VIMATEX

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VIMATEX
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 405.501.768

Publication

17/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 03.04.2014, NGL 10.09.2014 14584-0450-008
21/02/2014
ÿþvod Word 111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IIIIIIIIIIIIIÍIIII i II

>19098111*

12 FER. 2014

E1ritfi:

andernemirrgsnr : 0405501768

Berlan-erg

(volte Pasteibakkerij, Suikerbakkerij en Ijsroomsalon Paloma

Rechtsvorm ; Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel 8904 leper (Boezinge), Diksmuidseweg 337

(volledig adres

Onderwerp acte : Naamwijziging - Doelwijziging - afschaffing van de nominale waarde van de aandelen en omzetting in euro - aanpassing en coördinatie van de statuten

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Ellen VANSLAMBROUCK te Langemark-Poelkapelle op ZES FEBRUARI TWEEDUIZEND EN VEERTIEN, nog ter registratie, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Besloten vennoot-schap met beperkte aansprakelijkheid Pasteibakkerij, Suikerbakkerij en Ijsroomsalon Paloma, met zetel te 8904 leper (Boezinge) RPR leper. BTW-nummer ; BE 405501768, Ondernemingsnummer: 0405501768, met eenparigheid van stemmen de volgende beslis-singen heeft genomen

EERSTE BESLISSING-NAAMWIJZIGING

De algemene vergadering beslist de naam van de vennootschap te wijzigen in "VIMATEX".

TWEEDE BESLISSING  DOELWIJZIGING

De algemene vergadering beslist het doel van de vennootschap te wijzigen zoals hierna wordt uiteengezet.

De voorzitter geeft voorlezing van het verslag door de zaakvoerder houdende een omstandige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het maatschappelijk doel en van de samenvattende staat over de actieve en passieve toestand, gevoegd bij het verslag van de zaakvoerder, afgesloten per 10 december 2013.

De vergadering besluit de tekst van het maatschappelijk doel te wijzigen en te ver-vangen door de volgende tekst :

"De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden :

Handelsbemiddeling in textiel, schoeisel en artikelen van leer

Handelsbemiddeling in horloges, artikelen van edele metalen en sieraden

Handelsbemiddeling in parfums, cosmetica, toiletartikelen en reinigingsmiddelen

Groothandel in kledij, kledijtoebehoren en bontartikelen

Groothandel in schoeisel

Groot- en kleinhandel in lederwaren en reisartikelen

Detailhandel in textiel

Kleinhandel in imitatiesieraden, gadgets

Kleinhandel in souvenirs, ambachtelijke producten, religieuze producten

Handelsbemiddeling in papierwaren, kranten, boeken en tijdschriften

Handelsbemiddeling in sport- en kampeerartikelen, spellen en speelgoed

Handelsbemiddeling gespecialiseerd in overige goederen

Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle onderne-mingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelij-ken. Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, in-breng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook, zij mag eveneens als mandataris deelnemen aan het bestuur van dergelijke vennootschappen.

Zij mag een patrimonium verwerven, beheren, onderhouden en oordeelkundig uit-breiden. Dit patrimonium mag bestaan zowel uit roerende als onroerende goederen welke de vennootschap ook mag vervreemden indien daarvoor goede redenen bestaan, Binnen het kader van haar maatschappelijk doel zal de vennootschap mogen overgaan tot aankopen, uitrusten, restaureren, valoriseren, bouwen en verbouwen, huren en verhuren van onroe-rende goederen, al dan niet gemeubeld, alsmede tot alle verrichtingen van onroerende lea-sing, Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en haar roerende goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en zij mag aval verlenen voor alle lenin-gen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen,

Ou de 18etst. bu., t; i Luk a veimekfs..r rte .ta ; lkiaarn floedanrgtreid tiran cse ve 's t;etzr var}

bevoajd do :echtsoorsoon ton asrtzier var' dcrcron te vertogerwoo,dlgsn s{ f rr " Naam cn handfskenrng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

zowel van haarzelf als van deze der-den. De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roeren-de of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere ven-nootschappen uitoefenen."

DERDE BESLISSING  AFSCHAFFING VAN DE NOMINALE WAARDE VAN DE AANDELEN EN OMZETTING IN EURO

a) De vergadering beslist om de nominale waarde van de 750 aandelen van de ven-nootschap af te schaffen, zodat aldus het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap ZEVENHONDERDVIJFTIGDUIZEND FRANK (750.000 BEF) bedraagt, verdeeld in 750 gelijke aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/750ste van het kapitaal.

De vergadering besluit cie EURO, de éénheidsmunt van de Europese Unie, als uitdruk-'kingsmunt van Wei maatschappelijk kapitaal te gebruiken, zodat het kapitaal ad ZE-VENHONDERDVIJFTIGDUIZEND FRANK (750.000 BEF) voortaan ACHTTIEN-DUIZEND VIJFHONDERDTWEEENNEGENTIG KOMMA NUL EEN EURO (18.592,01 EUR) zal bedragen, verdeeld in 750 gelijke aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/750ste van het kapitaal.

VIERDE BESLISSING - AANPASSING EN COORDINATIE VAN DE STA-sTUTEN

De vergadering besluit tengevolge van de beslissingen hierboven, de voormelde onderhandse beslissing tot wijziging van de maatschappelijke zetel en tengevolge van de aanpassingen onlangs doorgevoerd in het Wetboek van Vennootschappen, de volledige statuten van de vennootschap te coördineren, bij te werken, aan te passen, en taalkundig op punt te stellen, en aldus een nieuwe tekst tot stand te brengen, onder meer op volgende punten

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de naam "VIMATEX".

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf haar stichting,

De vennootschap is gevestigd te 8904 leper (Boezinge), Diksmuidseweg 337.

De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden

Handelsbemiddeling in textiel, schoeisel en artikelen van leer

Handelsbemiddeling in horloges, artikelen van edele metalen en sieraden

Handelsbemiddeling in parfums, cosmetica, toiletartikelen en reinigingsmiddelen

Groothandel in kledij, kledijtoebehoren en bontartikelen

Groothandel in schoeisel

Groot- en kleinhandel in lederwaren en reisartikelen

Detailhandel in textiel

Kleinhandel in imitatiesieraden, gadgets

Kleinhandel in souvenirs, ambachtelijke producten, religieuze producten

Handelsbemiddeling in papierwaren, kranten, boeken en tijdschriften

Handelsbemiddeling in sport- en kampeerartikelen, spellen en speelgoed

Handelsbemiddeling gespecialiseerd in overige goederen

Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle onder-nemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te verge-makkelijken, Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aan-delen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook, zij mag eveneens als mandataris deelnemen aan het bestuur van dergelijke vennootschappen.

Zij mag een patrimonium verwerven, beheren, onderhouden en oordeelkundig uit-breiden. Dit patrimonium mag bestaan zowel uit roerende als onroerende goederen welke de vennootschap ook mag vervreemden indien daarvoor goede redenen bestaan, Binnen het kader van haar maatschappelijk doel zal de vennootschap mogen overgaan tot aanko-pen, uitrusten, restaureren, valoriseren, bouwen en verbouwen, huren en verhuren van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld, alsmede tot alle verrichtingen van onroerende leasing. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en haar roerende goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en zij mag aval verlenen voor alle lenin-gen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, zowel van haarzelf als van deze der-den. De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roeren-de of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere ven-nootschappen uitoefenen,

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD TWEEËNNEGENTIG KOMMA NUL ÉÉN EURO (18.592,01 EUR). Het is verdeeld in 750 gelijke aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/zevenhonderdvijftigste (1/750ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap wordt beheerd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd, tenzij de algemene vergadering an-ders beslist

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzonde-ring van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering be-voegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengewor-pen.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshande-lingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoer-ders in geval van overdreven volmacht.

Wanneer een zaakvoerder zich in één van de in de artikelen 259, 260 of 261 van het Wetboek van vennootschappen omschreven hypotheses bevindt, dienen de in deze wetsbe-palingen voorgeschreven formaliteiten te worden nageleefd,

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissaris-sen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingbepaling voor-zien bij artikel 141,20 van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot con-form artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een com-missaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De ver-goeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toe-stemming werd benoemd, of indien deze vergoeding ten haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing, In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op 3 april om 15 uur ; indien die dag een wettelijke feest-dag is, wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering worden ge-houden in de zetel van de vennootschap, of in een andere plaats aangewezen in de oproe-ping.

Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het batig slot, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de no-dige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennoot-schap uit.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvat-ten:

10 het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

20 behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelich-ting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling,

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uit-kering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de om-standigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

"

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ie-ders aantal aandelen en

de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergade-ring besluiten dat de winst of een deel

ervan zal worden gereserveerd, of er een andere bestemming aan geven.

MACHTIGING

De vergadering verleent elke machtiging aan de zaakvoerder om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend : notaris Ellen Vanslambrouck te Langemark-Poelkapelle)

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte buitengewone algemene vergadering

(afgeleverd vóór registratie)

Op dG {a.nt i-t. I7.7 Vf.lfltr:idei FoçLa 'Naari, e!1 n;iEi'x.i'IOI"i2 d vaf! lî. 3iFt."uilx?rit>:I"endt3 3K17:1'i=. " . jiFi3o(ri)riii.t;;

bc;voe3d Liz: rt:t.`i1,Spci3Oorl atJI;7i^st van oDr:ïer+ te, vt:"FLir

'Verso ' Naam trr, W31d'16 i ti ii I n

22/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 03.04.2013, NGL 16.07.2013 13311-0581-008
09/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 03.04.2012, NGL 29.10.2012 12631-0031-010
20/01/2012 : IE000698
28/06/2011 : IE000698
11/06/2010 : IE000698
02/06/2009 : IE000698
03/06/2008 : IE000698
07/06/2007 : IE000698
22/04/2005 : IE000698
26/05/2004 : IE000698
16/06/2003 : IE000698
19/05/2001 : IE000698
16/05/2000 : IE000698
01/01/1997 : IE698
01/01/1989 : IE698
01/01/1988 : IE698

Coordonnées
VIMATEX

Adresse
DIKSMUIDSEWEG 337 8904 BOEZINGE

Code postal : 8904
Localité : Boezinge
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande