VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE

Divers


Dénomination : VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 439.390.501

Publication

16/07/2014
ÿþ Mod Word 111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neetlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van K000hPndel Gent

- 7 JULI 2014

Griffie

Afdeling VEURNE

u.!!!,1110J11.1111

UI

Ondememingsnr : 0439.390.501

Benaming (voluit) Varkenshouderij Danis-Becue

(verkort) :

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Noordstraat 9 - 8600 Viadslo (Diksmuide)

Onderwerp(en) akte: Statutenwijziging  Omzetting kapitaal in euro  Kapitaalverhoging door inbreng in natura;

Uit een proces-verbaal opgemaakt door de notaris Christophe Kll\IT te Staden op 28 juni 2014, te registreren, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Varkenshouderij Danis-Becue, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Noordstraat 9 - 8600 Vladslo (Diksmuide), de volgende beslissingen heeft genomen met eenparigheid van stemmen:

Eerste besluit

De vergadering beslist om het kapitaal van de vennootschap dat thans zeven honderd vijftig duizend frank bedraagt om te zetten in euro zodat het voortaan achttien duizend vijf honderd tweennegentig euro nul een cent (18.592,01 EUR) bedraagt.

Tweede besluit

De vergadering beslist om de nominale waarde van de aandelen af te schaffen.

Derde besluit

Voorafgaande verslagen

De voorzitter leest de in de agenda aangekondigde verslagen voor en de aandeelhouders zoal hierboven gezegd, verklaren sinds meer dan vijftien dagen een exemplaar van deze verslagen ontvangen te hebben, met name:

 het verslag opgesteld door de Burg. BVBA Van Cauter Saeys & Co, vertegenwoordigd door de Burg« BVBA J. Degryse, bedrijfsrevisor, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Jan Degryse, bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 313 van het, Wetboek van Vennootschappen door de zaakvoerder aangesteld;

De conclusies van dit vers lag worden hierna letterlijk weergegeven:

"IX: Conclusies

Ondergetekende, de Burg. BVBA Van Cauter - Saeys & Co met maatschappelijke zetel te 9300 Aalst, Gentse Steenweg 55, vertegenwoordigd door de Burg. BVBA J. DEGRYSE bedrijfsrevisor, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer J. DEGRYSE, werd aangesteld door he betuursorgaan van de BVBA VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE om overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen een verslag op te maken n.a.v. de inbreng in natura van een deel van een rekening courant t.b.v. 6115.000,00 op naam van de huwgemeenschap Danis-Becue. Op basis van de ons voorgelegde documenten en in aanmerking nemend de toegepaste waardering' en het door ons toegepast nazicht, kunnen we besluiten dat:

t De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de

Bedrijfsrevisoren inzake inbrengen in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. De beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3. De voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering

bedreseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van

--

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde en desgevallend met de agio 's van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 230 nieuwe aandelen van de vennootschap

BVBA VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE, zonder vermelding van nominale waarde, ter waarde

van 6 18,597,50 en verhoogd met een uitgifiepremie van e 96.402,50 toegekend aan de

huwgemeenschap Danis-Becue.

We willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet uit bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Gedaan te Brugge,

op 26 juni 2014

Burg. BVBA VAN SAUTER  SAEYS & CO - Bedresrevisorenkantoor

Vertegenwoordigd door de Burg. BVBA Jan Degryse bedrierevisor

Vertegenwoordigd door de heer Jan Degryse, zaakvoerder"

het verslag opgesteld door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen. Dit verslag zal samen met voormeld bedrijfsrevisoraal verslag neergelegd worden op de betrokken rechtbank van koophandel.

Vierde besluit

Kapitaalverhoging

De aandeelhouders beslissen vervolgens een eerste kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van achttien duizend vijf honderd zevenennegentig euro vijftig cent (18.597,50 EUR) om het kapitaal te brengen van achttien duizend vijf honderd tweeënnegentig euro nul een cent (18.592,01 EUR) op zevenendertig duizend honderd negenentachtig euro eenenvijftig cent (37J89,51 EUR) door inbreng in natura, mits creatie en uitgifte van twee honderd dertig (230) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van honderd vijftien duizend euro (115,000,00 EUR) inbegrepen een globale uitgiftepremie van zesennegentig duizend vier honderd en twee euro vijftig cent (96.402,50 EUR), welke geboekt zal worden op een onbeschikbare rekening "uitgiftepremies".

Inbreng

De Heer Johan Danis en mevrouw Annick Becue, beiden voornoemd, verklaren in de vennootschap een inbreng te doen van een gedeelte van de schuldvordering in rekening-courant, die de huwgemeenschap bestaande tussen de heer Johan Danis en mevrouw Annick Becue bezit ten laste van de vennootschap voor een bedrag van honderd vijftien duizend euro (115.000,00 EUR).

Aanvaarding

De hierboven beschreven inbreng, welke ter beschikking van de vennootschap is, wordt uitdrukkelijk aanvaard door de beide aandeelhouders en wordt geschat op honderd vijftien duizend euro (115.000,00 EUR) zijnde de nominale waarde van de voormelde inbreng.

Vergoeding

De aandeelhouders beslissen dat voormelde inbreng in natura vergoed wordt door toekenning aan de tussen hen bestaande huwgemeenschap van in totaal twee honderd dertig (230) nieuwe kapitaalsaandelen op naam, uitgegeven aan de globale prijs van honderd vijftien duizend euro (115.000,00 EUR) inbegrepen een globale uitgiftepremie van zesennegentig duizend vier honderd en twee euro vijftig cent (96.402,50 EUR), welke geboekt zal worden op de onbeschikbare rekening "uitgiftepremies".;

Deze twee honderd dertig (230) nieuwe aandelen zullen volledig gelijk zijn aan de bestaande aandelen en zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis. Algemene voorwaarden van de inbreng

De voormelde schuldvordering wordt ingebracht in volle eigendom onder de gewone waarborg als naar recht en vrij, zuiver en onbelast van enig pand of beslag of welkdanig beletsel ook.

Verklat_ j_nr

Voormelde inbrengers verklaren volledig op de hoogte te zijn van de huidige economische en financiële toestand van de vennootschap en gaan uitdrukkelijk akkoord met het aantal aandelen dat hen ingevolge de inbreng wordt toegekend.

Viifde besluit  TWEEDE KAPITAALVERHOGING  INLIJVING UITGIFTEPREMIE

De aandeelhouders besluiten een tweede kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van zesennegentig duizend vier honderd en twee euro vijftig cent (96.402,50 EUR) om het kapitaal te brengen van zevenendertig duizend honderd negenentachtig euro eenenvijftig cent (37.189,51 EUR) op honderd drieëndertig duizend vijf honderd tweeënnegentig euro nul een cent (133.592,01 EUR)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

door inlijving van de onbeschikbare rekening "uitgiftepremies" ten belope van het overeenkomstige

" bedrag, zonder creatie en uitgifte van nieuwe aandelen.

Zesde besluit  VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGINGEN

De aandeelhouders stellen vast dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het kapitaal van de vennootschap thans honderd drieëndertig duizend vijf honderd tweeënnegentig euro nul een cent (133.592,01 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door vier honderd tachtig (480) aandelen.

De vennoten besluiten tot dienovereenkomstige aanpassing van de statuten door vervanging van de huidige tekst van artikel vijf van de statuten door volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd drieëndertig duizend vijf honderd tweeënnegentig euro nul een cent (133.592,01 EUR) en is verdeeld in vier honderd tachtig (480) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen."

Zevende besluit

De vergadering beslist om volledig nieuwe statuten aan te nemen ten einde deze in overeenstemming te brengen met de voorgenomen besluiten en met de vigerende vennootschapswetgeving en die lu kien als volgt:

Artikel 1. Vorm - Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij verkrijgt de naam « VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE».

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8600 Diksmuide (Vladslo), Noordstraat 9.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland.

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel:

- onderneming voor varkensteelt, paardenteelt, runderteelt, schapen- en geitenteelt, pluimveeteelt en konijnen, huisdieren en andere dierenteelten, omvattende onder meer de aankoop en verkoop van allerlei dieren, alsmede het kweken van deze dieren in zowel binnen- als buitenland;

groot- en kleinhandel in varkens, runderen, paarden, schapen, geiten, pluimvee, konijnen, huisdieren en andere dieren, zowel levende als geslachte als slachtdvallen, groot- en kleinhandel in vis, visconserven, schaaldieren, niet bereide huiden, diepvriesprodukten en aanverwante;

- het uitbaten van een vleeshandel en beenhouwerij; het slachten van dieren, het uitbenen van dieren en vlees; het verwerken van vlees, vis en gevogelte;

- onderneming die zich belast met het verzorgen van dieren, met inbegrip van de centra voor bevruchting;

onderneming voor het uitvoeren van allerlei land- en tuinbouwwerken en van werken in verband met de veeteelt voor eigen rekening en voor rekening van derden, draineringswerken, nivelleringswerken en aanleggen van vijvers;

- tuinaanleg, alsmede alle werkzaamheden die met tuinaanleg te maken hebben, kweken van zaden, bloemen, planten en bomen; onderneming voor het bereiden van compost, van landbouwgrond, van natuurlijke en kunstmatige meststoffen, van mengingen van teeltaarde, van humus voor land -en tuinbouw; onderneming voor het snijden van bomen; horticultuur;

- land  en tuinbouwbedrijf, omvattende onder meer het kweken van aile mogelijke land- en tuinbouwprodukten, alsmede het kweken van graszeden; onderneming voor nijverheidsteelten; -nijverheid voor het bereiden van veevoeder en handel in veevoeders; nijverheid voor het bereiden van land- en tuinbouwprodukten en handel in land- en tuinbouwprodukten, groot- en kleinhandel in zaden, bloemen, planten, bomen, graszoden, sproeistoffen, meststoffen en alle produkten die met de land- en tuinbouw te maken hebben, zowel in binnen- als buitenland;

-handel en verhuring van tralçtoren en allerlei machines;

-het uitbaten van een waterzuiveringsstation en aile mogelijke activiteiten die gepaard gaan met de zuivering van het milieu in het algemeen.

De vennootschap mag voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen of verrichtingen doen die haar het best lijken om rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel te realiseren of de realisatie hiervan de bevorderen of te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag onder om het even welke vorm samenwerken of samensmelten in België of in het buitenland

met bestaande of nog op te richten vennootschappen waarvan het doel gelijkaardig of verwant is of

van aard de realisatie van haar eigen doel te bevorderen of te vergemakkelijken.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op HONDERD DRIEENDERTIG

DUIZEND VIJF HONDERD TWEEENNEGENTIG EURO NUL EEN CENT (133.592,01

EUR).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door vier honderd tachtig (480) aandelen met stemrecht,

zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een/vier honderd tachtigste

(1/480ste) van het maatschappelijk

Artikel 8. Register van aandelen

De aandelen zijn op naam. Ze vermelden een volgnummer.

Ze zijn ingeschreven in het register van aandelen dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel; dit register omvat de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot, het aantal aandelen die hem toebehoren, alsook de gedane stortingen. De aandeel- en obligatiehouders mogen kennis nemen van dit register betreffende hun effecten. Elke belanghebbende derde mag ook kennis nemen van dit register, zonder verplaatsing van het register en middels een schriftelijk verzoek gericht aan de zaakvoerder(s) die de modaliteiten van deze raadpleging zal (zullen) verduidelijken. De overdracht of afstand van aandelen wordt ingeschreven in gezegd register, gedagtekend en getekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, en door de zaakvoerder en de verkrijger in geval van overgang bij overlijden.

De overdrachten en overgangen hebben slechts uitwerking ten aanzien van de vennootschap en de derden vanaf hun inschrijving in het register der aandeelhouders. Aan de aandeel- en obligatiehouders worden certificaten afgegeven van deze inschrijvingen.

Artikel 10. Bestuur

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering. Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Artikel 11. Bevoegdheden

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, aile handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Artikel 12. Vergoeding

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kosteloze titel

wordt uitgeoefend.

Indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met absolute meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten.

Artikel 13. Controle van de vennootschap

Wanneer het door de wet vereist is en binnen de wettelijke grenzen, wordt het toezicht op de vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Artikel 14. Zitting en bijeenroeping

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de tweede zaterdag van de maand december om tien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Artikel 19. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een juli en eindigt op dertig juni van het

daaropvolgend jaar. Op deze laatste datum wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stel(len)(t) de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij (hij), na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgt (verzorgen), overeenkomstig de wet.

Artikel 20. Bestemming van de winst  réserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

WITEL VIL ONTBINDING - VEREFFENING]

Artikel 21. Ontbinding

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering (of van de enige vennoot) beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging. Artikel 22. Vereffenaars

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening ervan geschieden door de in funktie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering zou beslissen te dien einde een of meer vereffenaars te benoemen, wier bevoegdheid en bezoldiging zij desgevallend zal vaststellen. Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Na betaling van de schulden van de vennootschap en de kosten van de vereffening zal het saldo eerst dienen tot het toekennen aan de vennoten van het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van hun aandelen; het overschot zal onder de vennoten verdeeld worden naar rato van hun respectieve aandelen, waarbij elk aandeel gelijke rechten geeft.

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel.

Artikel 23. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Achtste besluit

De vergadering geeft aan de notaris de opdracht tot coördinatie van de statuten, zoals ze gewijzigd werd in voorgaande besluiten en neerlegging ervan op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Christophe KINT

Gemaakt voor registratie met het enkel doel neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank van koophandel

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de akte statutenwijziging;

Ver-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik VervnIn

-geeardineerde tekst der statuten per 28/06/2014; -verslag bedrijfsrevisor aangaande inbreng in natura; -verslag bestuursorgaan aangaande inbreng in natura;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

27/02/2014 : VE032065
04/03/2013 : VE032065
24/02/2012 : VE032065
25/02/2011 : VE032065
15/03/2010 : VE032065
05/03/2009 : VE032065
10/03/2008 : VE032065
16/05/2007 : VE032065
12/02/2007 : VE032065
15/02/2006 : VE032065
08/02/2005 : VE032065
03/02/2004 : VE032065
17/02/2003 : VE032065
08/02/2000 : VE032065
12/05/1999 : VE032065
01/01/1997 : VE32065
01/01/1996 : VE32065
01/01/1995 : VE32065

Coordonnées
VARKENSHOUDERIJ DANIS-BECUE

Adresse
Zetel (volledig adres) : Noordstraat 9 - 8600 Viadslo (Diksmuide)

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande