TOERISME KNOKKE-HEIST

Association sans but lucratif


Dénomination : TOERISME KNOKKE-HEIST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.780.062

Publication

07/01/2015
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*15003394*

Ondernemingsnr : 0409.780.062

Benaming

(voluit); TOERISME KNOKKE-HEIST

(verkort):

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Zeedijk 660, 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte: Statutenwijziging en ontslag/benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering van de vzw Toerisme Knokke-Heist keurde op 4 december 2014 volgende

statutenwijziging goed:

TITEL 1: NAAM,ZETEL,VORNI,DOEL,DUUR

Artikel 1 Naam en zetel

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "vzw Toerisme Knokke-Heist". De zetel van de vereniging is gevestigd te Zeedijk 660, 8300 Knokke-Heist. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

Artikel 2 Rechts-en bestuursvorm

Het bestuursorgaan van de vereniging is samengesteld volgens artikel 9 optie 2 van het Cultuurpactdecreet van 28 januari 1974 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 20 november 2009. De vereniging voldoet aan de bepalingen van de VZW-Wet van 24 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, en het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 29 juni 2012.

Artikel 3 Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel de verwezenlijking van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk

belang, met name

§1 Het ontwikkelen en actief bevorderen van het toerisme ten behoeve van de inwoners en bezoekers van Knokke-Heist en omliggende regio.

§2 Het begeleiden, ondersteunen en verlenen van diensten aan verenigingen en organisatoren van toeristische activiteiten en het leveren van een bijdrage tot ondersteuning, coördinatie en het bevorderen van samenwerkingsverbanden in de toeristische sector en daarbuiten.

§3 Het organiseren van toeristische acties en bevorderen van de toeristische animatie en activiteiten in en buiten de haar bij overeenkomst ter beschikking gestelde infrastructuur.

§4 Het bijdragen aan de realisatie van het vrijetijdsbeleid van Knokke-Heist.

§5 Het verzekeren van het beheer van de gemeentelijke infrastructuur dat haar bij overeenkomst door de Gemeenteraad van Knokke-Heist wordt toevertrouwd,

§6 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging wordt verwezenlijkt, behoren alle activiteiten, in binnen- en buitenland, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het ideële niet winstgevende doel , met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van het ideële niet winstgevende doel.

De vereniging is hiertoe gemachtigd door de Gemeente Knokke-Heist en onder de voorwaarden van het Gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze statuten. Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 2 DEC 2014

Gent Afcl@ffifUerugge

De griffier

Bijlagen bij het $elgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

ï

MOD 2.2

Artikel 4 Beheer

De vereniging zal het beheer voeren over de infrastructuur die haar ter beschikking is gesteld door het Gemeentebestuur van Knokke-Heist. De vereniging beheert ook de goederen die ze tijdens haar bestaan zou verwerven, hetzij door aankoop, huur, schenkingen, enz.

De vereniging kan mits uitdrukkelijke beslissing van de Gemeenteraad instaan voor investeringsuitgaven zoals aankoop van gebouwen, verbouwingen, aankoop van meubilair en bureaumateriaal, exploitatiemateriaal en uitrusting, verwerving van kunstwerken door aankoop of leasing,..

Artikel 5 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 : LEDEN

Artikel 6 Bijdrage en bezoldiging

Er is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd door de leden, Zij ontvangen geen bezoldiging en mogen rechtstreeks , noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap, Aan het bijwonen van de vergaderingen is geen presentiegeld verbonden.

Artikel 7 Leden

§1 Het aantal leden van de vereniging bedraagt minimaal drie en zal maximaal het dubbele bedragen van

het aantal leden in de Gemeenteraad van Knokke-Heist,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge §2 De vereniging heeft enkel effectieve leden. De Gemeenteraad zal het aantal leden bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van aile in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cultuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

§3 De vereniging kan volgende leden hebben:

Categorie A : de Gemeente wordt vertegenwoordigd door één of meerdere Gemeenteraadslid(leden)

Categorie B : de vertegenwoordiger(s) van de fracties

Categorie C ; afvaardiging van de gebruikers

§4 Daarnaast wordt de mogelijkheid voorzien van een bijkomende categorie van waarnemers. Zij hebben een waamemende functie, zijn geen effectieve leden en hebben als gevolg geen stemrecht.

§5 Personeelsleden van de Gemeente kunnen geen lid zijn.

Artikel 8 Bepalingen en verplichtingen

Elk lid van de vereniging aanvaardt door zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de

statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat.

Artikel 9 Vertegenwoordiger(s) van de Gemeente

Voor de vertegenwoordiger(s) van de Gemeente Knokke-Heist geldt(gelden) volgende regels:

§1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering van de vereniging wordt(worden) door de Gemeenteraad uit zijn leden gekozen De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering handelt(handelen) overeenkomstig de instructies van de raad,

§2 Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de verschillende partijen, beschikt de Gemeente steeds over een meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering.

§3 De kandidaat-vertegenwoordiger(s) moeten schriftelijk zijn/haar(hun) kandidatuur indienen bij de

voorzitter van hun politieke partij. De aanstelling gebeurt in de Gemeenteraad op basis van de voordrachtakte vanuit elke politieke fractie,

§4 De voordracht van de vertegenwoordigers van de Gemeente gebeurt met evenredige vertegenwoordiging met voorafname van de verschillende politieke partijen die deel uitmaken van de Gemeenteraad.

Artikel 10 Vertegenwoordiger(s) van de fracties

Een fractie is een politieke partij die deel uitmaakt van de Gemeenteraad. De vertegenwoordiger hoeft niet noodzakelijk Gemeenteraadslid te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MpD2.2

§1 De kandidaat-vertegenwoordiger(s) moeten schriftelijk zijn/haar(hun) kandidatuur indienen bij de

voorzitter van hun politieke partij. De aanstelling gebeurt in de Gemeenteraad op basis van de voordrachtakte vanuit elke politieke fractie.

§2 De voordracht van de vertegenwoordigers van de fracties gebeurt met evenredige vertegenwoordiging met voorafname van de verschillende politieke partijen die deel uitmaken van de Gemeenteraad.

Artikel 11 Afgevaardigden van de gebruikers

De afvaardiging van de gebruikers wordt aangeduid onder representatieve verenigingen en vertegenwoordigers uit de toeristische sector en moet een weerspiegeling zijn van het toeristisch landschap in Knokke-Heist.

Artikel 12 Einde lidmaatschap

§1 Het lidmaatschap eindigt door;

-het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van een lid

-het vrijwillig ontslag van een lid, betekend aan de Raad van Bestuur

Er wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de vertegenwoordiger(S) in

functie totdat hun vervangers zijn benoemd.

§2 Daarenboven komt voor de leden van categorie B en C van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de Gemeenteraad. Die leden blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien overeenkomstig artikels 10 en 11.

§3 Het mandaat van de vertegenwoordiger(s) van de Gemeente eindigt door:

-het einde van het politiek mandaat in de Gemeenteraad

-de volledige vernieuwing van de Gemeenteraad

-een beslissing van de Gemeenteraad die in hun vervanging voorziet

De Gemeenteraad kan altijd beslissen om de aanwijzingen te herroepen.

In voorkomend geval zijn de betrokken vertegenwoordiger(s) van rechtswege ontslagnemend.

De vertegenwoordiger(s) blijven in functie tot dat hun vervangers zijn benoemd.

§4 De hersamenstelling van de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur gebeurt binnen de vijf maanden na installatie van de nieuwe Gemeenteraad.

Artikel 13 Uitsluiting

§1 De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§2 De Algemene Vergadering dient' de beslissing tot uitsluiting schriftelijk en formeel te motiveren.

§3 De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

TJTEL 3 : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Zij is bevoegd inzake:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 15 Functies

§1 Het voorzitterschap wordt toevertrouwd aan het lid dat binnen het College van Burgemeester en Schepenen het Toerisme onder zijn bevoegdheid heeft. Indien deze persoon geen lid is van de Algemene Vergadering heeft hij geen stemrecht binnen de bestuursorganen van de vereniging.

§2 De Algemene Vergadering kiest uit de afgevaardigden van de gebruikers een ondervoorzitter Een tweede ondervoorzitter wordt eventueel aangeduid onder de afgevaardigden van de fracties.

x

1

toon 2.2

§3 Het mandaat van secretaris (zonder stemrecht)wordt waargenomen door het diensthoofd of zijn

" 4 vervanger belast met de leiding van de dienst Toerisme. De secretaris kan zich laten bijstaan door een

notulist(e)(zonder stemrecht).

§4 De directeur Vrijetijd kan als waamemer(zonder stemrecht)de vergaderingen bijwonen.

Artikel 16 Leden

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

De Gemeenteraad zal het aantal leden van de Algemene Vergadering bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van alle in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cultuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

De leden van de Algemene Vergadering worden na de installatie van een nieuwe Gemeenteraad benoemd. De leden van de Algemene Vergadering blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien,

Volgende categorieën van leden kunnen deel uit maken van de Algemene Vergadering:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge §1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering

-beschikt(beschikken) steeds over een meerderheid van de stemmen. Hij(Zij)handelt (handelen) overeenkomstig de instructies van de Gemeenteraad.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de organen of de leden die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, is(zijn) van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van die hoedanigheid.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering kan(kunnen) hun volmacht enkel geven aan andere vertegenwoordiger(s) in diezelfde hoedanigheid ais vertegenwoordiger(s) van de Gemeente.

-Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§2 De vertegenwoordiger(s) van de fracties in de Algemene Vergadering

-Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid, deel uitmakend van categorie B, verhinderd is om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, kan het een ander lid van categorie B schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie B kan slechts drager zijn van één volmacht.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen ais vertegenwoordiger van de fracties is van hetzelfde geslacht.

§3 De afgevaardigden van de gebruikers in de Algemene Vergadering

Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid deel uitmakend van categorie C verhinderd is om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, kan het een ander lid van categorie C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie C kan slechts drager zijn van één volmacht

§4 De Algemene Vergadering kan beslissen een aantal waarnemers aan te duiden en uit te nodigen voor de vergaderingen. Hun aantal beperkt zich tot maximum één derde van het aantal leden van de Algemene Vergadering. Deze waarnemers hebben geen stemrecht. De vertegenwoordigers van de fracties die zetelen in de Raad van Bestuur worden automatisch uitgenodigd als waarnemer in de Algemene Vergadering.

Artikel 17 Samenkomst

§1 De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar.

§2 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist, De Raad van Bestuur kan bijzondere Algemene Vergaderingen beleggen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, met de opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

§3 De samenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid door (de)(één van de twee) ondervoorzitter en als ook deze afwezig is, door het lid van de raad met de hoogste leeftijd.

Artikel 18 Oproeping

§1 Alle leden worden tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen. De agenda wordt

bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

agenda gebracht. De oproeping vermeldt naast alle agendapunten ook dag, uur en plaats van de Algemene

4 Vergadering.

§2 De agenda van de Algemene Vergadering wordt ter kennis gegeven aan de Gemeenteraad binnen een tijdsbestek dat garanties biedt dat de Gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten én de Gemeenteraad voldoende tijd heeft gekregen om zich te kunnen uitspreken over de agendapunten van de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 19 Beslissingswijze

Punt 9 Besluiten

Op de Algemene Vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Punt 2 Statutenwijziging

§1 Over een statutenwijziging kan alleen, de Algemene Vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2 Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§3 Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4 Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in §2 en §3 ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 20 Kennisgeving

§1 Openbaarheid van bestuur

De vereniging is onderworpen aan de verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van

bestuur die gelden voor de Gemeente.

§2 Kennisgeving

Van elke zitting van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld door de secretaris. De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in een register dat opvraagbaar is op de zetel van de vereniging. Elk lid ontvangt het verslag van de zitting binnen één maand na samenkomst van de Algemene Vergadering.

TITEL 4: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21 Bevoegdheden

Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is bevoegd voor de goedkeuring van interne kredietverschuivingen binnen de begroting. Deze kredietverschuivingen brengen geen verhoging van de werkingstoelage met zich mee.

Artikel 22 Functies

§'t Het voorzitterschap wordt toevertrouwd aan het lid dat binnen het College van Burgemeester en Schepenen het Toerisme onder zijn bevoegdheid heeft. Indien deze persoon geen lid is van de Raad van Bestuur heeft hij geen stemrecht binnen de bestuursorganen van de vereniging.

§2 De Raad van Bestuur kiest uit de afgevaardigden van de gebruikers een ondervoorzitter. Een tweede ondervoorzitter wordt eventueel aangeduid onder de afgevaardigden van de fracties.

§3 Het mandaat van secretaris (zonder stemrecht)wordt waargenomen door het diensthoofd of zijn vervanger belast met de leiding van de dienst Toerisme. De secretaris kan zich laten bijstaan door een notulist(e)(zonder stemrecht).

§4 De directeur Vrijetijd kan als waarnemer(zonder stemrecht)de vergaderingen bijwonen.

3

" MOD 2,2

Artikel 23 Delegatiebevoegdheid

§1 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris gezamenlijk handelend.

§2 De Voorzitter en de secretaris staan in voor het dagelijks beheer.

Artikel 24 Leden

Er is geen beperking voor het aantal leden van de Raad van Bestuur. Het aantal bestuurders is wel kleiner dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De Gemeenteraad zal het aantal leden bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van alle in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cultuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

De Gemeenteraad draagt de bestuurders voor aan de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid benoemd door de Algemene Vergadering al dan niet uit haar leden, na de installatie van een nieuwe Gemeenteraad.

De leden van de Raad van Bestuur blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien.

Volgende categorieën van leden kunnen deel uit maken van de Raad van Bestuur:

§1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Raad van Bestuur

-De Gemeente draagt steeds een meerderheid voor van de leden van de Raad van Bestuur.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de organen of de leden die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, is(zijn) van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van die hoedanigheid.

- De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Raad van Bestuur kan(kunnen) hun volmacht enkel geven aan andere vertegenwoordiger(s) in diezelfde hoedanigheid als vertegenwoordiger(s) van de Gemeente. -Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§2 De vertegenwoordiger(s) van de fracties in de Raad van Bestuur

-Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid deel uitmakend van categorie B verhinderd is om aanwezig te zijn op de Raad van Bestuur, kan het een ander lid van categorie B schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie

B kan slechts drager zijn van één volmacht.

- Het principe van de gewaarborgde en evenredigé vertegenwoordiging met voorafname wordt

gerespecteerd.

-Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§3 De afgevaardigden van de gebruikers in de Raad van Bestuur

Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid deel uitmakend van categorie C verhinderd is om aanwezig te zijn op de Raad van Bestuur, kan het een ander lid van categorie C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie

C kan slechts drager zijn van één volmacht.

§4 De Raad van Bestuur kan beslissen een aantal waarnemers aan te duiden en uit te nodigen voor de vergaderingen. Hun aantal beperkt zich tot maximum één derde van het aantal leden van de Raad van Bestuur. Deze waarnemers zijn geen leden en hebben geen stemrecht,

Artikel 25 Samenkomst en oproeping

§1 De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar en zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen. De Raad van Bestuur moet bijeenkomen wanneer één derde van de leden hierom verzoekt.

§2 Alle leden worden tenminste acht dagen voor de Raad van Bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De oproeping vermeldt naast alle agendapunten ook dag, uur en plaats van de Raad van Bestuur.

Artikel 26 Beslissingswijze

§1 De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige leden.

§2 Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij twee derde van de aanwezige leden bij aanvang van de vergadering akkoord gaat met het(de) bijkomende agendapunt(en),

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 5: BEGROTING EN JAARREKENING

Artikel 27 Jaarrekening

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig artikel 17 van de VZW-wet, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 28 Begroting

De Algemene Vergadering keurt de begroting goed uiterlijk tegen de start van het betreffende jaar,

TITEL 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29 Ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief samen met de bestaande rechten en plichten, na vereffening van de schulden en aanzuiveringen der lasten, overgedragen aan het Gemeentebestuur van Knokke-Heist of een aan te wijzen extern verzelfstandigd agentschap zonder winstoogmerk, opgericht door de Gemeente Knokke-Heist conform artikel 225 en volgende van het Gemeentedecreet

TITEL 7: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 30

Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt verwezen naar de regelgeving uit de VZW-Wet van 24 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 29 juni 2012 en het Cultuurpactdecreet van 28 januari 1974 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 20 november 2009.

De Algemene Vergadering van de vzw Toerisme Knokke-Heist van 4 december 2014 heeft beslist.

LEDENLIJST RAAD VAN BESTUUR

Als bestuurder wordt wijlen schepen Maxim Willems vervangen door Jan Morbee.

Leden van de Raad van Bestuur van de vzw Toerisme Knokke-Heist:

Graaf Leopold Lippens, Zoutelaan 248, 8300 Knokke-Heist

Jan Morbee, Westkapellestraat 382, 8301 Knokke-Heist

Desplegelaere Danny, N, Mengélaan 1, 8300 Knokke-Heist

Vandenbussche Lucas, Van Bunnenlaan 57, 8300 Knokke-Heist

Wittesaele Anthony, Westkapellestraat 271, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Patrick, Zeedijk Albertstrand 505/53, 8300 Knokke-Heist

Schluter Marc, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist

Trio Christophe, Biezenmaat 5, 8300 Knokke-Heist

Dieltiens Luc, Polderstraat 53, 8300 Knokke-Heist

Bodyn Olivier, Onderwijsstraat 123, 8300 Knokke-Heist

Bossaert Danny, Dumortierlaan 10, 8300 Knokke-Heist

De Becker Ivan, Joost De Damhouderstraat 12, 8000 Brugge

Van Hoorebeke Bernard, Rietgorzenpad 1, 8300 Knokke-Heist

Jones Danny, Waterstraat 10, 8300 Knokke-Heist

Van De Broucke Martin, Kardinaal Mercierstraat 3, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Guy, Natiënlaan 75B, 8300 Knokke-Heist

Schluter Robin, Bronlaan 23121, 8300 Knokke-Heist

Van Hollebeke Stefaan, Villapad 14, 8300 Knokke-Heist

Muylle Chris, Doornstraat 2, 8340 Moerkerke

LEDENLIJST ALGEMENE VERGADERING

Graaf Leopold Lippens, Zoutetaan 248, 8300 Knokke-Heist

Jan Morbee, Westkapellestraat 382, 8301 Knokke-Heist

Wittesaele Anthony, Westkapellestraat 271, 8300 Knokke-Heist

Geerinckx Paul, Magere Schorre 117, 8300 KNokke-Heist

Van Der Hooft Kathieen, Meerlaan 113, 8300 Knokke-Heist

Despiegelaere Danny, N. Mengélaan 1, 8300 Knokke-Heist

Vervarcke - Pattyn Anne, Lippenslaan 207, 8300 Knokke-Heist

Verbouw Julie, Hof van Koudekerke, 7, 8300 Knokke-Heist

De Brabandere Bert, Sloep 9, 8300 Knokke-Heist

e

a

MDD 2.2

Luik E3 - vervolg

Dieltiens Luc, Polderstraat 53, 8300 Knokke-Heist

Bodyn Olivier, Onderwijsstraat 123, 8300 Knokke-Heist

Maertens Anne, Graaf Jansdijk 318, 8300 Knokke-Heist

De ]3acker Ivan, Joost De Damhouderstraat 12, 8000 Brugge

Van Hoorebeke Bernard, Rietgorzenpad 1, 8300 Knokke-Heist

Joncs Danny, Waterstraat 10, 8300 Knokke-Heist

Van De Broucke Martin, Kardinaal Mercierstraat 3, 8300 Knokke-Heist

Denieestere Guy, Natiënlaan 75B, 8300 Knokke-Heist

Schluter Robin, Bronlaan 23121, 8300 Knokke-Heist

Van Hollebeke Stefaan, Villapad 14, 8300 Knokke-Heist

Muylle Chris, Doornstraat 2, 8340 Moerkerke

Anthony Wittesaele (Voorzitter)

Voorbehouden

abn het Belgisch Staatsblad_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/05/2013
ÿþ ~ --- MDD 2.2

-~ --- In de bijlager bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~~~-~ .z

ff MO ITEUR BEl

~II

~ _05 - 201

BELGI " CH STAAT

GEN8lrRGELt=uu tel %.,K1FFIE de,

REGHTBANKVAN KOOPHANDEL TE

3 BRUGGE (Afeting Brugge)

no:

SBLAD 1G et Ag 2013'

Ondernemingsnr : 0409.780.062

Benaming

(voluit) : TOERISME KNOKKE-HEIST

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zeedijk 660, 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Statutenwijziging en ontslag/benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering van de vzw Toerisme Knokke-Heist keurde op 2 mei 2013 volgende'

statutenwijziging goed:

TITEL 1 : NAAM,ZETEL,VORM,DOEL,DUUR

Artikel 1 Naam en zetel

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "vzw Toerisme Knokke-Heist". De zetel van de, vereniging is gevestigd te Zeedijk 660, 8300 Knokke-Heist. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk, arrondissement Brugge.

Artikel 2 Rechts-en bestuursvorm

Het bestuursorgaan van de vereniging is samengesteld volgens artikel 9 optie 2 van het Cultuurpactdecreet van 28 januari 1974 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 20 november 2009. De vereniging voldoet aan de; bepalingen van de VZW Wet van 24 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari; 2003, en het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 zoals Laatst gewijzigd bij decreet van 29 juni 2012.

Artikel 3 Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel de verwezenlijking van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk

belang, met name

§1 Het ontwikkelen en actief bevorderen van het toerisme ten behoeve van de inwoners en bezoekers van Knokke-Heist en omliggende regio.

§2 Het begeleiden, ondersteunen en verlenen van diensten aan verenigingen en organisatoren van toeristische activiteiten en het leveren van een bijdrage tot ondersteuning, coördinatie en het bevorderen van samenwerkingsverbanden in de toeristische sector en daarbuiten.

§3 Het organiseren van toeristische acties en bevorderen van de toeristische animatie en activiteiten in en buiten de haar bij overeenkomst ter beschikking gestelde infrastructuur

§4 Het bijdragen aan de realisatie van het vrijetijdsbeleid van Knokke-Heist.

§5 Het verzekeren van het beheer van de gemeentelijke infrastructuur dat haar bij overeenkomst door de. Gemeenteraad van Knokke-Heist wordt toevertrouwd.

§6 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging wordt verwezenlijkt, behoren alle activiteiten, in binnen- en buitenland, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het ideële niet winstgevende doel , met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden: bestemd voor de verwezenlijking van het ideële niet winstgevende doel.

De vereniging is hiertoe gemachtigd door de Gemeente Knokke-Heist en onder de voorwaarden van het Gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt In deze statuten. Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Artikel 4 Beheer

De vereniging zal het beheer voeren over de infrastructuur die haar ter beschikking is gesteld door het Gemeentebestuur van Knokke-Heist. De vereniging beheert ook de goederen die ze tijdens haar bestaan zou verwerven, hetzij door aankoop, huur, schenkingen, enz.

De vereniging kan mits uitdrukkelijke beslissing van de Gemeenteraad instaan voor investeringsuitgaven zoals aankoop van gebouwen, verbouwingen, aankoop van meubilair en bureaumateriaal, exploitatiemateriaal en uitrusting, verwerving van kunstwerken door aankoop of leasing,...

Artikel 5 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2: LEDEN

Artikel 6 Bijdrage en bezoldiging

Er is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd door de leden. Zij ontvangen geen bezoldiging en mogen rechtstreeks , noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap. Aan het bijwonen van de vergaderingen is geen presentiegeld verbonden.

Artikel 7 Leden

§1 Het aantal leden van de vereniging bedraagt minimaal drie en zal maximaal het dubbele bedragen van het aantal leden in de Gemeenteraad van Knokke-Heist.

§2 De vereniging heeft enkel effectieve leden, De Gemeenteraad zal het aantal leden bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van aile in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cultuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

§3 De vereniging kan volgende leden hebben:

Categorie A de Gemeente wordt vertegenwoordigd door één of meerdere Gemeenteraadslid(leden)

Categorie B de vertegenwoordiger(s) van de fracties

Categorie C : afvaardiging van de gebruikers

§4 Daarnaast wordt de mogelijkheid voorzien van een bijkomende categorie van waarnemers. Zij hebben een waamemende functie, zijn geen effectieve leden en hebben als gevolg geen stemrecht.

§5 Personeelsleden van de Gemeente kunnen geen lid zijn.

Artikel 8 Bepalingen en verplichtingen

Elk lid van de vereniging aanvaardt door zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de

statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat.

Artikel 9 Vertegenwoordiger(s) van de Gemeente

Voor de vertegenwoordiger(s) van de Gemeente Knokke-Heist geldt(gelden) volgende regels:

§1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering van de vereniging wordt(worden) door de Gemeenteraad uit zijn leden gekozen. De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering handelt(handelen) overeenkomstig de instructies van de raad.

§2 Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de verschillende partijen, beschikt de Gemeente steeds over een meerderheid van de stemmen in de Algemene Vergadering.

§3 De kandidaat-vertegenwoordiger(s) moeten schriftelijk zijn/haar(hun) kandidatuur indienen bij de voorzitter van hun politieke partij. De aanstelling gebeurt in de Gemeenteraad op basis van de voordrachtakte vanuit elke politieke fractie.

§4 De voordracht van de vertegenwoordigers van de Gemeente gebeurt met evenredige vertegenwoordiging met voorafname van de verschillende politieke partijen die deel uitmaken van de Gemeenteraad.

Artikel 10 Vertegenwoordiger(s) van de fracties

Een fractie is een politieke partij die deel uitmaakt van de Gemeenteraad. De vertegenwoordiger hoeft niet noodzakelijk Gemeenteraadslid te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1 De kandidaat-vertegenwoordigers) moeten schriftelijk zijn/haar(hun) kandidatuur indienen bij de

voorzitter van hun politieke partij. De aanstelling gebeurt in de Gemeenteraad op basis van de voordrachtakte vanuit elke politieke fractie.

§2 De voordracht van de vertegenwoordigers van de fracties gebeurt met evenredige vertegenwoordiging met voorafname van de verschillende politieke partijen die deel uitmaken van de Gemeenteraad.

Artikel 11 Afgevaardigden van de gebruikers

De afvaardiging van de gebruikers wordt aangeduid onder representatieve verenigingen en vertegenwoordigers uit de toeristische sector en moet een weerspiegeling zijn van het toeristisch landschap in Knokke-Heist.

Artikel 12 Einde lidmaatschap

§1 Het lidmaatschap eindigt door.

-het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van een lid

-het vrijwillig ontslag van een lid, betekend aan de Raad van Bestuur

Er wordt tot vervanging overgegaan. In het geval van vrijwillig ontslag blijven de vertegenwoordiger(e) in

functie totdat hun vervangers zijn benoemd.

§2 Daarenboven komt voor de leden van categorie B en C van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de Gemeenteraad. Die leden blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien overeenkomstig artikels 10 en 11.

§3 Het mandaat van de vertegenwoordiger(s) van de Gemeente eindigt door:

-het einde van het politiek mandaat in de Gemeenteraad

-de volledige vernieuwing van de Gemeenteraad

-een beslissing van de Gemeenteraad die in hun vervanging voorziet

De Gemeenteraad kan altijd beslissen om de aanwijzingen te herroepen,

ln voorkomend geval zijn de betrokken vertegenwoordiger(s) van rechtswege ontslagnemend.

De vertegenwoordiger(s) blijven in functie tot dat hun vervangers zijn benoemd.

§4 De hersamenstelling van de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur gebeurt binnen de vijf maanden na installatie van de nieuwe Gemeenteraad.

Artikel 13 Uitsluiting

§1 De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§2 De Algemene Vergadering dient de beslissing tot uitsluiting schriftelijk en formeel te motiveren.

§3 De Raad van Bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL 3 : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Zij is bevoegd inzake:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 15 Functies

§1 Het voorzitterschap wordt toevertrouwd aan het lid dat binnen het College van Burgemeester en Schepenen het Toerisme onder zijn bevoegdheid heeft. Indien deze persoon geen lid is van de Algemene Vergadering heeft hij geen stemrecht binnen de bestuursorganen van de vereniging.

§2 De Algemene Vergadering kiest uit de afgevaardigden van de gebruikers een ondervoorzitter. Een tweede ondervoorzitter wordt eventueel aangeduid onder de afgevaardigden van de fracties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3 Het mandaat van secretaris (zonder stemrecht)wordt waargenomen door het diensthoofd of zijn vervanger betast met de leiding van de dienst Toerisme. De secretaris kan zich laten bijstaan door een notulist(e)(zonder stemrecht).

§4 De directeur Vrijetijd kan als waamemer(zonder stemrecht)de vergaderingen bijwonen.

Artikel 16 Leden

De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

De Gemeenteraad zal het aantal leden van de Algemene Vergadering bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van aile in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cultuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

De leden van de Algemene Vergadering worden na de installatie van een nieuwe Gemeenteraad benoemd. De leden van de Algemene Vergadering blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien.

Volgende categorieën van leden kunnen deel uit maken van de Algemene Vergadering:

§1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering

-beschikt(beschikken) steeds over een meerderheid van de stemmen. Hij(Zlj)handelt (handelen) overeenkomstig de instructies van de Gemeenteraad.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de organen of de leden die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, ls(zijn) van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van die hoedanigheid.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Algemene Vergadering kan(kunnen) hun volmacht enkel geven aan andere vertegenwoordiger(s) in diezelfde hoedanigheid als vertegenwoordiger(s) van de Gemeente. -Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§2 De vertegenwoordiger(s) van de fracties in de Algemene Vergadering

-Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid, deel uitmakend van categorie B, verhinderd is om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, kan het een ander lid van categorie B schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie B kan slechts drager zijn van één volmacht.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen ais vertegenwoordiger van de fracties is van hetzelfde geslacht.

§3 De afgevaardigden van de gebruikers In de Algemene Vergadering

Elk stemgerechtigd lid Is drager van één stem. Ingeval een lid deel uitmakend van categorie C verhinderd is om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, kan het een ander lid van categorie C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie C kan slechts drager zijn van één volmacht

§4 De Algemene Vergadering kan beslissen een aantal waarnemers aan te duiden en uit te nodigen voor de vergaderingen. Hun aantal beperkt zich tot maximum één derde van het aantal leden van de Algemene Vergadering. Deze waarnemers hebben geen stemrecht. De vertegenwoordigers van de fracties die zetelen in de Raad van Bestuur worden automatisch uitgenodigd als waarnemer in de Algemene Vergadering.

Artikel 17 Samenkomst

§1 De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar.

§2 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. De Raad van Bestuur kan bijzondere Algemene Vergaderingen beleggen telkens ais hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, met de opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

§3 De samenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuurt Bij diens afwezigheid door (de)(één van de twee) ondervoorzitter en ais ook deze afwezig is, door het lid van de raad met de hoogste leeftijd.

Artikel 18 Oproeping

§1 Alle leden worden tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen. De agenda wordt

bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

agenda gebracht. De oproeping vermeldt naast alle agendapunten ook dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

§2 De agenda van de Algemene Vergadering wordt ter kennis gegeven aan de Gemeenteraad binnen een tijdsbestek dat garanties biedt dat de Gemeenteraad kennis heeft kunnen nemen van de vooropgestelde agendapunten én de Gemeenteraad voldoende tijd heeft gekregen om zich te kunnen uitspreken over de agendapunten van de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 19 Beslissingswijze

Punt 1 Besluiten

Op de Algemene Vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Punt 2 Statutenwijziging

§1 Over een statutenwijziging kan alleen de Algemene Vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2 Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3 Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4 Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in §2 en §3 ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 20 Kennisgeving

§1 Openbaarheid van bestuur

De vereniging is onderworpen aan de verplichtingen inzake formele motivering en openbaarheid van

bestuur die gelden voor de Gemeente.

§2 Kennisgeving

Van elke zitting van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld door de secretaris. De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in een register dat opvraagbaar is op de zetel van de vereniging. Elk lid ontvangt het verslag van de zitting binnen één maand na samenkomst van de Algemene Vergadering,

TITEL 4: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21 Bevoegdheden

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is bevoegd voor de goedkeuring van interne kredietverschuivingen binnen de begroting. Deze kredietverschuivingen brengen geen verhoging van de werkingstoelage met zich mee.

Artikel 22 Functies

§1 Het voorzitterschap wordt toevertrouwd aan het lid dat binnen het College van Burgemeester en Schepenen het Toerisme onder zijn bevoegdheid heeft Indien deze persoon geen lid is van de Raad van Bestuur heeft hij geen stemrecht binnen de bestuursorganen van de vereniging.

§2 De Raad van Bestuur kiest uit de afgevaardigden van de gebruikers een ondervoorzitter. Een tweede ondervoorzitter wordt eventueel aangeduid onder de afgevaardigden van de fracties.

§3 Het mandaat van secretaris (zonder stemrecht)wordt waargenomen door het diensthoofd of zijn vervanger belast met de leiding van de dienst Toerisme. De secretaris kan zich laten bijstaan door een notulist(e)(zonder stemrecht).

§4 De directeur Vrijetijd kan als waamemer(zonder stemrecht)de vergaderingen bijwonen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 23 Delegatiebevoegdheid

§1 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris gezamenlijk handelend.

§2 De Voorzitter en de secretaris staan in voor het dagelijks beheer.

Artikel 24 Leden

Er is geen beperking voor het aantal leden van de Raad van Bestuur. Het aantal bestuurders is wel kleiner dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De Gemeenteraad zal het aantal leden bepalen, rekening houdend met een minimale vertegenwoordiging van alle in de Gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, met de bepalingen van het Cuttuurpactdecreet, met het Gemeentedecreet en met de bepalingen die opgenomen zijn in de vigerende decreten die de werking en de betoelaging door de Vlaamse Gemeenschap regelen.

De Gemeenteraad draagt de bestuurders voor aan de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Bestuur worden bij gewone meerderheid benoemd door de Algemene Vergadering al dan niet uit haar leden, na de installatie van een nieuwe Gemeenteraad.

De leden van de Raad van Bestuur blijven in hun functie tot in hun vervanging wordt voorzien.

Volgende categorieën van leden kunnen deel uit maken van de Raad van Bestuur;

§1 De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Raad van Bestuur

-De Gemeente draagt steeds een meerderheid voor van de leden van de Raad van Bestuur.

-Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt gerespecteerd.

-De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de organen of de leden die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, is(zijn) van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van die hoedanigheid.

- De vertegenwoordiger(s) van de Gemeente in de Raad van Bestuur kan(kunnen) hun volmacht enkel geven aan andere vertegenwoordiger(s) in diezelfde hoedanigheid als vertegenwoordiger(s) van de Gemeente. -Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§2 De vertegenwoordiger(s) van de fracties in de Raad van Bestuur

-Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem, ingeval een lid deel uitmakend van categorie B verhinderd is om aanwezig te zijn op de Raad van Bestuur, kan het een ander lid van categorie B schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen, Elk stemgerechtigd lid van de categorie

B kan slechts drager zijn van één volmacht.

- Het principe van de gewaarborgde en evenredige vertegenwoordiging met voorafname wordt

gerespecteerd.

-Ten hoogste twee derde van de leden voorgedragen door de Gemeente is van hetzelfde geslacht.

§3 De afgevaardigden van de gebruikers in de Raad van Bestuur

Elk stemgerechtigd lid is drager van één stem. Ingeval een lid deel uitmakend van categorie C verhinderd is om aanwezig te zijn op de Raad van Bestuur, kan het een ander lid van categorie C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen. Elk stemgerechtigd lid van de categorie

C kan slechts drager zijn van één volmacht.

§4 De Raad van Bestuur kan beslissen een aantal waarnemers aan te duiden en uit te nodigen voor de vergaderingen. Hun aantal beperkt zich tot maximum één derde van het aantal leden van de Raad van Bestuur. Deze waarnemers zijn geen leden en hebben geen stemrecht.

Artikel 25 Samenkomst en oproeping

§1 De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar en zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen. De Raad van Bestuur moet bijeenkomen wanneer één derde van de leden hierom verzoekt.

§2 Alle leden worden tenminste acht dagen voor de Raad van Bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De oproeping vermeldt naast alle agendapunten ook dag, uur en plaats van de Raad van Bestuur.

Artikel 26 Beslissingswijze

§1 De Raad van Bestuur beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige leden.

§2 Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij twee derde van de aanwezige leden bij aanvang van de vergadering akkoord gaat met het(de) bijkomende agendapunt(en).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

TITEL 5: BEGROTING EN JAARREKENING

Artikel 27 Jaarrekening

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig artikel 17 van de VZW-wet, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

Artikel 28 Begroting

De Algemene Vergadering keurt de begroting goed uiterlijk tegen de start van het betreffende jaar.

TITEL 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29 Ontbinding en vereffening

ln geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief samen met de bestaande rechten en plichten, na vereffening van de schulden en aanzuiveringen der lasten, overgedragen aan het Gemeentebestuur van Knokke-Heist of een aan te wijzen extern verzelfstandigd agentschap zonder winstoogmerk, opgericht door de Gemeente Knokke-Heist conform artikel 225 en volgende van het Gemeentedecreet

TITEL 7: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 30

Voor al wat niet in deze statuten is opgenomen, wordt verwezen naar de regelgeving uit de VZW-Wet van 24 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 29 juni 2012 en het Cultuurpactdecreet van 28 januari 1974 zoals laatst gewijzigd bij decreet van 20 november 2009.

LEDENLIJST RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van de vzw Toerisme Knokke-Heist van 2 mei 2013 heeft beslist:

Dat volgende leden als bestuurder en als lid van de Algemene Vergadering ontslag nemen

Desutter An, Natiënlaan 94, 8300 Knokke-Heist

Denorme Piet, Kustlaan 19, 8300 Knokke-Heist

Vervaert-Smets Myriam, Bayauxlaan 4, 8300 Knokke-Heist

Van Geeteruyen Alain, Zeedijk Knokke 659, 8300 Knokke-Heist

Cauwels Franky, Aibertplein 4, 8300 Knokke-Heist

Dhondt Alfons, Brem laan 51, 8300 Knokke-Heist

Dewispelaere Henriëtte, Kruindreef 6, 8300 Knokke-Heist

Gobert Tine, Arcadenlaan 33, 8300 Knokke-Heist

Fryns Jef, Piers De Raveschootlaan 59, 8300 Knokke-Heist

Theerens Alfons, Jan Devischstraat 109, 8300 Knokke-Heist

Dat volgende leden als bestuurder maar niet als lid van de Algemene Vergadering ontslag nemen :

Vervarcke - Pattyn Anne, Lippenslaan 207, 8300 Knokke-Heist

Geerinckx Paul, Magere Schorre 117, 8300 Knokke-Heist

Dat volgende bestuurders worden benoemd:

Wittesaele Anthony, Westkapellestraat 271, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Patrick, Zeedijk Albertstrand 505/53, 8300 Knokke-Heist

Schluter Marc, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist

Trio Christophe, Biezenmaat 5, 8300 Knokke-Heist

Dieltiens Luc, Polderstraat 53, 8300 Knokke-Heist

Bodyn Olivier, Onderwijsstraat 123, 8300 Knokke-Heist

Bossaert Danny, Dumortierlaan 10, 8300 Knokke-Heist

De Becker Ivan, Joost De Damhouderstraat 12, 8000 Brugge

Van Hoorebeke Bernard, Rietgorzenpad 1, 8300 Knokke-Heist

Jones Danny, Waterstraat 10, 8300 Knokke-Heist

Van De Broucke Martin, Kardinaal Mercierstraat 3, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Guy, Natiënlaan 75B, 8300 Knokke-Heist

Schluter Robin, Bronlaan 23/21, 8300 Knokke-Heist

Van Hollebeke Stefaan, Villapad 14, 8300 Knokke-Heist

Muylle Chris, Doornstraat 2, 8340 Moerkerke

Dat daarnaast volgende bestuurders worden herbenoemd:

Mon 2.2

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Graaf Leopold Lippens, Zoutelaan 248, 8300 Knokke-Heist

Willems Maxim, Wilgendreef 22, 8300 Knokke-Heist

Despiegefaere Danny, N. Mengélaan 1, 8300 Knokke-Heist

Vandenbussche Lucas, Van Bunnenlaan 57, 8300 Knokke-Heist

Leden van de Raad van Bestuur van de vzw Toerisme Knokke-Heist:

Graaf Leopold Lippens, Zoutelaan 248, 8300 Knokke-Heist

Willems Maxim, Wilgendreef 22, 8300 Knokke-Heist

.Despiegefaere Danny, N. Mengélaan 1, 8300 Knokke-Heist

,Vandenbussche Lucas, Van Bunnenlaan 57, 8300 Knokke-Heist

' Wittesaele Anthony, Westkapeflestraat 271, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Patrick, Zeedijk Albertstrand 505/53, 8300 Knokke-Heist

Schfuter Marc, Brontaan 4, 8300 Knokke-Heist

'Trio Christophe, Biezenmaat 5, 8300 Knokke-Heist

/-Dieltiens Luc, Polderstraat 53, 8300 Knokke-Heist

/Bodyn Olivier, Onderwijsstraat 123, 8300 Knokke-Heist

;Bossaert Danny, Dumortierlaan 10, 8300 Knokke-Heist

fDe Backer Ivan, Joost De Damhouderstraat 12, 8000 Brugge

"flan Hoorebeke Bernard, Rietgorzenpad 1, 8300 Knokke-Heist

/Jones Danny, Waterstraat 10, 8300 Knokke-Heist

Van De Broucke Martin, Kardinaal Mercierstraat 3, 8300 Knokke-Heist

- Demeestere Guy, Natiënlaan 75B, 8300 Knokke-Heist

Schluter Robin, Bronlaan 23121, 8300 Knokke-Heist

Van Hollebeke Stefaan, Villapad 14, 8300 Knokke-Heist

Muylle Chris, Doomstraat 2, 8340 Moerkerke

Dat volgende leden lid zijn van de Raad van Bestuur maar niet van de Algemene Vergadering:

Demeestere Patrick, Zeedijk Albertstrand 505/53, 8300 Knokke-Heist

Schluter Marc, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist

Trio Christophe, Biezenmeat 5, 8300 Knokke-Heist

Vandenbussche Lucas, Van Bunnenlaan 57, 8300 Knokke-Heist

Bossaert Danny, Dumortierlaan 10, 8300 Knokke-Heist

Dat volgende leden lid zijn van de Algemene Vergadering maar niet van de Raad van Bestuur.

Geerinckx Paul, Magere Schorre 117, 8300 Knokke-Heist

Van Der Hooft Kathleen, Meerlaan 113, 8300 Knokke-Heist

Vervarcke - Pattyn Anne, IJppenslaan 207, 8300 Knokke-Heist

Verbouw Julie, Hof van Koudekerke, 7, 8300 Knokke-Heist

De Brabandere Bert, Sloep 9, 8300 Knokke-Heist

Maertens Anne, Graaf Jansdijk 318, 8300 Knokke-Heist

LEDENLIJST ALGEMENE VERGADERING

Graaf Leopold Lippens, Zoutelaan 248, 8300 Knokke-Heist

Willems Maxim, Wilgendreef 22, 8300 Knokke-Heist

Wittesaele Anthony, Westkapellestraat 271, 8300 Knokke-Heist

Geerinckx Paul, Magere Schorre 117, 8300 KNokke-Heist

Van Der Hooft Kathieen, Meerlaan 113, 8300 Knokke-Heist

Despiegelaere Danny, N, Mengélaan 1, 8300 Knokke-Heist

Vervarcke - Pattyn Anne, l-ippenslaan 207, 8300 Knokke-Heist

Verbouw Julie, Hof van Koudekerke, 7, 8300 Knokke-Heist

De Brabandere Bert, Sloep 9, 8300 Knokke-Heist

Dieltiens Luc, Polderstraat 53, 8300 Knokke-Heist

Bodyn Olivier, Onderwijsstraat 123, 8300 Knokke-Heist

Maertens Anne, Graaf Jansdijk 318, 8300 Knokke-Heist

De Backer Ivan, Joost De Damhouderstraat 12, 8000 Brugge

Van Hoorebeke Bernard, Rietgorzenpad 1, 8300 Knokke-Heist

Jones Danny, Waterstraat 10, 8300 Knokke-Heist

Van De Broucke Martin, Kardinaal Mercierstraat 3, 8300 Knokke-Heist

Demeestere Guy; Natiënlaan 75B, 8300 Knokke-Heist

Schluter Robin, Bronlaan 23/21, 8300 Knokke-Heist

Van Hollebeke Stefaan, Villapad 14, 8300 Knokke-Heist

Muylle Chris, Doornstraat 2, 8340 Moerkerke

Bijlagen-bij het-Belgisch-Staatsblad _ 3+/0512013 - Annexes-du-Moniteur beige-

Anthony Wittesaefe (Voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/12/2011
ÿþ" MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Annexes ùri Nlanijteürùetge

Bijtagen bij het Belgisch-Staatslrtaü

\1E

C

~i~+~`Gc :+" _ " "

~~T~saiK~f~~ }:,f}e~~+~ivD~L T~

 d ``xt~~ ~ ru~9e)

~~~~~,~ ~.

le,

'A tira rtfFte°.

..'

Griffie

Ondernemingsnr : 0409.780.062

Benaming

(voluit) : Toerisme Knokke-Heist

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ZEEDIJK KNOKKE 660 8300 .i.IZOLçAE iï ,IST

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De algemene vergadering gehouden op 3111/2011 beslist artikel 9 punt 4 van de statuten te vervangen"

door:

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief samen met de bestaande

" rechten en plichten, na vereffening van de schulden en aanzuiveringen der lasten, overgedragen aan het! gemeentebestuur van Knokke-Heist of een aan te wijzen extern verzelfstandigd agentschap zonder' winstoogmerk, opgericht door de gemeente Knokke-Heist conform artikel 225 en volgende van het: . Gemeentedecreet.

Daniël Despiegelaere(voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
TOERISME KNOKKE-HEIST

Adresse
ZEEDIJK 660 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande