VANDAMME FRANS

Société en commandite simple


Dénomination : VANDAMME FRANS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 502.282.628

Publication

21/01/2013
ÿþ Mod Ward 11.1

C !~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*13011948*

1

vc bah< aar

Belc

Staat

Ondernemingsar : 5 0 2 2 8 2 6 2 8

Benaming

(voluit) : VANDAMME FRANS

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : 8940 GELUWE, Emiel Huysstraat 36

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de akte verleden te Geluwe, Emiel Huysstraat 36 dd. 11 december 20'12 blijkt:

-Dhr, Frans VANDAMME, wonende te Geluwe, Emiel Huysstraat 36, met als nationaal nummer 49.05.27-

399-49, commanditaire vennoot en inschrijver op 99 aandelen voor een bedrag van 990 ¬ .

en

-Mevr. Monique FERLA , wonende te Geluwe, Emiel Huysstraat 36, met als nationaal nummer 50.04.20-

428-50, gecommanditeerde vennoot en inschrijver op 1 aandeel voor een bedrag van 10 ¬ .

Zij beslissen een Gewone Commanditaire Vennootschap op te richten bij onderhandse akte waarvan de statuten de volgende zijn:

STATUTEN

ARTIKEL 1  NAAM

De vennootschap is opgelicht als een gewone commanditaire vennootschap met als naam: "VANDAMME FRANS".

Alle documenten uitgaande van de vennootschap zullen vermelden: de maatschappelijke benaming, de rechtsvorm (eventueel in het kort Comm. V,), de nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel en het ondernemingsnummer.

ARTIKEL 2  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8940 Geluwe, Emiel Huysstraat 36. Hij mag naar elke andere plaats in België worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) of door een beslissing van de vennoten welke daarover beraadslagen zoals voorzien voor een wijziging van statuten.

Iedere verandering van maatschappelijke zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerder(s) in de bijlagen van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) bijkantoren en agentschappen vestigen in België en in het buitenland.

ARTIKEL 3 -- DOEL

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

-Het verlenen van advies van technische, financiële, commerciële, organisatorische of administratieve aard, alsook het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen beheer op elk gebied in alle domeinen waarin zij competent is met in het bijzonder het domein van de medische, paramedische en zorgsector.

-Het deelnemen in het management of interim-management van andere vennootschappen, Het uitoefenen van functies van bestuurder, vereffenaar of andere mandaten van andere vennootschappen of verenigingen.

-Alle vormen van onderhandeling, bemiddeling, alsook het optreden als expert in de meest ruime zin van het woord.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ili lagen1iij liet Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

-Het geven van onderwijs, seminaries en voordrachten, het publiceren van artikels en boeken, dit alles binnen diverse vakgebieden, met de nadruk op het vakgebied van de zorg-, medische en paramedische sector.

-De organisatie van meetings, handelsmissies, professionele contacten, evenementen, zowel in binnen- en buitenland en alles wat daarmee verband houdt, inbegrepen het zorgen voor maaltijden, overnachtingen, vergaderruimten, logistieke en intellectuele bijstand.

-Het rationeel en oordeelkundig beheer en behoud, in de ruimste zin van het woord van een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen. Binnen dit kader mag zij overgaan tot het aankopen, verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, beleggen, bouwen, verbouwen, verhuren of in huur nemen van alle roerende en onroerende goederen.

-Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen ondernemingen of particulieren onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij ook borg stellen, haar aval verlenen of in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitaf isatieond einemingen.

In algemene zin mag de vennootschap alle roerende, onroerende commerciële industriële, financiële of nijverheidshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk kunnen verband houden met de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland. Hiertoe kan de vennootschap bijhuizen of agentschappen oprichten en vestigen in België of het buitenland,

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

ARTIKEL 4  DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging van de

oprichtingsakte bij de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze

voorgeschreven voor een statutenwijziging.

Het overlijden van één van de vennoten heeft niet automatisch de vereffening van de vennootschap tot

gevolg.

ARTIKEL 5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal werd bij oprichting van de vennootschap vastgesteld op 1.000 ¬ , vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde. Indien documenten het bedrag van het maatschappelijk kapitaal vermelden, moet dit het volgens de laatste balans gestorte kapitaal zijn. Blijkt daaruit dat het gestorte kapitaal niet meer gaaf is, dan moet melding worden gemaakt van het netto-actief zoals dit uit de jongste balans blijkt.

ARTIKEL 6  GELIJKHEID VAN RECHTEN VAN AANDELEN

De aandelen zijn op naam. Ze zijn ingeschreven in het register der vennoten dat in de maatschappelijke

zetel wordt gehouden en dat bevat:

-de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot en van het getal der hem toebehorende aandelen;

-de vermelding van de gedane stortingen;

-de overdracht en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden;

-elke vennoot of belanghebbende derde mag van dit register Inzage nemen;

-de overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de

datum van hun publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Tot aan de eerste overdracht der aandelen volstaat de oprichtingsakte als register der vennoten.

ARTIKEL 7  VOLSTORTING

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verlaagd worden bij beslissing van de algemene vergadering van de vennoten, in de vormen en de voorwaarden welke voor het wijzigen van de statuten zijn overgeschreven en met inachtneming van de hiernavolgende bepalingen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden de nieuwe aandelen het eerste aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandeel vertegenwoordigd. Wordt dit voorkeurrecht niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de andere vennoten, die reeds van hun recht gebruik hebben gemaakt. Op de aandelen waarop overeenkomstig het voorgaande niet werd ingeschreven, kan door om het even welke natuurlijke of rechtspersoon slechts worden ingeschreven mits instemming van aile reeds bestaande vennoten,

ARTIKEL 8  ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn ondeelbaar, zijn er verscheidene eigenaars van een ondeelbaar aandeel, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de daaraan verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom toebehorende aandelen zullen door de vruchtgebruiker uitgeoefend worden behoudens andersluidend akkoord tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of verzet ingediend door deze laatste. In geval van verzet zijn de rechten geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of na gerechtelijke uitspraak.

ARTIKEL 9 -- ONVERHANDELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden noch

overgaan wegens overlijden, zowel in veile eigendom als in blote eigendom en vruchtgebruik, dan met

toestemming van alle reeds bestaande vennoten.

Deze toestemming is evenzeer vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan:

1.aan een vennoot;

2.aan de echtgenoot van de overdrager of de erflater;

3.aan bloedverwanten in de rechte opgaande of in de recht neerdalende lijn.

Indien die toestemming niet wordt verleend, zijn de niet instemmende vennoten verplicht de aandelen

toehorende aan de bevoorrechte bloed- en aanverwanten in te kopen en hun de vermogenswaarde van deze

aandelen uit te keren.

ARTIKEL 10  PROCEDURE AFSTAND VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN

Elke overdracht of overgang van maatschappelijke aandelen aan personen zal ter kennis gebracht worden van de vennootschap bij aangetekend schrijven,

De vennoten dienen zich uit te spreken over de toestemming binnen de maand na de aanvraag. De beslissing van de vennoten wordt ten spoedigste aan de belanghebbenden bekendgemaakt door de zaakvoerder en dit bij aangetekend schrijven.

ARTIKEL 11  AFSTAND VAN AANDELEN  GEEN TOESTEMMING

Wordt de voormelde toestemming niet verleend dan hebben de belanghebbende vennoten het recht de afkoop van de aandelen te vragen bij aangetekend schrijven, gericht tot de zaakvoerders, die er de vennoten in kennis van brengen. Deze hebben dan drie maanden tijd om de kopers te vinden, bij gebreke waarvan zij gehouden zijn de aandelen zelf te kopen of het verzet op te heffen. Voor de afkoop geldt dezelfde volgorde van voorkeur als voor de intekening bij kapitaalsverhoging,

L e prijs en de voorwaarden worden, behoudens minnelijke schikking, vastgesteld door twee deskundigen, waarvan een door elke partij benoemd wordt, in geval een der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien dagen van de ingebrekestelling door de andere partij, zal deze laatste de benoeming van een deskundige mogen vragen door eenvoudig verzoekschrift of dagvaarding, gericht aan de voorzitter van de Rechtbank van Kccphandel waar de vennootschap gevestigd is. De deskundigen zullen rekening houden met alle elementen die de waarde van de aandelen kunnen beinvloeden en met de bestaansmogelijkheid van de vennootschap,

Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen beslist een derde deskundige die, op verzoek van een der partijen door de heer Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel zal worden aangesteld, tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

ARTIKEL 12 -- TOESTAND VAN DE ERFGENAMEN EN LEGATARISSEN VAN EEN OVERLEDEN VENNOOT

Eiij overdracht van aandelen wegens overlijden zijn de erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot ertoe gehouden, binnen de kortst mogelijke termijn na het overlijden aan de medevennoot of zo er meerdere zijn aan de vennootschap hun naam, voornaam, beroep en woonplaats te laten kennen evenals de verhouding van hun erfelijke rechten hetzij ten algemene titel, hetzij ten bijzondere titel en dit door voorleggen van een authentieke akte.

Zij zullen eventueel één onder hen aanduiden om hen tegenover de vennootschap als gemeenschappelijke lasthebber te vertegenwoordigen zoals hierboven vermeld.

Zolang de rechtverkrijgenden van de overledenen van hun rechten zoals hoger bepaald niet hebben doen blijken, zullen zij tegenover de overlevende vennoten geen rechten die aan de overledene toebehoorden mogen doen gelden.

De vennootschap zal dan de betaling van dividenden op de aandelen van de overledenen en de intresten en kapitalen van schuldvorderingen en rekeningen-courant van de overledene schorsen zolang aan voormelde voorwaarden niet is voldaan.

De erfgenamen en legatarissen van de overledenen mogen zich onder geen voorwendsel inlaten met daden van maatschappelijk bestuur.

Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten houden aan de inventarissen, rekeningen, jaarrekeningen, en documenten van de vennootschap, evenals aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

De erfgenamen en legatarissen die zijn ertoe gehouden de procedure van toetreding na te leven zoals hoger vermeld sub artikel 10 zullen wat deze procedure betreft een ondeelbaar geheel vormen.

ARTIKEL 13 AFKOOP VAN DE AANDELEN

" i` "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De erfgenamen en legatarissen die geen vennoot worden, hetzij omdat zij niet toegelaten worden, hetzij omdat het maximum aantal vennoten is bereikt, hebben recht op de waarde van de door hen verplicht overgelaten aandelen,

De prijs van de overgedragen aandelen wordt bepaald overeenkomstig de procedure uitgewerkt in artikel 11 voormeld.

ARTIKEL 14  BENOEMING VAN ZAAKVOERDER(S)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders,

Dhr, Frans VANDAMME is gecommanditeerde vennoot en in die functie onbeperkt en hoofdelijk verantwoordelijk. Hij is statutaire zaakvoerder van de vennootschap.

De andere vennoot, Mevr. Monique FERLA eveneens voornoemd, is stille vennoot die slechts haar inbreng verbindt,

De gecommanditeerde vennoot die aandelen bezit, kan aile rechten uitoefenen aan deze aandelen verbonden, zoals de vennoten-stille vennoten.

In aile akten die de aansprakelijkheid van de vennootschap inhouden moet de handtekening van de optredende zaakvoerder onmiddellijk worden voorafgegaan door de woorden "Voor de COMM. V. de (een) zaakvoerder". Deze woorden mogen met een stempel worden afgedrukt.

De zaakvoerders mogen zich van deze handtekening enkel bedienen voor zaken die de vennootschap aanbelangen, op straffe van afzetting en schadevergoeding zo misbruik van de maatschappelijke handtekening schade berokkend heeft aan de vennootschap,

ARTIKEL 15  OVERLIJDEN, WETTELIJKE ONBEKWAAMHEID OF VERHINDERING VAN (ÈÉN VAN) DE ZAAKVOERDER(S)

De vennootschap wordt niet ontbonden wanneer een zaakvoerder overlijdt, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd is.

Indien één van de zaakvoerders overlijdt, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd is, zal het bestuur voor de toekomst waargenomen worden door de overblijvende zaakvoerder(s) die alle machten zal/zullen uitoefenen.

Indien aile zaakvoerders overleden, wettelijk onbekwaam of anderszins verhinderd zijn, zullen de vennoten een voorlopige bewindvoerder aanstellen. De voorlopige bewindvoerder wordt aangesteld met bijzondere meerderheid van drie vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen. De voorlopige bewindvoerder mag enkel dringende zaken van louter beheer verrichten. Bovendien zal hij binnen de maand na zijn aanstelling een algemene vergadering bijeenroepen die een nieuwe zaakvoerder zal aanduiden die, een gecommanditeerde vennoot moet zijn.

ARTIKEL 16  BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDER(S)

Elke zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die ncdig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt en iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De bevoegdheid van de zaakvoerder houdt in dat hij alleen alle postverrichtingen mag stellen, en dus onder meer het openen en beheren van een postcheckrekening, het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen, postmandaten en dergelijke en dus in 't algemeen alle handelingen die worden uitgevoerd door de Regie der Posterijen.

De zaakvoerder(s) hebben het recht voor bepaalde handelingen of functies volmacht te geven aan één of meer van hen of aan een derde met het recht om afzonderlijk op te treden.

ARTIKEL 17  VERGOEDING VAN DE ZAAKVOERDER(S)

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Reis- en andere onkosten door de zaakvoerder gedaan in dienst van de vennootschap worden door deze

laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder echt verklaarde staat.

De vergoeding en de onkosten waarvan hoger sprake worden begrepen onder de algemene onkosten,

ARTIKEL 18 -. AFZETTING VAN EEN ZAAKVOERDER

De voor onbepaalde duur statutair benoemde zaakvoerders kunnen slechts afgezet worden mits eenparig

akkoord van aile vennoten.

ARTIKEL 19  TOEZICHT

In de gevallen door de wet vereist zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen worden aan één of meer commissarissen, die benoemd worden door de algemene vergadering van vennoten onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt de bezoldiging vast. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoek- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Hij kan te allen tijde ter plaatse inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle documenten en geschriften van de vennootschap, Hij kan zich hiertoe laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om welke redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

ARTIKEL 20  JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse algemene vergadering zal telkens plaatsvinden de derde donderdag van juni om 14 uur.

De algemene vergadering mag worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist

en op de wijze voorgeschreven door de wet voor een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

tenzij de vennoten anders overeenkomen.

De beslissingen van de algemene vergadering, andere dan voor de statutenwijziging, gebeuren bij

eenvoudige meerderheid van de aanwezige vennoten,

ARTIKEL 21  INVENTARIS  JAARREKENING

Het maatschappelijk jaar begint op een januari en eindigt op een en dertig december van ieder jaar.

Op een en dertig december van ieder jaar maken de zaakvoerders een resultatenrekening.

ARTIKEL 22 -- WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt jaarlijks afgenomen:

-vijf procent voor de wettelijke reserve tot wanneer deze reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt en zolang deze bereikt is.

-een eventueel door de algemene vergadering bepaald bedrag dat aan één of ander reservefonds wordt aangewend.

Het saldo, zo er één is, wordt verdeeld onder de vennoten a rato van hun aantal aandelen. De uitbetaling van dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen bepaald door de algemene vergadering. Alle niet uitbetaalde dividenden verjaren in voordeel van de vennootschap vijf jaar na de vcor uitbetaling bepaalde datum. Bij gebrek aan gewone meerderheid om de winst te reserveren of desgevallend over te dragen worden deze dus verdeeld.

ARTIKEL 23  ONTBINDING

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze

voorgeschreven voor een statutenwijziging.

De vennootschap wordt ontbonden door het faillissement of de onbekwaamverklaring van een vennoot.

De vennootschap wordt niet ontbonden door de dood van een vennoot.

ARTIKEL 24  VERZEGELING

In geen geval en onder geen enkel voorwendsel mogen de vennoten, de schuldeisers, erfgenamen of

rechthebbenden van een vennoot de zegels doen leggen op de goederen en waarden van de vennootschap.

or-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 25  WOONSTKEUZE

Alle vennoten, zaakvoerders en commissarissen verklaren woonst te kiezen ter maatschappelijke zetel voor

al wat de uitvoering van deze statuten betreft, zo zij geen andere woonstkeuze in België kunnen aanbrengen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste maatschappelijk jaar begint te lopen op de datum van de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van de oprichtingsakte en eindigt op 31 december 2014.

Frans VANDAMME

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik Q vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VANDAMME FRANS

Adresse
EMIEL HUYSSTRAAT 36 8940 GELUWE

Code postal : 8940
Localité : Geluwe
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande