UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS WINGENE-ZWEVEZELE, AFGEKORT : UNIZO WINGENE-ZWEVEZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS WINGENE-ZWEVEZELE, AFGEKORT : UNIZO WINGENE-ZWEVEZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.206.584

Publication

15/05/2013
ÿþ141o0 2.2

Vo( behot

aan

eelgi Stáats

II

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1\iffeeiSeQ4J te+ 3R1Fr11~ RirciiTBeaCVftti ttiiüPiiAP{OEI. 1E

BRUGGE (Afet4ng,~~~e)

~~.

3 4 ~r~~4~e us,. g

teat B

Ondernemingsnr : 0415.206.584

Benaming

(voluit) : Unie van Zelfstandige Ondernemers Wingene-Zwevezele

(verkort) : UNIZO Wingene-Zwevezele

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schautewalle 19, 8750 Wingene

Onderwerp akte : wijziging statuten 1 ontslag en benoeming bestuurders

De algemene vergadering van 16 januari 2013 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting het volgende beslist:

EERSTE BESLUIT:

De jaarrekening en het kasverslag worden door de Penningmeester uiteengezet en toegelicht. De jaarrekening en het kasverslag worden door de Algemene Vergadering goedgekeurd.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

TWEEDE BESLUIT:

De Algemene Vergadering beslist om de statuten te wijzigen als volgt:

Artikel 6

De vereniging telt werkende leden, toegetreden leden en ereleden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering. De leeftijd van de werkende leden wordt beperkt tot de leeftijd van 70 jaar.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente Wingene-Zwevezele die de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald, De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen, worden geacht ontslag te nemen. Door het betalen van het lidmaatschapsgeld bij UNIZO-nationaal, zijn deze leden uit de gemeente Wingene-Zwevezele automatisch toegetreden lid van UNIZO gemeente Wingene-Zwevezele.

De ereleden zijn de werkende leden die ten gevolge van het bereiken van 70 jaar geen deel meer kunnen uitmaken van de werkende leden en die door hun uitzonderlijke verdienste en/of staat van dienst door de Algemene vergadering tot erelid benoemd worden. Deze ereleden maken geen deel uitvan de Algemene vergadering en zijn niet stemgerechtigd; Zij kunnen wel verder een mandaat bekleden als vertegenwoordiger van Unizo Wingene-Zwevezele in de diverse raden.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging

naar.alfabetische. orde_van_hun.naam_zijnvermeld, met opgaaf van.hun_voomamen.en__ Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

î'"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

woonplaats, wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden, en ook de toegetreden leden, kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin aile werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen met betrekking tot het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 7

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet betaalt of dat ophoudt functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

Een werkend lid dat de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen als werkend lid en, in voorkomend geval, als bestuurder.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in artikel 12 van de VZW-wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het gemeenschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 8

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 750 EUR.

Het betrokken werkende lid dat reeds bijdrage betaalt via zijn of haar beroepsfederatie, wordt vrijgesteld van ledenbijdrage aan UNIZO Wingene-Zwevezele VZW.

Ereleden worden vrijgesteld van de jaarlijkse ledenbijdrage.

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 7 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid is van de vereniging. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem. Een werkend lid kan niet meer dan één volmacht bezitten.

Artikel 18

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief of e-mail die de dagorde vermeldt.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

DERDE BESLUIT:

De algemene vergadering heeft het ontslag aanvaard van het huidige voltallige bestuur (Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en penningmeester).

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

VIERDE BESLUIT:

De algemene vergadering beslist het ontslagnemende bestuur décharge te verlenen voor hun mandaat tijdens het voorbije jaar.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

VIJFDE BESLUIT:

De algemene vergadering beslist over te gaan tot benoeming van een nieuw bestuur voor de duur van één jaar. Tot leden van de raad van bestuur worden benoemd:

-De heer Marc CAERELS

-De heer Hans OCKET

-De heer Geert VANDE WALLE

-De heer Christof DUPON

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen genomen.

ZESDE BESLUIT

De algemene vergadering beslist over te gaan tot de benoeming van ereleden als dank voor hun verdienste en jarenlange inzet binnen de vereniging. Ais erelid worden benoemd:

-De heer Laurent VERKEST

-De heer Walter HERMAN

-De heer Albert DE BOUCK

-De heer André VAN STRIJDONCK

BIJEENKOMST DOOR DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is vervolgens bijeengekomen waarbij beslist werd tot aanstelling van een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Met eenparigheid van stemmen heeft de raad van bestuur op heden (her)benoemd:

-De heer Marc CAERELS ais Voorzitter;

-De heer Christof DUPON als Ondervoorzitter.

-De heer Hans OCKET als Secretaris;

-De heer Geert VANDE WALLE als Penningmeester;

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 16 januari 2013. (get.) de heer Marc Caerels (Voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso 1 Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

1 Staatsblad

16/04/2015
ÿþ M4R 2.2

- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

tmu~~~muu~q~~uu~

*150557

N CER-GELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

.0 2 APR 2015

GentMeMing Brugge

De-griffier

Ondernemingsnr : 0454.206.584

Benaming

(voluit) : Unie van Zelfstandige Ondernemers Wingene Zwevezele

(verkort) : UNIZO Wingene-Zwevezele

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schautewalle 19, 8750 Wingene

Onderwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders I Wijziging maatschappelijke zetel

De algemene vergadering van 15 januari 2015 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting het volgende beslist:

1. Na beraadslaging aanvaardt de vergadering het ontslag van de heer Hans OCKET, wonende te 8750 Wingene, Schautewalle 19, als secretaris en als bestuurslid, en het ontslag van de heer Marc CAERELS, wonende te 8750 Wingene, Tieltsteenweg 15A, als voorzitter. De vergadering dankt de beide heren voor hun jarenlange inzet en verleent hen décharge voor de door hen uitgeoefende mandaten van voozitter en secretaris,

2. De vergadering benoemt tot nieuwe voorzitter de heren Matthias STEENHUYSE, wonende te 8700 Tielt, Delven Darraslaan 94 bus 8, en Pieter DUYCK, wonende te 8750 Wingene, vagevuurstraat 31. en als bestuurders.,

3. De vergadering benoemt tot nieuwe secretaris de heer Koen VERHAEGHE, wonende te 8750 Zwevezele, Bruggestraat1, en als bestuurder.

4. De maatschappelijke zetel van de vereniging wordt gewijzigd naar Hillesteenweg 11, 8750 Wingene Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 15 januari 2015.

Christof Dupon,

Onderv000rzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS WINGENE-ZW…

Adresse
SCHAUTTEWALLE 19 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande