VIBACO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VIBACO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 447.055.578

Publication

25/04/2014
ÿþ Woe111.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0447.055.578

Benaming

(voluit) VIBACO

(verkort)

Rechtsvorm: Naamloze Vennootschap

Zetel: 8540 Deerlijk, Vichtesteenweg 55

(volledig adres)

Onderwerp akte: OMZETTING  STATUTENWIJZIGING  BENOEMING ZAAKVOERDERS

Uit de notulen van de buitengewone vergadering opgemaakt door notaris HENRY DECLERCK te Lichtervelde op één en dertig maart twee duizend en veertien, blijkt dat ondermeer de volgende besluiten werden genomen met eenparigheid van stemmen:

1. Het kapitaal van de vennootschap om te zetten in euro zodat het kapitaal thans drie honderd één en zeventig duizend acht honderd veertig euro negen en twintig cent (371,840,29 euro) bedraagt.

2. Het kapitaal van de vennootschap te verhogen tot 372.000,- euro door incorporatie van een bedrag van honderd negen en vijftig euro één en zeventig cent (159,71 euro) van de beschikbare reserves.

3. Het artikel vijf te wijzigen om het in overeenstemming te brengen met de hiervoor genomen beslissingen en met de nieuwe toestand van het kapitaal van de vennootschap door gans artikel vijf te vervangen door de volgende tekst:

"Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op drie honderd twee en zeventig duizend euro (372.000,- Euro) en is vertegenwoordigd door duizend vijf honderd (1.500) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/duizend vijf honderdste (1/1.500ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Aile duizend vijf honderd (1.500) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen."

4. Lezing van het verslag van de bestuurders en van de bedrijfsrevisor, Heer Rouseré Nicolas voornoemd over de staat der activa en passiva bestanddelen van de vennootschap op 31 december 2013 hetwelk hiervan integrerend deel uitmaakt, welk rapport besluit als volgt:

"Onze werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van actief en passief per 31 december 2013 die het bestuursorgaan van de NV VIRAGO heeft opgesteld met een balanstotaal van 896.491,27 EUR en een netto-actief van 496.409,57 EUR heeft plaatsgehad,

Rekening houdende met de aard van de onroerende goederen, de boekwaarde en de continue prijsstijging van onroerend, rust er wellicht een latente meerwaarde op deze activa.

Anderzijds dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens eventuele kosten n.a.v. bodemsanering t.g.v. bodemverontreiniging gezien de bodemgesteldheid van de onroerende goederen mij onbekend

lk dien een principieel voorbehoud te formuleren voor financiële gevolgen naar aanleiding van eventuele fiscale controles bij de betrokken vennootschap.

Uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is voor het overige niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgevonden.

Het netto-actief van de vennootschap bedraagt 496.409,57 EUR, en is groter dan het in de staat opgenomen maatschappelijk kapitaal (371.840,29 EUR).

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap t.b.v. 371.840,29 EUR is voldoende als minimumkapitaal voor een BVBA.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 777 van het Wetboek van vennootschappen, in het kader van omzetting van de NV VIBACO naar BVBA en het mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Izegem, 24 maart 2014,

Nicolas Rouseré, bedrijfsrevisor?

Dit verslag van de Heer Rouseré Nicolas, bedrijfsrevisor met kantoor te 8870 Izegem (Emelgem), Baronstraat 88, hetwelk dateert van 24 maart 2014 zal samen met de uitgifte van deze akte neergelegd worden op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Aanvaarding en goedkeuring van de twee voormelde verslagen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NITEUR 13E-,EERGELEGD

7 -04- 2014 09, 04. 7014

3CI-1 STAATS3LAD

TBANK KOOPI-liffle8eut'

" KORTRIJK

li

*14088742*

II

MO

,ELGI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

'1( Hierop gaat de vergadering over tot de beraadslaging over de verdere punten van het agenda en neemt nog volgende besluiten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge De vergadering, na verklaard te hebben voldoende kennis te hebben van voorgemelde verslagen en staat, keurt deze eenparig goed, en besluit met eenparigheid van stemmen de vorm van de vennootschap te wijzigen zonder verandering van haar rechtspersoonlijkheid en de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te nemen.

De vergadering beslist de rechtsvomri van de vennootschap te wijzigen zonder verandering van haar rechtspersoonlijkheid en de vorm aan te nemen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De activiteit, naam, zetel, de duur, de vennoten en het maatschappelijk doel blijven ongewijzigd. Het maatschappelijk kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook aile passive en activa, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en vermeerderingen en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boeken en de boekhouding die door de naamloze vennootschap werden gehouden, voortzetten. Net boekjaar en de datum van de jaarvergadering blijven behouden.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het rechtspersonenregisternummer 0447.055.578 waaronder de naamloze vennoot-schap ingeschreven is te Kortrijk evenals het B.T.W-nummer evenals om het even welke machtigingen en erkenningen welke aan de naamloze vennootschap haar door eender welke instantie werden verleend.

De omzetting geschiedt op basis van de balans van de vennootschap afgesloten per 31 december 2013. Alle verrichtingen die sedert deze datum werden gedaan door de naamloze vennootschap worden verondersteld verricht te zijn voor de besloten vennoot-schap met beperkte aansprakelijkheid, inzonderheid voor wat betreft het opmaken van de maatschappelijke rekeningen.

Door het feit van de omzetting wordt heel het vermogen van de naamloze vennootschap, actief en passief, lichamelijk en onlichamelijk, de lopende contracten, dit alles zonder enige uitzondering noch voorbehoud, eigendom van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die eenvoudig in de plaats wordt gesteld in al de rechten en verplichtingen van de naamloze vennoot-schap,

Ieder aandeel zonder aanduiding van nominale waarde van de naamloze vennootschap zal vervangen worden door een aandeel van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zonder aanduiding van nominale waarde.

6. Met eenparigheid van stemmen kwijting aan de bestuurders van de naamloze vennootschap: de omzetting voorafgaand goedgekeurd stelt eveneens een einde aan hun mandaat.

7. Met eenparigheid van stemmen de statuten van de omgevormde vennootschap te vervangen door volgende tekst die vanaf heden van kracht zal zijn voor de vennootschap.

RECHTSVORM - BENAMING: een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: '"VIBACO"

ZETEL: 8540 Deerlijk, Vichtesteenweg 55

DOEL: De vennootschap heeft tot doel:

Alle onroerende operaties en transacties, waaronder de aan- en verkoop van terreinen en gebouwen, de afbraak, oprichting en vernieuwing van gebouwen, de verhuur en de huur op korte of lange termijn van onroerende goederen, dit alles in de ruimste zin alsmede het presteren van aile mogelijke diensten die kunnen verband houden met wat voorafgaat, alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap mag zich mits vergoeding borg stellen voor ondernemingen of derden waarmee een Juridische of commerciële band bestaat.

De vennootschap mag aile roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen en in het algemeen aile commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen en de uitbating van aile intellectuele rechten en industriële en commerciële eigendommen die er betrekking op hebben. Zij mag aile roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs ais deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennootschap mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over aile verbonden vennootschappen met dewelke één of andere band van deelneming bestaat en mag aile leningen, van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur aan deze laatsten toestaan. Zij mag bij wijze van inbreng ln speciën of in natura van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

Het maatschappelijk doel mag uitgebreid worden of beperkt door middel van een wijziging der statuten overeenkomstig de voorwaarden voorzien in het wetboek van vennootschappen,

KAPITAAL: Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op drie honderd twee en zeventig duizend euro (372.000,-Euro) en is vertegenwoordigd door duizend vijf honderd (1.500) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/duizend vijf honderdste (1/1.500ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle duizend vijf honderd (1.500) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen. Alle aandelen worden genummerd.

BESTUUR: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

MACHTEN: De zaakvoerder(s) heeft (hebben) afzonderlijk de meest uitgebreide machten om namens de vennootschap in alle omstandigheden te handelen en om alle daden van beheer en beschikking, die betrekking hebben op het doel van de vennootschap, uit te voeren of toe te laten, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is,

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of ais verweerder.

Zullen echter door twee zaakvoerders dienen ondertekend te worden, voor het geval de vennootschap verschillende zaakvoerders telt, aile akten betreffende uitleningen, ontleningen en borgstellingen, aile verrichtingen betreffende onroerende goederen en handelsfondsen en in het algemeen alle akten waarbij een ministerieel ambtenaar zijn ambt verleent, tenzij er bij de benoeming anders wordt beslist.

Indien er tegenstrijdigheid van belangen ontstaat bij de uitvoering van een verrichting of een beslissing, moet men zich schikken naar de bepalingen van het wetboek vennootschappen.

De zaakvoerder mag zich door mandatarissen naar zijn keus laten vertegenwoordigen op voorwaarde dat hiermee geen algemene volmacht wordt gegeven.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens voor ieder geval afzonderlijk, andersluidende beslissing van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

TOEZICHT: De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadever-goeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2' van het wetboek vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het wetboek van vennootschappen Individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

ALGEMENE VERGADERING: laatste zaterdag van de maand mei om veertien uur in de zetel van de vennootschap of elke andere overeen te komen plaats.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerst-volgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

De algemene vergadering zal beraadslagen en besluiten volgens de regelen voorzien bij het wetboek vennootschappen. Elk aandeel geeft recht op één stem.

BOEKJAAR: vangt aan op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar,

WINSTVERDELING: Het batig saldo van de jaarrekening, na aftrek van de lasten, de algemene onkosten en de noodzakelijke afschrijvingen, is de nettowinst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks ten minste één/twintigste voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer vereist wanneer de wettelijke reserve het tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt.

Het overschot van de winst zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkwaardig recht. Evenwel, mogen de vennoten in algemene vergadering beslissen dat geheel of een deel van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds of bij wijze van extra bezoldiging aan de zaakvoerders zal worden uitbetaald,

8. De statuten van de vennootschap aldus vastgesteld en de vennootschap aldus omgezet zijnde in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijk-heid, hebben de comparanten verklaard onmiddellijk in een bijzondere algemene vergadering bijeen te komen onder het voorzitterschap van Mevrouw Balcaen Nicole, die Heer Vienne Bruno, aanstelt als secretaris en stemopnemer.

De bijzondere algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen beslist:

Benoeming van de zaakvoerders.

De comparanten beslissen met eenparigheid drie zaakvoerders aan te stellen en benoemen tot die functie, die onbezoldigd al worden uitgeoefend, namelijk: Mevrouw Balcaen Nicole te 8540 Deerlijk, Vichtesteenweg 55, Heer Vienne Bruno te 8540 Deerlijk, Vichtesteenweg 55 en Heer Vienne Pedro te 8540 Deerlijk, Vichtesteenweg 55.

Zij verklaarden allen te aanvaarden.

Volmacht.

Hierbij wordt bijzondere volmacht verleend voor het vervullen van aile formaliteiten inzake het rechtspersonenregister, BTW-administratie, sociaal verzekeringsfonds, sociale secretariaten en andere fiscale-en diverse administraties, aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Patrick Dermul te 8760 Meulebeke, Meentakstraat 120 evenals zijn medewerkers,

Voor-ibehourlen

aan het Beigisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

.. , .. _ .. , ...,._,

aangestelden of lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, evenals voor aile nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen aangaande deze vennootschap met betrekking tot KBO, administratie der belastingen, vergunningen en andere overheidsdiensten.

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor aile beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

Geen benoeming van commissaris.

De comparanten stelden vast dat uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in het wetboek vennootschappen. Bijgevolg besluiten zij geen commissaris aan te stellen.

9. De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris en/of aan een zaakvoerder om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-Afschrift van de akte

-Verslag van de Bedrijfsrevisor

-Verslag van de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : IQ:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/07/2013 : KO130940
10/02/2015 : KO130940
06/06/2012 : KO130940
09/06/2011 : KO130940
14/06/2010 : KO130940
23/07/2009 : KO130940
11/06/2009 : KO130940
12/06/2008 : KO130940
04/06/2007 : KO130940
03/06/2005 : KO130940
07/06/2004 : KO130940
04/07/2003 : KO130940
19/06/2003 : KO130940
30/05/2002 : KO130940
25/06/1999 : KO130940
24/06/1993 : KO130940
23/03/2016 : KO130940
21/06/2016 : KO130940

Coordonnées
VIBACO

Adresse
VICHTESTEENWEG 55 8540 DEERLIJK

Code postal : 8540
Localité : DEERLIJK
Commune : DEERLIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande