VEURNE TOE KOER

Association sans but lucratif


Dénomination : VEURNE TOE KOER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 607.985.904

Publication

07/04/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden mumel

aan het

Belgisch Staatsblad

NLbRGtEL EGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koopl',endel Gent

2 5 MARI 2015

AfdegeÏÉEJRNE

Ondernemingsnr : Q .6 O c9 8 S 9 O f

Benaming

(voluit) : Veurne Toe koer

(verkort) :

Rechtsvorm x Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel ; Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne

Onderwerp akte : Bekendmaking van de oprichtingsakte en statuten





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de stichtingsvergadering van 11/02/2015 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimitieit goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de statuten van de VZW Veurne Toe koer.





Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'Veume Toe koer'. Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'vzw'.



Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne. De; vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen afdeling Veume en de Rechtbank van Koophandel Gent afdeling Veume,

Artikel 3. De vereniging heeft als doel:

a)het tot stand brengen van een integrale kwaliteitsverbetering van het handelsapparaat in Veurne, ten behoeve van haar profielversterking als attractief en veelzijdig (handels)centrum, het vergroten van haar', aantrekkings- en concurrentiekracht, het bevorderen van de handelsactiviteiten in Veume, alsook haar leefbaarheid, veiligheid en gezelligheid

b)instaan voor een permanente informatie-uitwisseling, dialoog en waar mogelijk afstemming inzake te verrichten activiteiten voor de ontwikkeling van Veurne, tussen haar leden enerzijds en andere relevante partijen anderzijds ;

c)de vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, alles in de ruimste zin van het woord, zoals alle zakelijke rechten verwerven, huren, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, m.a.w. het nemen van alle initiatieven, om het doel van de vereniging te bereiken.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan om het even wanneer, ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de voorwaarden, en vormen, gesteld in artikel 12 e.v. van de statuten, behoudens gerechtelijke ontbinding.

Artikel 5. Het beheersgebied omvat het volledige grondgebied van stad Veume en heeft betrekking op alle; ondernemers en vrije beroepen (zowel rechtspersonen als natuurlijke personen) met hun exploitatiezetel op het' grondgebied van stad Veume.

Hoofdstuk 2: Leden

Artikel 6. Natuurlijke personen en privaat- en publiekrechtelijke rechtspersonen, die kunnen bijdragen tot de realisatie van het doel van de vereniging, kunnen lid worden. Het aantal leden is onbepaald en bedraagt minimaal drie. De ledenlijst zal jaarlijks neergelegd worden, zoals wettelijk vereist.







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 7. De raad van bestuur stelt de voorwaarden voor het lidmaatschap van de vereniging vast, en beslist soeverein over elke toetreding. De raad van bestuur kan aan de leden een financiële bijdrage vragen. Tegen haar beslissing is verhaal mogelijk bij de algemene vergadering.

Artikel 8. Het lidmaatschap eindigt:

a) indien een lid schriftelijk zijn ontslag aanbiedt bij de raad van bestuur. Het ontslag zal onmiddellijk na ontvangst van dit schrijven ingaan;

b) van rechtswege bij overlijden, rechtsonbekwaamheid of ontbinding;

c) van rechtswege indien een lid niet meer aan de voorwaarden voor het lidmaatschap voldoet;

d) door uitsluiting, mits naleving van artikel 12 van de wet op de vzw's.

Artikel 9. Ontslagnemende, uitgesloten leden noch leden die van rechtswege ophouden lid te zijn, noch hun erfgenamen of rechtsopvolgers, hebben enig verhaal op het patrimonium van de vereniging, noch op teruggave van betaalde bijdragen. Zij kunnen noch de inventaris noch de rekeningen opeisen, noch laten verzegelen.

Artikel 10. Het jaarlijks lidgeld wordt vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximaal E 1.000.

Hoofdstuk 3. Algemene Vergadering

Artikel 11. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden. De leden-rechtspersonen worden vertegenwoordigd door de door hen aangeduide lasthebber,

De schepen van lokale economie maakt van rechtswege deel uit van de algemene vergadering met een adviserende functie. De schepenen van stad Veume kunnen uitgenodigd worden op basis van bepaalde agendapunten, maar hebben enkel een adviserende functie.

De leden kunnen bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigd worden door een ander lid. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, door de door de raad van bestuur aangeduide ondervoorzitter of, bij diens ontstentenis door het oudste lid,

Artikel 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de jaarrekeningen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 13. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen, telkens indien het belang van de vereniging dit vereist of indien minstens 4 van de leden hierom verzoeken. Zij wordt minstens één maal per jaar bijeengeroepen om uitspraak te doen over de rekening en de begroting.

Artikel 14. Alle leden worden minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd naar de vergadering (per brief, fax, e-mail, ...). Deze oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Artikel 15. De algemene vergadering beslist rechtsgeldig indien de helft van de leden aanwezig is, met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt een agendapunt beschouwd als niet aanvaard. Over statutenwijzigingen wordt beslist mits naleving van de wettelijke vereisten inzake oproeping, aanwezigheid en meerderheden.

Artikel 16. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die op de volgende vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. De leden ontvangen een kopie van de notulen binnen de 10 dagen.

Hoofdstuk 4. Raad van Bestuur

Artikel 17, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 8 bestuurders en met een maximum van 15.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moe 2.2

De raad van bestuur zal samengesteld zijn uit de bestuurders benoemd door de algemene vergadering. Daarbij zal ernaar gestreefd worden dat elk deelgebied en elke ondernemersvereniging, zo evenredig mogelijk vertegenwoordigd is in de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat altijd kosteloos uit. De raad van bestuur kan tijdens de vergaderingen worden bijgestaan door adviseurs.

Artikel 18. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur kan te allen tijde deze personen ontslaan uit hun functie. Zij kunnen ook zelf steeds hun functie opzeggen mits het opsturen van een ontslagbrief aan de raad van bestuur, Bij de eerstvolgende algemene vergadering wordt het ontslag bekrachtigd en genotuleerd. De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en zijn herkiesbaar,

De voorzitter, de ondervoorzitter(s), de secretaris en de penningmeester blijven in functie tot in hun vervanging wordt voorzien.

Artikel 19. De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging dit vereist, op bijeenroeping van de voorzitter of van één vierde van de bestuurders. De raad komt minstens viermaal per jaar samen. Aile leden worden minstens vijf dagen voor de raad van bestuur uitgenodigd (per brief, fax, e-mail, ...) naar de vergadering. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de raad van bestuur en bevat de agenda: De raad van bestuur kan zo nodig ook geldig vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens ontstentenis, door de eventueel door de raad van bestuur aangeduide ondervoorzitter of, bij diens ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 20. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen voor zover tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt een agendapunt beschouwd als niet aanvaard.

Artikel 21. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De leden ontvangen een kopie binnen de 10 dagen. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 22. leder jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening en het jaarverslag van het voorbije jaar, alsook de begroting en het jaarplan van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 23. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, waarbij de raad van bestuur als college optreedt. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die zaken die door de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002) en door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Voor iedere beslissing ten aanzien van derden worden twee leden uit de Raad van Bestuur aangeduid teneinde de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. De bevoegdheid van bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

De financiële verrichtingen, namelijk de betalingen en transfers vanaf 2.500 euro worden geldig ondertekend door de penningmeester en de voorzitter. Voor financiële transfers beneden de 2.500 euro wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de penningmeester.

Hoofdstuk 5. Financiën, Ontbinding, Vereffening

Artikel 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt evenwel vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2015.

Artikel 25_ De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26. in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, besteed aan een doel dat het meest overeenstemt met het doel van de vereniging. Deze beslissing wordt genomen door twee derden meerderheid van het bestuur,

Hoofdstuk 6. Huishoudelijk reglement, diversen

Artikel 27. De algemene vergadering kan een huishoudelijk reglement goedkeuren, dat echter geen afbreuk mag doen aan deze statuten.

Artikel 28. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging) toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Hoofdstuk 7, Leden Raad van Bestuur

1, Voorzitter:, Stijn Hommez

2. Ondervoorzitter: Stefaan Sampers

3. Ondervoorzitter: Sven Platevoet

4. Penningmeester. Johan Obin

5. Secretaris: Jan Pattyn

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan bij eenvoudige meerderheid door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen die het dagelijks bestuur vormen en desgevallend als college optreden, of aan een derde. De bevoegdheid van bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

Opgemaakt te Veurne op 11 februari 2015, in 2 exemplaren

e- "

MOD 2.2

. "Voor; Luik B - Vervolg

behouden De stichtende leden:

aan het }

Belgisch Staatsblad

1.Geertrui Decrock, Dan. De Haenelaan 34, 8630 Veume, rijksregisternummer 69.06.05-242.32

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexés du Moniteur belge

2.Bedrijf Dequidt Houthandel nv, Albert l-laan 27 A, 8630 Veurne,

BE0405252340

Vertegenwoordigd door: Jan Pattyn, rijksregistemummer 60.09,18-031.73

3.Bedrijf Platevoet Office Solutions bvba, Karpelstraat 40, 8630 Veurne,

8E0833276124

Vertegenwoordigd door, Sven Platevoet, rijksregistemummer 71.03.17-105.24

4,Bea Roman, Pauwel Heinderycxstraat 17, 8630 Veume, rijksregistemummer 6310.09-22822

5.Bedrijf Comilfe bvba, Zuidstraat 6-9, 8630 Veurne, BE0422777171 Vertegenwoordigd door: Frank Comille, rijksregisternummer 63.09.15-027.36

6.Johan Obin, Wulpendammestraat 52, 8630 Veurne, rijksregistemummer 70.07.25-261.23

7.Bedrijf Net-id vof, Pannestraat42b, 8630 Veurne, BE0821989975 Vertegenwoordigd door: Stijn Hommez, rijksregisternummer 74.12.23-277.89

8.Bedrijf LEGRAND ROMY bvba, Bulskampstraat 122, 8630 Veume, 6E0835718346 ' Vertegenwoordigd door: Romy Legrand, rijksregistemummer 84.12.29-198.04

9.Niek Ciarebout, Moutstraat 11, 8432 Middelkerke, rijksregistemummer 87.04.15-097.47 10.Sophie Gevaert, Noordstraat 6, 8630 Veume, rijksregistemummer 68.11,11-024.84

11.Bedrijf C-FISH bvba, Grote Markt 18, 8630 Veurne, 8E0810448659

Vertegenwoordigd door, Bart Claeys, rijksregistemummer 84.06.05-163.38

12.Bedrijf Reclame & media COMSA! bvba, Slableedstraat 16G, 8630 Veurne,

13E0450480074

Vertegenwoordigd door: Stefaan Sampers, rijksregistemummer 62.12,14-283.04

13.BedrijfTorenhuis bvba, Sporkijnstraat 19, 8630 Veurne, BE0474327030 Vertegenwoordigd door: Caroline Rabaey, rijksregistemummer 63.11.25-160.05

14.Bedrijf Haelewyck verzekeringen bvba, Nieuwstraat 2, 8630 Veurne,

8E0831552294

Vertegenwoordigd door: Mario Haelewyck, rijksregistemummer 64.02.29-359.32

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VEURNE TOE KOER

Adresse
SINT-DENISPLAATS 16 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande