichten, zo in binnen- en buitenrand die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op studies, adviezen, berekeningen die met het vennootschapsdoel te verenigen zijn.

Zij kan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België als in het buitenland, op een niet-commerciële wijze, alle roerende, onroerende, financiële, intellectuele en/of burgerrechterlijke verrichtingen doen.

Zij kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks haar maatschappelijk doel aanbelangen, mits inachtname van de wettelijke, reglementaire en deontologische beperkingen. De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen en -associaties, en met andere vennootschappen, mits deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect mits inachtname van alle andere wettelijke, reglementaire en deontologische beperkingen terzake.

Zij kan bij wijze van inbreng, overdracht, fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, zich interesseren of deelnemen in aile vennootschappen, ondernemingen, verenigingen of verrichtingen, die een zelfde, gelijkaardig of verwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, voorzover ze uitsluitend van professionele aard zijn en niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect en mits inachtname van alle andere wettelijke, reglementaire en deontologische beperkingen terzake. Het is haar toegestaan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, kredieten aan te gaan en alle zakelijke en persoonlijke rechten te verkrijgen.

De vergadering stelt vast dat, ingevolge hetgeen voorafgaat, de vennootschap omgevormd is van een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waardoor de statuten wordt aangepast, zoals opgenomen in artikel I onder het vierde besluit hierna.

ZETEL. Pottelberg 171 8510 Kortrijk (Marke)

DUUR. niet bepaald.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18 600,00) en is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders die vennoot moeten zijn.

Zij warden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap of associatie verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht.

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering. Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmem

Behoudens andersluidende overeenkomst is een niet-statutaire zaakvoerder ad nutum afzetbaar en wordt over zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

Bestuursbevoegdheid

De enige 'zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerderen zijn, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid,

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Mertegenwoordiginqsbevoeqdheid

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, ook wanneer er meerderen zijn, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin ais kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden,

ln al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

VOLMACHTEN

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen. Aan deze volmachtdragers kunnen vergoedingen toegekend worden, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

ALGEMENE VERGADERING - BIJEENKOMST - BIJEENROEPING - BEVOEGDHEID

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op zeventien maart om negentien uur; indien deze dag een zondag of wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint ieder jaar op één oktober en wordt op dertig september van het daarop volgende jaar afgesloten.

WINSTBESTEDING

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. ONTBINDING - VEREFFENING - VERDELING LIQUIDATIESALDO

Elke beslissing tot ontbinding dient onverwijld meegedeeld te worden aan de bevoegde provinciale Raad.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt. De vereffenaar(s) kan/kunnen enkel (een) natuurlijke perso(o)n(en) zijn die ertoe gemachtigd is/zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is/zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen,

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd,

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

"bbehbuden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-b heuaten aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige

aansprakelijkheid van de vennootschap.

GEEN BENOEMING VAN COMMISSARIS.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van het proces-verbaal;

- coördinatie van de statuten.

Christian Lambrecht, notaris te kieule

mod 11.1

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/03/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 17.03.2012, NGL 19.03.2012 12068-0347-016
15/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 17.03.2011, NGL 11.04.2011 11083-0049-015
26/03/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 17.03.2010, NGL 24.03.2010 10073-0101-012

Coordonnées
TIDES ARCHITECTURE

Adresse
POTTELBERG 171 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande