TRIATLONVERENIGING 'T ZWIN

Association sans but lucratif


Dénomination : TRIATLONVERENIGING 'T ZWIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 886.595.242

Publication

18/06/2012
ÿþM00 2.1

'Z1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 111

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

u 111!07iAiui863i1*



i i-ERGEL.GVD tEt ..rc5i-F111 dG~ e1g§lelkV>;J`1K00t' g~ ~~~)

8~~~~ ~ (Afdeling

rif):

Ondernemingsnr : 0886.595.242

Benaming

(voile) : Ttriatlonvereniging't Zwin

Rechisvorm ; Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meerpaalplein 1, 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Wijziging benaming, wijziging maatschappelijk adres, wijziging samenstelling Raad van bestuur, statuutwijzigingen

STATUTEN TRI TEAM KNOKKE-HEIST

I. Algemeen

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd t Tri Team Knokke-Heist, vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Westkapellestraat 382, 8301 Knokke-Heist, gerechtelijk arrondissement Brugge, België. De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel mensen begeleid of individueel sport te laten doen, in het bijzonder triatlon, duatlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, mountainbiken en aanverwante activiteiten. De vereniging kan ook handelsdaden stellen, sportkledij en accessoires aan- en verkopen, publicitaire steun in alle mogelijke vormen ontvangen, sportmanifestaties en activiteiten organiseren, alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Deze opsomming is niet beperkend en dient enkel als voorbeeld.

De vereniging mag daarenboven alle initiatieven nemen of handelingen doen die rechtstreeks verband houden met haar doel.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

II. Leden

Artikel. 5

De vereniging telt twee soorten leden:

1. vaste leden met volwaardige maatschappelijke rechten en verplichtingen, waarvan de lijst jaarlijks moet neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

2. toetredende leden, die genieten van de activiteit van de V.Z.W. maar niet dezelfde maatschappelijke rechten en verplichtingen hebben als de vaste leden.

3. Het aantal leden, vast of toetredend, is onbeperkt, maar het aantal vaste leden moet minstens drie bedragen. De leden van de raad van bestuur worden allen aangeduid als vast lid.

Artikel. 6

Vaste leden:

Ieder natuurlijk persoon kan als vast lid toetreden. Deze kandidatuur moet schriftelijk voorgedragen worden

door minimum één vast lid aan de raad van bestuur. Deze kandidatuur moet worden goedgekeurd door de raad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging et stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

van bestuur bij unanimiteit. De vaste leden zijn de leden die over de ruimste rechten beschikken binnen de vzw, waaronder stemrecht. De wet verleent hen rechten en plichten.

Artikel 7

Toetredende leden:

Ieder natuurlijk persoon kan als toetredend lid zich aanmelden door zijn bijdrage te storten. Het lidmaatschap van een toetredend lid geldt maximum voor 1 jaar en vervalt automatisch op 31 december van het desbetreffende jaar waarvoor hij zijn bijdrage betaald heeft. Deze kandidatuur moet goedgekeurd worden door de raad van bestuur bij twee derden meerderheid. Bij niet-aanvaarding moet het bestuur dit aan de desbetreffende persoon schriftelijk bevestigen en dit maximum 1 maand na zijn jaarlijkse bijdragestorting. Toetredende leden mogen aanwezig zijn op de Algemene Vergadering doch zonder stemrecht. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Tevens hebben toetredende leden recht op informatie met betrekking tot de beslissingen van de Algemene Vergadering of van de Raad van bestuur op eenvoudig schriftelijk verzoek aan één van de bestuursleden.

Artikel 8

EIk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Bovendien is de persoon dat de bijdrage niet volledig betaalt zonder goedkeuring van het bestuur automatisch geen lid meer, De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Uittredende of uitgesloten Leden kunnen nooit bijdrage of lidgeld terugvorderen en hebben geen recht op het maatschappelijk vermogen of een deel daarvan.

III. Raad van bestuur

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie personen, die vast lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd (voor onbepaalde duur) of afgezet door de algemene vergadering. Uittredende bestuurders behouden hun mandaat tot in hun vervanging is voorzien. De handtekening van zes bestuurders is vereist om de vereniging geldig tegenover derden te verbinden. Het bestuur is gemachtigd om aan een bestuurslid schriftelijk een mandaat toe te kennen voor uitvoering van enkele van zijn taken. Het dagelijks bestuur kan worden opgedragen aan één of meerdere bestuurders.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, (of eventueel de ondervoorzitter, secretaris of twee bestuurders) roept de vergadering bijeen en zit die voor. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter en de secretaris (of twee bestuurders). Ze worden door de secretaris bewaard.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de tegenwoordige bestuurders, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid van bestuur en bestuur van de vereniging. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en onverminderd alle andere bevoegdheden die uit de wet of uit de statuten zouden voortvloeien, alle akten en alle contracten opstellen en ondertekenen, vergelijkingen en dadingen treffen, alle zowel roerende als onroerende goederen verkrijgen, ruilen, verkopen, hypothekeren, ontlenen, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, alle legaten, subsidies, rekeningen en overdrachten aanvaarden, afzien van alle rechten, bevoegdheden toevertrouwen aan gevolmachtigden, zowel als eiser of als verweerder.

Artikel 11

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De vereniging wordt, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van zes bestuurders. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De raad van bestuur legt jaarlijks het verslag en de rekeningen van het verlopen jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Deze zullen door alle leden kunnen geraadpleegd worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging, gedurende zeven dagen die de algemene vergadering voorafgaan, mits voorafgaande afspraak.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

IV. Algemene vergadering

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter,de ondervoorzitter of door een aanwezig plaatsvervangend bestuurder. Elk vast lid, dat ten volle de leeftijd van achttien jaar bereikt heeft beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 13

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1 het wijzigen van statuten,

2 de ontbinding van de vereniging,

3 de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

4 de uitsluiting van een lid,

5 de kwijting aan de bestuurders

6 de goedkeuring van de begroting en van de rekening

7 alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging zulks vereist. Ze moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen,

De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een algemene vergadering bijeen te roepen. Alle vaste leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of via e-mail of fax, ten minste tien dagen voor de vergadering. De oproep, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Ieder lid mag binnen de zeven dagen na ontvangst van de oproep, punten aan de agenda toevoegen. Ten laatste 3 dagen voor de vergadering wordt de definitieve agenda aan de vaste leden doorgegeven, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet worden behandeld, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur legt jaarlijks het verslag en de rekeningen van het verlopen jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De beraadslagingen van de algemene vergadering worden bewaard in een register, welke zich bevindt ten maatschappelijke zetel waar de leden er kennis mogen van nemen, maar zonder verplaatsing van het register, binnen de 30 dagen na het tijdstip van de algemene vergadering en mits voorafgaande afspraak.

Artikel 15

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Tot wijziging van de statuten, afzetting van de zetelende bestuurders of ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten met een meerderheid van twee derden van de stemmen en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt het aantal aanwezigen niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, die een geldig besluit kan nemen met twee derden van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een meerderheid van twee derden van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 16

Een onbeperkt aantal volmachten mag gegeven worden aan één enkel vast lid.

V Diverse bepalingen

Artikel 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 18

Bij ontbinding van de vereniging bepaalt de algemene vergadering de bestemming van het vermogen voor een

goed doel. De vereffening geschiedt door het bestuur, tenzij de algemene vergadering anders besluit.

Artikel 19.

Voor alle wat in deze statuten en het geldende huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de

wet van 27 juni 1921 toepasselijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

Artikel 20

De ledenbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door het bestuur en kan op jaarbasis niet groter zijn dan £1.000.

Aldus opgemaakt te Knokke-Heist op 30 mei 2012.

Op de algemene vergadering van heden zijn de volgende personen als bestuurder benoemd

1 MORBEE Jan, tot voorzitter

2 DEVLIEGHE Danny, tot ondervoorzitter

3 VANMAELE Luc, tot penningmeester

4 VANDEPITTE Kurt, tot secretaris

5 BULTYNCK Christa, tot communicatieverantwoordelijke

6 DEVOOGDT Luc, tot trainingscoördinator

7 BOYDENS Ingrid, tot jeugdverantwoordelijke

8 VAN BELLEGHEM Ingrid, tot verantwoordelijke evenementen en notulen

9 SAVELS Mario, tot bestuurslid

10 DELEENER Bernard, tot bestuurslid

11 ROSSEEL Martine, tot bestuurslid

Zij ondertekenen gezamenlijk deze statuten.

Opgemaakt in zoveel oorspronkelijke exemplaren als er partijen zijn en deze ondertekend te Knokke-Heist op 30 mei 2012 en in 3 supplementaire exemplaren, waarvan één voor de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, één voor het archief van de vereniging en één voor registratie.

Jan Morbee Danny Devlieghe Luc Vanmaele Kurt Vandepitte

Voorzitter onderv oozitter penningmeester secretaris

Christs Bultinck Luc Devoogdt Ingrid Boydens Ingrid Van Belleghem

communicatie trainingscoördinator jeugdverantwoordelijke evenementen

Mario Savels Bernard Deleener Martine Rosseel

bestuurslid bestuurslid bestuurslid

07/12/2011
ÿþMO] 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*11184289"

NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE BRUGGE (Afdeling Brugge) zFG o. zell

De griffer,

Griffie

Ondememingsnr : 0886.595.242

Benaming

(voluit) : Triationvereniging 't Zwin

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 8300 Knokke-Heist, Meerpaalplein 1

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling bestuur

Op de Algemene Vergadering van 12 oktober 2011 werd een nieuw bestuur samengesteld.

- Maycke van Summeren, voorzitter, Meerpaalplein 1, 8300 Knokke-Heist

- Philip Devinck, penningmeester, Patrijzenstraat 16, 8300 Knokke-Helst

- Kurt Vandepitte, secretaris, H.Consciencestraat 65, 8300 Knokke-Heist

- Ingrid Boydens, bestuurslid, Elizabetlaan 318, 8300 Knokke-Heist

- Christa Bultynck, bestuurslid, H.Consciencestraat 65, 8300 Knokke-Heist

- Jan Morbee, bestuurslid, Westkapellestraat 382, 8300 Knokke-Heist

- Martine Rosseel, bestuurslid, Felix Timmermansstraat 30, 8300 Knokke-Heist

- Ingrid Van Belleghem, bestuurslid, Koudekerkelaan 23, 8300 Knokke-Heist

Handtekeningen:

Maycke van Summeren, voorzitter - Ingrid Van Belleghem, bestuurder - Martine Rosseel, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
TRIATLONVERENIGING 'T ZWIN

Adresse
MEERPAALPLEIN 1 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande