TIKANIS

Divers


Dénomination : TIKANIS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 842.428.370

Publication

01/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 23.08.2014, NGL 28.08.2014 14482-0267-011
16/01/2012
ÿþ" Mpd Word 11.!

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) ; TIKANIS

(verkort) :

Rechtsvorm : commanditaire vennootschap op aandelen

Zetel : leperstraat 95, 8970 Poperinge

(volledig adres)

Onderwerp akte : VASTSTELLING OPRICHTING UIT PARTIËLE SPLITSING - STATUTEN - VERKLARINGEN - BENOEMINGEN - VOLMACHTEN

Uit een akte verleden voor Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke

maatschap "Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op dertig december

tweeduizend en elf, waarvan een expeditie wordt neergelegd vô6r registratie, blijkt het volgende :

OPRICHTER :

Mevrouw RYCKAERT Maria Leonia Achiel, geboren te Assenede op negen mei negentienhonderd

vijfenvijftig, nationaal nummer 550509-230.11, echtgenote van de Heer Dirk Vandamme, wonende te 8970

Poperinge, leperstraat 95.

AANDEELHOUDER UIT PARTIELE SPLITSING :

De Heer VANDAMME Dirk Petrus Julianus Augustinus Ludovicus, geboren te Gent op zesentwintig juli

negen-tienhonderd negenenveertig, nationaal nummer 490726-009.95, echtgenoot van Mevrouw Maria

Ryckaert, wonende te 8970 Poperinge, leperstraat 95.

I. VASTSTELLING VAN OPRICHTING

De comparanten verklaren mij, notaris, wat volgt:

1. Onderhavige vennootschap, waarvan de statuten hierna worden weergegeven, is opgericht ingevolge partiële splitsing in toepassing van de artikelen 677 en 742 van het Wetboek van vennootschappen, door inbreng door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandarnme - Oogartsenpraktijk", bij proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris op heden, voorafgaandelijk dezer, met zetel te 8970 Poperinge, leperstraat 95, van de hierna beschreven activa- en passivabestanddelen en waarbij de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" niet is opgehouden te bestaan, en mits toekenning aan de aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" van aandelen van onderhavige vennootschap, dit alles blijkens proces-verbaal opgemaakt door ondergetekende notaris op heden, voorafgaandelijk dezer.

2. De vennootschap waaruit onderhavige nieuwe commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS" bij wijze van partiële splitsing is ontstaan, is de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten. vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk", waarvan de zetel gevestigd is te 8970 Poperinge, leperstraat 95, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0449.089.808, bevoegde Rechtbank van Koophandel te leper.

3. Het voorstel tot partiële splitsing werd door de zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk", neergelegd ter griffe van de rechtbank van koophandel te leper op zeventien november tweeduizend en elf en werd bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van negenentwintig november daarna onder nummer 11179507.

4. Blijkens proces-verbaal opgemaakt op heden, voorafgaandelijk dezer, door mij, notaris, werd het voorstel tot partiële splitsing door de buitengewone algemene vergadering van de voormelde vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk", goedgekeurd.

5. Ingevolge deze goedkeuring werd de commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS" opgericht met een inbreng vanuit de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk", ten belope van netto zeshonderd zes en vijftigduizend vijfhonderd vijftig euro twintig cent (¬ 656.550,20), zoals verder nader uiteengezet.

Dit gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

lll1l 1 1 1 1l1 11un11iiqumi

*12013096*

bel ai

BE

Sta

-Bijlagen bij-het-Belgisch Staatsblad 1-6101/2012 _ Annexes dn M-oniteur-beige-

\Umm k-

4-

0 5 MM. 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Deze zevenhonderd vijftig (750) aandelen werden overeenkomstig de bepalingen van het voorstel tot partiële splitsing toegekend aan de Heer Dirk Vandamme, voornoemd.

6. Inbreng in geld

Door Mevrouw Maria Ryckaert, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van vijfduizend honderd en vijf euro drie en veertig cent (¬ 5.105,43) van het kapitaal en waarvan zij vijfduizend honderd en vijf euro drie en veertig cent (¬ 5.105,43) onmiddellijk volstort in geldspeciën.

Ais vergelding voor deze inbreng worden haar twee (2) aandelen toegekend. leder aandeel is volledig volstort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeenstemming met artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen een bedrag, groot vijfduizend honderd en vijf euro drie en veertig cent (¬ 5.105,43) v6ôr de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij Record Bank te Gent, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op negenentwintig december tweeduizend en elf.

7. Financieel plan

V66r de oprichting van de vennootschap hebben de oprichters aan de optredende notaris een financieel plan overhandigd, waarin zij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap, groot zeshonderd één en zestigduizend zeshonderd vijfenvijftig euro drie en zestig cent (¬ 661.655,63), verantwoorden.

8. Aanduiding van beherende en stille vennoten

Mevrouw Maria Ryckaert, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als beherende (gecommanditeerde) vennoot voor de duur van de vennootschap. Zij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap en draagt de oprichtersaansprakelijkheid.

De Heer Dirk Vandamme, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als stille (commanditaire) vennoot voor de duur van de vennootschap. Zijn aansprakelijkheid voor de schulden en verliezen van de vennootschap is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng, voor zover hij geen enkele daad van beheer van de vennootschap heeft gesteld. Hij is als gewone inschrijvers te beschouwen.

9. Na kennisname van het voorstel tot partiële splitsing en de door de wet vereiste documenten, werd de inbreng van hierna vermelde activa- en passivabestanddelen goedgekeurd en werden tevens de statuten vastgelegd van de uit de partiële splitsing ontstane nieuw opgerichte commanditaire vennootschap op aandelen, zoals ze hierna weergegeven worden.

Tevens werden de uitvoeringsbesluiten getroffen met betrekking tot de werking, zoals ze hierna worden hernomen.

Dientengevolge verzoeken de comparanten mij, notaris, vast te stellen dat:

- de hiervoor genoemde overdragende burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" niet heeft opgehouden te bestaan;

- de statuten van de nieuw opgerichte commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS" luiden als volgt:

1) RECHTSVORM : commanditaire vennootschap op aandelen

2) NAAM: TIKANIS

3) ZETEL : leperstraat 95, 8970 Poperinge

4) DOEL : De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, of in deelneming met derden, zelf of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon, in België of in het buitenland, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten en/of de organen, vertegenwoordigers en/of medewerkers van de vennootschap de nodige erkenningen en/of vergunningen hebben en waarbij aile woorden op te vatten zijn in hun meest ruime betekenis:

- de opbouw, de uitbouw en het rationeel en oordeelkundig beheer en behoud van een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen;

- het aan- en verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, beleggen, bouwen, verbouwen, verhuren of in huur nemen van alle roerende en onroerende goederen, met inbegrip van alle activiteiten gebruikelijk uitgevoerd door de vastgoedsector;

- het verwerven, verkopen, beleggen en valoriseren van kunstvoorwerpen, antiquiteiten, effecten allerhande, participaties in andere vennootschappen en/of ondernemingen;

- portefeuille- en kapitaalbeheer in de meest ruime zin van het woord waaronder het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen ongeacht de juridische vorm van deze laatste;

- het uitoefenen van functies van bestuurder, vereffenaar of andere mandaten van (andere) vennootschappen of verenigingen;

- het bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen;

- het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen over overname van aandelen of van handelszaken;

het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen, ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij ook borg stellen, haar aval verlenen, of, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten;

- het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard;

- het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen beheer;

- het aanvragen, in concessie geven of krijgen, overdragen of uitbaten van aile octrooien, patenten, vergunningen, fabrieksmerken of handelsmerken allerhande;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

- de exploitatie van gastenkamers met afgescheiden en uitgeruste kamers waar toeristen kunnen overnachten, deel uitmaken van de eengezinswoning van de exploitant of vertegenwoordiger van de vennootschap (die zijn hoofdverblijfplaats heeft in het toeristisch logies) of liggend in de aanpalende bijgebouwen van die woning en waarbij de ruimte, die geen enkele vorm van café of restaurant kan aannemen) waar de logerende toeristen terechtkunnen voor hun ontbijt en eventueel andere maaltijden, niet toegankelijk is voor derden;

- de uitbating van niet hiervoor vermelde gastenkamers;

- het uitbaten van een verbruikszaal voor dranken en eetwaren, restaurant, tearoom, bistro, feestzaal, waar zowel alcoholische als non-alcoholische dranken zullen geserveerd worden alsook allerhande maaltijden, menu`s, ..., via zowel bediening aan tafel, als selfservice of automaten;

- het verschaffen en verzorgen van diensten van het plattelandstoerisme;

- het organiseren van of het bemiddelen in reizen en vakanties;

- het verkopen van voedingswaren in de ruime betekenis van het woord, basisproducten en luxeproducten

- het ontwerpen en verhandelen en verkopen van instrumenten allerhande en sierraden

- het toedienen van lichaamsverzorging en verkopen van bijbehorende producten

- het ontwerpen, verhandelen en patenteren van instrumenten, gebruiksgoederen en sierraden

- het uitbaten van een optiek en het leveren van alle goederen en diensten die verband houden met alle vormen van oogverzorging en met de zorg voor het zicht;

- de groot- en kleinhandel, de aan- en verkoop, de in- en uitvoer, het in huur nemen en verhuren, de herstelling, het onderhoud, de installatie en de uitbating van een het verrichten van diensten met betrekking tot designproducten, (personen)wagens, fietsen, sport-artikelen, brocante, handtassen en schoenen, kledij en outfitartikelen, en alle toestellen, uitrusting en toebehoren die gebruikt worden in de designsector, in de sector van de (personen)wagens, in de fietsensector, in de sportsector, in de brocantesector, in de sector van handtassen en schoenen en in de kledij en outfitsector.

In algemene zin mag de vennootschap alle roerende, onroerende, commerciële, industriële, financiële of nijverheidshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap mag belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng, overname of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, syndicaten of groeperingen, bestaande of op te richten zowel in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap mag de gereserveerde middelen beheren als een goede huisvader.

5) DUUR : De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting.

Verblijvingsbeding

Wanneer er meerdere vennoten zijn, brengt het overlijden of de ontbinding van één of meerdere vennoten,

niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee, zolang er één beherende vennoot overblijft.

De vennootschap blijft verder bestaan tussen de overblijvende vennoot of vennoten.

Het overlijden, de onbekwaamverklaring, de ontbinding of het ontslag van een zaakvoerder, al is hij de enige

overblijvende zaakvoerder, heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

6) HET BEDRAG VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL : Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zeshonderd één en zestigduizend zeshonderd vijfenvijftig euro drie en zestig cent (ê 661.655,63) en is verdeeld in zevenhonderd twee en vijftig (752) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan gewijzigd worden.

7) BEPALINGEN BETREFFENDE :

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing en de uitkering van een eerste dividend voor niet afgeloste aandelen ad één/honderdste van de kapitaalwaarde.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen, op eigen verantwoorde-lijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de over-gedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De zaakvoerder(s) bepaalt/bepalen het bedrag van het interimdividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passiva van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden voor de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd, die een verificatieverslag opmaakt dat aan zijn jaarverslag wordt gehecht.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interimdividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interimdividend.

Vennoten die in strijd met deze bepalingen een interimdividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootschap bewijst dat de vennoot wist dat de uitbetaling strijdig was met de voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdeelt/verdelen de vereffenaar(s) het netto-actief in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet/moeten de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terug-betalingen in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

8) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR :

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar

eindigt op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

9) a) JAARVERGADERING : De jaarvergadering komt van rechtswege elk jaar samen de vierde zaterdag van de maand juni om achttien uur, in de gemeente van de zetel van de vennootschap. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden. De eerste jaarvergadering heeft plaats in tweeduizend en dertien.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING :

De houders van aandelen op naam dienen, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, om het recht te hebben een algemene vergadering bij te wonen, zich minstens vijf volte werkdagen voor de datum van de vergadering te laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Een aanwezigheidslijst vermeldende de identiteit van de vennoten en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, wordt door ieder vennoot of gemachtigde, bij zijn intrede ondertekend.

Elke overdracht van aandelen wordt gedurende een periode van vijf volle werkdagen voor datum van de algemene vergadering geschorst.

In voorkomend geval mogen de obligatiehouders de algemene vergadering met raadgevende stem bijwonen indien zij hun effecten neerleggen op de plaats en binnen de termijn bepaald door de zaakvoerder(s) in de oproeping. Deze termijn mag echter vier volte dagen niet overschrijden.

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT : Ieder aandeel heeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

10) BESTUUR :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer statutaire zaakvoerder(s), die beherend vennoot

moet(en) zijn.

Een statutaire zaakvoerder kan zowel een natuurlijke personen als een rechtspersonen zijn.

Benoeming statutaire zaakvoerder :

Tot statutaire zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd : Mevrouw Maria Ryckaert,

wonende te 8970 Poperinge, leperstraat 95, die verklaart te aanvaarden.

Haar bevoegdheden gaan in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de

griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Deze zaakvoerder zal, individueel optredend, beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden,

voorzien bij de wet en bij de onderhavige statuten.

De zaakvoerder(s) heeft/hebben de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van

beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de

vennootschap.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene

vergadering, valt in de bevoegdheid van de zaakvoerder(s).

Behoudens delegatie van bevoegdheden, zoals bepaald hierna, wordt de vennootschap, in en buiten rechte,

vertegenwoordigd door één zaakvoerder, alleen optredend.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan één of meerdere

personen.

In geval van delegatie van het dagelijks bestuur bepaalt/bepalen de zaakvoerder(s) de vergoeding die aan

deze functie is verbonden.

De persoon belast met het dagelijks bestuur kan aan een Lasthebber zijn bevoegdheid voor bijzondere en

bepaalde aangelegenheden overdragen of subdelegeren.

De vennoot, niet beherende vennoot, is slechts verbonden ten belope van zijn inbreng.

De vennoot, niet beherende vennoot, die voor de vennootschap tekent, anders dan bij bijzondere volmacht

verleend door de zaakvoerder(s), wordt ten aanzien van derden hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen

van de vennootschap.

De beherende vennoot is ten aanzien van derden onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de

vennootschap.

Il. EIGENDOMSOVERGANGEN

Vervolgens verzoeken de comparanten mij, notaris, akte te verlenen van de overgang van het in de

voormelde akte partiële splitsing omschreven deel van het vermogen van de overdragende vennootschap op de

nieuw opgerichte commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS".

Dit vermogen alsmede de voorwaarden van overgang zijn in het bovenaangehaalde proces-verbaal

omschreven als volgt:

B.1. Algemene beschrijving van de inbreng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De overgegane activa- en passivabestanddelen zijn opgesomd in de staat van activa en passiva van de

overdragende vennootschap per negen november tweeduizend en elf, met name:

ACTIVA

GELDBELEGGINGEN 2.028.521,69 EUR

Het betreft belegggingen bij diverse financiële instellingen, bestaande uit :

aandelen :334.431,13 EUR

obligaties en fondsen : 1.694.090,56 EUR

totaal rubriek :2.028.521,69 EUR

LIQUIDE MIDDELEN 61.936,77 EUR

Het betreft de tegoeden op de zichtrekeningen :

business account 880-4961331-22

bij Record Bank : 26.171,52 EUR

business savings account 652-9213529-

66 bij Record Bank : 35.765,25 EUR

totaal rubriek :61.936,77 EUR

VERKREGEN OPBRENGSTEN 38.694,13 EUR

Het betreft de pro rata van opbrengsten die worden geboekt in het volgend boekjaar of in de volgende boekhoudperiode(n), maar die ten gusnte van het huidig boekjaar of de huidige boekhoudperiode moeten worden gebracht, in casu verworven intresten op obligaties.

PASSIVA

EIGEN VERMOGEN 1.914.536,43 EUR

Van het netto-actief of eigen vermogen van de partieel gesplitste vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsen-praktijk" ten bedrage van 2.245.559,11 EUR, gaat 2.129.152,59 EUR (= 94,82%) naar de nieuwe vennootschap "TIKANIS" en blijft 116.406,52 EUR (= 5,18%) bij de vennootschap 'Dr. Dirk Vandamme Oogartsenpraktijk".

De belastingvrije reserves gaan mee met de overgedragen activa naar de op te richten vennootschap "TIKANIS" of blijven bij de vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" naargelang het actief waarop ze betrekking hebben.

Het geplaatst kapitaal, het niet opgevraagd kapitaal, de wettelijke reserve, de overgedragen winst en het resultaat van het lopende boekjaar tot op datum van de afsluiting van de staat, worden verhoudingsgewijs naar de nieuwe vennootschap "TIKANIS" afgesplitst en bij de vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" behouden.

Van het netto-actief of eigen vermogen van de uit de partiële splitsing ontstane vennootschap "TIKANIS", wordt de liquidatiebelasting afgetrokken die ingevolge de belaste partiële afsplitsing naar de vennootschap "TIKANIS" moet worden ingehouden door de vennootschap 'Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk", hetzij 214.616,16 EUR.

Het eigen vermogen bedraagt na verrekening van de liquidatiebelasting 2.129.152,59 EUR - 214.616,16 EUR = 1.914.536,43 EUR.

SCHULDEN OP MINDER DAN EEN JAAR 214.616,16 EUR

F. OVERIGE SCHULDEN 214.616,16 EUR

te betalen liquidatiebelasting : 214.616,16 EUR

totaal rubriek :214.616,16 EUR

Het betreft het bedrag van de liquidatiebelasting die verschuldigd is ingevolge de belaste partiële splitsing.

De vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" moet deze liquidatiebelasting inhouden en

doorstorten aan de Staat. Bijgevolg ontstaat een vordering van de vennootschap "Dr. Dirk Vandamme -

Oogartsenpraktijk" op de partieel afgesplitste vennootschap.

B.2. Algemene voorwaarden van de inbreng

Voormelde activa- en passivabestanddelen worden afgesplitst naar de nieuw op te richten commanditaire

vennootschap op aandelen "TIKANIS" volgens de hierna vermelde voorwaarden:

a. de inbreng geschiedt op basis van de staat van activa en passiva van de partieel gesplitste vennootschap per negen november tweeduizend en elf.

b. alle rechten, plichten en verbintenissen ontstaan vanaf negen november tweeduizend en elf met betrekking tot de overgedragen activa- en passiva-bestanddelen, worden boekhoudkundig geacht te zijn verricht voor rekening van de nieuw op te richten vennootschap "TIKANIS", waarin de betrokken bestanddelen worden ingebracht;

c. alle verbintenissen verbonden aan de ingebrachte activa- en passivabestanddelen, ongeacht met wie ze gesloten zijn, ook deze aangegaan met de overheid en jegens haar eigen organen en aandeelhouders, gaan onverkort over op de nieuwe vennootschap "TIKANIS", met alle rechten en plichten die daaruit voortvloeien, zonder dat enige formaliteit moet worden vervuld dan de wettelijke voorgeschreven openbaarmaking van het besluit om deze overgang aan eenieder tegenstelbaar te maken;

d. de verkrijgende vennootschap heeft de volle eigendom van de ingebrachte activabestanddelen vanaf haar oprichting; zij wordt geacht het genot er van te hebben vanaf negen november tweeduizend en elf en draagt vanaf zelfde datum alle belastingen en taksen die betrekking hebben op de ingebrachte goederen;

e. de verkrijgende vennootschap ontvangt uit het archief van de overdragende vennootschap de originele documenten en bescheiden die verband houden met de ingebrachte activa- en passivabestanddelen; in de mate dat deze documenten niet splitsbaar zijn, worden de originelen bewaard op de zetel van de verkrijgende vennootschap waar ze ter inzage gehouden worden van de overdragende vennootschap en haar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

bestuursorgaan; deze laatste kan er op verzoek door het bestuur van de bewaarnemende vennootschap echtverklaarde afschriften van bekomen;

f. alle niet-geboekte, niet-gekende of vergeten activa en passiva en alle activa en passiva die later zouden ontdekt worden betreffende de ingebrachte activa- en passivabestanddelen, worden geacht toe te behoren aan de nieuw op te richten commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS";

g. alle lopende geschillen met betrekking tot de ingebrachte activa- en passivabestanddelen zullen indien nodig verder gezet worden door, voor rekening en op kosten van de nieuw op te richten commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS";

h. overeenkomstig artikel 686 van het Wetboek van vennootschappen blijft de verkrijgende vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden die op heden zeker en opeisbaar zijn en die worden overgedragen aan de verkrijgende vennootschap; de aansprakelijkheid is beperkt tot het netto-actief dat aan de verkrijgende vennootschap wordt toegekend.

III. VERSLAG BEDRIJFSREVISOR

Over de inbreng in natura is door een bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO Bedrijfsrevisoren", vertegenwoordigd door de Heer Bruno Pouseele, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 8800 Roeselare, Kwadestraat 153/5, en door de oprichters van de vennootschap verslag uitgebracht conform de bepalingen van artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor nopens de inbreng in natura luiden letterlijk als volgt:

"De inbreng in natura tot oprichting van de Comm. VA TIKANIS ingevolge partiële splitsing van de Burg. BVBA DR. DIRK VANDAMME - OOGARTSENPRAKTIJK, bestaat uit een aantal actief- en passiefbestanddelen, die in de boekhouding van de Burg. BVBA DR. DIRK VANDAMME - OOGARTSENPRAKTIJK afgesloten per 9 november 2011 geboekt staan voor een totale boekwaarde van 2.129.152,59 EUR, onder aftrek van een te betalen liquidatiebelasting van 214.616,16 EUR, hetzij een nettoinbreng van 1.914.536,43 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel :

a} dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

b) dat de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

c) dat in de gegeven omstandigheden van partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, waarbij alle aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap in verhouding van hun huidig aandelenbezit zullen vergoed worden door nieuwe aandelen van de uit de afsplitsing ontstane vennootschap, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en met de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 750 aandelen van de Comm. VA TIKANIS zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting door partiële splitsing en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt."

IV. UITVOERINGSBESLUITEN

Hierbij aansluitend verzoeken de comparanten mij, notaris, akte te verlenen van volgende besluiten met betrekking tot de werking van de commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS", zoals die werden vastgelegd in voormeld proces-verbaal, opgemaakt op heden, voor mij, notaris, voorafgaandelijk dezer.

"...IV. Verklaringen

- Het eerste boekjaar vangt aan op heden om te eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf, met dien verstande dat de nieuw opgerichte commanditaire vennootschap op aandelen "TIKANIS" de verrichtingen door de overdragende vennootschap "Dr. Dirk Vandarnme - Oogartsenpraktijk", in haar naam gesteld sedert negen november tweeduizend en elf boekhoudkundig voor haar rekening neemt, betreffende de in de nieuwe vennootschap ingebrachte vermogensbestanddelen.

- De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend en dertien.

V. Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd."

VI. WETTIGHEIDSVERKLARING

Ondergetekende notaris verklaart vastgesteld te hebben dat alle formaliteiten werden nageleefd, zoals die

door het Wetboek van vennootschappen zijn voorgeschreven.

Hij bevestigt derhalve het bestaan en zowel de interne als de externe wettigheid van de rechtshandelingen

en formaliteiten in de zin van artikel 700 van het Wetboek van vennootschappen.

VII. VASTSTELLING VAN DE VERWEZENLIJKING VAN DE PARTIËLE SPLITSING

De vergadering stelt vast dat de algemene vergadering van de overdragende vennootschap "Dr. Dirk Vandamme - Oogartsenpraktijk" het voorstel tot partiële splitsing heeft goedgekeurd en dat onderhavige vennootschap eveneens opgericht is, zodat de partiële splitsing voltrokken is.

VIII. OPDRACHTEN EN VOLMACHTEN

De comparanten geven opdracht en volmacht aan de zaakvoerder van de overdragende vennootschap tot uitvoering van de genomen besluiten en geeft volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten van de overdragende vennootschap.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermede neergelegd :

- expeditie van de akte-oprichting

- verslag van de bedrijfsrevisor

Voor-

" behciueen aan het Belgisch Staatsblad

,

Geassocieerd Notaris Eric Himpe te leper

Bijlagen bit het Belgisch Staatsblad 16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 11.07.2015, NGL 31.07.2015 15370-0052-011
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 31.07.2016, NGL 31.08.2016 16559-0305-011

Coordonnées
TIKANIS

Adresse
IEPERSTRAAT 95 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande