VILLA FRANCINE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VILLA FRANCINE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.825.766

Publication

25/11/2013
ÿþFechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : Minister Liebaertlaan 53 - D01 te 8500 Kortruk

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Thomas Dusselier te Knokke-Heist op acht november tweeduizend en dertien, neergelegd ter registratie te Knokke-Heist, blijkt dat

1, De Heer VERSTRAETE Christophe Joseph Marguerite Marie, nationaal nummer 650219-117-13, geboren te Roeselare op negentien februari duizend negenhonderdvijfenzestig, wonende te 8500 Kortrijk, Anna Bijnslean 14.

2. De Heer POLLET Luc Jules Camiel, nationaal nummer 500907-299-22, geboren te Torhout op zeven september duizend negenhonderdvijftig, wonende te 8490 Jabbeke, Snellegemstraat 2.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "VILLA FRANCINE".

Het kapitaal bedraagt dertigduizend euro (30.000 EUR) vertegenwoordigd door drieduizend (3.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/drieduizendste (113.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën. De drieduizend (3.000) aandelen werden als volgt onderschreven:

1, De Heer VERSTRAETE Christophe, wonende te 8500 Kortrijk, Anna Bijnslaan 14, titularis van duizend vijfhonderd en drie (1.503) aandelen

1. De Heer POLLET Luc, wonende te 8490 Jabbeke, Snellegemstraat 2A, titularis van duizend vierhonderd zevenennegentig (1.497) aandelen

Totaal : drieduizend (3.000) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van dertigduizend euro (¬ 30.000,00).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening, geopend namens de vennootschap in oprichting bij de BNP PARIBAS FORTIS bank.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaats gevonden overeenkomstig de wet. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8500 Kortrijk, Minister Liebaertlaan 53  D01.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die aile machten krijgt teneinde: op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen en bekend te maken in de. bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, agentschappen, werkluizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming' met derden, door zichzelf of door tussenkomst van elk ander fysisch of moreel persoon

- Alle onroerende en/of roerende verrichtingen, onverschillig welke, en In het bijzonder de aankoop, de; verkoop, de ruiling, de verhuring, de leasing, de uitbating, het beheer, de aanpassing, de verkaveling, de, promotie en het productief maken van aile bebouwde of onbebouwde onroerende goederen en van alle, onroerende zakelijke rechten, alsook van aile roerende goederen.

In het algemeen mag de vennootschap alleen of in deelneming, door haar zelf of door of met derden, voor', haar zelf of voor rekening van derden, aile soorten roerende, onroerende, commerciële, industriële of financiële verrichtingen doen, in rechtstreeks of onrechtstreeks verband, in hoofd- of ondergeschikte orde met de voormelde doelstelling, of die van aard zijn haar bedrijvigheid uit te breiden.

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Mai Worà 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

13. 11, 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL Griffie KORTRIJK

Ondernemingsnr: O5Li1, $e.sr"366.

Benaming

(voluit) : VILLA FRANCINE

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan tevens aile mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op louter contractuele basis of als bestuurder het operationeel beheer ervan waarnemen. De vennootschap zal persoonlijke en zakelijke borgstellingen kunnen verlenen ten voordele van derden, particulier en vennootschappen, hierbij rekening houdend met de bepalingen van het vennootschapsrecht.

Ook kan de vennootschap in het raam van haar thesauriebeheer, rechtstreeks of via vestigingen in België of in het buitenland, financiële vaste activa verwerven of verkopen, trading- en deviezenoperaties uitvoeren, en tussenkomen in de overname en plaatsing van aandelen, obligaties en effecten allerhande. De bedrijvigheid van de vennootschap kan zowel in het buitenland als in België uitgevoerd worden.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur, vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt dertigduizend euro (30.000 EUR).

Het is vertegenwoordigd door drieduizend (3.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/drieduizendste (1 13.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

BESTUUR EN CONTROLE

A. De vennootschap wordt bestuurd hetzij door een enig zaakvoerder hetzij door meerdere zaakvoerders.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening voor alle bewerkingen die onder het doel van de vennootschap ressorteren.

Hij kan ondermeer alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur van de postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

Eveneens volstaat de handtekening van ieder zaakvoerder om stukken in ontvangst te nemen of ontlasting te geven aan het bestuur van de spoorwegen, posterijen, telegraaf, telefoon, postcheques en dergelijke openbare en private diensten, voor ontvangst van dagvaardingen, voor gerechtelijke dossiers en verklaringen tegenover gerechts- en politiediensten.

Iedere zaakvoerder heeft meldingsplicht aan de andere zaakvoerder(s).

B. Meerhandtekeningenclausule

Voor het geval de vennootschap meerdere zaakvoerders telt, zal het volgende door 2 zaakvoerders dienen ondertekend te worden :

Alle verrichtingen die het bedrag van 20.000 ¬ overschrijden

Aile verrichtingen en akten betreffende uitleningen, ontleningen, borgstellingen en hypothecaire volmachten, aile verrichtingen betreffende onroerende goederen en handelsfondsen, aile contracten en in het algemeen alle akten waarbij een ministerieel ambtenaar zijn ambt verleent.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan gezien de omstandigheden niet onkundig ko zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerders mogen zich in geval van afwezigheid of belet, onder persoonlijke verantwoordelijkheid, laten helpen of vertegenwoordigen in hun betrekkingen met derden, door gevolmachtigden van hun keuze, op voorwaarde dat de volmacht bijzonder is, beperkt is tot een reeks bepaalde rechtshandelingen en van tijdelijke aard is. leder algemene volmacht van bevoegdheid is verboden.

C. Als statutair zaakvoerder van de vennootschap wordt aangesteld : nihil.

De duurtijd van de opdracht van deze zaakvoerder en plaatsvervangend zaakvoerder is onbeperkt en de

uisluiting zal slechts om emstige en zwaarwichtige redenen mogen uitgesproken worden.

D. Wanneer een andere rechtspersoon tot zaakvoerder van onderhavige vennootschap wordt benoemd is deze verplicht om onder zijn vennoten of aandeelhouders, zaakvoerder of bestuurder of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de andere rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer onderhavige vennootschap wordt benoemd tot bestuurder, zaakvoerder, lid van het directiecomité of vereffenaar van een andere vennootschap, benoemt de algemene vergadering onder de vennoten, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap.

De algemene vergadering is bevoegd om de vaste vertegenwoordiger te allen tijde te ontslaan. In dat geval is hij verplicht tezelfdertijd te voorzien in zijn vervanging.

De vaste vertegenwoordiger brengt aan de zaakvoerder verslag uit over zijn werkzaamheden.

E. Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen na te leven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en het besluit mag slechts worden opgenomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder tevens de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij het besluit nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courant verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

F, De zaakvoerders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Zij zijn aansprakelijk overeenkomstig de artikelen 262 en 263 van het Wetboek van Vennootschappen<

G. Het overlijden of het uittreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is,

de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Zo gaat het eveneens in geval van ontzetting, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder.

Het ontstaan van één of andere van deze gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege een einde

aan de opdracht van zaakvoerder.

H. De controle over de verrichtingen van de vennootschap wordt toevertrouwd aan de vennoten.

Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en controle van de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag ter plaatse inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant en dit volgens de wettelijke bepalingen daaromtrent,

Voor zover dit door de wet vereist is, zal de algemene vergadering één of meer commissarissen aanstellen en hun vergoedingen vaststellen. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden in de maand maart op de laatste vrijdag om achttien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen voor de datum van de jaarvergadering worden verstuurd. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief  of via een ander communicatiemiddel mits individuele, uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van de bestemmelingen  toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste 15 dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda,naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alscok aan de andere personen, die erom verzoeken. Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt onverwijld en kosteloos toegezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken. De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden ais regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zicht te beroepen op het ontbreken op de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft. De zaakvoerder(s) mag (mogen) de bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. indien er slechts 1 vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen. Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgende jaar.

De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde wettelijke bepalingen.

Artikel vijftien - VERDELING

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste éénftwintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het kapitaal heeft bereikt

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

TITEL ZES - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel dertien - ONTBINDING

" ' ;Mor-

4.... A 4 behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

In geval van vereffening wordt deze gedaan door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik, of door de zorgen van één of meerdere vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering, en dit tengevolge van een besluit van de algemene vergadering.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden, zoals bepaald in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar(s). Artikel veertien - GEMEEN RECHT

Voor al hetgeen niet in huidige statuten is voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

I II.OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt, en eindigt het op dertig september tweeduizend vijftien.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd

De comparant(en) verklaart(en) te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsaide ter grif iie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant(en) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te warden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

IV. SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op twee.

b. te benoemen tot deze functie:

- de Heer VERSTRAETE Christophe Joseph Marguerite Marie, wonende te 8500 Kortrijk, Anna Bijnsiaan

14;

- de Heer FOLLET Luc Jules Camiel, wonende te 8490 Jabbeke, Snellegemstraat 2A

die verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen

verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur,

d. het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden.

e. geen commissaris te benoemen.

Volmacht

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, de

Heer Christophe Verstraete, voornoemd, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te

vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor

Ondernemingen en het ondememingsloket.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Thomas Dusselier,

Neergelegd: uitgifte van oprichtingsakte.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2013 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/04/2017 : ME. - JAARREKENING 30.09.2016, GGK 31.03.2017, NGL 04.04.2017 17088-0434-011

Coordonnées
VILLA FRANCINE

Adresse
PRESIDENT KENNEDYLAAN 100B 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande