VAGRO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VAGRO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 515.946.859

Publication

01/03/2013
ÿþ Mod 2.0

Mena In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

2 O. 02, 2013

FiEGHTBANIeifeHANDEL

KOF7THIJK

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsbla

111111

*13036438*

Ondememingsnr : Os-4p

Benaming

(voluit) : VAGRO

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8511 Aalbeke, Lauwsestraat 237

Onderwerp akte : oprichting

Uit een akte verleden voor notaris EEMAN Joost te Gent op 14 februari 2013, blijkt dat

De heer VANNIEUWENHOVE Nicolas Willy Freddy Erlend, geboren te Kortrijk op 29 december 1980,

nationaal nummer 80,12.29-095.23, wonende te 8511 Kortrijk, Lauwsestraat 237

Mevrouw VANDENBRIELE Justine, geboren te Poperinge op 5 april 1988, nationaal nummer 88.04,05-172-02,

wonende te 8511 Kortrijk, Lauwsestraat 237,

BVBA " VAGRO" opgericht hebben, door inbreng in geld ¬ 18.600,00 volstort ¬ 18.600,00 ten belope van

186 aandelen.

Op de kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door:

- de Heer Vannieuwenhove, voornoemd, ten belope van 93 (drieënnegentig) aandelen

- Mevrouw Vandenbriele, voornoemd, ten belope van 93 (drieënnegentig) aandelen

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij

draagt de benaming "VAGRO".

Artikel 2. ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8511 Aalbeke, Lauwsestraat 237.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan,

mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels,

filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening

van derden, of door deelname van deze:

Voor eigen rekening het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties,

kasbons, of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog

op te richten vennootschappen en het beheer van een roerend vermogen.

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en

de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

a) Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering;

b) De samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede het zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

c) Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

d) Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur; het verlenen van aile dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen het maatschappelijk doel;

Op de laatste blz. van Lutk B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

tiV " Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge e) Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden.

6 f) Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken, speelpleinen, sportvelden, open landschappen, bossen, vijvers, opritten, terrassen en wegeniswerken

g) Aanneming van grondwerken, sloopwerken, metsen- en betonwerken

h) Verlaging van het grondwaterpeil en drainage van bouwterreinen

i) Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen, beheren en verhuren van roerend vermogen

j) De reiniging Van gebouwen

Zij kan alle burgerlijke, handels-, roerende en onroerende verrichtingen afsluiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met één of andere tak van haar doel of van aard zijn de zaken van de vennootschap uit te breiden en te bevorderen.

Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of andere tussenkomst van alle bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare.

Zij kan de functie of mandaat van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Het doel kan gewijzigd worden bij besluit van de algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris en mits inachtneming van de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. De vennootschap dient daartoe in voorkomend geval de vereiste wettelijke machtiging(en) te bekomen of te verkrijgen.

Voormelde opsomming is aanwijzend doch niet beperkend.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in of belangen nemen bij middel van inschrijving, inbreng, deelneming of op gelijk welke andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, in elke vennootschap of onderneming met een gelijkaardige, verwante of aanvullende bedrijvigheid.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Zij mag alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en, In het algemeen, alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen.

Artikel 5.- KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt E 18.600,00 (achttienduizend zeshonderd euro).

Het wordt vertegenwoordigd door 186 aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/ honderdzesentachtigste (1/186) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6.- WINSTBEWIJZEN.

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, uitgeven.

Artikel 9.- OVERDRACHT OF OVERGANG VAN DE AANDE-'LEN.

Paragraaf I

Behoudens hetgeen bepaald is In hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennoot-,schap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld.

Paragraaf 2

Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig para-'graaf i van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang inge-svolge overlijden, op verzoek van de erfge-'na(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorge-dragen over-dracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waar tegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

ln geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vashgesteld op basis van de intrinsieke boekwaarde van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen, Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoop-prijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij,

De aandelen die binnen de drie maanden van de weige-'ring tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die vooraf.-lgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragen-'de vennoot voorgestelde overne-mer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

ingeval van overdracht aan een rechtspersoon gelden dezelfde regels als voor een overdracht onder levenden,

Artikel 11.- JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand april om 16.00 uur.

"Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Artikel 20 BESTUURSORGAAN.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechts-personen, al dan niet

vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen, De

vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet

vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Wordt aangesteld als statutaire zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap:

- De heer VANNIEUWENHOVE Nicolas, voornoemd.

Aan het mandaat van deze zaakvoerder komt van rechtswege een einde wanneer hij geen vennoot meer is.

Er moet in dergelijk geval niet in zijn vervanging voorzien worden.

Wanneer een rechtspersoon benoemd wordt tot zaakvoerder, stelt deze onder zijn aandeelhouders,

vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger natuurlijke persoon aan die

belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste

mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Artikel 21.- BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het

doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene

vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder

handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere

volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn,

dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 22.- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais etser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht

aangestelde vertegenwoordiger.

Artikel 24.- BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december,

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening

bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden

overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig onderte-'kend door een zaakvoerder.

Artikel 25.- WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de

vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve

één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo

van de nettowinst.

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER:

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor

onbepaalde duur, bevoegd zoals vermeld in artikel tweeëntwintig:

- Mevrouw Justine VANDENBRIELE, voornoemd.

Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR,

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december

2013.

EERSTE JAAR-'VERGA-'DERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en veertien.

AANSTELLING VASTE VERTEGENWOORDIGER

De Algemene Vergadering besluit om de heer Vannieuwenhove Nicolas, voornoemd, aan te stellen als

vaste vertegenwoordiger ingeval de vennootschap een bestuursmandaat in andere vennootschappen zou

opnemen.

De zaakvoerder werd door de ondergetekende notaris voldoende ingelicht omtrent de wenselijkheid deze

benoeming te laten bekrachtigen van zodra de vennootschap re htspe~nlijkheid heeft verkregen en of in

hoofde van de bestuurde vennootschap. -'rso

^ f

Voor éénsluidend uittreksel, Getekend, notaris Joost EEllj1~1I edelree expeditie









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de in ti~timènterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VAGRO

Adresse
LAUWESTRAAT 237 8511 AALBEKE

Code postal : 8511
Localité : Aalbeke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande