VLAAMS PODIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMS PODIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.840.929

Publication

03/10/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Tussen volgende personen,

1. Pedro De Schamphelaere, wonende te Maalderijstraat 2, 9750 Huise, geboren op 20 februari 1971

2. Olivier Danneels, wonende te Brieversweg 204, 8310 Brugge, geboren op 30 november 1980

3. Kristine Stevens, wonende te Maalderijstraat 2, 9750 Huise, geboren op 6 april 1975

4. Angie Brion, wonende te Brieversweg 204, 8310 Brugge, geboren op 13 januari 1986

werd op 01 oktober 2013 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de

statuten als volgt werden vastgesteld.

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1 - De vereniging draagt de naam  Vlaams Podium . Alle akten, facturen, aankondigingen,

bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten haar naam en het adres van de zetel

vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de

afkorting "vzw".

Art. 2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Stapelhuisstraat z/n, 8400 Oostende, gerechtelijk

arrondissement Oostende. Enkel de algemene vergadering is gemachtigd de zetel over te plaatsen.

Art. 3 - De vereniging heeft tot doel:

· De organisatie van professionele vorming in de elektronische muziek en aanverwante sectoren

· Onbekende artiesten een kans geven op het podium

· Ontwikkelen en organisatie van opleidingsprogramma s ter versterking van de kennis en innovatie in elektronische muziek.

· Samenwerking met publieke en private opleidingsverstrekkers op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

· Het stimuleren van initiatieven en maatregelen die werken in de muziekwereld op regionaal, nationaal en internationaal niveau promoot.

· Het ter beschikking stellen van lokalen voor de uitoefening van bovenstaande activiteiten

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen. De VZW kan haar doel alleen of in samenwerking met andere organisaties of rechtspersonen uitoefenen. De VZW kan ter uitvoering van haar doel alle roerende en onroerende goederen verwerven en beheren, in huur nemen of geven, in concessie nemen of geven, personeel aanwerven en meer uitgebreid alle handelingen stellen die de verwezenlijking van het doel rechtvaardigen.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door een

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Vlaams Podium

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305676*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Stapelhuisstraat z/n

0539840929

8400

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oostende

Griffie

Neergelegd

01-10-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

beslissing van de algemene vergadering.

TITEL II - LEDEN EN BIJDRAGE

Art. 5  De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen toegang of stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Enkel natuurlijke personen kunnen effectief lid zijn.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de effectieve leden moet het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden binnen de maand na wijziging worden bijgewerkt. De Wettelijke bepalingen zijn alleen van toepassing op de effectieve leden.

Art. 6 - De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Als nieuw lid kan aanvaard worden, ieder natuurlijk persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft. Een kandidaat-lid richt zijn kandidatuurstelling, per gewone brief of e-mail, aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding tijdens de eerstvolgende vergadering.

Art. 7 - Ieder effectief lid kan vrijwillig ontslag indienen per gewone brief of e-mail gericht aan de voorzitter. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van tweederde van de aanwezige effectieve leden. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, de effectieve leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een inbreuk op de statuten of het intern reglement.

Art. 8 - Een ontslagnemend of uitgesloten effectief of toegetreden lid, of de rechthebbende van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden effectief of toegetreden lid, kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds, zijn bijdragen terugeisen of overlegging van rekening, verzegeling of inventaris vorderen. Art. 9 - De ledenbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. Toegetreden leden worden enkel aangesloten door betaling van het lidgeld.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Art. 10 - De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Elk effectief lid beschikt over één stem. De effectieve leden kunnen zich enkel laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemrecht heeft op de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 11 - De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- de wijziging van de statuten;

- de ontbinding van de vereniging;

- het jaarlijks goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de uitsluiting van de leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 12 - De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar. Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de vergadering per gewone brief of e-mail opgeroepen. De oproeping maakt melding van de agenda.

Art. 13 - Een bijzondere algemene vergadering kan worden samengeroepen, hetzij door de raad van bestuur, hetzij wanneer één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoeken.

Art. 14 - Alle beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. De wijze van stemmen wordt bepaald door de voorzitter.

Art. 15 - De algemene vergadering kan slechts over een wijziging van de statuten beraadslagen indien deze wijziging op de agenda wordt vermeld.

Over het wijzigen van de statuten en het doel van de vereniging kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen wanneer tweederde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig is.

Voor het wijzigen van de statuten is steeds een tweederde meerderheid van de stemmen vereist.

Voor het wijzigen van het doel is steeds een viervijfde meerderheid van de stemmen vereist.

Art. 16 - Het verslag van elke algemene vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De leden, evenals derden die van een belang doen blijken, kunnen, op de maatschappelijke zetel, kennis nemen van de verslagen van de algemene vergadering. TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Art. 17 - De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders zal steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Als de vereniging maar drie effectieve leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden.

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering. Het mandaat is onbezoldigd. Bestuurders zijn steeds herbenoembaar.

Iedere bestuurder kan ontslag indienen bij gewone brief of e-mail gericht aan de voorzitter. Iedere bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 18 - De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar en moet bijeengeroepen worden wanneer

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

twee van zijn leden erom vragen.

Art. 19 - De bevoegdheden van de raad van bestuur worden uitgeoefend als college. De raad kan slechts geldig stemmen indien minstens de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Het verslag van elke raad van bestuur wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art. 20  Bij beraadslaging over een punt waarbij een bestuurder een tegenstrijdig belang heeft, maakt de betrokken bestuurder dit spontaan bekend en mag hij niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dat punt.

Art. 21 - De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden met uitzondering van deze die door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. Alle handelingen die de vereniging verbinden worden getekend door de voorzitter en een andere bestuurder. Art. 22  De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Hij kan er eventuele wijzigingen aan doorvoeren, maar moet ervoor zorgen dat hij geen bepalingen mag bevatten strijdig met de statuten.

TITEL V - DIVERSE BEPALINGEN

Art. 23 - Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Het eerste boekjaar loopt van oprichting tot 31 december 2014. De rekeningen van het eerste boekjaar worden in 2015 voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 24 - De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar zullen ter goedkeuring worden voorgelegd op de gewone algemene vergadering.

Art. 25 - Bij ontbinding van de vereniging zullen de bezittingen worden toegewezen aan een vereniging van soortgelijk doel, aan te wijzen door de algemene vergadering.

Art. 26 - Alles waarin onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 27  Tot bestuurder worden benoemd:

1. Pedro De Schamphelaere, wonende te Maalderijstraat 2, 9750 Huise,

2. Olivier Danneels, wonende te Brieversweg 204, 8310 Brugge

Art. 28 - bijzondere volmacht

Er wordt bijzondere volmacht verleend aan Tudors Accountancy BVBA, Oostendse Steenweg, vertegenwoordigd

door haar zaakvoerder Nico Verhamme of één van haar bediende, om alle formaliteiten inzake oprichting

(publicatie Belgisch Staatsblad, ondernemingsloket, BTW en andere instanties) te vervullen

Gedaan te Oostende op dinsdag 01 oktober 2013

Olivier Danneels

Voorzitter

23/03/2015
ÿþi,' MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

tri` iRT 20

1

k JUil III Il IillUHlllHI II UV

~ " 15093480*

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stapelhuisstraat zln, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders/effectieve leden - verplaatsing maatschappelijke zetel

Uittreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering dd. 6 maart 2015: De bijzondere algemene vergadering heeft volgende beslissingen genomen.

1,De vergadering beslist unaniem tot het ontslag van de heer De Schamphelaere Pedro als bestuurder. Het

ontslag gaat onmiddellijk in,

De vergadering benoemt mevrouw Boi Ingrid, Zwaluwenstraat 19, 8000 Brugge als bestuurder vanaf heden.

2.De vergadering verleent met algemeenheid van stemmen en per afzonderlijke stemming kwijting aan de heer De Schamphelaere Pedro als bestuurder.

3.De vergadering beslist unaniem om de heer De Schamphelaere Pedro en mevrouw Stevens Kristine uit te sluiten als effectief lid, met onmiddellijke ingang.

De vergadering beslist om de kandidatuur van mevrouw Boi Ingrid om toe te treden tot de vereniging als effectief lid te aanvaarden, vanaf heden.

De vergadering stelt de lijst van de effectieve leden op heden als volgt vast:

1. Bol Ingrid;

2, Brion Angle;

3. Danneels Olivier.

4.De vergadering beslist om met onmiddellijke ingang de maatschappelijke zetel van de vereniging te

verplaatsen

van Stapelhuisstraat zin, 8400 Oostende

naar Zwaluwenstraat 19, 1ste verdiep, 1ste deur rechts, 8000 Brugge

5.De Vergadering geeft volmacht aan Declerck-Dumon BVBA, vertegenwoordigd door de heer Declerck Brian en/of de heer Dumon Kevin, om de genomen beslissingen te publiceren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en alle nodige formaliteiten te verrichten en in het rechtspersonenregister.

Danneels Olivier

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: 0539.840.929 Benaming

(voluit): Vlaams Podium

Griffie

Gent Afdelinrr, Q.a tende

ige grift ser

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

24/06/2015
ÿþ MDD 2,2

i-3 _1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGEL E(D

Griffie Rechtbank Kcoi:Wendel

11 JUN 2(115

Griffie

MONITEUR BEÉG

17 -06- 2015

BELGISCH ST

Ondernemingsnr : 0539.840.929

Benaming

(voluit) : Vlaams Podium

*15089 21'

III

De eriff;et

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zwaluwenstraat 19, 1e verdiep, le deur rechts, 8000 Brugge

Onderwerp akte : Vrijwillige ontbinding

1,Beslissing tot ontbinding en vereffening;

Op de bijzondere algemene vergadering van 2 juni 2015 wordt het vereiste aanwezigheidsquorum van 2/3 bereikt. Vervolgens besluit de vereiste meerderheid van 4/5 van de aanwezige werkende leden, de VZW te ontbinden.

Ingevolge de beslissing tot ontbinding wordt het mandaat van de huidige bestuurders en voorzitter van de

raad van bestuur beëindigd:

- Danneels Olivier (voorzitter en bestuurder)

- Boi Ingrid (bestuurder)

2.Beslissing tot benoeming van de vereffenaars;

De bijzondere algemene vergadering stelt vast dat de VZW Vlaams Podium geen activiteiten meer heeft, geen schulden noch tegoeden, geen activa noch passiva. Bijgevolg dient er geen vereffenaar aangesteld te worden.

3.Beslissing tot bestemming van het netto - vermogen;

De bijzondere algemene vergadering stelt vast dat de VZW Vlaams Podium geen activiteiten meer heeft, geen schulden noch tegoeden, geen activa noch passiva. Bijgevolg dient er geen bestemming gegeven te worden aan het netto  actief.

4.Beslissing tot afsluiting van de vereffening;

De vereffening wordt afgesloten dd 02/06/2015.

Secretaris Voorzitter

Brion Angle Danneels Olivier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen "

Verso: Naam en handtekening.

Coordonnées
VLAAMS PODIUM

Adresse
ZWALUWENSTRAAT 19 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande