VIMEX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VIMEX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 427.144.151

Publication

13/08/2014 : KO107769
21/10/2014
ÿþOndemerningsnr: 0427.144.151

Benaming

(voluit) : V1MEX

(verkort) '

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 8560 Wevelgem, Driemasten, 85

(volledig adres)

Onderwerp akte : BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING - ONTSLAG - ONTBINDING - INVEREFFEN1NGSTELLING- BENOEMING VEREFFENAAR- COÖRDINATIE VAN DE STATUTEN

Uit een akte verleden voor Notaris Bernard Loontjens, te Izegem, op 26 augustus 2014, ter registratie

Blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Naamloze Vennootschap "VIMEX", opgericht onder de vorm van een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid bij akte verleden voor Notaris Marc Callens, destijds te Lendelede, op 24 april 1985, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10 mei daarna, onder het nummer 860510-271, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Luc de Mûelenaere, te Gullegem, op 30 november 1987, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 29 december daarna, onder het nummer 871229-76, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Luc de Mûelenaere, te Gullegem, op 15 februari 1991, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 9 maart daarna, onder het nummer 910309-137, waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Luc de Mûelenaere, te Gullegem, op 17 juli 2001, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 8 augustus daarna, onder het nummer 20010808-445, gehouden op 26 augustus 2014, heeft beslist wat volgt:

1. Bevestiging van het besluit van de raad van bestuur van 29 met 2004, bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 9 september daarna, onder nummer 04128999, tot verplaatsing van de zetel van de vennootschap naar het huidig adres.

2. Vaststelling van het ontslag, schriftelijk aangeboden door de Heer Vanlerberghe Christian, wonende te 8890 Moorslede, Millesteenstraat, 89, als bestuurder van de vennootschap, en dit met ingang van 30 juni 201dt

Aanvaarding van het ontslag aangeboden door de Heer Vanlerberghe Christian, voornoemd, in zijn hoedanigheid van bestuurder van de vennootschap.

Er zal worden geoordeeld over het verlenen van kwijting voor de uitoefening van zijn mandaat op de eerst volgende jaarvergadering

3. Kennisname van het bijzonder verslag opgesteld door de raad van bestuur, overeenkomstig artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, waarin het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht en dat vermeld werd in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Aan dit bijzonder verslag van de raad van bestuur is een staat van actief en passief afgesloten volgens de boekhoudkundige toestand op 31 mei 2014 aangehecht.

De aandeelhouders erkennen een afschrift van het verslag van de raad van bestuur houdende toelichting van het voorstel tot ontbinding met hieraan toegevoegd een staat van activa en passiva, te hebben ontvangen, en er kennis van genomen te hebben. Zij maken erop geen opmerkingen, verzaken aan de termijn van inzage, en sluiten zich aan bij de besluiten erin vervat.

Kennisname van het verslag van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "BDO BEDRIJFSREVISOREN", vertegenwoordigd door de Heer Peter Vandewalle, bedrijfsrevisor, kantoorhoudend te 8800 Roeselare, Kwadestraat, 163/5, eveneens opgemaakt overeenkomstig artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, hier aangewezen door de raad van bestuur, over de staat van actief en passief, met vermelding of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Diens besluiten luiden als volgt:

"In het kader van de procedure tot ontbinding voorzien door artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen, heeft het bestuursorgaan van de vennootschap NV VIMEX met zetel te 8560 Gullegem (Wevelgem), Driemasten 85, een boekhoudkundige staat afgesloten op 31 mei 2014 opgesteld, die, rekening

Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening,

A

-10- 2inti H STAATSE

*14192652* 1ELGISC

ModWord11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

- 5 SEP. 2014

echtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK oirn

Voor-

behouden aart het Belgisch

Staatsblad

I MONITEUR RFLG

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

houdend met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van 724.238,32 EUR en een netto-actief (eigen vermogen) van 681.503,83 EUR. In toepassing van artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen werd de boekhoudkundige staat opgesteld in discontinuïteit.

Op grond van de controlewerkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, Kunnen wij bevestigen dat de boekhoudkundige staat afgesloten op 31 mei 2014 de toestand van de vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft, in zoverre de vooruitzichten van het bestuursorgaan met succes gerealiseerd zullen worden door de vereffenaar(s) en onder het voorbehoud dat wij ons niet kunnen uitspreken over het al dan niet bestaan van de latente passiva.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen ontbinding van de NV ViMEX en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt,"

De aandeelhouders erkennen een afschrift van het verslag van de bedrijfsrevisor te hebben ontvangen, en er kennis van genomen te hebben. Zij maken erop geen opmerkingen, verzaken aan de termijn van inzage, en sluiten zich aan bij de besluiten erin vervat.

Er wordt beslist de vennootschap vervroegd te ontbinden, vanaf 26 augustus 2014.

Ze bestaat vanaf 26 augustus 2014 nog enkel voor haar vereffening,

4. De Heer Vynckier Noël, geboren te Rumbeke op 21 september 1941, echtgenoot van Mevrouw Gheysen Rika, wonende te 8880 Ledegem, Izegemsestraat, 91, wordt aangesteld als vereffenaar van de vennootschap, en bevestigt, zo hij handelt, niet getroffen te zijn door enig beroepsverbod en verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

Zijn mandaat is bezoldigd.

Erkenning dat de instrumenterende notaris verwezen heeft naar de nieuwe voorschriften opgenomen in artikel 184 paragraaf twee van het Wetboek van Vennootschappen waaruit blijkt dat de benoeming van de vereffenaar aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter bevestiging moet worden voorgelegd.

De vereffenaar erkent eveneens dat de instrumenterende notaris hem gewezen heeft op de verplichtingen opgenomen in de artikelen 189bis en 190 van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor zover de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel uitspraak doet binnen de termijn opgenomen in artikel 184§2 van het Wetboek van Vennootschappen, wordt een afschrift van de beslissing van de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel samen met een uitgifte van dit proces-verbaal neergelegd in het vennootschapsdossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Er wordt beslist opnieuw bijeen te komen teneinde een nieuwe vereffenaar aan te stellen indien de benoeming als vereffenaar van de Heer Vynckier Noël, voornoemd, door de Rechtbank van Koophandel niet wordt bevestigd of gehomologeerd.

6. De Heer Noël Vynckier, alleen optredend, zal de meest uitgebreide macht hebben om om zijn mandaat uit te oefenen, namelijk deze voorzien in artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder zijn toevlucht te moeten nemen tot machtiging van de algemene vergadering in de gevallen waarin deze is voorzien.

Hij mag onder andere desgevallend de onroerende en roerende goederen van de vennootschap uit de hand verkopen en alles doen wat nodig of nuttig zou zijn om dit doel te verwezenlijken.

Hij mag de Hypotheekbewaarder ontslaan om ambtshalve inschrijving te nemen, verzaken aan alle zakelijke rechten, voorrechten, hypotheken, rechtsvorderingen tot ontbinding, opheffing verlenen met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, verzet of andere belemmeringen.

De vereffenaar wordt ontslagen inventaris op te maken en mag zich houden aan de boeken van de vennootschap.

Hij zal beroep mogen doen op deskundigen (Juridische, fiscale, boekhoudkundige raadgevers) met macht hen te bezoldigen.

De vereffenaar zal alle derden-lasthebbers mogen aanstellen en hun tijdelijke machten toekennen, die naar zijn oordeel passen voor bijzondere en bepaalde doeleinden.

Alle akten waarbij de vennootschap in vereffening verbonden wordt, zullen getekend worden door de vereffenaar.

De vereffenaar zal zich dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 189bis van het Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld na het einde van de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, overzenden aan de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. Deze omstandige staat dient onder andere de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen te vermelden en dient aan te geven wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient deze omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden te worden.

De vereffenaar zal zich eveneens dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 190 Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg vooraleer de vereffening af te sluiten aan de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord moeten voorleggen.

6. Kennisname van het feit dat ingevolge de beslissing tot ontbinding die voorafgaat de hiernavolgende bestuurders van rechtswege ontslagnemend zijn:

De Heer VYNCKIER Yves, wonende te 8880 Ledegem, Rennevoortstraat, 42;

EiDe Naamloze Vennootschap "DEMAN IMMOBILIEN", met zetel te 8880 Ledegem, Rennevoortstraat, 42, B.T.W.-BE 0437.588.279 (RPR Gent, Afdeling Kortrijk), opgericht bij akte verleden voor Notaris Jean-Jacques Opsomer, te Kortrijk, op 2 juni 1989, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 23 juni daarna, onder het nummer 890623-385, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van

il 4 buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Luc de Milelenaere, te Gullegem, op 23 februari 2007, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 19 maart daarna, onder het nummer 07042118, hier vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de Heer Vynckier Yves, voornoemd;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge Er wordt hen kwijting verleend.

7. Ingevolge de invereffeningstelling van de vennootschap, wordt beslist de statuten als volgt aan te passen en te coördineren, rekening houdend met de nieuwe toestand van de vennootschap:

Aile artikelen, behoudens het artikel waarin het doel omschreven is, worden opgeheven en vervangen door volgende tekst:

"Artikel 1  De vennootschap opgericht in de vorm van een Naamloze Vennootschap is in vereffening. Haar benaming luidt "V1MEX".

Artikel 2 De vennootschap bestaat nog enkel voor haar vereffening.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

De handel in en de aan- en verkoop van auto's en dit zowel van nieuwe als van tweedehandsvoertulgen en afbraakwagens

De handel in en het aankopen en verkopen van nieuw een gebruikte auto onderdelen, dit zowel als groothandelaar en als kleinhandelaar, de import en export van auto onderdelen

Het plaatsen van deze auto onderdelen en het uitvoeren van herstellingen

De groot- en kleinhandel in, de in- en uitvoer van gereedschappen en outillage in het algemeen

De groot- en kleinhandel in, de in- en uitvoer van fietsen, moto's, bromfietsen en fietsonderdelen

In eigen naam voor haar rekening of in opdracht of voor rekening van derden of in samenwerking met derden, alle handelsverrichtingen te stellen, die zowel rechtstreeks als onrechtstreeks verband houden met aankoop, verkoop, vertegenwoordiging, consignatie, concessie, commissie, in- en uitvoer, aanbieding, verhandelen en/of opslag in een grootwarenhuis, zowel in het groot als in het klein van alle consurnentenprodukten, onder meer voedingswaren, scheikundige en drogerij produkten, voor huishoudelijk, commercieel of industrieel gebruik, allerhande werktuigen, en gereedschappen, textielwaren, papeterie, boeken, electrische toestellen en apparaten, mobilair, allerlei kledingswaren, en alle andere welkdanige artikelen, welke men in een grootwarenhuis hoe dan ook kan aantreffen,

Daarnaast alle commerciële, industriële, financiële en burgerlijke verhandelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks geheel of gedeeltelijk bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen.

Zij kan ook opdrachten uitoefenen in andere vennootschappen ondermeer opdrachten van bestuur, commissaris of vereffenaar.

Het verrichten van alle handelingen welke hiermede in verband staan, dit zowel in binnen- als in buitenland, deze benamingen genomen in de meest ruime zin van het woord en zonder uitzondering, alsmede het deelnemen in andere ondernemingen met een gelijkaardig of een gelijklopend doel.

De vennootschap mag ook alle roerende en onroerende werkzaamheden verrichten welke direct of indirect betrekking hebben op haar hoofddoel en die er de uitbreiding of uitbating kunnen van bevorderen, in welk land ook.

De vennootschap zal door inbreng, fusie onderschrijving of op elke andere wijze ook belangen mogen hebben in alle ondernemingen die een gelijkaardig of gelijklopend doel hebben of geacht worden het doel van de vennootschap te beïnvloeden of te helpen realiseren,

ArtiKel 4  De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8660 Wevelgem, Driemasten, 85 en wordt bij eenvoudige beslissing van de vereffenaar, gehomologeerd overeenkomstig artikel 183 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen, gevestigd in om het even welke plaats in België.

ArtiKel 5  Het kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd vijf en twintig duizend euro (125.000,00 E) en is verdeeld in duizend tweehonderd vijftig (1.250) aandelen, zonder nominale waarde.

Artikel 6  De vennootschap wordt bestuurd door een of meer vereffenaars aan wie volledige individuele bevoegdheid is toegekend om namens de vennootschap op te treden in rechte en jegens derden.

De vereffenaars beschikken over de bevoegdheden opgesomd in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder dat zij voorafgaandelijk de goedkeuring behoeven van de algemene vergadering.

Artikel 7  Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één januari en eindigt op één en dertig december van hetzelfde jaar.

ArtiKel 8  De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand mei om tien uur. Valt de voormelde datum op een wettelijke feestdag of verlofdag, dan heeft de jaarvergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op zelfde plaats en uur,

Artikel 9 - Er worden geen bijzondere voorwaarden opgelegd aan de aandeelhouders om deel te nemen aan de algemene vergaderingen die gehouden worden op verzoek en onder voorzitterschap van de vereffenaars.

Artikel 10 - De jaarrekening wordt opgesteld, aan de jaarvergadering voorgelegd en bij de Nationale Bank van België neergelegd, door de zorgen van de vereffenaars, samen met de opgave van de redenen waarom de vereffening niet kon worden voltooid, zulks conform de wettelijke voorschriften.

Artikel 11 - In de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling zenden de vereffenaars een omstandlge toestand van de vereffening opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Deze staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet vereffend worden.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening moet er nog slechts één keer per jaar een omstandige staat van '

vereffening aan de griffie toegezonden worden.

Deze staten warden bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Artikel 12 - Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling

van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het

arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Bij de sluiting van de vereffening roepen de 'vereffenaars een bijzondere vergadering van de

aandeelhouders samen ten einde kennis te nemen van de voorgestelde eindafrekening, in voorkomend geval

het verslag van de commissaris te horen en te beslissen over de kwijting.

Tenminste één maand voor deze algemene vergadering leggen de vereffenaars de rekeningen neer, samen

met de stukken ter staving.

Deze documenten worden gecontroleerd door de commissaris. Bij ontstentenis van een commissaris

beschikken de vennoten over een individueel onderzoeksrecht, waarbij zich kunnen laten bijstaan of

vertegenwoordigen door een bedrijfsrevisor of een externe accountant

Indien de vergadering de rekeningen alsdan goedkeurt, wordt aan de vereffenaars décharge verleend en is

de vereffening gesloten.

Zelfde vergadering duidt ten slotte de plaats aan waar de boeken en documenten van de vennootschap

zullen worden bewaard:

8. Toekenning van de nodige bevoegdheden aan de vereffenaar, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om

aile formaliteiten van doorhaling of van overdracht te verrichten bij alle bevoegde autoriteiten en in het bijzonder

met betrekking tot het vervullen van alle formaliteiten inzake de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Notaris Bernard Loontjens

TEGELIJK NEERGELEGDE STUKKEN

- afschrift van de akte de data 26 augustus 2014

cobrdinering

Ver-beouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van LuiR B vermelden Recto Naam en hoedarugheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

03/09/2013 : KO107769
03/09/2013 : KO107769
01/09/2011 : KO107769
29/08/2011 : KO107769
01/09/2010 : KO107769
29/10/2009 : KO107769
01/09/2008 : KO107769
04/09/2007 : KO107769
30/10/2006 : KO107769
18/07/2005 : KO107769
09/09/2004 : KO107769
07/06/2004 : KO107769
10/08/2015 : KO107769
07/07/2003 : KO107769
19/12/2002 : KO107769
18/12/2002 : KO107769
23/08/2002 : KO107769
05/02/2002 : KO107769
05/02/2002 : KO107769
14/11/1996 : KO107769
01/01/1996 : KO107769
01/01/1993 : KO107769
09/03/1991 : KO107769
17/08/1989 : KO107769
01/01/1986 : KO107769
10/05/1985 : KO107769
25/07/2016 : KO107769

Coordonnées
VIMEX

Adresse
DRIEMASTEN 85 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande