VEN2-4CANCER

Divers


Dénomination : VEN2-4CANCER
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 842.465.685

Publication

18/11/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

0 6 NOV 2014

Griffie

Gent Afdeling Rrilggn

8111111111

" 142089

bE

B

st

Ondernemingsnr : 0842.465.685

Benaming

(voluit) : VEN2-4CANCER

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Kapellestraat 17, 8750 Wingene

Onderwerp akte : Benoeming bestuursleden

Uittreksel uit de Raad van Bestuur van 19 december 201 3 : 1. Benoeming nieuwe bestuurders.

- Koenraad Decock

- Leo Van de Velde

- Didier De Rycke

- Boudewijn Verhelst

- Jeroen van Lierop

- Didier Vuylsteker

17'4 griffier

Alle mandaten lopen over 1 jaar (dus tot en met 31 december 2014). Dit moet het huidige bestuur voldoende tijd geven om voor opvolging te zorgen.

Didier Vuylsteker

Bestuurder

Boudewijn Verhelst

Bestuurder

17/01/2012
ÿþ MOD 2.2

RA C,'7,0,1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1VIONrr'£ JR BELGE N

" t71RE ~TIç3~}

10 -Oi- 2012 p;

o

BESTUUR

GELEGD ter GRIFFIE der

TBANK VAN KOOPHANDEL A 1"E

GGE eeeteir}

a

rtffte De orner,

Voor- CII II 1111 III V III III

behouden " izoisaso~

aan het

Belgisch

Staatsblad





(verkort) :

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : Kapellestraat 17, 8750 Wingene

Onderwerp akte oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Hendrik Van Eeckhoudt, geassocieerd notaris te Lennik, Sint-Martens-Lennik, op 19 december 2011, te registreren, dat

8.42465685

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Ven2-4Cancer

OPRICHTERS

1. Mevrouw Anna Maria Paula Arlette WOSTYN, geboren op 28 mei 1960 te Tielt, wonende te 8750 Wingene, Kapellestraat 17

2. De Heer Didier Maurice VUYLSTEKER, geboren op 13 februari 1960 te Wervik, wonende te 8750 Wingene, Kapellestraat 17

3. De Heer Boudewijn Louis Marie Isidoor Maurits VERHELST, geboren op 9 november 1957 te Zwevezele, wonende te 8200 Sint-Andries, Hoog-Brabantlaan 24

4. Mevrouw Christine Rosalie Jan SMEDTS, geboren op 10 december 1959 te Willebroek, wonende te 1840 Londerzeel, Breendonkstraat 103

5. De Heer Serge Ludo Emma GOELEN, geboren op 17 april 1969 te Geel, wonende te 3980 Tessenderlo, Molenhoeven 9

6. De Heer Koenraad Joris Louis DECOCK, geboren op 18 augustus 1960 te Elsene, wonende te 9320 Nieuwerkerken, Louis Callebautstraat 45

een private stichting hebben opgericht als volgt:

NAAM

De stichting is een private stichting en draagt de naam "Ven2-4Cancer".

ZETEL

De zetel van de stichting is gevestigd te 8750 Wingene, Kapellestraat 17.

De zetel kan enkel verplaatst worden mits met instemming van de meerderheid vereist voor een

statutenwijziging (2/3).

DUUR

De stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

DOEL, ACTIVITEITEN EN KERNWAARDEN

De stichting heeft tot doel het wetenschappelijk onderzoek betreffende kanker te bevorderen en tei ondersteunen onder alle mogelijke vormen opdat kanker binnen 10 jaar onder controle is en mensen Goed, Gelukkig en Gezond kunnen leven met kanker.

De stichting tracht in eerste instantie dit doel te bereiken door het organiseren van uitdagende sport- / fietsevenementen in nationaal én internationaal vlak.

Om haar doel te verwezenlijken kan de stichting alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks ofl: onrechtstreeks bijdragen aan de verwezenlijking van haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en: winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel waarvoor zij werd opgericht.

Binnen dit doel dienen steeds de kernwaarden, gemeenschappelijk aan de Stichting "Inspire2Live" statutair bevestigd te Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Amsterdam; onder dossiernummer 34381750, gerespecteerd te worden, zijnde :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

a. anti-strijkstokbeleid : organisatie garandeert dat de totale opbrengst van de giften/acties voor de volle 100 % toekomen pan het geformuleerde doel van kankeronderzoek (volgens de modaliteiten bepaald in artikel 5);

b. altruïsme : geen bestuurder, deelnemer of vrijwilliger verwerft enig stoffelijk voordeel uit de Stichting;

c. onafhankelijkheid : iedereen is welkom, waarbij de Stichting nooit enige exclusiviteit verleent aan een sponsor of deelnemer;

Het doel en meer specifiek dit artikel 4 kan niet worden gewijzigd dan volgens de vereisten van een statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte, en meer specifiek wat dit artikel 4 betreft bij unanimiteit.

VERMOGEN

Het vermogen van de stichting wordt gevormd door :

a. schenkingen, erfstellingen en legaten

b. rente,

c. bijdragen van derden,

d. subsidies

e. andere inkomsten

Het inzamelen van gelden gebeurt ten behoeve van projecten voorgedragen door en via tussenkomst van Vzw VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker) Koningsstraat 217, 1210 Brussel / http://www.tegenkanker.be/ of een gelijk(w)aardige organisatie met een gelijksoortig doel; zowel de projecten als eventueel de gelijk(w)aardige organisatie worden door de raad van bestuur gekozen, mits met instemming van de meerderheid vereist voor een statutenwijziging (2/3).

BESTUUR

De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie en maximaal negen bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor de duur van twee jaar; de eerste bestuurders zijn gelijk aan de zes comparanten in deze akte, en hun eerste mandaat verstrijkt op 31/12/2013.

Eén extra mandaat van bestuurder wordt aangeboden aan een vertegenwoordiger van de Stichting inspire2Live" statutair bevestigd te Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Amsterdam onder dossiernummer 34381750, handelend ingevolge artikel 6 van de statuten van "Inspire2Live'.

Indien het mandaat van een bestuurder voortijdig ophoudt, om welke reden ook, kunnen de overige bestuurders, of de stichting "Inspire2Live" indien het de door haar gemandateerde bestuurder betreft, een nieuwe bestuurder aanstellen met een gewone meerderheid, tot het normale einde van het mandaat.

De overige bestuurders zullen er over waken dat het aantal bestuurders nooit minder dan drie bedraagt.

De bestuurders van de stichting kunnen te allen tijde worden afgezet door de raad van bestuur van de stichting. Dergelijke beslissingen tot afzetting vereist een tweederde (2/3) meerderheid van stemmen van de betrokken raad van bestuur waarvan ten minste de helft van de leden deelneemt aan de stemming.

De toepassing van artikel 4 (doel, activiteiten, kernwaarden) is de toetssteen om te oordelen of een procedure tot afzetting kan ingesteld worden; alle geldig benoemde bestuurders hebben daar een initiatiefrecht voor.

De bestuurder van wie het ontslag wordt voorgesteld heeft het recht te worden gehoord. Elke bestuurder heeft ook het recht om zelf ontslag in te dienen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur van de stichting.

De herbenoeming van de bestuurders gebeurt door de uittredende Raad Van Bestuur, die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging van bestuurders wordt openbaar gemaakt door de neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en door bekendmaking in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Zolang geen voorzitter is aanvaard, neemt de bestuurder met de hoogste anciënniteit in de raad van bestuur, het voorzitterschap waar.

Het mandaat van de voorzitter van de raad van bestuur duurt eveneens twee jaar.

VERTEGENWOORDIGING

De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de raad van bestuur, handelend door de

meerderheid van de bestuurders.

Tevens kan de stichting worden vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur op intern vlak alsook de vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan worden opgedragen aan één persoon, al dan niet bestuurder, die directeur wordt genoemd.

De directeur wordt benoemd door de Raad van Bestuur.

De directeur is bevoegd alleen te handelen en dit zowel wat betreft het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebreke van een wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Stichting te verzekeren, en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de directeur en zijn ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het stichtingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt.

De directeur woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij en zorgt voor de notulen. De directeur heeft geen stemrecht in de raad van bestuur, behoudens indien hij zelf deel uitmaakt van de Raad van Bestuur.

BEZOLDIGING

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit en mogen nooit enig stoffelijk voordeel uit de stichting

halen.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de stichting gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

WIJZE VAN ONTBINDING

Overeenkomstig artikel 39 V&S-wet kan elke bestuurder aan de bevoegde Rechtbank van Eerste aanleg vragen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot vereffening over te gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet meer in staat is het doel na te streven waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoeken tot ontbinding zoals vermeld in artikel 38 V&S-wet.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening"

BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

Het actief van de ontbonden en vereffende stichting is bestemd voor de Vlaamse Liga tegen Kanker VZW of haar rechtsopvolger, met haar maatschappelijke zetel te Koningsstraat 217, 1210 Brussel / http://www.tegenkanker.be/ of een gelijk(w)aardige organisatie met een gelijksoortig doel die door de raad van bestuur wordt gekozen.

De raad van bestuur kan van deze bestemming slechts afwijken met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging (2/3).

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Benoeming van de eerste bestuurders

De comparanten in deze akte, zijnde

1° Mevrouw Anna Maria Paula Arlette WOSTYN, geboren op 28 mei 1960 te Tielt, wonende te 8750 Wingene, Kapellestraat 17

2° De Heer Didier Maurice VUYLSTEKER, geboren op 13 februari 1960 te Wervik, wonende te 8750 Wingene, Kapellestraat 17

3° De Heer Boudewijn Louis Marie lsidoor Maurits VERHELST, geboren op 9 november 1957 te Zwevezele, wonende te 8200 Sint-Andries, Hoog-Brabantlaan 24

4° Mevrouw Christine Rosalie Jan SMEDTS, geboren op 10 december 1959 te Willebroek, wonende te 1840 Londerzeel, Breendonkstraat 103

5° De Heer Serge Ludo Emma GOELEN, geboren op 17 april 1969 te Geel, wonende te 3980 Tessenderia, Molenhoeven 9

6° De Heer Koenraad Joris Louis DECOCK, geboren op 18 augustus 1960 te Elsene, wonende te 9320 Nieuwerkerken, Louis Callebautstraat 45

worden door de oprichters aangesteld tot bestuurders van de private stichting en blijven in functie tot 31/12/2013. Zij aanvaarden allen hun mandaat.

Bovendien worden volgende personen eveneens aangeduid als bestuurders, voor een termijn eindigend op 31/12/2013:

7° De Heer Leo Hendrik VAN DE VELDE, geboren op 22 juli 1968 te Gent, wonende te 9910 Ursel, Urselseweg 154

8° De Heer Didier Freddy DE RYCKE, geboren op 4 september 1969 te Gent, wonende te 9700 Oudenaarde, Elfdagwandkouter 2

9° Als vertegenwoordiger van "Inspire2live" in de Raad van Bestuur wordt op basis van artikel 6 als negende bestuurder opgenomen voor een termijn eindigend op 31/12/2013: De Heer Jeroen Jozef VAN LIEROP, geboren op 13 april 1971 te Zeist (Nederland), wonende te 2271 XS Voorburg (Nederland), Laan van Rustenburg 31.

Deze Raad van Bestuur is onmiddellijk hierop volgend samengekomen en heeft unaniem beslist tot de taak van voorzitter, respectievelijk algemeen directeur te benoemen :

1. tot voorzitter van de raad van bestuur : voormelde Heer Didier Maurice VUYLSTEKER;

2. tot directeur belast met het dagelijks bestuur : voormelde Mevrouw Anna Maria Paula Ariette WOSTYN. De hoger genoemde bestuurders, de voorzitter en de directeur aanvaarden hun mandaat.

MOD 2.2

Luik B " Vervolg

" 2. Eerste boekjaar jaarrekening

Het eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot eenendertig december 2012. De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de raad van bestuur in het eerste semester van het kalenderjaar 2013.

3. Bijzondere volmacht

De oprichters geven bij deze een bijzondere volmacht aan voormelde Heer Boudewijn VERHELST, met mogelijkheid van indeplaatsstelling om alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de Kruispuntbank van Ondernemingen en desgevallend voor de inschrijving van de vennootschap voor de aanvraag van een BTW-nummer.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor analytisch uittreksel,

Hendrik Van Eeckhoudt, geassocieerd notaris

Gelijktijdig neergelegd: afschrift akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VEN2-4CANCER

Adresse
KAPELLESTRAAT 17 8750 WINGENE

Code postal : 8750
Localité : WINGENE
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande