TIEJALU

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TIEJALU
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 563.621.765

Publication

07/10/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

03-10-2014

Griffie

*14308997*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0563621765

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Tiejalu

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij akte verleden voor geassocieerd notaris Stijn VERHAMME, te Tielt, op 30 september 2014, neergelegd vóór registratie, werd een vennootschap opgericht met volgende gegevens: OPRICHTERS:

1. De heer LE COUTER Jacques Augustin Alfons, geboren te Tielt op 10 december 1945, wonende te 8700 Tielt, Deinsesteenweg 12.

2. Mevrouw VAN DAELE Lutgardis, geboren te Tielt op 22 december 1948, wonende te 8700 Tielt, Deinsesteenweg 12.

3. De heer LE COUTER Stijn André Jacques, geboren te Tielt op 13 juni 1979, wonende te 8700 Tielt, Deinsesteenweg 12.

RECHTSVORM:

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

BENAMING:

TIEJALU

ZETEL:

8700 Tielt, Deinsesteenweg 16

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

Voor eigen rekening. voor rekening van derden of in deelneming met derden:

Het verlenen van administratieve prestaties in de ruimste zin van het woord, zoals boekhoudkundige ondersteuning, het doen van het betalingsverkeer, opvolgen van de correspondentie, het opstellen en innen van facturen.

Het waarnemen van bestuursopdrachten en -mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stollen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van deontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen on beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vrachtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren on uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van

Onderwerp akte :

Deinsesteenweg 16 8700 Tielt

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen ta bevorderen: alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

Verhuur en exploitatie van terreinen.

Verhuur en exploitatie van eigen of geleasd residentieel onroerend goed, exclusief sociale woningen. De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel.

Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen die commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten In rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

Ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en ken alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht. De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of In pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan voorschriften moet voldaan zijn, zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden indien de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zijn voldaan. De bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen ken stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel

DUUR:

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde termijn

KAPITAAL  AANDELEN:

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op viermiljoen vijfhonderd duizend euro (¬ 4.500.000,-) vertegenwoordigd door tweeduizend (2.000) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één tweeduizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Verslaggeving.

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin , met kantoor gevestigd te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, aangesteld door de oprichters, heeft een verslag opgesteld zoals voorgeschreven door artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het besluit van dit verslag luidt als volgt :

  7. BESLUIT

Ingevolge het ingestelde onderzoek bij de oprichting door inbreng in natura van de BVBA TIEJALU middels partiële afsplitsing van de NV LE COUTER naar de nieuw op te richten vennootschap BVBA TIEJALU , kan ik besluiten dat:

De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren; de oprichters van de vennootschap zijn verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de op te richten vennootschap uit te geven aandelen.

De beschrijving van de inbreng voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

De voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering ter bepaling van het aantal uit te geven aandelen en ter bepaling van de ruilverhouding voor de toebedeling aan de aandeelhouders van de NV LE COUTER zijn bedrijfseconomisch verantwoord. De waardebepalingen waartoe de toegepaste waarderingsmethoden leiden komen tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, verhoogd met de overige eigen vermogensbestanddelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. Ik dien weliswaar een principieel voorbehoud te formuleren voor financiële gevolgen naar aanleiding van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

eventuele fiscale controles bij de betrokken vennootschap.

De als tegenprestatie verstrekte vergoeding bestaat uit 2.000 aandelen zonder vermelding van nominale waarde voor een totaal bedrag aan kapitaal van 4.500.000,00.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem, 22 september 2014

2. De oprichters hebben een bijzonder verslag opgesteld zoals voorgeschreven door hetzelfde artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

Een exemplaar van deze verslagen zal worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel ter zelfde tijd met een uitgifte van deze akte.

Beschrijving ingebrachte goederen

De inbreng bestaat uit een deel van de activa- en passivabestanddelen van de naamloze vennootschap LE COUTER.

De netto-inbreng wordt gewaardeerd op viermiljoen vijfhonderdduizend euro (¬ 4.500.000,-). SCHORSING DER RECHTEN  VRUCHTGEBRUIK

De aandelen zijn ondeelbaar.

Zijn er verschillende eigenaars van een aandeel of een ander effect, dan hebben de zaakvoerders het recht de uitoefening van de daarbij horende rechten te schorsen totdat één enkele persoon tegenover de vennootschap is aangewezen als eigenaar van het aandeel of het ander effect. Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap. In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet te kiezen tussen de vennoten, die worden aangesteld voor de duur van de vennootschap.

Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien er meer dan één zaakvoerder wordt aangesteld, zullen zij afzonderlijk of gezamenlijk mogen handelen.

Een zaakvoerder kan nochtans ontslag nemen.

Het aantal zaakvoerders kan worden verhoogd bij gewone beslissing van de algemene vergadering, die de vormen niet moet eerbiedigen voorgeschreven voor de wijziging van de statuten, tenzij een statutair zaakvoerder wordt aangesteld.

BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER(S)

De zaakvoerders hebben de macht om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden voor alle rechtshandelingen die met het doel van de vennootschap niet in strijd zijn, niet door de wet of door de statuten verboden zijn, en niet door de wet of de statuten uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De zaakvoerder(s) vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt elk jaar gehouden op de laatste vrijdag van de maand december om negentien uur, op de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in het bericht van bijeenroeping voorzien. Indien deze dag een feestdag is, zal de jaarvergadering worden gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en op de wijze voorgeschreven door de wet.

BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van ieder jaar.

BALANS - RESERVE - WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrij-vingen, alsmede de vergoedingen toegekend aan de zaakvoerders, de commissaris en de werkende vennoten, maakt de netto winst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd genomen voor het wettelijk reservefonds.

Die verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds één/tiende van het maat-schappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot van de nettowinst staat ter beschikking van de algemene vergadering, die het geheel of gedeeltelijk kan verdelen onder de aandelen, of het overschrijven op een reservefonds of er een andere bestemming kan voor voorzien.

Geen uitkering van winst mag echter geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen, beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. ONTBINDING  VEREFFENING

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging voorgelegd worden.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap. Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de aandeelhouders de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden. Mits voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184, §5 Wetboek van Vennootschappen kan de vennootschap ontbonden worden en haar vereffening gesloten worden in één akte. In dit geval zijn artikel 189bis en artikel 190 Wetboek van Vennootschappen niet van toepassing.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar zal beginnen op datum van neerlegging van voormeld uittreksel op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 30 juni 2016.

- De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2016.

- De comparanten beslissen tevens, met éénparigheid van stemmen aan te stellen als zaakvoerder voor onbepaalde duur de heer Jacques Le Couter, voornoemd, hier tegenwoordig en verklarende dit mandaat te aanvaarden voor de voormelde duur.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel

Stijn VERHAMME, Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van het proces-verbaal/akte van 30 september 2014

Verslag van de oprichters

Verslag bedrijfsrevisor

Coordonnées
TIEJALU

Adresse
DEINSESTEENWEG 16 8700 TIELT

Code postal : 8700
Localité : TIELT
Commune : TIELT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande