UNIE VOOR NATUURLIJKE EN INTEGRALE GEZONDHEID EN WELZIJN, AFGEKORT : UNISAN

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VOOR NATUURLIJKE EN INTEGRALE GEZONDHEID EN WELZIJN, AFGEKORT : UNISAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.866.249

Publication

26/11/2013
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden ius

aan het

Belgisch Staatsblad







13 77265*



' Ondernemingsnr Benaming

(voluit) ;

(verkort) : UNISAN

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Winterkoninkjestraat 5, 8400 Oostende

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden met aansluitend rijksregistemummer,

Unie voor Natuurlijke en Integrale Gezondheid en Welzijn

©5144 'Ut .2,113

Van Aelst Wim 70.09.16-339.35 Van Merck Peter 58.03.16-195.79 Trenson Noëlla 47,12.26-044.53 Barzeele Liesbeth 83.07.31-100.83 Gysens Brenda 78.01.13-306.76 Moons Kristel 70.0326-318.05 Lombaerts Christel 55.11.10-218.35

Cools Leon 58.11.08-271.08

Tops Jurgen 74.07.02-243.39

Vaes Robert 65,11.21-015.21

VerscheldeWim 66.06.23-135.21

Van DammeRudy 60.01.07-325.53

Van EechouteDaniel 46.04.26-025.92

Legein Wilfried 41.04.21-237.22

Deforce Griet 66.02,23-200.25

Copers Frans 49.04.19.031.68

Musiek Egide 49.03.23-013.56

Troch Sigrid Magdalena 61.12.19-188.25

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 ' juni 1921 (de VZW-wet) met de hierna volgende statuten.

Titel I ; Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1 : NAAM VAN DE VERENIGING

De vereniging draagt de naam Unie voor Natuurlijke en Integrale Gezondheid en Welzijn, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort UNISAN.

Artikel 2 : ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Winterkoninkjestraat 5, 8400 Oostende en ressorteert bij de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement van Oostende. De zetel kan worden verplaatst door de Algemene Vergadering met in achtneming van de regels vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

2.2AIIe stukken voorgeschreven door de VZW: wet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement van Oostende.

Artikel 3 : DOEL VAN DE VERENIGING

:ï'e-.W7g :;efi tier Qtà

rechtbank ~ii~ koopl~.~~e ~

Brugge Grt;is~s9il~i ~~ !~"4f~atai~R6:,+s

rzri

1 4 NOV. 2013 Griffieoe grer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

3.1. Het doel van de vereniging is het maatschappelijk en wettelijk implementeren van een natuurlijke en integrale benadering van gezondheid en welzijn. De vereniging profileert zich als een neutraal overlegorgaan.

3.2. Om dit doel te bereiken zal de vereniging organisaties, verenigingen en natuurlijke personen, die natuurlijke, holistische en integrale gezondheid voorstaan, verenigen.

Zij zal de binding tussen de achterban verstevigen via het verstrekken van informatie en het bevorderen van communicatie en samenwerking.

3.3. De vereniging zal haar visie bij het grote publiek en de organisaties i.v.m. gezondheid en welzijn

bekend maken, promoten en verstevigen, Zij zal de communicatie t.o.v. de media coordineren.

3.4. De vereniging staat in voor informatie en overleg met de overheid.

3.5. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die het doet ervan kunnen bevorderen. Zij kan haar

medewerking verlenen aan andere verenigingen en organisaties die hetzelfde doel nastreven.

3.6. De vereniging kan alle wettelijke middelen aanwenden om haar activiteiten te financieren.

ARTIKEL 4 : DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL II : Lidmaatschap

ARTIKEL 5 : EFFECTIEVE LEDEN, GEWONE LEDEN, STEUNENDE LEDEN EN ERELEDEN

5.1.De vereniging bestaat uitsluitend uit leden met gelijke maatschappelijke rechten en verplichtingen.

5.2.Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen,

5.3. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

5.4.De vereniging telt effectieve leden, gewone leden, steunende leden en ereleden.

5.5. Effectieve leden genieten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. De naam van de effectieve leden staan vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

5.6.Gewone leden zijn in hoofdzaak aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van gewone leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

5.7. Steunende leden onderschrijven de doelstellingen van de v.z.w. Ze hebben geen plichten enfof rechten,

5.8. De vereniging kan aan verdienstelijke leden ook de titel van "erelid' toekennen. Het is de Raad van Bestuur die eigenmachtig kan beslissen om een persoon of rechtspersoon het statuut van "erelid" toe te kennen. De titel 'erelid' is louter een verdienstelijke titel en verleent geen rechten noch plichten. Het erelid maakt geen deel uit van de vereniging.

ARTIKEL 6 : VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Elk verzoek tot effectief lidmaatschap van de vereniging moet schriftelijk bij de voorzitter van de Raad van Bestuur worden ingediend met vermelding van naam, voornamen, adres en rijksregistemummer of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm, ondernemersnummer en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker.

Het kandidaat effectief-lid motiveert de elementen waarvoor hij meent in aanmerking te komen als effectief lid.

6.2. Als gewoon lid kunnen tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. Het is de Raad van Bestuur die autonoom beslist over elk verzoek tot toetreding.

6.3 Elk kandidaat-¬ id moet de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en actief ondersteunen.

6.4 De oprichters zijn van rechtswege de effectieve leden van de vereniging.

ARTIKEL 7 : JAARLIJKS LIDGELD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De jaarlijkse ledenbijdrage wordt voorgesteld door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering bekrachtigd. De bijdragen zijn opeisbaar vanaf het begin van het maatschappelijk jaar waarop ze betrekking hebben en zijn niet terugvorderbaar noch deelbaar. De maximum ledenbijdrage bedraagt ¬ 10 000,00

ARTIKEL 8 : VERPLICHTINGEN VAN DE EFFECTIEVE EN GEWONE LEDEN

Alle effectieve en gewone leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging na te leven alsook de besluiten van haar organen te respecteren. Zij mogen de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden.

ARTIKEL 9 : ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING

9,1. Elk effectief lid of een gewoon lid kan uit de vereniging stappen. Het ontslag moet bij een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende algemene vergadering. Een ontslagnemend effectief of gewoon lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld van het lopend kalenderjaar.

9.2. Elk effectief lid of een gewoon lid dat nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt na 2 vergeefse ingebrekestellingen geacht ontslag te hebben genomen. Het effectief of gewoon lid verliest hierbij aile rechten en plichten ten opzichte van de vereniging.

9.3. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Het uit te sluiten lid wordt uitgenodigd op de algemene vergadering. De raad van Bestuur plaatst deze uitnodiging op de agenda van de algemene vergadering.

9.4. Een gewoon lid kan worden uitgesloten door de Raad van Bestuur en met een meerderheid van twee derden van de stemmen,

9.5. Ontslagnemende, uitgesloten effectieve of gewone leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane geldelijke inbrengen.

TITEL III : Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 : SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

10.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimum 3 leden die ook effectief lid van de vereniging zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de algemene vergadering.

10.2. De bestuurders handelen ais een college.

10.3. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 11 : DUUR VAN HET MANDAAT

11.1. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

11.2. De bestuurders zijn door de algemene vergadering te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet wel uitdrukkelijk worden vermeld op de agenda van de algemene vergadering.

11.3. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per aangetekend schrijven bekend maken aan de Raad van Bestuur, indien de Raad van Bestuur het ontslag aanvaardt, zal zij de invulling van de lopende zaken bepalen alsmede de tijdsduur die daarvoor in aanmerking komt. In dit geval kan de Raad van Bestuur binnen de drie maanden de algemene vergadering bijeenroepen die in vervanging van de betrokken bestuurder kan voorzien en hem daarvan ook per aangetekend schrijven in kennis zal stellen. In functie van de uitvoering van haar doelstellingen mag de continuïteit van de vereniging niet in het gedrang komen wanneer een bestuurder zijn ontslag indient.

11.4. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging bij uittreksel worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 12 : ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1.De Raad van Bestuur benoemt zelf onder zijn leden een voorzitter, een of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een schatbewaarder, en elke andere functie die Zij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht. Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur mag slechts gedurende 4 opeenvolgende jaren door dezelfde persoon worden waargenomen en kan in principe slechts één maal verlengd worden, tenzij de algemene vergadering hierover anders zou beslissen.

12.2.Na onderling overleg roepen de voorzitter of de secretaris de Raad van Bestuur bijeen. De

oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze, per brief of per e-mail. De oproepingstermijn bedraagt minimum 15 dagen. De Raad van Bestuur kan ook bij hoogdringendheid worden bijeengeroepen mits een gemotiveerde reden. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering.

12.3. De vergadering van bestuurders kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij de meerderheid der aanwezige bestuurders ermee instemt dat een punt van hoogdringendheid wordt toegevoegd aan de agenda.

12.4. De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats, aangegeven in de oproeping.

12.5. De voorzitter zit de vergadering voor, ln geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of bij gebrek hieraan, door de oudste aanwezige bestuurder.

12.6. De Raad van Bestuur kan slecht geldig beslissen bij eenvoudige meerderheid (de helft + 1) van de aanwezige en per volmacht vertegenwoordigde bestuurders.

12.7.ledere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder om hem/haar te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur. Een bestuurder kan maar drager zijn van 1 volmacht.

12.8.Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die warden toegevoegd in een daartoe bestemd register van notulen. Besluiten met een permanent karakter worden in een besluitenregister ondergebracht.

ARTIKEL 13 : DE BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

13.1. Betreffende de bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn het de bestuurders die de vereniging leiden en die deze vertegenwoordigt in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Zij treedt ook op als eiser en verweerder, in alle rechtsbedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

13.2. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt de bezoldigingen. 13.3. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op.

13.4. De Raad van Bestuur oefent haar mandaat uit als college maar kan, onder haar verantwoordelijkheid, bepaalde bevoegdheden aan één of meerdere gemachtigde overdragen.

13.5. De Raad van Bestuur kan, indien zij dit nodig acht, haar bevoegdheden of delen ervan overdragen aan één van de bestuurders, aangeduid als 'gevolmachtigd bestuurder', of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, aangeduid als `aangestelde mandataris'. Deze bevoegdheden of delen ervan worden door de Raad van Bestuur duidelijk omschreven en zij worden uitgevoerd onder controle van de Raad van Bestuur. Deze 'gevolmachtigde bestuurder of `aangestelde mandataris' mag enkel optreden In gezamenlijk overleg met de Raad van Bestuur als college. Deze benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid der bestuurders aanwezig is.

De `gevolmachtigde bestuurder of `aangestelde mandataris' oefenen hun bevoegdheid afzonderlijk of gezamenlijk uit.

13.6. De door de Raad van Bestuur aangestelde 'volmachtdragers' vertegenwoordigen de vereniging met betrekking tot bijzondere en beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenstelbaar zijn aan derden.

13.7. Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester in en buiten rechte afzonderlijke en beperkte volmachten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

13.8. De ambtsbeëindiging van een 'gevolmachtigde bestuurder' of 'aangestelde mandataris' kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij middel van een aangetekend schrijven naar de Raad van Bestuur. De ambtsbeëindiging kan ook geschieden door afzetting door de Raad van Bestuur die bij gewone meerderheid hieromtrent beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing moet door de Raad van Bestuur binnen de zeven kalenderdagen en bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht aan de betrokkene.

13.9. In functie van de uitvoering van haar doelstellingen mag de continuïteit van de vereniging niet in het gedrang komen wanneer een 'gevolmachtigde bestuurder' of 'aangestelde mandataris' zijn ontslag indient. Indien de Raad van Bestuur het ontslag aanvaardt, zal zij de invulling van de lopende zaken bepalen evenals de tijdsduur die daarvoor in aanmerking komt.

13.10. De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. De benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent beslist indien de meerderheid der bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 14 : DE BEVOEGDHEDEN VAN HET DAGELIJKS BESTUUR

14.1. Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als een college en staat in voor de dagdagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging. Zij is verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur. Eik lid van het dagelijks bestuur, en/of de door de raad van bestuur aangestelde en gemandateerde persoon, die collegiale beslissingen te buiten gaat, kan hiervoor persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld door de Raad van Bestuur.

14.2. De ambtsbeëindiging van een lid van het dagelijks bestuur kan geschieden op vrijwillige basis of door afzetting door de Raad van Bestuur. In functie van de uitvoering van haar doelstellingen mag de continuïteit van de vereniging niet in het gedrang komen wanneer een bestuurder zijn ontslag uit het dagelijks bestuur indient.

Een lid van het dagelijks bestuur die vrijwillig ontslag neemt uit het dagelijks bestuur, moet dit per aangetekend schrijven bekend maken aan de Raad van Bestuur. Indien de Raad van Bestuur het ontslag aanvaardt, zal zij de invulling van de lopende zaken bepalen alsmede de tijdsduur die daarvoor in aanmerking komt

De ambtsbeëindiging kan ook geschieden door afzetting door de Raad van Bestuur die hieromtrent bij gewone meerderheid beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent moet door de Raad van Bestuur binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht aan de betrokkene.

14.3. De akten betreffende de benoeming van de leden van het dagelijks bestuur evenals de ambtsbeëindiging, moeten worden neergelegd bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel IV : Algemene Vergadering

ARTIKEL 15 : DE ALGEMENE VERGADERING

15.1 Elk lid van de algemene vergadering heeft één stem.

15.2 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Een effectief lid kan zich laten vervangen door een ander effectief lid via een volmacht. Een lid kan maar drager zijn van 1 volmacht. De volmacht moet minimum één week voor de aanvang van de algemene vergadering ingediend worden bij de Raad van Bestuur.

15.3 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van

Bestuur of door de oudst aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van de voornoemde personen, door

de oudst aanwezige bestuurder.

15.4 De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. ARTIKEL 16 : BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging in geval een

bezoldiging wordt toegekend

c.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een

bezoldiging wordt toegekend

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

e.het goedkeuren van de begroting en de rekening

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g.de benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

in alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

i.het goedkeuren van een actieprogramma evenals van het huishoudelijk reglement en het

werkingsverslag van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 17 : ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

17.1. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van volgend jaar.

17.2. De Raad van Bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur. Dit moet gebeuren per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur waarin de te behandelen agendapunten worden vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding van de agendapunten.

17.3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om rechtsgeldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per aangetekend schrijven of per e-mail, tenminste 10 kalenderdagen voor de vergadering.

17.4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die door de voorzitter en de secretaris moeten worden ondertekend, en die op de zetel van de vereniging worden bewaard in een bijzonder register.

ARTIKEL 18 : MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

18.1.De algemene vergadering stemt bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

18.2.In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

TITEL V : Inzagerecht van de effectieve leden

ARTIKEL 19 : INZAGERECHT VAN DE EFFECTIEVE LEDEN

Op de zetel van de vereniging kunnen de effectieve leden de voor hun rechtstreeks belanghebbende documenten inzien, inclusief de jaarrekening, na een vooraf te maken afspraak.

ARTIKEL 20 : HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De raad van bestuur maakt een huishoudelijk reglement op.

TITEL VI : Begrotingen  Rekeningen  Controle

ARTIKEL 21 : JAARREKENING  BEGROTING

21.1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2.De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

21.3.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW. wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel of indien de wet dit bepaalt, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 : COMMISSARISSEN

22.1 De vereniging kan een of meerdere commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. De algemene vergadering, wanneer zij er wettelijk toe

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

gehouden is commissarissen te benoemen, is verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissarissen.

TITEL VII ; Ontbinding  Vereffening

ARTIKEL 23 : ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1.Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er , bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ; ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering worden gemeld.

23.2. Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de , vereniging vrijwillig te ontbinden.

23.3.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de ' rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de voorwaarden tot vereffening.

23.4. De activa zuilen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging of ' organisatie met een gelijkaardige doelstelling.

23.5. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benaming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen dertig dagen na de neerlegging dient het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2.Datum van de eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 27 november 2013.

3. De stichtende leden zijn de eerste effectieve leden. Zij komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a.De benoeming van de bestuurders

b.De benoeming van een voorzitter, een of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een

penningmeester

c.De opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de eerste jaarvergadering

Opgemaakt in 5 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters gehouden te Gent op 27 oktober 2013.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
UNIE VOOR NATUURLIJKE EN INTEGRALE GEZONDHEI…

Adresse
WINTERKONINKJESTRAAT 5 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande