VANDECASTEELE ROLAND ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANDECASTEELE ROLAND ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.452.791

Publication

29/10/2013
ÿþ Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

\edergeº%egd ter griffie van Ge

I 1111111111 11111111111111]! 1111111 III 1111

+131fi9960'

rechtbank van koophandel Brugge - afdelen, i o Oostera

11)

()KT. 21113

Griffie Oc ©rret».

Ondernemingsnr : 0500.452.791

Benaming

(voluit) : VANDECASTEELE ROLAND ARCHITECTENBUREAU

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Waterhoenlaan 4, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Quasi - inbreng

Verslagen van de zaakvoerder bij het verkrijgen door de vennootschap

van belangrijke vermogensbestanddelen van de zaakvoerder.

de zaakvoerder,

dhr. VANDECASTEELE Roland

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

12/11/2012
ÿþ mod 11.1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

'I , I

Ondernemingsnr : © _ j e?p 1/ 5.2 73,1

Benaming (voluit) ;Vandecasteele Roland Architectenbureau (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloiten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Waterhoenlaan 4

8400 Oostende

Onderwerp akte :Oprichting - Vaststelling statuten - Benoeming zaakvoerder

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Joris Boedts met standplaats te Ichtegem (Eernegem) op 25 oktober? 2012, ter registratie neer te leggen op het kantoor der registratie Torhout:

dat door de heer VANDECASTEELE Roland Valère Eduard, architect, geboren te Stene op dertien juli; negentienhonderd zevenenveertig, echtgescheiden, wonende te 8400 Oostende, Waterhoenlaan 4, werd opgericht en vastgesteld de statuten van de volgende burgerlijke vennootschap onder DE rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid:

Rechtsvorm en naam: de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, dragende de naam "Vandecasteele Roland Architectenbureau".

Zetel: 8400 Oostende, Waterhoenlaan 4.

Doel: De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, het verlenen van diensten die; behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en van alle activiteiten die met het beroep van architect; verwant zijn, zoals het uitvoeren van expertises, het optreden als veiligheidscodrdinator, het maken van; stabiliteitsrekeningen en plaatsbeschrijvingen, het geven van technisch advies, het afmeten van gebouwen ..: voor zover ze niet in strijd zijn met de wetten en de deontologische bepalingen die het beroep van architect; regelen.

De handelingen van architectuur in België moeten steeds voorbehouden worden aan (rechts)personen die hier: gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen,

iE Behoudens de wettelijke of reglementaire voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen; verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan niet haar maatschappelijk doel.

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot, de uitoefening van het beroep van architect of die met het beroep van architect verwant zijn en mogen hiermee ;, niet onverenigbaar zijn.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen; niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. De vennootschap mag deelnemen aan verenigingen,

:E vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven of die bijdragen tot de:

; algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel,

Mits inachtname van de deontologie mag de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende patrimoniumverrichtingen uitvoeren of handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks; verband staan met haar maatschappelijk doel en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die van aard; zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk deel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen.

Het doel van de vennootschap kan worden uitgebreid voor zover de uitbreiding niet strijdig is met de wetten en; reglementen die de uitoefening van het beroep van architect beheersen en voor zover de uitbreiding de: voorafgaande goedkeuring heeft van de Orde van Architecten.

Duur: de vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf haar oprichting.

_; Het maatschappelijk kapitaal: bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 EUR) en wordt: vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder een gelijk: deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Op al deze aandelen wordt volledig in geld ingeschreven door de heer Roland Vandecasteele, voornoemd, ten: belope van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 EUR), waarvoor hij vergoed werd met honderd;; (100) aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vo beho aan Belg Staat

n ce

nk van koophandel

ge afdeling te Oostenae

0 OMi, 2012

,vedergel

recht Bru

op 3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

ü Voor-behouddn mod 11.1

aan het Belgisch Staatsblad



Zodat op alle honderd (100) aandelen werd ingeschreven,

Deze inbreng werd volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) zodat de vennootschap op heden over een volstort bedrag beschikt van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) door storting van dit bedrag op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting, bij ING Bank België NV, met zetel te 1000 Brussel, Marnixlaan 24, met rekeningnummer 363-1104828-83, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 21 september 2012 afgeleverd bankattest.

Vennoten: Het aantal vennoten is onbeperkt.

Ten minste zestig ten honderd (60 %) van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de wet van 20 februari 1939 en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Met "onrechtstreeks" wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, die dus met andere woorden is opgenomen op de tabel.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van aandelen, zoals dit blijkt uit het vennootschapsregister.

Aandelem De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkele persoon door alle gerechtigden is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, uitgezonderd het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging dat krachtens deze statuten toekomt aan de blote eigenaar, tenzij tussen de blote eigenaar en de vruchtgebruiker schriftelijk anders is overeengekomen. Hierbij wordt erover gewaakt dat 60 % van de stemrechten verbonden aan alle aandelen uitgeoefend wordt door architect-vennoten,

De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Wanneer een aandeel op grond van het huwelijksvermogensrecht van de vennoot in de huwgemeenschap valt dan mogen de rechten eraan verbonden alleen uitgeoefend worden door de echtgenoot titularis van dit aandeel, aangeduid in het overeenstemmende register van aandelen.

Voor wat betreft de architect-aandelen die in onverdeeldheid zijn of die opgesplitst zijn in vruchtgebruik en blote eigendom geldt bovendien dat de uitoefening van het stemrecht enkel kan toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de wet van 20 februari 1939 en die beantwoordt aan de voorwaarden van artikel 2, §1 van deze Wet.

Bestuur - Vertegenwoordiging: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot. Zij worden aangesteld door de statuten of door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen en die de duur van hun opdracht bepaald.

Aile zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en eventueel in vervanging te voorzien.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste big, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

u

mod 11.1

tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect dient een natuurlijk persoon te zijn die opgenomen is op de Tabel.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de zaakvoering.

Enkel die personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Onverminderd het hierna gemelde, heeft de enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerderen zijn, behoudens een andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, beheer en bestuur die de vennootschap aasbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

ledere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Zijn er meerdere zaakvoerders die elk afzonderlijk kunnen handelen dan kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Als de algemene vergaderlag zou bepalen dat de meerdere zaakvoerders in college dienen op te treden, dan kan slechts rechtsgeldig worden beraadslaagd en beslissingen genomen worden wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering en kunnen de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen heeft de zaakvoerder die de vergadering voorzit de beslissende stem.

De zaakvoerder die belet is kan hierbij volmacht geven aan een van zijn collega's van het college met dien verstande dat een zaakvoerder slechts één medelid van het college kan vertegenwoordigen. Het college van zaakvoerders kan een zaakvoerder belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

De besluiten van het college kunnen in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het vereisen, genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord, Die procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Jaarvergadering: leder jaar op de tweede vrijdag van de maand juni om achttien uur moet een jaarvergadering gehouden worden. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

Algemene vergadering: Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in huidige statuten en in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

De vennoten kunnen zich op de algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een lasthebber die zelf vennoot dient te zijn. Elke op de algemene vergadering aanwezige vennoot mag slechts drager zijn van één volmacht.

De zaakvoerder kan de vorm en wijze van neerlegging van de volmacht vastleggen,

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn of indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend zoals bepaald hiervoor.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Boekjaar: Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari om te eindigen op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Winstverdeling: Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de

vennootschap. Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste één/twintigste afgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo van de netto-winst wordt aangewend overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering.

Verdeling saldo na vereffening: Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

1, ehoudwi

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap, of na consignatie van de nodige gelden om de verbintenissen van de vennootschap te voldoen, en na vereffening van de lasten en kosten van de vereffening, worden de netto activa of de realisatiewaarde ervan eerst aangewend om het volstorte bedrag van de aandelen die niet vervroegd werden gedelgd terug te betalen, Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden afbetaald, houden de vereffenaars voor de verdeling rekening met deze ongelijkheid en herstellen zij het evenwicht door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende afbetaald worden, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor cie aandelen die voor een groter gedeelte werden afbetaald.

Het overblijvende saldo wordt eveneens verdeeld tussen alle aandelen, elk een gelijk recht gevend.

Conformiteit met de wet: De bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht te zijn ingeschreven in huidige akte, en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van het wetboek worden geacht niet te zijn geschreven.

De architect-rechtspersoon en alle vennoten, zaakvoerders en mandatarissen zijn uitdrukkelijk gehouden tot het naleven van de bepalingen van:

- de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect;

- de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van een Orde van Architecten;

- het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten;

- de deontologie van het beroep van architect,

Deontologie: De statuten dienen te worden geïnterpreteerd in overeenstemming met de deontologische regels van het beroep van architect. Iedere wijziging van de statuten van de vennootschap is bovendien onderworpen aan de voorafgaandelijke goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten. De vennootschap is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Benoeming zaakvoerder. De oprichter heeft benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder en dit voor onbepaalde duur de heer Roland Valère Eduard VANDECASTEELE, architect, geboren te Stene op dertien juli negentienhonderd zevenenveertig, wonende te 8400 Oostende, Waterhoenlaan 4.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van zijn mandaat.

Eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en dertien.

Eerste jaarvergadering: zal gehouden worden op de tweede vrijdag van de maand juni tweeduizend veertien om achttien uur.

Voor ontledend uittreksel  notaris Joris Boedts te Ichtegem (Eernegem).

Tegelijk hiermee neergelegd: een afschrift van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

08/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 08.05.2015, NGL 29.05.2015 15140-0147-012

Coordonnées
VANDECASTEELE ROLAND ARCHITECTENBUREAU

Adresse
WATERHOENLAAN 4 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande