TRADE FOR TRANSITION - BELGIUM

Société en commandite simple


Dénomination : TRADE FOR TRANSITION - BELGIUM
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 607.913.945

Publication

02/04/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie "

na neerlegging ter gri

1111q111111111gil 111

me van -cm-me

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

23 MRT 2015

Gent Afeno Brugge

De griffier



Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Tra (verkort):

(C\ 1 ~ 9 ~i1

"ransition - Belgium

Rechtsvorm : gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Kleine Veldstraat 2, 8750 Wingene

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op datum van 23 maart 2015 wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht. De naam van de vennootschap luidt "Trade for Transition -- Belgium"

Mevrouw Karine COOMAN, wonende te 875.0 Wingene, Kleine Veldstraat 2, geboren te Wetteren op 03/12/1964, is de hoofdelijk en aansprakelijke vennoot.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, dat geheel is geplaatst, bedraagt ë 100.00 en is! verdeeld in 100 aandelen, met een fractiewaarde van 1 /100ste van het kapitaal.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters zoals hierna vermeld:

-De oprichter, mevrouw Karine COOMAN heeft ingetekend op 1 aandeel. Aan hem komt derhalve 1 aandeel,

toe.

-De oprichter, de stille vennoot, heeft ingetekend op 99 aandelen, en hem komen derhalve 99 aandelen toe.

Samen werd ingetekend op 100 aandelen, zijnde de totaliteit van de uitgegeven aandelen. De inbrengen worden onmiddellijk volstort bij oprichting.

Mevrouw Karine COOMAN, als beherende vennoot, verklaart dat zij op de hcogte is van de artikelen 202 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen o.a. betreffende de hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid van de beherende vennoot in een gewone commanditaire vennootschap.

De stille vennoot draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van zijn inbreng.

De staturen luiden als volgt:

TITEL 2: BENAMING  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 3 BENAMING

De oprichters richten een gewone commanditaire vennootschap op onder de benaming "Trade for Transition

--

Belgium". Zij is een handelsvennootschap met de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding `gewone commanditaire vennootschap' of door de initialen 'Comm.V.", door de aanduiding van het inschrijvingsnummer in het Ondememingsloket en door het BTW-nummer.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 8750 Wingene, Kleine Veldstraat 2, in het gerechtelijk arrondissement

Gent, afdeling Brugge.

De zetel kan warden verplaatst naar om het even welke andere plaats binnen hetzelfde taalgebied van België door een eenvoudige beslissing vanwege de zaakvoerder of het college van zaakvoerders en mits publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 5 DOEL

De vennootschap heeft als doel, zowel in eigen naam en voor eigen rekening als in naam of voor rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden, in te staan voor internationale trading en commissie en adviesverlening aangaande zakelijke opportuniteiten (racebel code 82.990). Deze klasse omvat onder meer

-Zakelijke dienstverlening, n.e.g.

ln het algemeen zal de vennootschap alle roerende, onroerende, commerciële of financiële verrichtingen mogen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking vari haar doel of die in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap kan functies waarnemen ais bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zal achten.

Artikel 6 DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

Zij kan door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 7

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening

van de vennootschap te zijn aangegaan.

TITEL 3: KAPITAAL - INBRENG

Artikel 8 Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, dat geheel is geplaatst, bedraagt ¬ 900.00 en is

verdeeld in 100 aandelen, met een fractiewaarde van 91900ste van het kapitaal.

Samen werd ingetekend op 100 aandelen, zijnde de totaliteit van de uitgegeven aandelen. De inbrengen worden onmiddellijk volstort bij oprichting.

TITEL 4: VERTEGENWOORDIGING - BESTUUR

Artikel 9 VERTEGENWOORDIGING

Buiten de toestemming van, alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet

overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 10 BESTUUR

Iedere vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik mogen van

maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, evenwel rekening houdend met de beperking van ¬ 10.000 EUR, waarvan hiervoor sprake.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders zullen gezamenlijk handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte. Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

De zaakvoerder kan een gevolmachtigde van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde en voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 11

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 12 ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei van ieder

jaar om 20 uur op de zetel van de vennootschap.

De Algemene Vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder of van de gecommanditeerde vennoten.

De zaakvoerder is verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen op verzoek van één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval roept de zaakvoerder de Algemene Vergadering bijeen binnen de vijftien werkdagen.

De vennoten worden Opgeroepen per brief of per mail, ten minste acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping bevat de datum, het uur, de plaats van de Algemene Vergadering en de agenda.

De vennoten mogen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat

Elk aandeel geeft recht op één stem. De besluiten van de Algemene Vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid, tenzij de statuten afwijkende bepalingen voorzien.

De Algemene Vergadering kan slechts rechtsgeldig besluiten over een statutenwijziging, wijziging van de naam, het kapitaal en het doel, de toetreding en de uitsluiting van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap bij een 2/3 meerderheid van de vennoten. Een venncot kan slechts worden uitgesloten indien dit noodzakelijk is ter vrijwaring van de continuiteit van de vennootschap.

Artikel 13 GECOMMANDITEERDE VENNOOT STILLE VENNOOT

Mevrouw Karine COOMAN is de hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt gecommanditeerde vennoot

genoemd.

De stille vennoot draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot belopen van zijn inbreng. De stille vennoot heeft geen bestuursbevoegdheid, zelfs niet bij volmacht. Nochtans zal hij de beraadslagingen bijwonen en eraan deelnemen, op voorwaarde dat de tussenkomst beperkt blijft tot de Interne activiteit van de vennootschap en zonder dat zulks kan ontaarden in een bestuurshandeling, waarbij aldus de zaakvoerder de vrijheid van handelen bewaart, Verder zal de stille vennoot daden van controle en toezicht stellen.

ledere vennoot heeft een individuele onderzoeks- en controle bevoegdheid.

TITEL 5: BOEKJAAR

Artikel 14

Het boekjaar gaat in op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van ieder jaar.

ti

r

Voor-

. ehoudpn

aan het

Belgisch Staatsblad

Ë]K jaar wordt Op 31 december een inventaris en een balans van het actief en passief van de vennootschap opgemaakt, overeenkomstig de bepalingen van toepassing op de rekeningen van ondernemingen.

TITEL 6 DEELNAME IN WINSTNERLIES

Artikel 15

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist worden door de Algemene Vergadering.

Het eenparig akkoord van de stilte veno(o)t(en) wordt vereist.

De verliezen zullen onder de vennoten worden verdeeld volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien

is voor de verdeling van de winsten.

De bijdrage in de verliezen van de stille vennoot zal nooit zijn inbreng mogen overtreffen.

TITEL 7: ONTBINDING EN VEREFFENING VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 16

In geval van ontbinding vah de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, aangesteld ais vereffenaars overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld.

Worden er geen vereffenaars aangesteld, dan wordt gehandeld overeenkomstig artikel 185 van het Wetboek van Vennootschappen.

Zij zullen het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat 4 daartoe de instemming van de Algemene Vergadering hoeven te vragen.

Artikel 17

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst

aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te

betalen.

Het eventueel overschot zal worden verdeeld volgens de verhoudingen van ieders aandelenbezit.

OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

De oprichters hebben beslist om te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, dit voor onbepaalde

duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid: mevrouw Karine COOMAN.

Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand mei van het jaar 2016

- om 20 uur op de zetel van de vennootschap, zijnde 27 mei 2016.

Voor eensluidend uittreksel,

Karine COOMAN

zaakvoerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TRADE FOR TRANSITION - BELGIUM

Adresse
KLEINE VELDSTRAAT 2 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande