VANIMO

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VANIMO
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 478.497.139

Publication

09/07/2014
ÿþ Mad Ward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD TER GRIFFIE Rechtbank van Koophandel Gent

30 MM 201k

gcrficfDg VEURNE

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

*MM

Ondernemingsnr:: 0478.497.139

Benaming

(voluit) : VANIMO

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Veurnevaartstraat 2

(volledig adres)

Onderwerp akte ; KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD  STATUTENWIJZIGING  HERBENOEMING BESTUURDERS - BENOEMING GEDELEGEERD BESTUURD ERS - VOLMACHT  COÖRDINATIE

g r blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door Meester Serge Van Damme, notaris met standplaats te De Panne de dato 24 juni 2014, dat de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders en de raad van bestuur van de naamloze vennootschap "VANIMO", met maatschappelijke zetel te 8670 Koksijde (Ooetduinkerke), Veumevaartstraat 2, volgende besluiten niet éénparigheiçi van stemmen heeft genomen, alhier letterlijk geciteerd:

I.BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

EERSTE BESLUIT: KENNISNAME VAN HET VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Pa buitengewone algemene vergadering neemt kennis van het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 23 juni 2014, die beslist heeft tot toekenning van een dividend, door onttrekking aan de besChikbare reserves en de overgedragen winst, voor een bruto bedrag van HONDERDTACHTIGDUIZEND EURO (e 180.000,00), te verminderen met een bedrag van de roerende voorheffing van tien (10) procent, zijnde ACHTTIENDUIZEND EURO (E 18.000,00), in totaal HONDERDTWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (E 162.000,00) netto-dividend.

TWEEDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

A.De buitengewone algemene vergadering besluit, in toepassing van artikel 537, le lid van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, het kapitaal te verhogen niet DRIEËNVIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 53.000,00) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van HONDERDVIJFENTWINTIGDUIZEND EURO (E 125.000,00) pp HONDERDACHTENZEVENTIGDUIZEND EURO (¬ 178.000,00), door uitgifte van HONDERDENZES (106) nieuwe aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, toe te kennen als vergoeding voor de hierna beschreven inbreng in geld ten bedrage van HONDERDTWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (E 162.000,00).

r)e nieuw uitgegeven aandelen hebben dezelfde aard, genieten dezelfde rechten en voordelen als de bestaande aandelen en nemen deel in de resultaten van de vennootschap vanaf hun creatie.

E3.De voorschreven kapitaalverhoging wordt volledig onderschreven en volstort door volgende inbreng in geld door de aandeelhouders, zijnde de heer VANDEN BUSSCHE Frank en de heer VANDEN BUSSCHE Paul, in hun respectievelijke aandelenverhouding, waarvoor hen elk de helft van de HONDERDENZES (106) nieuwe aandelen toegekend wordt.

tDe inbreng bestaat uit het netto dividend, hetzij HONDERDTWEEËNZEST1GDUIZEND EURO (E 162.000,00), dat werd toegekend bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 23 juni 2014, en waarvoor zij elk de helft van de HONDERDENZES (106) nieuwe aandelen toegekend krijgen.

Het verschil tussen het bedrag van de kapitaalverhoging en het bedrag van de inbreng, belopende op HoNDERDENNEGENDUIZEND EURO (E 109.000,00), zal geboekt worden op een onbeschikbare rekening genaamd "uitgiftepremies", die evenals het maatschappelijk kapitaal de waarborg van derden uitmaakt en slechts kan verminderd worden of weggeboekt worden door een nieuwe beslissing van de algemene vergadering, die genomen wordt in de vormen en onder de voorwaarden voorzien door artikel 612 van het Wetboek van Vennootschappen.

C.Het globaal bedrag van de inbreng, zijnde HONDERMWEEËNZESTIGDUIZEND EURO (¬ 162,000,00), werd volledig volstort op de bijzondere vennootschapsrekening BE40 0017 3046 6963 bij BNP PAR1BAS FORTIS, op naam van de naamloze vennootschap "VANIMO", zoals blijkt uit het bewijs van deponering de dato 23 juni 2014, dat aan ondergetekende notaris is overhandigd om aan deze akte te worden gehecht.

P.De voorzitter stelt vast dat ondergetekende notaris de comparanten/aandeelhouders uitdrukkelijk heeft

gewezen op het feit dat ingevolge de bepalingen van hun huwelijksvermogensrecht de uitgekeerde tussentijdse Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

tik dividenden als aanwinsten toekomen aan het gemeenschappelijk vermogen. Bijgevolg tekenen de comparanten niet in persoonlijke naam in op de kapitaalverhoging, doch wel de huwgemeenschap, ongeacht het feit dat de nieuwe aandelen op naam zullen staan van de comparanten elk afzonderlijk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge De vermogenswaarde van deze nieuw toegekende aandelen valt bijgevolg dan ook volledig in het gemeenschappelijk vermogen.

De comparanten erkennen door ondergetekende notaris met betrekking tot het voorgaande voldoende te zijn ingelicht en ontslaan ondergetekende notaris dan ook van elke aansprakelijkheid dienaangaande.

DERDE BESLUIT; VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De buitengewone algemene vergadering verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat de kapitaalverhoging aldus verwezenlijkt is en dat het kapitaal aldus effectief is gebracht op HONDERDACHTENZEVENTIGDU1ZEND EURO (E 178.000,00), en wordt vertegenwoordigd door DRIEHONDERDZESENVIJFTIG (356) gelijke aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder ÉEN/DRIEHONDERDZESENVIJFTIGSTE (1/356ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

VIERDE BESLUIT: TWEEDE KAPITAALVERHOGING DOORINCORPORATIE VAN UITGIFTEPREMIES De buitengewone algemene vergadering besluit om het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met HONDERDENNEGENDUIZEND EURO (¬ 109,000,00) om het te brengen van FIONDERDACHTENZEVENTIGDUIZEND EURO (¬ 178.000,00) op TWEEHONDERDZEVENEN-TACHTIGDUIZEND EURO (¬ 287.000,00), door incorporatie in het maatschappelijk kapitaal van het passend bedrag afgenomen uit de rekening "uitgiftepremies", voortkomende uit de voormelde inbreng in geld.

Deze kapitaalverhoging wordt gerealiseerd zonder creatie van nieuwe aandelen.

VIJFDE BESLUIT; VASTSTELLING VERWEZENLIJKING TWEEDE KAPITAALVERHOGING

De buitengewone algemene vergadering stelt vast, en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat voorgaande kapitaalverhoging van HONDERDENNEGENDUIZEND EURO (E 109.000,00) daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op TWEEHONDERDZEVENEN-TACHTIGDUIZEND EURO (¬ 287.000,00), vertegenwoordigd door DRIEHONDERDZESENVIJFTIG (356) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk ÉÉN/DRIEHONDERDZESENVIJFTIGSTE (1)356ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ZESDE BESLUIT: WIJZIGING STATUTEN INZAKE HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

De buitengewone algemene vergadering besluit, in uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen, artikel vijf van de statuten te wijzigen, door aanneming van volgende nieuwe tekst:

"Artikel 5: Kapitaal.

Het kapitaal is vastgesteld op TVVEEHONDERDZEVENENTACHTIGDUIZEND EURO (E 287.000,00).

Het is verdeeld in DRIEHONDERDZESENVIJFTIG (356) aandelen zonder nominale waarde, die ieder ÉÉN/DRIEHONDERDZESENVIJFTIGSTE (1/356ste) van het kapitaal vertegenwoordigen."

ZEVENDE BESLUIT: WIJZIGING STATUTEN INZAKE DE AARD VAN DE AANDELEN

De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van de beslissing van de raad van bestuur de dato eenentwintig december tweeduizend elf waarbij op vraag van de aandeelhouders werd beslist om de bestaande aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam en dat de effectieve inschrijving van deze aandelen in een aandelenregister eveneens heeft plaats gevonden op eenentwintig december tweeduizend elf.

In navolging van voormelde beslissing besluit de buitengewone algemene vergadering:

1)0m artikel 7 van de bestaande statuten op te heffen en te vervangen voor volgende nieuwe tekst; "Artikel 7; Aandelen.

De aandelen zijn altijd op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden voor aandelen, winstbewijzen, warrants en obligaties. Naar aanleiding van de inschrijving in zulk register, wordt aan de aandeelhouder of houder van het effect een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Alle effecten dragen een volgnummer.

Niet volgestorte aandelen stortingsplicht.

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet volgestorte aandelen aan verscheidene personen toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstortingen of volstorting wordt door de raad van bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de aandeelhouders wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven. De aandeelhouder komt in verzuim door het enkel verstrijken der termijn tot de werkelijke betaling.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zon-der voorafgaande instemming van de raad van bestuur worden gedaan."

2)0m in artikel 19 van de bestaande statuten aile verwijzingen naar aandelen aan toonder te schrappen en

bijgevolg dan ook het bestaande artikel 19 op te heffen en te vervangen door volgende nieuwe bepaling: "Artikel 19: Bijeenroepingen,

De raad van bestuur, de commissarissen revisor, zo die er zijn, zijn gerechtigd om de algemene vergadering bijeen te roepen. Ze zijn verplicht ze bijeen te roepen zodanig dat zij binnen de termijn van één maand gehouden wordt, wanneer aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen zulks vorderen bij middel van een schriftelijke aanvraag waarin de agenda vermeld is.

De houders van aandelen, alsook de bestuurders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering uitgenodigd. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Het voorgaande geldt ook voor

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatebkid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

de eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten (met medewerking van de vennootschap uitgegeven).

Zij bekomen samen met de oproepingsbrief, de bij wet bepaalde stukken."

3)0m in artikel 21 van de bestaande statuten aile verwijzingen naar aandelen aan toonder te schrappen en bijgevolg dan ook het bestaande artikel 21 op te heffen en te vervangen door volgende nieuwe bepaling: "Artikel 21: Schorsing aandelenoverdracht en raadgevende stem obligatiehouders.

Elke overdracht van aandelen in het register van aandelen wordt gedurende een periode van vijf dagen voor de algemene vergadering geschorst,

De obligatiehouders mogen aan de algemene vergade-ging deelnemen, doch slechts met raadgevende stem."

4)0m in artikel 24 van de bestaande statuten aile verwijzingen naar aandelen aan toonder en meer bepaald datgene wat verwijst naar de neerlegging van de aandelen te schrappen en bijgevolg het bestaande artikel 24 op te heffen en te vervangen door volgende nieuwe bepaling:

"Artikel 24: Agenda.

De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over de onderwerpen op de agenda vermeld, tenzij aile aandeelhouders op de vergadering aanwezig zijn en ermede instemmen over andere punten te beraadslagen.

Geen enkel door de aandeelhouders voorgesteld on-derwerp mag op de agenda geplaatst worden, indien het niet door aandeelhouders, die één/vijfde van het aantal der uitgegeven aandelen vertegenwoordigen ondertekend werd en indien het niet aan de raad van bestuur werd medegedeeld om in de bijeenroepingen ingelast te worden tenminste één maand voor de vergadering.

De kandidaturen voor de plaatsen van bestuurder, behalve indien het gaat over uittredende bestuurders, moeten uiterlijk vijftien dagen voor de datum der vergadering bij de raad van bestuur worden ingediend." ACHTSTE BESLUlT: HERBENOEMING BESTUURDERS

De buitengewone algemene vergadering besluit tot herbenoeming van volgende bestuurders:

- de heer VANDEN BUSSCHE Frank, wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Veumevaartstraat 2A, met nationaal nummer: 60.02.25-353.74.

- de heer VANDEN BUSSCHE Paul, wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Veumevaartstraat 2, met nationaal nummer: 63.06.21-433.11.

Hun voorzegd mandaat geldt tot na de algemene vergadering van het jaar tweeduizend negentien. Voormelde pas herbenoemde bestuurders, alhier aanwezig, verklaren de verlenging van hun mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden.

NEGENDE BESLUIT: VOLMACHT - COÖRDINATIE

De buitengewone algemene vergadering geeft opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

II.RAAD VAN BESTUUR

Vervolgens komt de raad van bestuur bijeen en besluit onmiddellijk tot benoeming van volgende gedelegeerd bestuurders:

- de heer VANDEN BUSSCHE Frank, wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Veumevaartstraat 2A, met nationaal nummer: 60.02.25-353.74,

- de heer VANDEN BUSSCHE Paul, wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Veumevaartstraat 2, met nationaal nummer: 63.06.21-433.11.

Hun voorzegd mandaat geldt tot na de algemene vergadering van het jaar tweeduizend negentien. Voormelde pas benoemde gedelegeerd bestuurders, alhier aanwezig, verklaren hun mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend) Notaris Serge Van Dam me

Afgeleverd vóór registratie in toepassing van artikel 173, 10 bis van het Wetboek der registratierechten.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een expeditie van de akte dd, 24/06/2014

- de gecoördineerde tekst der statuten

- kopij verslag bijzondere algemene vergadering met beslissing tot uitkering van de dividenden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/02/2014 : VEA019953
18/02/2013 : VEA019953
13/02/2012 : VEA019953
26/01/2011 : VEA019953
28/04/2010 : VEA019953
18/12/2008 : VEA019953
28/11/2008 : VEA019953
31/01/2008 : VEA019953
19/12/2006 : VEA019953
01/12/2005 : VEA019953
31/12/2004 : VEA019953
17/10/2002 : VEA019953
11/10/2002 : VEA019953
03/02/2016 : VEA019953
06/02/2017 : VEA019953
16/05/2018 : VEA019953

Coordonnées
VANIMO

Adresse
VEURNEVAARTSTRAAT 2 8670 OOSTDUINKERKE

Code postal : 8670
Localité : Oostduinkerke
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande