VANDERASPOILDEN- VERCRUYSSE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VANDERASPOILDEN- VERCRUYSSE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 836.600.155

Publication

09/06/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 1108591*

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

Ondernerrtingsnr : Benaming t)$36. -15S

(voluit) : VANDERASPOILDEN- VERCRUYSSE

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : lzegemsestraat 335, 8501 Heule

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een onderhandse akte gedaan te Heule op zestien maart tweeduizend en elf dat de VOF Vanderaspoilden - Vercruysse werd opgericht tussen :

1. De heer Vanderaspoilden Ludo, wonende te Heule, lzegemsestraat 335 met nn. 55.03.31-237.09

2. Mevrouw Vercruysse Trees, wonende te Heule, lzegemsestraat 335. met nn. 55.02.17-266.05

De verschijners bevestigen thans gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract.

De verschijners verklaren hierbij over te gaan tot de oprichting van een handelsvennootschap onder de vorm van een Vennootschap Onder Firma (VOF) onder de benaming "VANDERASPOILDEN-VERCRUYSSE met de volgende statuten :

Dewelke op de volgende wijze de statuten hebben opgesteld van een vennootschap die onder hen zal ' bestaan.

ARTIKEL: EEN DOEL f.

Er wordt tussen de heer Vanderaspoilden Ludo en mevrouw Vercruysse Trees een vennootschap onder; firma opgericht, hebbende als voorwerp de volgende activiteiten :

- Het lesgeven, opleidingen organiseren, studies maken, voorbereiden en op gang brengen van organisatiesystemen voor gegevens verwerking en alle technieken in verband met het technische, administraties, economisch en algemeen beheer van vzw's, ondernemingen en andere rechtspersonen.

- Het verlenen van bijstand en hulp onder de meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen, verenigingen, VZW's en/of éénmanszaken, en dit op het vlak van beheer, de controle, het: toezicht en de organisatie, de boekhouding,

- het waarnemen van bestuurders-functies, het verlenen van advies, management en andere diensten aan: of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden: geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt; het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp,

- ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook, van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- of software, het uitvoerig in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon:

inzake organisatie en toepassing van de meest verschillende wetgevingen, "

- Daarnaast kan de vennootschap het beheer doen van alle roerende goederen en waarden, het nemen van belangen op welke wijze ook, in andere vennootschappen, ondernemingen en/of organisaties,

-Verwerven, onderhouden en verhuren van onroerend goed bestemd voor vakantiedoeleinden.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij kan ook de functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen en vzw's uitoefenen.

Het vennootschapsdoel kan op elk ogenblik gewijzigd worden op de wijze zoals bepaald voor statutenwijziging.

ARTIKEL TWEE

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf heden. Nochtans mag iedere vennoot op het einde van elk van de vijfde en tiende maatschappelijke jaren de vennootschap beëindigen mits zijn voornemen kenbaar te maken aan de medevennoten zes maanden op voorhand en bij ter post aangetekende brief.

ARTIKEL DRIE

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Heule, Izegemsestraat 335.

De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij eenparige beslissing van de zaakvoerders.

ARTIKEL VIER

De vennootschap is opgericht onder de naam "VANDERASPOILDEN - VERCRUYSSE".

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders.

Zij worden met éénparigheid van stemmen benoemd en ontslagen door de vennoten, die tevens de duur

van de opdracht en hun bezoldiging bepalen.

Tevens kunnen statutaire zaakvoerders worden benoemd. Wordt tot statutaire zaakvoerder aangesteld de heer Ludo Vanderaspoilden. De opdracht van de statutaire zaakvoerder is van onbeperkte duur. Zijn mandaat kan bezoldigd zijn.

De zaakvoerders vertegenwoordigen individueel de vennootschap tegenover derden, rechtbanken, besturen, overheden en instanties. Zij voeren alle rechtsvorderingen uit in naam van de vennootschap als eisers of verweerders, bekomen van alle rechters en rechtbanken alle vonnissen, arresten en beslissingen, doen ze uitvoeren, stemmen toe en maken compromissen in ieder geval en betrekkelijk alle maatschappelijke belangen en aangelegenheden.

De zaakvoerders kunnen onder hun verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur toevertrouwen, voor het geheel als voor een deel van een bepaalde taak, aan één of meer andere personen al dan niet vennoot. Zij mogen tevens, onder hun verantwoordelijkheid, aan iedere mandataris speciale volmacht verlenen.

ARTIKEL VIJF

Het toezicht en de controle over de verrichtingen van de vennootschap wordt uitgeoefend door ieder der vennoten. Elke vennoot bezit het recht tot onderzoek van de maatschappelijke verrichtingen en mag, zonder verplaatsing, inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, processen-verbaal en in het algemeen, van alle geschriften van de vennootschap. Hij/zij kan zich hiertoe, op zijn kosten, laten bijstaan door een deskundige naar zijn/haar keuze.

ARTIKEL ZES

De inbreng der vennoten is als volgt bepaald :

De heer Vanderaspoilden Ludo brengt in de vennootschap 1.000 euro.

Mevrouw Vercruysse Trees brengt in de vennootschap 1.000 euro.

De maatschappelijke inbreng brengt geen intrest op.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL ZEVEN

Elke vennoot kan voorschotten verlenen aan de vennootschap.

Deze sommen worden geboekt op een rekening op naam van elke vennoot. De voorgeschoten bedragen brengen, vanaf de dag van de storting, te zijnen bate, een marktconforme rente op, welke in de algemene onkosten van de vennootschap worden gebracht. Deze voorschotten kunnen, door de vennoot die ze heeft verleend, slechts opgehaald worden nadat hij/zij zijn medevennoten minstens drie maanden op voorhand heeft verwittigd.

ARTIKEL ACHT

Geen van de vennoten mag zijn aandeel in de vennootschap overdragen aan wie ook, zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van zijn medevennoten. Hiertoe geeft hij bij ter post aangetekende brief kennis van zijn voornemen aan elke medevennoot, met aanduiding van naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde ovememer.

De vennoten dienen, bij ter post aangetekende brief, binnen de maand allen te kennen geven of zij akkoord gaan met de overdracht. Gebrek aan antwoord geldt als instemming.

De overdracht, wanneer zij is toegestaan, kan enkel gebeuren in overeenstemming met artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De medevennoten hebben bij elke overdracht een recht van voorkeur in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten.

ARTIKEL NEGEN

Op de maatschappelijke zetel worden regelmatige bescheiden gehouden volgens de gebruiken van de wetgeving.

ARTIKEL TIEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één april en eindigt op éénendertig maart van elk jaar.

ARTIKEL ELF

De jaarvergadering wordt gehouden de eerste maandag van de maand september om achttien uur op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid.

ARTIKEL TWAALF

Het batig saldo van de balans, na aftrek der algemene onkosten en al de maatschappelijke lasten, is de netto winst van de vennootschap.

Op de jaarlijkse netto winst wordt, voor de verdeling waarvan sprake in dit artikel, vijf ten honderd voorafgenomen, bestemd voor de vorming van een reservefonds.

Het saldo van de netto winst wordt verdeeld onder de vennoten naar evenredigheid van hun inbreng. De vennoten kunnen echter beslissen het saldo geheel of gedeeltelijk over te dragen naar het volgend boekjaar, of tot het aanleggen van een bijzonder reservefonds aan te wenden.

De verliezen, zo er zijn, worden in dezelfde evenredigheid gedragen.

ARTIKEL DERTIEN

De vennootschap wordt ontbonden en neemt een einde in geval van gebrek aan winst, gedurende tien opeenvolgende jaren, op verzoek van één der vennoten gedaan binnen de maand na het opstellen van de balans die de uitoefening van het recht van deze aanvraag vaststelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL VEERTIEN

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

De overlevende vennoten kunnen, hetzij de vennootschap verder

zetten met de erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot, hetzij het aandeel van de overleden

vennoot in de vennootschap overnemen mits uitkering van de waarde van het scheidingsaandeel.

Binnen drie maanden na het overlijden van de medevennoot maken de overlevende vennoten bij ter post aangetekende brief hun keuze kenbaar aan de erfgenamen of legatarissen van de overledene. Zoniet, dan opteren zij voor de verderzetting van de vennootschap met de erfgenamen of legatarissen van de overledene. Hetzelfde geldt wanneer de overlevende vennoten geen unaniem akkoord bereiken omtrent de overname van het aandeel van de overleden vennoot.

Opteren de overlevende vennoten voor de overname van het aandeel van de overleden medevennoot, dan wordt de waarde hiervan berekend .op basis van het gemiddelde van de laatste drie balansen. Die waarde moet binnen de drie jaar worden uitbetaald.

In geen geval en om geen enkele reden zullen de vennoten, hun weduwen (of weduwnaars), erfgenamen of legatarissen de zegels mogen laten leggen op goederen of waarden van de vennootschap, noch een gerechtelijke inventaris laten opmaken.

ARTIKEL VIJFTIEN

De vennootschap wordt niet ontbonden door de fysische, morele of wettelijke onbekwaamheid van één der vennoten. Wanneer door fysische, morele of wettelijke onbekwaamheid één der vennoten in de onmogelijkheid verkeerd zich in te laten met de zaken van de vennootschap gedurende een periode van zes maanden, kunnen de andere vennoten zijn aandeel in de vennootschap overnemen onder de voorwaarden en op de wijze zoals beschreven in artikel veertien.

ARTIKEL ZESTIEN

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, zal tot vereffening van de vennootschap worden overgegaan door de zorgen van de vennoten of van de langstlevende hunner, en overeenkomstig de artikelen van de vennootschappenwet.

Voor tot de verdeling over te gaan neemt ieder der vennoten op de maatschappelijke baten een geldsom gelijk aan zijn inbreng.

De overmaat of de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten naar evenredigheid van hun inbreng.

ARTIKEL ZEVENTIEN

De vennoten kunnen met éénparig akkoord alle nuttige en noodzakelijke wijzigingen aan de statuten aanbrengen.

Overgangsbepalingen :

Mevrouw Trees Vercruysse wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur. Het mandaat van deze is onbezoldigd.

het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31/03/2012. De eerste algemene vergadering wordt gehouden op de eerste maandag van de maand september

WAARVAN AKTE

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Gedaan en verleden te Heule op de maatschappelijke zetel.

Naar voorlezing tekenden de vennoten

Op 16 maart 20101

Ludo Vanderaspoilden

Statutair Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VANDERASPOILDEN- VERCRUYSSE

Adresse
IZEGEMSESTRAAT 335 8501 HEULE

Code postal : 8501
Localité : Heule
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande