VANHALST GROUP

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANHALST GROUP
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.864.943

Publication

20/11/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12305992*

Neergelegd

16-11-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0500864943

Benaming (voluit): Vanhalst Group

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Pierre Maere te Diksmuide op zestien november tweeduizend en

twaalf, dat:

1. De heer VANHALST Frank Jaak Camiel, geboren te Izegem op vijftien oktober negentienhonderd eenenzeventig, echtgenoot van mevrouw VANDENABEELE Katrien Anna Maria, met woonplaats te 9000 Gent, Leeuwstraat 29.

2. Mevrouw VANHALST Sophie Judith Maria, echtgescheiden, geboren te Izegem op zestien april negentienhonderd vierenzeventig, met woonplaats te 8800 Roeselare, Izegemsestraat 52 bus 23.

De authentieke akte hebben laten verlijden van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die zij op heden hebben opgericht onder de naam  VANHALST GROUP , gevestigd te 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10, met een maatschappelijk kapitaal van drie miljoen driehonderdduizend euro (3.300.000 EUR), verdeeld in twaalfduizend (12.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/twaalfduizendste (1/12.000) deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en neemt een aanvang vanaf de dag van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Voorafgaand aan het verlijden van de oprichtingsakte hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd opgemaakt op datum van zestien november tweeduizend en twaalf en ondertekend door alle oprichters, waarin zij de financiële structuur van de opgerichte vennootschap verantwoorden.

De comparanten verklaren en erkennen :

1. Dat het kapitaal van de vennootschap drie miljoen driehonderdduizend euro (3.300.000 EUR) bedraagt, volledig geplaatst is en vertegenwoordigd is door twaalfduizend (12.000) aandelen, met een fractiewaarde van elk één/twaalfduizendste (1/12.000) van het maatschappelijke kapitaal.

2. Het kapitaal wordt gevormd door een inbreng in natura en onderschreven en volledig volstort als volgt: INBRENG IN NATURA.

Verslagen.

1. De heer Sven Vansteelant, bedrijfsrevisor, die de vennootschap vertegenwoordigt van bedrijfsrevisoren  Auditas Bedrijfsrevisoren , met maatschappelijke zetel te Roeselare, Boomgaardstraat 17, aangesteld door de oprichters, heeft een verslag opgesteld op tien oktober tweeduizend en twaalf, zoals voorgeschreven door de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Dit verslag besluit in volgende bewoordingen:

 De inbreng in natura bij de oprichting van de BVBA Vanhalst Group met zetel te 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10, voor een totale inbrengwaarde van 3.300.000,00 EUR, bestaat uit:

- een pakket van 1.000 aandelen van BVBA Vanhalst Trading met zetel te 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10, RPR Kortrijk 0881.947.754,

- een pakket van 160 aandelen van BVBA Vanhalst, met zetel te 8800 Roeselare, Oekensestraat 161, RPR Kortrijk 0426.218.889,

- de blote eigendom van een pakket van 240 aandelen van BVBA Vanhalst, met zetel te 8800 Roeselare, Oekensestraat 161, RPR Kortrijk 0426.218.889,

In te brengen door de heer Frank VANHALST en mevrouw Sophie VANHALST, elk voor een gelijk deel.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat ui 12.000 aandelen van de BVBA VANHALST GROUP zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van 275,00 EUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel

- dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

- dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- dat, onder voorbehoud dat de inbrengers de drijvende kracht in de betrokken vennootschappen blijven, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en met de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Ik wil er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting. Er zijn geen andere inlichtingen die ik ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk acht.

Dit controleverslag werd opgesteld in uitvoering van de mij toevertrouwde wettelijke opdracht en mag niet voor andere doeleinden worden aangewend.

2. De oprichters hebben een bijzonder verslag opgesteld zoals voorgeschreven door dezelfde wettelijke bepalingen.

Een exemplaar van deze verslagen blijft hieraan gehecht.

Beschrijving van de ingebrachte aandelen.

1. De heer Vanhalst Frank, voornoemd verklaart de hierna beschreven aandelen in de vennootschap in te brengen, te weten :

- vijfhonderd (500) volledig volgestorte aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VANHALST TRADING , met zetel te 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10, B.T.W.-nummer BE0881.947.754, in het rechtsgebied Kortrijk;

- tachtig (80) volledig volgestorte aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VANHALST , met zetel te 8800 Roeselare, Oekensestraat 161, B.T.W.-nummer BE0426.218.889, in het rechtsgebied Kortrijk;

- honderd twintig (120) volledig volgestorte aandelen in blote eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VANHALST , voornoemd;

2. Mevrouw Vanhalst Sophie, voornoemd verklaart de hierna beschreven aandelen in de vennootschap in

te brengen, te weten:

- vijfhonderd (500) volledig volgestorte aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid  VANHALST TRADING , voornoemd;

- tachtig (80) volledig volgestorte aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid  VANHALST , voornoemd;

- honderd twintig (120) volledig volgestorte aandelen in blote eigendom van de besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid  VANHALST , voornoemd;

Algemene voorwaarden van de inbrengen in natura.

De aandelen worden ingebracht voor vrij en zuiver van elke bevoorrechte last, in pandgeving of beslag.

Voormelde inbrengen geschieden onder de volgende lasten en voorwaarden:

1. Voor wat betreft de aandelen in volle eigendom:

De vennootschap krijgt de volle eigendom, van de ingebrachte aandelen te rekenen vanaf heden en zal er ook vanaf dat tijdstip alle hoe genaamde lasten, taksen en belastingen moeten van dragen.

De vennootschap zal van de ingebrachte aandelen in het genot treden door het optrekken van de dividenden of andere financiële voordelen vanaf de eerstvolgende uitkering; aldus zullen de nog uit te keren winsten slaande op het lopende boekjaar evenals op de vorige boekjaren enkel toekomen aan de vennootschap.

2. Voor wat betreft de aandelen in blote eigendom:

De vennootschap krijgt de blote eigendom, van de ingebrachte aandelen te rekenen vanaf heden.

De vruchtgebruikers blijven er alle lasten, taksen en belastingen van dragen.

De vruchtgebruikers zullen van de ingebrachte aandelen het genot houden door het optrekken van de

dividenden of andere financiële voordelen.

VERGOEDING VAN DE INBRENG.

De ingebrachte aandelen vertegenwoordigen een globale waarde van drie miljoen driehonderdduizend euro

(¬ 3.300.000,00), te weten:

- Voor de duizend (1.000) aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid  Vanhalst Trading een bedrag van twee miljoen zevenhonderdduizend euro

(¬ 2.700.000,00);

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Voor de honderd zestig (160) aandelen in volle eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Vanhalst een bedrag van tweehonderd zesenvijftigduizend euro (¬ 256.000,00);

- Voor de tweehonderd veertig (240) aandelen in blote eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Vanhalst een bedrag van driehonderd vierenveertigduizend euro (¬ 344.000,00); Als vergoeding van deze inbrengen worden er toegekend:

- aan de heer Frank Vanhalst, die aanvaardt, zesduizend (6.000) volledig volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

- aan de mevrouw Sophie Vanhalst, die aanvaardt, zesduizend (6.000) volledig volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Totaal: twaalfduizend (12.000) aandelen.

VOLSTORTING VAN KAPITAAL.

Comparanten verklaren dat de aandelen die overeenstemmen met de inbreng in natura volledig zijn volstort.

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam  Vanhalst Group .

In alle akten, facturen, advertenties, bekendmakingen en andere stukken van de vennootschap uitgaande, moet de benaming steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden van de woorden  besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of door de afkorting  BVBA , met de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap en het woord  rechtspersonenregister of de afkorting RPR, gevolgd door het ondernemingsnummer alsook de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8560 Wevelgem, Ambachtenlaan 10.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gezamelijke rekening met derden:

1. Het verwerven, beheren en valoriseren van een eigen roerend patrimonium, inzonderheid het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen;

2. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken; alle financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

3. Het verwerven, beheren en valoriseren van licenties, brevetten en octrooien, alle zakelijke rechten op know-how en ontwikkelde procédés;

4. Het verlenen van financieel en intellectueel advies betreffende het bestuur van diverse ondernemingen, en dit in de meest brede zin van het woord;

5. De vennootschap kan optreden als bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen en hiervoor vergoedingen ontvangen;

6. Het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle beheersdaden ondermeer de aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichting, bouwwerken laten uitvoeren; dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap kan verder alle burgerlijke-, commerciële-, industriële-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan te bevorderen.

De vennootschap kan, bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins, een belang of deelneming verwerven in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens rechterlijke uitspraak en onverminderd de wettelijke bepalingen ter zake, kan de vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

slechts door de wil der aandeelhouders ontbonden worden bij een besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt drie miljoen driehonderdduizend euro (3.300.000 EUR), vertegenwoordigd door twaalfduizend (12.000) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap kan geen winstbewijzen die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties , uitgeven.

Artikel 8: Kapitaalverhoging in geld - Recht van voorkeur

Wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt, moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven ingeval van kapitaalverhoging eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De houders van aandelen zonder stemrecht bezitten een voorkeurrecht bij uitgifte van nieuwe aandelen met of zonder stemrecht, behalve wanneer een kapitaalverhoging geschiedt door uitgifte van twee evenredige schijven van aandelen, de ene met stemrecht en de andere zonder stemrecht, met dien verstande dat de eerste bij voorkeur worden aangeboden aan de houders van aandelen met stemrecht en de tweede aan de houders van aandelen zonder stemrecht.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de vruchtgebruiker, en kan deze op de nieuwe aandelen intekenen met eigen middelen tenzij anders tussen naakte eigenaar en vruchtgebruiker werd overeengekomen. De nieuwe verkregen aandelen behoren in volle eigendom toe aan de vruchtgebruiker. Laat de vruchtgebruiker het recht van voorkeur onbenut, dan kan de naakte eigenaar op de nieuwe aandelen intekenen met eigen middelen. De nieuwe verkregen aandelen behoren in volle eigendom toe aan de naakte eigenaar.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen, te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Wanneer de vennoten binnen de door de algemene vergadering gestelde termijn van hun voorkeurrecht geen gebruik gemaakt hebben, kan op de aandelen, waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald hierboven, slechts worden ingeschreven door personen waaraan volgens artikel 13 van de statuten de aandelen vrij mogen overgedragen worden, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten in het bezit van ten minste drie vierden van het maatschappelijk.

Artikel 13: Overdracht van aandelen - Recht van Voorkoop

13.1. De enige vennoot kan zijn aandelen vrij overdragen.

Indien er meerdere vennoten zijn, mogen de aandelen, op straf van nietigheid niet worden afgestaan onder levenden noch overgedragen worden wegens overlijden dan met instemming van alle medevennoten.

13.2. Indien op het ogenblik van de overdracht onder levenden of overdracht bij overlijden er slechts twee vennoten zijn, dan zal deze afstand of overdracht slechts mogelijk zijn mits het uitdrukkelijk akkoord van de andere vennoot.

Deze bepaling is toepasselijk, zowel op de overdracht als overgang in volle eigendom, als in naakte eigendom of vruchtgebruik. Zij is eveneens toepasselijk in geval van overdracht die het gevolg zou zijn van een openbare toewijzing in uitvoering van een gerechtelijke beslissing, bij overdracht van een algemeenheid van goederen (bv. de aandelen van een vennootschap-aandeelhouder) of wegens om het even welke andere verrichting die een invloed heeft op de eigendom en/of de zeggenschap over de aandelen.

13.3. De vereiste instemming zoals vermeld in bovenvermelde alinea s, is evenwel niet vereist voor afstanden of overdrachten ten voordele van de bloedverwanten in rechte opgaande lijn of in rechte nederdalende lijn

13.4. Ingeval van overdracht onder levenden, moet de vennoot die één of meer aandelen wenst over te dragen aan personen waarvoor instemming is vereist, van dit voornemen kennis geven aan zijn medevennoten, bij een ter post aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, het beroep en de woonplaats van de kandidaat-overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Ingeval van overdracht wegens sterfgeval moeten de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, voor wie de toestemming vereist is en aan wie de aandelen van de overledene werden toegekend, binnen de 3 maanden na het overlijden van de vennoot aan het bestuursorgaan nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap werd vererfd en binnen dezelfde termijn de eventueel gewenste aanvaarding als vennoot per aangetekende brief aan het bestuursorgaan aanvragen. Zij moeten de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke rechten opgeven. Het bestuursorgaan zendt onmiddellijk een afschrift van deze kennisgeving aangetekend toe aan de vennoten.

De medevennoten zullen over een termijn van één maand beschikken (ingaande op datum van de aangetekende kennisgeving) om zich uit te spreken over het voorstel tot overdracht dat hen wordt gedaan en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

om zich te verzetten tegen de voorgestelde overdracht. Blijven zij in gebreke gedurende één maand per aangetekend schrijven te antwoorden, zullen zij geacht worden met de voorgestelde overdracht in te stemmen. Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

13.5. De kandidaat-overdrager, aan dewelke de afstand onder levenden geweigerd wordt, of de erfgenaam, die als vennoot niet aanvaard wordt, hebben recht op de waarde van de aandelen waarvan de overdracht voorgesteld wordt of welke overgegaan zijn ingevolge overlijden.

De verzetdoende vennoten hebben, te rekenen van de datum van hun weigering, 6 maanden de tijd om hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden te vinden tegen de prijs zoals hierna bepaald, zo niet zullen zij gehouden zijn hun verzet op te heffen.

De waarde van de aandelen zal behoudens minnelijke schikking worden vastgesteld door twee deskundigen waarvan één door elke partij benoemd wordt.

De deskundigen zullen rekening houden met alle elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen twee deskundigen beslist een derde deskundige, die, op hun verzoek of op verzoek van een der partijen door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is, zal worden aangesteld.

Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De prijs (waarde) der aldus over te dragen aandelen is betaalbaar binnen het jaar te rekenen vanaf de aanvraag tot overdracht of aanvraag tot aanvaarding als vennoot.

Tot de dag van de volledige afbetaling zal een intrest verschuldigd zijn gerekend tegen anderhalf procent boven de wettelijke intrestvoet; deze intrest gaat in op de dag dat de waarde van de aandelen overeenkomstig voorgaande alinea definitief werd vastgesteld.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt een recht van voorkeur overeenkomstig voorgaand artikel toepassing.

Voor het overige wordt verwezen naar de het Wetboek van vennootschappen.

13.6. Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op en onverminderd hetgeen hiervoor is bepaald omtrent de rechten van de vruchtgebruiker, worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door één enkele persoon aangewezen door de erfgenamen of legatarissen of bij gebrek aan overeenkomst door een voorlopige bewindvoerder benoemd door de bevoegde Rechtbank, op verzoek van de meest gerede partij.

Artikel 14: Volgrecht

Indien, in voorkomend geval, na afloop van de voorkoopprocedure bepaald hiervoor, de kandidaat-overdrager zijn aandelen of van een deel van zijn aandelen overdraagt aan een derde te goeder trouw (hierna de "Overnemer") kan de Andere Aandeelhouder(s) van de kandidaat-overdrager bekomen dat hij tevens alle of naar zijn keuze een deel van de door de Andere Aandeelhouder(s) in het kader van dit volgrecht aangeboden aandelen door de Overnemer laat overnemen, waarvoor de kandidaat-overdrager zich sterk maakt. (hierna het "Volgrecht").

De Andere Aandeelhouders zullen dit Volgrecht kunnen uitoefenen gedurende een periode van vijftien (15) kalenderdagen te rekenen vanaf het verstrijken van zes weken na het in artikel 13.4 vermelde aangetekend schrijven.

1. Uitoefening:

Een Andere Aandeelhouder die zijn Volgrecht wenst uit te oefenen, zal de Overnemer, de kandidaat-overdrager, de overige Aandeelhouders en het bestuursorgaan hiervan binnen een termijn vijftien (15) kalenderdagen te rekenen vanaf het verstrijken van zes weken na het in artikel 13.4 .vermelde aangetekend schrijven, kennis stellen middels een aangetekend schrijven. De poststempel geldt als datum van uitoefening van het Volgrecht.

2. Eigendomsoverdracht:

De Prijs en de voorwaarden waartegen dit Volgrecht kan worden uitgeoefend zijn de Prijs en de voorwaarden vermeld in het in artikel 13.4 vermelde aangetekend schrijven (waarbij eventuele waarborgen of verklaringen die dienen afgeleverd te worden door de overdragers, deelbaar en zonder enige hoofdelijkheid door hen zullen afgeleverd worden).

Indien de kandidaat-overdrager (hierna de "Overdrager") aandelen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Vanhalst Group zou overdragen zonder dat de Overnemer de aandelen overneemt die zijn aangeboden overeenkomstig het hierboven uiteengezette volgrecht, kan de Andere Aandeelhouder(s) het geheel of een gedeelte van de aandelen die hij aanhoudt in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Vanhalst Group overdragen aan de Overdrager aan een prijs die gelijk is aan de Prijs verkregen door de overdrager of, ingeval van opeenvolgende overdrachten, aan de hoogste Prijs verkregen door de Overdrager.

Indien de Andere Aandeelhouder op het voorgaande lid een beroep wenst te doen, dient hij de Overdrager daarvan bij aangetekende brief op de hoogte te brengen binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

dag waarop zij kennis heeft gekregen van de overdracht(en) bedoeld in het voorgaande lid. De Prijs zal door de Overdrager betaalbaar zijn binnen de maand te rekenen van de verzending van deze Kennisgeving.

Artikel 19: Zaakvoerders

19.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere statutaire en/of gewone zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, die het getal en de duur van hun opdracht bepaalt. Niet - statutaire zaakvoerders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Statutaire zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van alle vennoten. Hun opdracht kan echter wel om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Artikel 20 : Machten

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet of volgens onderhavige statuten, vallen onder zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Kwantitatieve beperkingen:

In afwijking van hetgeen hiervoor bepaald, wordt de vennootschap  wanneer er meer dan één zaakvoerder is  op straffe van nietigheid door de zaakvoerders samen vertegenwoordigd en zijn de handtekeningen van alle zaakvoerders vereist voor elke beslissing of verrichting of elke reeks samenhangende beslissingen of verrichtingen die een waarde van honderd vijfenzeventigduizend euro (¬ 175.000,00) overschrijdt. In voormeld geval dienen de zaakvoerders op te handelen als college. Zodanige bevoegdheidsbeperking kan aan of door derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat zij openbaar is gemaakt.

Artikel 23: Benoeming en bevoegdheid

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt uitgevoerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan zich daartoe laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 24: Bijeenkomst - Bijeenroeping

24.1 De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de derde zaterdag van juni om zestien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dat vereist. Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De vergadering van aandeelhouders moet bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Het verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd. Het moet de agendapunten opgeven waarover de algemene vergadering dient te beraadslagen.

De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet worden gedaan binnen de drie weken na het desbetreffende verzoek. In de oproeping kunnen aan de agendapunten opgegeven door de vennoten, bijkomende onderwerpen worden toegevoegd.

24.2 De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

24.3 De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten.

Zij worden gedaan door de zaakvoerder(s), overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Een geschreven uitnodiging moet bij aangetekend schrijven minstens vijftien dagen voor de vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

worden toegezonden aan alle aandeelhouders, de commissarissen en de zaakvoerder(s).

De oproeping kan ook via een ander communicatiemiddel als e-mail, gewone brief, fax, elektronische aangetekende zending gebeuren op voorwaarde dat de bestemmeling daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk zijn toestemming heeft gegeven.

Is de enige vennoot tevens de enige zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

24.4 Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en aan de commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken, die hen krachtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld.

Er wordt ook onverwijld en kosteloos een afschrift gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

24.5 De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

24.6 De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over de onderwerpen op de agenda vermeld, tenzij alle aandeelhouders op de vergadering aanwezig zijn en ermee instemmen over andere punten te beraadslagen. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

De zaakvoerder(s) en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

24.7 De zaakvoerder(s) geeft (geven) antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot zijn (hun) verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van deze gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap. De commissaris(sen) geeft (geven) antwoord op de vragen die hem (hun) door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag. Hij (zij) heeft (hebben) het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van zijn (hun) taak.

Artikel 28: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en wordt op eenendertig december van hetzelfde jaar afgesloten.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. Artikel 29: Bestemming van de winst - reserve

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkeringen zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Artikel 30: Ontbinding en vereffening  Benoeming vereffenaars  Verdeling liquidatiesaldo

30.1 De vennootschap kan op gelijk welk moment ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging. Na haar ontbinding wordt de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

Artikel 32: Keuze van woonplaats

Iedere zaakvoerder, commissaris of vereffenaar, die in België geen woonplaats heeft, is verplicht in België woonplaats te kiezen voor alle betrekkingen met de vennootschap, zoniet wordt hij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 33: Wetboek van Vennootschappen

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Luik B - Vervolg

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

ALGEMEEN

1. Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op eenendertig december tweeduizend dertien.

2. De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in juni tweeduizend veertien

3. De vennootschap begint te werken vanaf de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. De oprichters verklaren in overeenstemming met artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sinds de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BENOEMING ZAAKVOERDER(S).

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op twee.

Worden benoemd tot niet-statutaire zaakvoerders voor een onbepaalde duur:

1. De Gewone commanditaire vennootschap  FRANK VANHALST , met zetel te 9000 Gent, Leeuwstraat 29. Met Belasting op de Toegevoegde Waarde- en Ondernemingsnummer 0808.392.456 in het rechtsgebied Gent.

Voor wie als vaste vertegenwoordiger wordt benoemd: de heer Vanhalst Frank, voornoemd, hier aanwezig die aanvaardt.

2. De Gewone commanditaire vennootschap  SOPHIE VANHALST , met zetel te 8800 Roeselare, Oekensestraat 161. Met Belasting op de Toegevoegde Waarde- en Ondernemingsnummer 0808.390.278 in het rechtsgebied Kortrijk.

Voor wie als vaste vertegenwoordiger wordt benoemd: mevrouw Vanhalst Sophie, voornoemd, hier aanwezig die aanvaardt.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VOLMACHT.

Er wordt volmacht verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Serviceburo Vandommele , met zetel te 8870 Izegem, Roeselaarsestraat 129, om in naam van de vennootschap alle stukken te tekenen strekkende tot de inschrijving(en) in het rechtspersonenregister, tot wijziging en schrapping van het rechtspersonenregister en tot het voeren van alle besprekingen en briefwisseling dienaangaande

Voor eensluidend uittreksel.

Pierre Maere,

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
VANHALST GROUP

Adresse
AMBACHTENLAAN 10 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande