UNIZO, UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS BEERNEM - SINT-JORIS, AFGEKORT : UNIZO BEERNEM - SINT-JORIS

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIZO, UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS BEERNEM - SINT-JORIS, AFGEKORT : UNIZO BEERNEM - SINT-JORIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.128.566

Publication

13/04/2011
ÿþ U IuIOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter E ge

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL e}

BRUGGE (Afdeling

Cleee 911

De griffier,

Griffie

Voo behou aan h Belgi! Staats) 111

111111 J1111.11111111(1114 ij





Ondernemingsnr : 0475.128.566

Benaming

(voluit) : UNIZO, Unie van Zelfstandige Ondernemers Beernem - Sint-

Joris

(verkort) : UNIZO Beernem - Sint-Joris

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bloemendalestraat 147, 8730 Beernem

Onderwerp akte : RECHTZETTING - NIEUWE STATUTEN - RAAD VAN BESTUUR

1. Rechtzetting + huidige raad van bestuur

Wegens materiele vergetelheid werd de raad van bestuur bij de oprichting niet gepubliceerd, zijnde:

De Muyt Joost, Lanckriet Geertje, Van Kerrebrouck Carlos en Van Vynckt Roland

De raad van bestuur werd telkens herbenoemd voor een periode van 3 jaar tot aan de algemene vergadering van 12/02/2009.

Bij Buitengewone algemene vergadering van 01/09/2006 wordt benoemd tot bestuurder Dhr Willy Moeyaert tot de algemene vergadering van 12/02/2009.

Op algemene vergadering van 12/02/2009 worden volgende personen benoemd tot bestuurder. Karel Baeke, Rita Scherrens, Peter Brysse, Steve Cooleman, Danny Stevens.

Worden tevens herbenoemd als bestuurder: Willy Moeyaert, Joost De Muyt, Geertje Lanckriet, Carlos Van Kerrebroeck, Roland van Vynckt.

De raad van Bestuur benoemd:

Karel Baeke - Voorzitter

Rita Scherrens - Ondervoorzitter

Peter Brysse - Secretaris

Geertje Lanckriet - Penningmeester

Bij buitengewone algemene vergadering 04/10/2010 worden benoemd tot bestuurder: Peter Compernolle en Matthias Donckerwolcke

2. Nieuwe statuten

1; Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd " UNIZO, Unie van Zelfstandige Ondernemers BEERNEM-SINT - JORIS, vereniging zonder winstoogmerk", evenwaardig afgekort tot "UNIZO BEERNEM-SINT-JORIS V.Z.W."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8730 BEERNEM, Vaart-Noord 7.

De zetel is dus gevestigd in het arrondissement Brugge. Hij kan overgebracht worden naar om het even welke andere plaats op het grondgebied Beernem of Sint Joris op voorstel van de raad van bestuur.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het ondersteunen, begeleiden, vormen en promoten ven de locale middenstand en het verdedigen van alle middenstandsbelangen tegenover derden. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo kan de vereniging bijvoorbeeld een eindejaarsactie organiseren, syndicale activiteiten op touw zetten, alsook informatieve bijeenkomsten beleggen en recreatieve, culturele en educatieve evenementen organiseren. De vereniging is een open en pluralistische organisatie, gebaseerd op de christelijke waarden. De vereniging streeft het algemeen belang van de locale middenstand na. De vereniging mag samenwerken met andere UNIZO - afdelingen en mag deel uitmaken van de nationale en regionale geledingen van UNIZO  Unie van Zelfstandig Ondernemers, vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstellingen, met uitsluiting van elk winstbejag, bijdragen en vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken. Zij mag roerende en onroerende goederen, indien nodig voor de verwezenlijking van haar doel, verwerven en bezitten, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik. De vereniging kan in rechte optreden als eiser of verweerder.

Artikel 4

De vereniging spreidt haar werking uit over de deelgemeenten Beenrem en Sint Joris. Dit gebied kanenkel gewijzigd worden na eenparige beslissing van de algemene vergadering en mits goedkeuring van de betrokken gemeente en mits goedkeuring van de regionale leiding.

Artikel 5

De vereniging verbindt er zich toe te treden tot de Zelfstandige Ondernemers Regio Noord-West Vlaanderen, vereniging zonder winstoogmerk en haar rechtsopvolger.

2. Leden , bijdrage

Artikel 6

De vereniging bestaat uit wettelijke en toegetreden leden. Enkel de wettelijke leden maken deel uit van de algemene vergadering. De rechten van de toegetreden leden zijn beperkt tot deze toegewezen door het huishoudelijk reglement.

Artikel 7

Het aantal wettelijke leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan drie. De oprichters zijn de eerste wettelijke leden.

Om als wettelijk lid te worden aangenomen, dient de kandidaat  wettelijk lid dit via een schrijven, gericht aan de raad van bestuur van de vereniging, kenbaar te maken. Hij/zij wordt als wettelijk lid aangenomen bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient gemotiveerd te worden. De beslissing tot aanvaarding of verwerping als wettelijk lid wordt op dezelfde manier ter kennis gebracht. De hoedanigheid van wettelijk lid houdt op door: 1 Overlijden, 2 Vrijwillig ontslag door het lid in te dienen bij de raad van bestuur, 3 Uitsluiting: wegens overtreding van de reglementen van inwendige orde of wegens elke andere ernstige reden.

Artikel 8

De ontslagneming en uitsluiting van een wettelijk lid gebeurt op de wijze bepaald door de wet van 27 juni 1921 en navolgende wijzigende wetten. De uittredende en uitgesloten wettelijke leden moeten alle rekeningen met de vereniging vereffenen, en mogen slechts een gebeurlijk krediet terugvorderen.

Artikel 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Aan de wettelijke leden zal geen financiële bijdrage gevraagd, noch borgstelling, zoals bedoeld in de Wet van 27 juni 1921 en navolgende wijzigende wetten.

Artikel 10

De toegetreden leden van de vereniging zijn al diegenen die lid zijn van UNIZO, Unie van Zelfstandig Ondernemers, vereniging zonder winstoogmerk en woonachtig zijn, hun

maatschappelijke zetel, hun exploitatiezetel of werkzaam zijn op het grondgebied van de deelgemeentes Beernem of Sint Joris of uitdrukkelijk de wens hebben geuit om als lid van de vereniging beschouwd te worden en hun vraag door de raad van bestuur aanvaard werd. Het lidmaatschap houdt op bij niet betaling van het lidgeld van UNIZO. De reglementaire leden nemen geen deel aan het bestuur van de vereniging, noch maken zij deel uit van de vergadering.

3. De algemene vergadering

Artikel 11

De algemene vergadering wordt samengesteld uit de wettelijke leden. Elk lid heeft gelijk stemrecht. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid. Eén lid kan echter maximum 2 stemmen uitbrengen. De taak als lid van de algemene vergadering wordt kosteloos uitgeoefend. Zij is het hoogste gezag van de vereniging.

Artikel 12

De wijze van beraadslagen en de bevoegdheden van de algemene vergadering zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921 en navolgende wijzigende wetten. De dagorde moet minstens 8 dagen op voorhand ter kennis worden gebracht aan de leden van de algemene vergadering.

Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoordverklaring van 2/3 der aanwezigen.

Om geldig te kunnen beslissen dient steeds een 2/3den (meerderheid) van de ledenaanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Een bijzondere meerderheid is evenwel vereist in de gevallen voorzien door de wet en de statuten. Wanneer op de algemene vergadering geen quorum kan bereikt worden, kan ten vroegste na 15 dagen een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, alwaar kan beslist worden met de aldaar aanwezige leden, ook als het normale quorum niet bereikt wordt.

Artikel 13

De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij worden per post toegestuurd aan alle leden van de algemene vergadering en zijn voor de reglementaire leden ter inzage beschikbaar. Op aanvraag kunnen zij een afschrift ontvangen. Zowel de besluiten als de dagorde worden kenbaar gemaakt bij een gewone brief.

Artikel 14

Een lid van de vereniging draagt geen aansprakelijkheid binnen de uitoefening van zijn taak en binnen de hem door de wet en statuten toegemeten bevoegdheid. Wanneer de bevoegdheid wordt overschreden, zal dit lid aansprakelijk zijn conform de wet van 21 juni 1921 en navolgende wijzigende wetten en het gemeen aansprakelijkheidsrecht.

Artikel 15

De algemene vergadering is bevoegd om:

1. De algemene beginselen en de krachtlijnen van het actie-en werkprogramma vast te leggen van de vereniging.

2. Om de statuten te wijzigen. Om geldig de statuten te wijzigen moeten 2/3 van de wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van d 2/3den de wijziging goedkeuren. In geval het quorum niet gehaald wordt, zal een tweede vergadering belegd worden alwaar geen aanwezigheidsquorum vereist is, maar wel een 2/3den meerderheid van de aanwezige wettelijke leden de wijziging moet goedkeuren.

3. De rekeningen voor het verlopen werkjaar dat eindigt per 31 augustus goed te keuren en de budgetten voor het komende werkjaar dat start per 1 september te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De bestuurders en commissarissen te benoemen, af te zetten en het juiste aantal bestuurders en commissarissen te bepalen. Tevens geeft de algemene vergadering kwijting aan de bestuurders en commissarissen. Wanneer zij aan de bestuurders en commissarissen of enkele ervan de kwijting weigert, dient gemotiveerd te zijn.

5. De ontbinding van de vereniging uit te spreken. De vereniging wordt ontbonden wanneer zij minder dan 3 leden telt. De ontbinding wordt beslist bij de meerderheid zoals bepaald voor een statutenwijziging. Het maatschappelijk kapitaal wordt verdeeld onder haar leden.

6. Om met een gemotiveerd verslag een lid uit te sluiten uit de algemene vergadering zal opnieuw dezelfde meerderheidsvereiste zijn als om de statuten te wijzigen. Het betrokken lid moet voorafgaandelijk gehoord worden in zijn of haar verdediging.

7. Om het gebied te wijzigen. Dit kan enkel wanneer minstens 2/3den van de leden aanwezig zijn en met éénparigheid van stemmen van de aanwezige leden en mits goedkeuring van de betrokken gemeente en mits goedkeuring van de regionale leiding.

8. Om het doel te wijzigen. Dit kan enkel wanneer minstens 2/3den van de leden aanwezig zijn en met 4/5den van de stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 16

De algemene vergadering vergadert 1 maal per jaar. Namelijk de eerste maandag van de maand september. Deze datum kan door beslissing van de algemene vergadering verplaatst worden. De algemene vergadering wordt in buitengewone vergadering bijeengeroepen telkens wanneer 1/5de van de leden erom vraagt.

4.De raad van bestuur

Artikel 17

De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur van ten minste 3 personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kiest onder zijn wettelijke leden:

1. een voorzitter

2. een of twee ondervoorzitters

3. een secretaris

4. een penningmeester

Deze gemandateerden zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen. De raad van bestuur kan één of meer dagelijkse bestuurders benoemen.

Artikel 18

De raad van bestuur vergadert maandelijks en in beginsel de eerste maandag van de maand, in zoverre het een werkdag is. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid deze dag verplaatsen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden in de regel bij gewone meerderheid der stemmen genomen. Bij staking van de stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze nog geen uitsluitsel, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De secretaris maakt verslag op van de besproken punten en stuurt dit naar alle leden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan telkens bijeengeroepen worden, buiten de gestelde maandelijkse vergadering, op

vraag van de voorzitter of 1/5de van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 19

De voltallige raad van bestuur is elke 4 jaar ontslagnemend. De uittredende bestuurders zijn her verkiesbaar en ten alle tijden afzetbaar. Het mandaat van bestuur eindigt ook door ontslag, overlijden en afzetting. Het mandaat van voorzitter, secretaris en penningmeester is eveneens voor een duur van 4 jaar. Dit mandaat kan verlengd worden. zij zijn te allen tijde afzetbaar.

Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder kan de raad van bestuur een redelijke ontslagtermijn voorzien totdat in de vervanging is voorzien of totdat de lopende bezigheden van het bestuur werden afgesloten.

Artikel 21

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 22

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden stellen en overeenkomsten afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden en alle bijzondere machten toekennen aan de mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden. De voorzitter en de secretaris kunnen enkel gezamenlijk de vereniging binnen en buiten in rechte vertegenwoordigen.

Artikel 23

De akten die de vereniging onderschrijft worden beschouwd als geldig, wanneer ze getekend worden door de voorzitter en de secretaris. Elke akte moet de naam van de vereniging, het nummer, het BTW nummer, de naam, voornaam en hoedanigheid van de bestuurder bevatten op straffe van nietigheid.

5. diverse bepalingen

Artikel 24

Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

Artikel 25

Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

Artikel 26

Het dienstjaar begint 1 september en eindigt op 31 augustus van elk jaar.

Artikel 27

De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen ten laatste in de maand april onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 28

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto vermogen van het maatschappelijk bezit gegeven wordt.

De bestemming zal plaatsvinden te voordele van een vereniging die gelijkaardige doeleinden nastreeft. Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad.

Artikel 29

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Artikel 30

De raad van bestuur staat in voor het vervullen van de wettelijke verplichting om op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg de volgend stukken neer te leggen:

- de statuten

- het besluit betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van de wettelijke vertegenwoordigers

- besluiten betreffende benoeming en ambtsbeëindiging van commissarissen

- besluiten betreffende benoeming en ambtsbeëindiging van dagelijkse bestuurders

Voor-

behoudep aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

- beslissingen betreffende nietigheid, ontbinding en vereffening - beslissingen betreffende benoeming en ambtsbeëindiging van vereffenaars

- wijzigingen in de statuten, in de benoeming va, bestuurders of vertegenwoordigers - copie van het register van de leden (en latere wijzigingen)

- de jaarrekening

Artikel 31

De raad van bestuur staat in voor het bijhouden van het verenigingsdossier, dat minstens bevat:

- een jaarlijks ledenregister

- alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering

- alle notulen en beslissing van de raad van bestuur

- alle notulen en beslissingen van de personen die een mandaat bekleden - alle boekhoudkundige stukken van de vereniging

3. De volledige raad van bestuur zijnde:

Baeke Karel Vaart noord 7

Brysse Peter St Jorisstraat 83b

Cooleman Steve Stationstraat 123

De Muyt Joost Bloemendalestraat 4 Lanckriet Geertje Pluime 12

Moeyaert Willy Schooldreef 43

Scherrens Rita Bulskampveld 10

Stevens Danny St Jorisstraat 83c Van Kerrebroeck Carlos Noendreef la

Van Vynckt Roland Lattenklieverstraat 106

Compernolle Peter Sijselestraat 29 Donckerwolcke Matthias Bloemendalestraat 108 is (her)benoernd voor een periode van 4 jaar.

Beemem Beernem Beernem Beemem Beemem Beernem Beernem Beemem Beemem Beemem Beernem Beernem

KAREL BAEKE PETER BRYSSE

Bestuurder (voorzitter) Bestuurder (secretaris)

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIZO, UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS BEE…

Adresse
BLOEMENDALESTRAAT 147 8730 BEERNEM

Code postal : 8730
Localité : BEERNEM
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande