VLAAMS POSTUNIVERSITAIR ONDERWIJSCENTRUM VOOR ONDERNEMINGSBELEID, AFGEKORT : V.P.O.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMS POSTUNIVERSITAIR ONDERWIJSCENTRUM VOOR ONDERNEMINGSBELEID, AFGEKORT : V.P.O.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 435.928.490

Publication

04/07/2012
ÿþ" MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i I i AI 11 iu V i

b"

E St



*12118015*

lE~~~a,p" .--.... ,.~... +r AiEERG'ELLzD ts; ORIFI"I1 RECHTBANK VAN KOOPIiANb1=i_

BRUGGE (Afdeling B~Át ~~~

Griffie L ~

r.- <<;~á~~r.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr ; 0435.928.490

: Benaming

(voluit) : VLAAMS POSTUNIVERSITAIR ONDERWIJSCENTRUM VOOR

ONDERNEMINGSBELE1D

(verkort) : V.P.O.O.

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : WITTEMOLENSTRAAT 47 - 8200 BRUGGE

Onderwerp akte : KENNISNAME ONTSLAG BESTUURDER + HERBENOEMING BESTUURDERS

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van 5 januari 2012 blijkt dat de vergadering kennis neemt van het ontslag van de heer Gilbert VAN NIEUWENHUYZE, wonende te 8000 Brugge, Emmanuel de Neckerestraat 38 app. 24, als bestuurder cfr. artikel 14 van de statuten, waarbij wordt gesteld dat iedere bestuurder die de leeftijd van 72 jaar heeft bereikt als ontslagnemend wordt beschouwd.

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 21 juni 2012 blijkt dat, gezien het mandaat van alle bestuurders vervalt, de vergadering beslist volgende bestuurders te herbenoemen:

-De heer Frans Sercu, wonende te 8490 Jabbeke, Grote Thems 96

-De heer Ludo Lievens, wonende te 8200 Brugge, Grote Thems 1c

-De heer Dirk Van Vlaenderen, wonende te 8490 Jabbeke, Oudenburgweg 69

en dit voor de periode van 6 jaar. Deze mandaten nemen bijgevolg een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van 2018.

Meteen komt de raad van bestuur bijeen en benoemt tot gedelegeerd bestuurders:

-de heer Frans SERCU;

-de heer Ludo LIEVENS;

-de heer Dirk VAN VLAENDEREN.

De heer Frans SERCU wordt tevens benoemt tot voorzitter van de raad van bestuur. Voor eenvormig uittreksel

Frans SERCU

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0435.928.490

Benaming

(voluit) : Vlaams Postuniversitair Onderwijscentrum voor

Ondernemingsbeleid

(verkort) : V.P.O.O.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wittemolenstraat 47 - 8200 Brugge

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

Uittreksel uit de statuten:

NEERGEI,;".fá0 ter OR1Fr1F" der

RECHTBANK VAN KOOQ

e0f-1_ TE

BRUGGE (AfrSeiing Brugge)

op:

aefffeRilifiij

J.

r/

I

i.--.\./: ~+

, ,

(:' ~` , '

Bijlagen bijbet_Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

11I Ii 111 II I ffII lOI 1 1 IM 11ff 1I

*11029950*



De algemene vergadering van 21 december 2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Vlaams Postuniversitair Onderwijscentrum voor Ondememingsbeleid , afgekort: V.P.O.O.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Wittemolenstraat 47, 8200 Brugge en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk de bevordering van onderwijs en opleidingen en het nemen van om het even welke initiatieven die daartoe bijdragen. Inzonderheid zal zij overgaan tot het inrichten van opleiding-en bijscholingsprogramma's op kwalitatief hoog niveau. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel mogen bezitten. Zij zal niets onverlet laten om van haar medewerkers een maximale inzet te bekomen op intellectueel vlak door congressen, onderwijs, wetenschappelijke en sociale contacten. Zij kan overgaan tot het uitgeven en verspreiden van periodieken en wetenschappelijke publikaties op de door haar gewenste wijze.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover met een drievierde meerderheid. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Een lid dat vier opeenvolgende algemene vergaderingen afwezig is en niet vertegenwoordigd is zonder voorafgaande verontschuldigingen, wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

Een lid kan worden uitgesloten nadat het gehoord werd door de algemene vergadering en indien de algemene vergadering hiertoe bij 2/3 meerderheid beslist.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Het mandaat van bestuurder eindigt door ontslag op eigen verzoek mits één maand vooropzeg per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter richt diens ontslag aan de raad van bestuur. Ieder bestuurder die de leeftijd van 72 jaar heeft bereikt, wordt als ontslagnemend beschouwd. Bij beëindiging van het mandaat om welke reden ook, gaat zijn bevoegdheid over naar de overblijvende leden van de raad van bestuur totdat in zijn vervanging is voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De bestuurders handelen als een college.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als etser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurders kunnen een schriftelijke volmacht verlenen aan een andere bestuurder. Dergelijke volmacht kan via e-mail verleend worden. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve indien de statuten het anders vermelden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De besluiten van de raad van bestuur kunnen worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per e-mail, per telegram of per fax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 40 lid, W.VZW

De vereniging wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen schriftelijk of per e-mail ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 22: Commissarissen

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig

een beslissing heeft genomen.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te

benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

a)het equivalent gemiddeld over het jaar van 50 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels, of voor de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit, ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978

b)in totaal 6.250.000 EUR. aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW

c)een balanstotaal van 3.125.000 EUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers zoals door de werkgever meegedeeld krachtens het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 3B van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels, of voor de werknemers die uitgesloten worden uit het toepassingsgebied van voornoemd koninklijk besluit, ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden krachtens K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt.

De algemene vergadering is verplicht gehouden de commissarissen te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering kan eveneens beslissen over de benoeming en afzetting van gewone rekeningtoezichters.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 26

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 27

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 28

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 29

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en hiermee akkoord gaan.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 34

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 36

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 21 december 2010

Te Brugge,

Sercu Frans

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMS POSTUNIVERSITAIR ONDERWIJSCENTRUM VOO…

Adresse
WITTEMOLENSTRAAT 47 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande