TOPRO INVESTMENTS

Société en commandite simple


Dénomination : TOPRO INVESTMENTS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 806.792.649

Publication

18/07/2013
ÿþMod Wort111,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

.,_ dei

111111

*1311165

VIONITEUR

11-01-

BE _GISCH ST

BELGE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

2013 oB~ pRUGGE (Afi~A~~~~a

ATSBLAD ,rue)

~3 IUL~ ~

~4i" i" -^i`~j;," r:r ~~??..

.17ry~" ~t~f

:

Griffie

Ondernemingsnr : 0806.792.649

Benaming

(voluit) : TOPRO INVESTMENTS

(verkort) "

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : 8000 BRUGGE, BEVRIJDINGSLAAN 2 BUS 1

(volledig adres)

Onderwerp akte : ZETELVERPLAATSING

Uit de notulen opgemaakt door de zaakvoerder de dato 11 mei 2013 blijkt de verplaatsing van de zetel van 8000 Brugge Bevrijdingslaan 2 bus 1, naar 8310 Brugge (Sint-Kruis), Baron Ruzettelaan 411/0001, met ingang' van 15 juni 2013.

De zaakvoerder

Lucien Reynders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedansgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van da perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegarrvoordigen

Verso Naam en handtekening

19/01/2011
ÿþRechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : BEVRIJDINGSLAAN 2 BUS 1 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 27 december 2010 blijkt dat volgende besluiten werden genomen :

EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist een eerste kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van twee miljoen vijfhonderd negenennegentigduizend zevenhonderd euro (¬ 2.599.700,00) om het kapitaal te brengen van eenendertigduizend euro (¬ 31.000,00) op twee miljoen zeshonderd dertigduizend zevenhonderd euro (¬ E 2.630.700,00) door inbreng in natura, mits creatie en uitgifte van vijfentwintigduizend negenhonderd zevenennegentig (25.997) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van drie miljoen zeshonderd negenendertigduizend zevenhonderd achtenvijftig euro; dertig cent (¬ 3.639.758,30), inbegrepen een uitgiftepremie van één miljoen veertigduizend achtenvijftig euro; dertig cent (¬ 1.040.058,30) welke geboekt zal worden op een onbeschikbare rekening "uitgiftepremies".

TWEEDE BESLUIT

De vergadering besluit een tweede kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van één miljoen: veertigduizend achtenvijftig euro dertig cent (¬ 1.040.058,30) om het kapitaal te brengen van twee miljoen' zeshonderd dertigduizend zevenhonderd euro (E 2.630.700,00) op drie miljoen zeshonderd zeventigduizend: zevenhonderd achtenvijftig euro dertig cent (3.670.758,30) door inlijving van de onbeschikbare rekening "uitgiftepremies" ten belope van het overeenkomstig bedrag, zonder creatie en uitgifte van nieuwe aandelen.

DERDE BESLUIT

De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het; kapitaal van de vennootschap thans drie miljoen zeshonderd zeventigduizend zevenhonderd achtenvijftig euro. dertig cent (3.670.758,30) bedraagt, vertegenwoordigd door zesentwintigduizend driehonderd en zeven (26.307) aandelen.

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit tot indeling van de zesentwintigduizend driehonderd driehonderd en zeven (26.307): aandelen in categorieën en dit als volgt :

- zesduizend tweehonderd drieënzestig (6.263) aandelen, thans toekomende aan de Heer Lucien Reynders zijn aandelen categorie A.

- zesduizend tweehonderd drieënzestig (6.263) aandelen, thans toekomende aan de Heer Lucien Reynders zijn aandelen categorie B.

zesduizend tweehonderd drieënzestig (6.263) aandelen, thans toekomende aan de Heer Lucien Reynders zijn aandelen categorie C.

-zesduizend vijfhonderd eenenzeventig (6.571) aandelen, thans toekomende aan de Heer Lucien Reynders zijn aandelen categorie D.

-vijf (5) aandelen, thans toekomende aan Mevrouw Godelieve Sneijers zijn aandelen categorie D.

-driehonderd veertien (314) aandelen thans toekomende aan Mevrouw Veerle Reynders zijn aandelen catgorie A.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o;n(en,

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

pee

III Y~I~ VIIIIIYIII

" 11009466*

In de bijlagen bij het Belgisch St-na neerlegging ter griffie van de

NITEUR DIRECTION

ni

1 2 -01- 2011

=LG 5CH STAATSBLAD BESTUUR

eaoa 2.0

t '

kte

feeewEGO TEP OMFFIE VAN DE

RECeSAN)<'ae1 eltdhiPHAKlM l~

BrEiticgGe(ineeMvaReelE). _..,...~,

op:

2 2, C.V elbe griffler

Ondernerningsnr : 0806.792.649

Benaming

(voluit) : TOPRO INVESTMENTS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

-driehonderd veertien (314) aandelen thans toekomende aan Mevrouw Christel Reynders zijn aandelen categorie B.

-driehonderd veertien (314) aandelen thans toekomende aan mevrouw Severine Reynders zijn aandelen categorie C.

Aan de aandelencategorieën worden rechten toegekend zoals bepaald in het zevende besluit hierna. VIJFDE BESLUIT

De vergadering besluit tot wijziging zaakvoerderschap en vertegenwoordiging van de vennootschap zoals bepaald in het zevende besluit hierna.

ZESDE BESLUIT

De vergadering besluit tot het invoeren van een preferent dividend zoals bepaald in het zevende besluit hierna.

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering besluit tot aanneming van volledig nieuwe statuten na actualisering en aanpassing aan de genomen besluiten hiervoor.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt :

ARTIKEL 1  RECHTSVORM  NAAM  IDENTIFICATIE

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "TOPRO INVESTMENTS".

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt, deze laten voorafgaan of volgen door de melding van haar rechtsvorm, ofwel voluit geschreven "gewone commanditaire vennootschap" ofwel de afkorting "Comm. V".

ARTIKEL 2  ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8000 Brugge, Bevrijdingslaan 2 bus 1.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest.

De zaakvoerder(s) dient/dienen aan de stille vennoten bij brief melding te maken over de zetelverplaatsing.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

ARTIKEL 3  DOEL

I. Voor eigen rekening:

Al Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

II. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

AI het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

B/ het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

CI het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

D/ het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

EI het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

F/ het verlenen van administratieve prestaties en computerservices;

GI de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon in de handel;

HI het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen;

III. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag alle verrichtingen" stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementàire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

ARTIKEL 4  DUUR

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de statutaire regels betreffende statutenwijziging zijn gesteld.

ARTIKEL 5  KAPITAAL

5.1 Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt drie miljoen zeshonderd zeventigduizend zevenhonderd achtenvijftig

euro dertig cent (3.670.758,30) en is vertegenwoordigd door de zesentwintigduizend driehonderd en zeven

(26.307) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/zesentwintigduizend driehonderd en

zevende (1/26.307de) van het kapitaal vertegenwoordigen, te weten :

-zesduizend vijfhonderd zevenenzeventig (6.577) aandelen categorie A,

-zesduizend vijfhonderd zevenenzeventig (6.577) aandelen categorie B,

-zesduizend vijfhonderd zevenenzeventig (6.577) aandelen categorie C.

-zesduizend vijfhonderd zesenzeventig (6.576) aandelen categorie D

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst.

Elk aandeel dat wordt geplaatst, moet volledig volgestort zijn.

5.2  Kapitaalverhoging

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden

aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Oefenen bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van vennoten die wel wensen in te tekenen. De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in volle eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijven uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft komen hem toe in volle eigendom.

Het voorkeurrecht is onder geen beding verhandelbaar.

Artikel 6  Aandelen

6.1  Aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister. Van deze inschrijving worden certificaten afgegeven. Het aandelenregister wordt op de zetel van de vennootschap bewaard en is daar ten inzage van de vennoten en van eenieder die daartoe een rechtmatig belang kan doen gelden. Alle overdrachten van aandelen worden tevens ingeschreven in het aandelenregister.

6.2  Ondeelbaarheid van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen. De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens betreffende het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

6.3  Overdracht

Een stille vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een

medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van de zaakvoerder(s).

Een beherende vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medebeherende vennoot of aan een derde, na vooraf aan alle beherende vennoten de mogelijkheid te hebben geboden om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Indien verscheidene beherende vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan een beherend vennoot, zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

6.4  Verbod de aandelen te verpanden

Het is verboden de aandelen van de vennootschap in pand te geven zonder voorafgaande schriftelijke

toestemming van de zaakvoerder(s).

ARTIKEL 7  VENNOTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

7.1  Gecommanditeerde en commanditaire vennoten

Gecommanditeerde of beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle

verbintenissen van de vennootschap.

De commanditaire of stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

De commanditaire of stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap.

7.2  Aanvaarding als vennoot

Om als vennoot te worden aanvaard, moet de kandidaat aangenomen worden door de algemene vergadering bij besluit genomen met eenparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten en een gewone meerderheid van de stille vennoten.

De afwijzing van een kandidaat moet niet worden aanvaard en de betrokkene kan tegen dit besluit niet opkomen.

7.3  Verlies van rechten als vennoot

Elke vennoot kan vrijwillig uittreden binnen de perken opgelegd door de wet en de statuten.

De algemene vergadering kan een vennoot uitsluiten. Aan de lidmaatschapsrechten van een vennoot komt

van rechtswege een einde door overlijden, faillissement of kennelijk onvermogen.

(a) vrijwillige uittreding

Een gecommanditeerde of beherend vennoot kan slechts vrijwillig uittreden wanneer wordt voorgesteld om de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm of wanneer hem/haar nieuwe verplichtingen worden opgelegd waartoe hij/zij zich niet wenst te verbinden.

Een stille vennoot mag slechts uittreden gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar. Een verzoek tot uittreding tijdens de laatste zes maanden van het boekjaar heeft pas uitwerking in het volgende boekjaar.

Het verzoek wordt bij aangetekende brief ter kennis gebracht van de vennootschap. Het kan slechts worden ingewilligd mits er steeds minstens één gecommanditeerde en één stille vennoot overblijven.

Aan de vrijwillig uitgetreden vennoot wordt de waarde van zijn aandelen toegekend, overeenkomstig hetgeen hierna is bepaald.

(b) uitsluiting

De uitsluiting van een vennoot geschiedt op voorstel van de algemene vergadering bij besluit genomen met

een 2/3de meerderheid van de op de vergadering vertegenwoordigde stemmen.

De vennoot wiens uitsluiting voorgesteld wordt, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk mee te delen aan de algemene vergadering, binnen de maand nadat het uitsluitingsvoorstel hem bij aangetekende brief is toegezonden en waarin opgave wordt gedaan van de oorzaak of de redenen van de uitsluiting.

Indien hij daarom verzoekt, moet de vennoot worden gehoord.

Het besluit, dat met redenen moet omkleed zijn en de feiten vermeldt waarop de uitsluiting is gegrond, wordt vastgesteld in een proces-verbaal van de algemene vergadering, mede-ondertekend door de zaakvoerder(s).

De uitsluiting wordt aangetekend in het aandelenregister en een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen de vijftien dagen bij aangetekende brief toegezonden aan de uitgesloten vennoot.

(c) uittreding van rechtswege ingevolge overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement of kennelijk onvermogen

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een gecommanditeerde vennoot of in geval van ontbinding van een rechtspersoon-gecommanditeerde, verliest de betrokken persoon zijn hoedanigheid van vennoot van rechtswege binnen de twee maanden nadat deze feiten zich hebben voorgedaan of ter kennis werden gebracht van de vennootschap, tenzij het aandeel of aandelenpakket van de betrokken vennoot vóór het verstrijken van die termijn is overgenomen.

De vennootschap wordt niet ontbonden door de uittreding van rechtswege, tenzij er niet langer minstens één gecommanditeerde en één stille vennoot zouden overblijven. In dat geval heeft/hebben de overblijvende vennoot/vennoten het recht de vennootschap voort te zetten met om het even welke derde die zij als nieuwe vennoot laten toetreden door intekening op één of meerdere nieuwe aandelen, of aan wie zij het aandeel of aandelenpakket van de overledene, gefailleerde of onbekwame kunnen overlaten, binnen de twee maanden na het feit dat leidde tot het ontslag van rechtswege.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vermelding van een uittreding van rechtswege wordt door de zaakvoerder of de overblijvende gecommanditeerde in het aandelenregister aangetekend. De van rechtswege uitgetreden vennoot of zijn rechtverkrijgenden hebben recht op de waarde van de aandelen.

7.4  Waarde van de aandelen

De voor een of meerdere aandelen uittredende vennoot, de uitgesloten vennoot, de erfgenamen of rechtverkrijgenden van een overleden vennoot, de vertegenwoordiger(s) van een van rechtswege uittredende vennoot hebben recht op de waarde van het aandeelaantal aandelen van de betrokken vennoot.

Bij gebrek aan akkoord op dat gebied, wordt de waarde vastgesteld door een deskundige die in gemeen overleg tussen de vennootschap enerzijds en de uitgetreden of uitgesloten vennoot of de betrokken erfgenamen of rechtverkrijgenden anderzijds wordt aangeduid. Indien deze deskundige niet kan worden aangeduid bij gebrek aan overeenstemming, zal deze, op verzoek van de meest gerede partij, worden benoemd door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarde vennootschap haar zetel heeft.

Het rapport van de deskundige moet uiterlijk twee maanden na zijn aanstelling aan de betrokken partijen worden betekend.

De uitbetaling van het aandeel zal, behoudens andersluidende overeenkomst, geschieden binnen de maand na het akkoord over de vaststelling van de waarde van de aandelen, of desgevallend na de betekening van het rapport van de deskundige.

ARTIKEL 8  BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet gecommanditeerde of beherende vennoten en met uitsluiting van de stille vennoten.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bevoegdheid van de zaakvoerders gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt, en enkel door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de statutaire regels betreffende statutenwijziging.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Statutaire zaakvoerder

Is tot statutaire zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: de Heer Lucien

REYNDERS, bestuurder van vennootschappen, wonende te 8000 Brugge, Vlamingstraat 60 bus 1.

Ingeval van overlijden van de statutaire zaakvoerder zal de vennootschap worden bestuurd door een college van zaakvoerders verplicht samengesteld uit één vertegenwoordiger van iedere aandelencategorie, al dan niet gecommanditeerde of beherende vennoten en met uitsluiting van de stille vennoten.

Het voorzitterschap van het college wordt verplicht waargenomen door een houder van stemgerechtigde aandelen categorie D.

Het college van zaakvoerders vergadert zo dikwijls als de belangen van de vennootschap dit vereisen, op uitnodiging van een zaakvoerder. De vergaderingen worden gehouden op de zetel of op elke andere plaats vermeld in de bijeenroepingen.

De uitnodiging tot de vergadering zal, buiten dringende gevallen in de notulen te rechtvaardigen, altijd minstens vijf volle dagen voor de vergadering worden verstuurd. Zij zijn niet vereist wanneer alle zaakvoerders er in toestemmen te vergaderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het college van zaakvoerders kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer de meerderheid van zijn leden, die volgens de wet aan de stemming mogen deelnemen, tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

Elk belet zaakvoerder mag aan één zijner collega's volmacht geven om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Geen enkele zaakvoerder mag echter over meer dan twee stemmen beschikken, één voor hem en één voor zijn lastgever.

Zowel de uitnodigingen tot de vergadering als de volmachten kunnen geschieden bij gewone brief, telefax of elektronisch bericht.

De besluiten van het college worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Indien er slechts één zaakvoerder is, is deze, afzonderlijk optredend, bevoegd om de vennootschap in en

buiten rechte te vertegenwoordigen.

Ingeval van een college van zaakvoerders vertegenwoordigt het college de vennootschap in en buiten rechte.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van het college van zaakvoerders, handelend met de meerderheid van zijn leden, wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van het college.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens welke zij optreden.

De zaakvoerder kan voor het verwezenlijken van het doel beroep doen op derden.

ARTIKEL 9  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

De algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand mei om tien uur op

de maatschappelijke zetel of op iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

Indien deze dag een feestdag is zal de vergadering de eerst volgende werkdag worden gehouden.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over de volgende aangelegenheden:

a)vaststelling van de jaarrekening;

b)bestemming van het resultaat;

c)wijziging van de statuten;

d)benoeming en ontslag van de zaakvoerder, vaststelling van zijn wedde, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

Iedere vennoot kan steeds de algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen vôôr de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de agenda vermelden.

Iedere algemene vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoercler(s).

Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel of op iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere vennoot heeft recht op één stem.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van de vennoten aanwezig is, zoniet dient binnen de maand een nieuwe vergadering bijeengeroepen te worden die geldig kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige vennoten.

Een beslissing van de algemene vergadering vereist de meerderheid der aanwezige stemmen, behoudens voor statutenwijzigingen waarvoor unanimiteit van alle vennoten vereist is.

"

ARTIKEL 10  BOEKJAAR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

ARTIKEL 11  BESTEMMING EN VERDELING VAN HET RESULTAAT

De zuivere winst blijkt uit de boekhoudkundige bescheiden, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering, met dien verstande dat, en behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering genomen met minstens drie vierden van de stemmen:

1/ een bedrag van minstens TWINTIG TEN HONDERD (20 %) van de uitkeerbare winst jaarlijks wordt

toegevoegd aan de reserves;

én,

2/ in eerste instantie een preferent dividend zal toegekend worden aan de aandelen categorie D voor een

bedrag van twintig ten honderd (20 %) van het winstoverschot na reservering;

én,

3/ indien de vergadering beslist tot verdere winstuitkering deze onder de vennoten verdeeld zal worden naar

evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De vergadering van de vennoten kan evenwel een tantième toekennen aan de beherende vennoten.

De verliezen zullen onder de vennoten worden verdeeld naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

ARTIKEL 12  ONTBINDING  VEREFFENING

in geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s) die al dan niet vennoten kan/kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is/zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn, van rechtswege vereffenaar(s). Hij/zij heeft/hebben de bevoegdheden die het Wetboek van vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerders tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten. De hier aanwezige zaakvoerders stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8000 Brugge, Blankenbergsesteenweg 161 :

-de Heer Alois Monsieurs.

-Mevrouw Eveline Christiaens.

-Mevrouw Ann Hemeryck.

Lucien REYNDERS

zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd :gecoordineerde tekst van de statuten

Coordonnées
TOPRO INVESTMENTS

Adresse
BEVRIJDINGSLAAN 2, BUS 1 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande