VEURNE@WORK

Association sans but lucratif


Dénomination : VEURNE@WORK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 604.994.047

Publication

19/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Veurne@work

Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Werkplaatsstraat 4

8630 Veurne

Oprichting

De ondergetekenden:

Bedrijf Mestdagh nv, Koksijdestraat 17A, 8630 Veurne, BE0419 817 087 Vertegenwoordigd door: Marc Gombert, rijksregisternummer 64041653170

Bedrijf Enjoy Concrete nv, Vaartstraat 50A, 8630 Veurne,BE0827 878 073. Vertegenwoordigd door: Bernard Joye, rijksregisternummer 55012138352

Bedrijf Interwest vzw, Werkplaatstraat 4, 8630 Veurne, BE 0407 963 885. Vertegenwoordigd door: Dirk Adam rijksregisternummer 57082727967

Bedrijf Florisan, Albert-I-laan 25, 8630 Veurne,BE 0435 470 414. Vertegenwoordigd door: Filip Florizoone rijksregisternummer 54110302529

Bedrijf Mattheeuws Eric Transport nv, Nijverheidsstraat 2, 8630 Veurne, BE 0441 995 940. Vertegenwoordigd door: Celine Mattheeuws rijksregisternummer 83042135213

Zijn op heden 2 december 2014 overeengekomen, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Veurne@work op te richten waarvan de statuten luiden als volgt:

OPRICHTING - STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Veurne@work

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Werkplaatsstraat 4

*15304786*

Luik B

8630

België

0604994047

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Veurne

Griffie

Neergelegd

17-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

STATUTEN

Artikel 1 - Naam

De vereniging wordt genoemd  Veurne@work vzw .

Luik B - vervolg MOD 2.2

Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw worden voorafgegaan of gevolgd. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2 - oprichters en zetel

De vereniging wordt opgericht door volgende stichtende leden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3  Doel

De vereniging heeft tot doel de belangen van de industriezones Industrieterrein I en alle uitbreidingen en Industrieterrein II en alle uitbreidingen te behartigen en de samenwerking tussen de bedrijven, die gevestigd zijn of zich zullen vestigen op en rond de industriezones, te bevorderen en te optimaliseren. Bij de verwezenlijking van het doel, streeft de vereniging te allen tijde naar een goede verstandhouding en samenwerking met de buurt en de aanverwante instellingen en bedrijven.

De interbedrijfssamenwerking slaat zowel op sociaal, economisch, ruimtelijk, milieu- en aanverwant vlak. Gezamenlijke bedrijfsfaciliteiten en/of utilitair beheer en duurzame inrichting van het bedrijventerrein staan centraal.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4  Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden. Titel II. Lidmaatschap

Artikel 5  Leden

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

De algemene vergadering kan, onder door de raad van bestuur te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering

Artikel 6  Voorwaarden voor lidmaatschap

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon die gevestigd is of zich zal vestigen op en rond de bedrijventerreinen te Veurne: Industrieterrein I en II (met inbegrip van uitbreidingen zoals Slableed, de suikerfabrieksite, Proostdijkvaart,...), als eigenaar, erfpachthouder of huurder, en/of de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen.

Om effectief lid te worden van de vereniging moet de natuurlijke persoon of de rechtspersoon:

-aanvaard worden door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid van de stemmen;

-en de statuten en het huishoudelijk reglement bijtreden en het maatschappelijk register ondertekenen. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term  lid in deze statuten worden uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De raad van bestuur kan volledig discretionair en zonder motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren. Tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing door de raad van bestuur opnieuw kandidaat stellen.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Werkplaatsstraat 4, 8630 Veurne en valt onder het gerechtelijk arrondissement Veurne.

Bedrijf Enjoy Concrete, vertegenwoordigd zoals voornoemd

Bedrijf Mestdagh, vertegenwoordigd zoals voornoemd

Bedrijf Interwest, vertegenwoordigd zoals voornoemd

Bedrijf Mattheeuws Eric transport, vertegenwoordigd zoals voornoemd

Bedrijf Florisan, vertegenwoordigd zoals voornoemd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Rechtspersonen en/of natuurlijke personen die tot dezelfde bedrijvengroep behoren, worden slechts als 1 effectief lid beschouwd.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming als toegetreden lid. De raad van bestuur moet de toelating of de weigering niet motiveren. Tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing door de raad van bestuur opnieuw kandidaat stellen.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en ondernemingsnummer van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief of toegetreden lid.

Daarnaast kan de Raad van Bestuur, op voordracht van haar voorzitter, ook een gedelegeerd bestuurder aanduiden die fungeert als algemeen coördinator en rechtstreekse medewerker van de voorzitter en in die functie ook deel uitmaakt van alle organen van de vereniging, telkens met raadgevende stem. De modaliteiten van de opdracht van deze gedelegeerd bestuurder worden eveneens op voordracht van de voorzitter ter goedkeuring voorgelegd aan de raad van bestuur.

Artikel 7  Jaarlijks lidgeld

De jaarlijkse ledenbijdrage (lidgeld) voor de effectieve leden zal jaarlijks bepaald worden door de algemene vergadering en bedraagt voor het eerste werkjaar Q' 150 (honderdvijftig euro). De jaarlijkse bijdrage bedraagt maximum Q' 500 (vijfhonderd euro).

Voor de toegetreden leden wordt het bedrag van de jaarlijkse ledenbijdrage bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8  Rechten en verplichtingen van de effectieve leden

De effectieve leden van de vereniging zijn verplicht:

*de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

*de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De effectieve leden hebben de rechten zoals omschreven in de wet, statuten en huishoudelijk reglement. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en het huishoudelijk reglement worden omschreven.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 9  Ontslag, uitsluiting en schorsing van een effectief lid

Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits kennisgeving bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een ontslagnemend effectief lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld voor het integrale jaar waarin het zijn ontslag indient en bij te dragen in de reeds goedgekeurde en/of gemaakte kosten. Het betaalde lidgeld kan niet pro rata terug gevorderd worden.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Alvorens tot uitsluiting te besluiten zal de algemene vergadering het betrokken lid horen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een effectief lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

die de verplichtingen, opgelegd aan de effectieve leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

die, ondanks 1 schriftelijke aangetekende aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken effectief lid. Zij kan maximaal zes maanden duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken effectief lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding of faillissement. Het lidmaatschap neemt eveneens automatisch een einde wanneer niet meer voldaan wordt aan de voorwaarden gesteld in artikel 6. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtstopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. Voor de toegetreden leden is dezelfde procedure van toepassing.

Titel III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10  Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De modaliteiten omtrent de mogelijke aanwezigheid van toegetreden leden op de algemene vergadering worden nader bepaald in het huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 11  Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten;

het benoemen en het afzetten van de bestuurders;

desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

het uitsluiten van een effectief lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

het vaststellen van het jaarlijkse lidgeld;

en alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel 12  Organisatie van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden er om vraagt. zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 31 mei van dat jaar valt.

Alle effectieve leden worden minstens veertien dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief, per fax of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. Voor de toegetreden leden worden de modaliteiten omtrent de uitnodiging op de algemene vergadering bepaald in het huishoudelijk reglement.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering. Drie effectieve leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De mogelijkheid tot verzoek voor de toegetreden leden om bijkomende punten op de agenda te plaatsen worden nader bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 13  Meerderheden en aanwezigheidsquorum

Met uitzondering van de aangelegenheden in de volgende paragrafen opgesomd, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd (= aanwezigheidsquorum van minstens 2/3 van de effectieve leden en de beslissing moet door 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden goedgekeurd of in geval van doelswijziging of beslissing tot ontbinding dienst de beslissing met 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden goedgekeurd). Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid van de stemmen blijft onverkort gelden.

Artikel 14  Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze worden opgenomen in een notulenregister. Uittreksels daarvan worden  voor eensluidend afschrift ondertekend door de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit en de secretaris.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie bestuurders en maximum 15 bestuurders. Het aantal bestuurders zal steeds lagers zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering indien nodig bij geheime stemming bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Iedere bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 16  Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd voor een eerste periode van vier jaar. Daarna is de herkiesbare periode vastgelegd op drie jaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

Artikel 17  Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de zes maanden de algemene vergadering

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18  Organisatie van de raad van bestuur

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Met uitzondering van de voorzitter, kunnen bestuurders meerdere functies cumuleren. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken zal echter niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ook niet wanneer openbaar gemaakt. Maar het niet naleven van de taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder ten aanzien van de vereniging in het gedrang. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist alsook binnen de 15 dagen na een schriftelijk verzoek van twee bestuurders. De oproepingen kunnen gebeuren via alle mogelijke communicatiemiddelen. De oproepingstermijn bedraagt minimum 5 werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebreke aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen en dit enkel door een andere bestuurder. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

De besluiten van de Raad van Bestuur kunnen worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter een schrijven, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen:

de vermelding dat het om een voorstel van de Raad van Bestuur gaat;

dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd;

dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden  goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur ;

de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax, of ingescand per e-mail.

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgeleverd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit en de secretaris.

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensgerechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en de besluitvorming m.b.t. het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheiden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 19  Vertegenwoordiging van de vereniging

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn behouden.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur kan te allen tijde deze bevoegdheidsdelegatie intrekken.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend,

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. De Raad van Bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk is aan derden.

TITEL V. INZAGERECHT EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 20  Inzagerecht van de leden

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle effectieve leden op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurders hebben, die bij de vereniging ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. De effectieve leden ontvangen een verslag van de algemene vergadering.

Artikel 21  Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijke reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITLE VI. BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 22  Jaarrekening - begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 31 december jaar x tot 30 december jaar x+1.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze, samen met een begroting voor het volgend boekjaar, ter goedkeuring aan de algemene vergadering binnen een termijn van 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

De betrokken overheidsinstanties zoals de stad Veurne, WVI en POM wordt op de hoogte gehouden van de jaarrekening en de begroting van de vereniging.

Artikel 23  Commissarissen

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaald het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 24  Ontbinding van de vereniging

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de effectieve leden wordt verzonden. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding of vereffening beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw met dien verstande dat het moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel werkzaam in België.

TITLE VIII. TOEPASSELIJKE REGELGEVING

Artikel 25  Wettelijke bepalingen  huishoudelijk reglement  gebruiken

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld zijn de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar is een verkort boekjaar namelijk van oprichting tot 30 december 2015.

De bestuurders worden benoemd door een buitengewone algemene vergadering van de oprichters. Alle verrichtingen die voor de oprichting van de VZW werden uitgevoerd zijn voor rekening van de vereniging in oprichting en worden allen zonder uitzondering door de algemene vergadering overgenomen.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

Bedrijf Mestdagh nv, Koksijdestraat 17A, 8630 Veurne, BE0419 817 087

Vertegenwoordigd door: Marc Gombert, rijksregisternummer 64041653170

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bedrijf Enjoy Concrete nv, Vaartstraat 50A, 8630 Veurne, BE0827 878 073. Vertegenwoordigd door: Bernard Joye, rijksregisternummer 55012138352

Bedrijf Interwest vzw, Werkplaatstraat 4, 8630 Veurne, BE 0407 963 885. Vertegenwoordigd door: Dirk Adam rijksregisternummer 57082727967

Bedrijf Florisan nv, Albert-I-laan 25, 8630 Veurne, BE 0435 470 414. Vertegenwoordigd door: Filip Florizoone rijksregisternummer 54110302529

Bedrijf Mattheeuws Eric Transport nv, Nijverheidsstraat 2, 8630 Veurne, BE 0441 995 940. Vertegenwoordigd door: Celine Mattheeuws rijksregisternummer 83042135213

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bedrijf Bouwbedrijf Furnibo nv, Bedrijvenlaan 7, 8630 Veurne, BE 0447 692 117. Vertegenwoordigd door: Heidi Voet rijksregisternummer 72021304227

Bedrijf PG Cars bvba, Bedrijvenlaan 1, 8630 Veurne, BE0462 879 446. Vertegenwoordigd door: Patrick Gonsales rijksregisternummer 65060226911 Bedrijf Vanmarcke bvba, Sint-Idesbaldusstraat 29, 8630 Veurne, BE0842 303 755. Vertegenwoordigd door: Peter Vanmarcke rijksregisternummer 85101131150

Bedrijf Inside Building bvba, Vaartstraat 50A, 8630 Veurne, BE0560 805 993. Vertegenwoordigd door: Thijs Prophete rijksregisternummer 88101820509

Bedrijf Houthandel Dequidt nv, Albert I laan 27A, 8630 Veurne, BE0405 252 340. Vertegenwoordigd door: Wim Pattyn rijksregisternummer 88102610167 Bedrijf Devektro bvba, Pannestraat 144, 8630 Veurne, BE0861 093 150. Vertegenwoordigd door: Davy Clarebout rijksregisternummer 780613191327

AKTE BETREFFENDE HET DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur is opgedragen aan:

Bedrijf Enjoy Concrete nv, Vaartstraat 50A, 8630 Veurne, BE0827 878 073.

Vertegenwoordigd door: Bernard Joye, rijksregisternummer 55012138352

Bedrijf Interwest vzw, Werkplaatstraat 4, 8630 Veurne, BE 0407 963 885. Vertegenwoordigd door: Dirk Adam rijksregisternummer 57082727967

Bedrijf Florisan nv, Albert-I-laan 25, 8630 Veurne, BE 0435 470 414. Vertegenwoordigd door: Filip Florizoone rijksregisternummer 54110302529

Bedrijf Mattheeuws Eric Transport nv, Nijverheidsstraat 2, 8630 Veurne, BE 0441 995 940. Vertegenwoordigd door: Celine Mattheeuws rijksregisternummer 83042135213

Coordonnées
VEURNE@WORK

Adresse
WERKPLAATSSTRAAT 4 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande