VOETBALPLOEG SPORT VERENIGING WOUMEN, AFGEKORT : SV WOUMEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALPLOEG SPORT VERENIGING WOUMEN, AFGEKORT : SV WOUMEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.949.173

Publication

29/05/2012
ÿþ M4D 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*izossisa

1 5 MEI 2012

Griffie

ó ó 4 g' 949

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : Voetbalploeg Sport Vereniging Woumen

(verkort) : SV Woumen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : SV Woumen Korenbloemstraat 2 8650 Merkem

Onderwerp akte : Oprichting

Het jaar tweeduizend en twaalf wordt door ondergetekende partijen overgegaan tot de stichting van dei vereniging zonder winstoogmerk Voetbalploeg Sport Vereniging Woumen en het bepalen van de statuten van" zelfde.

De stichtende leden zijn, hier vermeld

1. De heer Vanoverberghe Walter- Etienne, bouwvakker, wonende te 8450 Merkem, Korenbloemstraat 2, van Belgische nationaliteit.

2. De heer, Vanhooren Lieven, vrachtwagenbestuurder, wonende te 8600 Diksmuide ijzerlaan 5 bus 1 van Belgische nationaliteit.

3. De heer Verslype Filip,assistent logistiek manager, wonende te 8650 Houthulst, Jonkershovestraat 101J, van Belgische nationaliteit.

TITEL L -- Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging zal de naam dragen " Voetbalploeg Sport Vereniging WOUMEN VZW ".

Art. 2, De zetel zal gevestigd worden te 8650 Merkera, Korenbloemstraat 2.

De zetel kan overgeplaatst worden naar iedere andere plaats bij beslissing van de raad van beheer.

Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL ll. -- Doel

Art. 1. De vereniging heeft tot doel diensten of instellingen op te richten, te beheren en uit te baten ter bevordering van de voetbalsport en alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben. De vereniging mag overigens alle goederen noodzakelijk voor haar werking -zowel roerende als' onroerende- aankopen, bezitten of (ver)bouwen alsook mag zij contracten afsluiten,

De vereniging zal aile handelingen mogen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die nuttig zijn om haar doel te bereiken. Zij zal inzonderheid haar medewerking mogen verlenen en= deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt of van aard is haar doelstellingen te bereiken.

TITEL III. -- Leden, soorten leden, toelatingen

De vereniging is samengesteld uit leden, zowel fysische personen als rechtspersonen. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 1. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, In de v.z.w. zijn werkende en niet werkende leden. De niet werkende leden komen enkel genieten van activiteiten; ze genieten van geen stemrecht op de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vernield in een huishoudelijk reglement.

Het bedraagt minimum drie leden.

Zijn werkende leden :

1. De hierboven genoemde partijen of stichtende leden,

2, Een lid dat als werkend lid wordt aangenomen hij beslissing door de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van drie vierde van de stemmen op voorstel van ten minste twee leden.

Art. 2. Naast de gewone leden en werkende leden kunnen ook sympathiserende, steunende, beschermende leden en ereleden worden aangenomen, die alle worden aangenomen door de raad van beheer van de vereniging. Voor alles wat hun verhouding betreft met de vereniging, dienen ze zich uitsluitend tot de raad van beheer te richten die hun wensen en opmerkingen desnoods aan de algemene vergadering zal voorleggen,

TITEL IV. -- Ontslag, uitsluiting schorsing

Art. 1. De leden hebben geen persoonlijke verantwoordelijkheid uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

De leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging bij schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

I Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

1" Wordt geacht ontslagnemend te zijn het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief wordt toegezonden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

De raid van bestuur kan de leden die zich aan zware overtreding van de statuten of van de normen van eer

en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 2. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen en rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging noch op teruggave van enig lidgeld, tenzij dit uitdrukkelijk bepaald wordt bij de onderschrijving van het lidmaatschap.

Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling of beslaglegging noch boedelbeschrijving eisen.

Art 3. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL V. -- Bijdragen

Art. 1, De verschillende categorieën leden betalen mogelijks een jaarlijks bepaalde bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering, Het mag niet meer bedragen dan tweeduizendvijfhonderd euro (EUR 2500) per jaar. Zij kunnen vrijwillige inbrengingen of bijdragen niet terug vorderen,

Tenslotte kan een lid van betaling van lidgeld worden vrijgesteld voor de aan te duiden periode.

TITEL. VI. -- Algemene vergadering

Art. 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer,

Art, 2. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1. de wijzigingen van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de beheerders;

3. de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. de aanneming en uitsluitingen van leden,

Art. 3. De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van raad van beheer of op vraag van minstens twee vijfde van werkende leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle werkende leden moeten er op worden uitgenodigd.

Art. 3. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone brief gericht aan ieder werkend lid, minstens twee weken voor de vergadering, en ondertekend door de secretaris in naam van de raad van beheer,

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief.

Art. 4. Ieder werkend lid zal op de vergadering in persoon aanwezig zijn of nog door een persoon die docr de algemene vergadering met een meerderheid van drie vierde der stemmen aanvaard zal worden. Indien verschillende vertegenwoordigers voor een lid aanwezig zijn, zullen zij samen enkel een stem hebben, Anderzijds zal niemand op een algemene vergadering meer dan twee werkende leden kunnen vertegenwoordigen (hemzelf of de rechtspersoon voor dewelke hij optreedt inbegrepen).

Tenzij hij optreedt voor de rechtspersoon voor wie hij door de algemene vergadering aanvaard werd op te treden, zal steeds een geschreven volmacht moeten worden voorgelegd.

Art. 5. Ieder voorstel dat ondertekend is door een vijfde der werkende leden moet op de agenda worden geplaatst.

Art. 6, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of bij afwezigheid, door de ondervoorzitter of nog door de oudste beheerder.

Art. 7. Behoudens andere strengere bepalingen zal de algemene vergadering slechts geldig kunnen beraadslagen bij aanwezigheid van minstens de helft van haar leden plus een.

In de algemene vergadering hebben aile werkende leden een gelijk stemrecht.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

Art. 8. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien twee derden van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen zelf dienen te worden genomen met een meerderheid van twee derde der stemmen.

Echter wanneer de wijziging een der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt.

Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, of is op de eerste vergadering de unanimiteit niet bereikt, dan kan een tweede vergadering samen geroepen worden; deze kan beslissen net een meerderheid van twee derde der stemmen, beraadslagend welk het getal aanwezige leden ock zij. Deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge Moa 2.2

Art. 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder en de leden die dit wensen. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van beheer en door een beheerder.

ledere wijziging van de statuten moet, binnen de maand van haar dagtekening, worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook, voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

TITEL Vll. Beheer, dagelijks beheer

Art. 1, De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld minstens uit twee leden die fysische personen moeten zijn, al dan niet, gekozen onder de werkende leden door de algemene vergadering, voor onbepaalde termijn. Een beheerder kan steeds door de algemene vergadering worden ontslagen, behoudens...

Art. 2, De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en eventueel een ondervoorzitter. Een penningmeester en een secretaris worden gekozen onder of buiten haar leden.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige beheerders.

Art. 3. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. Hij kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig (de helft + 1) is. Een beheerder kan zich bij volmacht alleen geldig laten vertegenwoordigen door een andere beheerder.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register.

Art, 4. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer van de vereniging, De raad van beheer vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van beheer mag alle verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te handhaven,

Zij enkel uitgesloten van zijn bevoegdheid de handelingen die krachtens de wet of onderhavige statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, die akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan, overeenkomsten sluiten, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen en verkopen, hypothekeren, leningen aangaan, huurovereenkomsten van om het even welke duur afsluiten, die legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afstand doen van alle rechten, alle machten verlenen aan lasthebbers van zijn keuze, die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen, als verweerder of als eiser.

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden, alle geconsigneerde sommen en waarden terugtrekken, die rekeningen bij de banken en postchequediensten openen, op voormelde rekeningen alle bewerkingen en inzonderheid alle terugtrekkingen van gelden door middel van cheque, overdrachtorder of ieder ander betaalmandaat doen, alle bankkluizen huren, alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen, van de post, de douane of de dienst der spoorwegen, de brieven, telegrammen, pakken en aangetekende zendingen, al dan niet verzekerd ontvangen, alle postmandaten, assignaties of postkwijtingen ontvangen, verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijke of zakelijke waarborgen, opheffing verlenen voor of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere beletselen, alle vonnissen uitvoeren, alle dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten.

De raad van beheer kan onder zijn verantwoordelijkheid al of een deel van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer vaan zijn leden of zelfs aan derden,

Het mandaat van de leden van de raad van beheer eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering,

Art. 5. De raad vaan beheer kan ook het dagelijks beheer opdragen aan een of meer dagelijkse beheerders, al dan niet gekozen onder zijn leden en waarvan hij de machten en het salaris of de bezoldiging vaststelt, Bij gebrek aan enige afwijkende voorziening dienen de dagelijkse beheerders samen te handelen met mogelijkheid bijzondere volmachten te geven.

Bij gebrek aan beperkingen vanwege de raad, begrijpt het dagelijkse beheer alle handelingen die dag aan dag moeten worden gesteld in het kader van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 6. De raad van beheer treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van de dagelijkse beheerder of dagelijkse beheerders of van de daartoe door haar aangestelde personen.

Art. 7. Behoudens bijzonder beding in de notulen van de raad van beheer, worden alle akten waartoe word beslist door de raad geldig ondertekend door twee beheerders, die ten overstaan vaan derden geen staving van hun machten dienen te geven.

Art. 8. Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun mandaat hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Hun mandaat wordt in principe uitgeoefend ten kostenlozen titel tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

TITEL'VII I.  Reglement van de inwendige orde

Art. 1. Een reglement van inwendige orde kan door de raad van beheer aan de algemene vergadering worden voorgesteld. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

TITEL IX. --Algemene vergadering

Y

goor-

, laohouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

% W

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art. 2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot eenendertig december.

Art.3. De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar zullen jaarlijks onderworpen

worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die gehouden worden in de maand mei/of

juni van ieder jaar. Zij kunnen zeven dagen voor de vergadering in de zetel van de vereniging worden nagezien.

Art. 4. Ingevel van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meer

vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto-activa van het patrimonium moet

worden gegeven, met name dit over te dragen aan een vereniging die het best haar doelstellingen benadert.

Algemeen

Art. 5. Voor alle punten niet uitdrukkelijk in deze statuten voorzien blijven de wet van zevenentwintig juni

negenhonderdtwintig en de gebruiken ter zake toepasselijk.

Overgangsbepalingen

Art. 6. Het eerste boekjaar loopt vanaf de stichting tot eenendertig december tweeduizend en twaalf.

Aldus opgemaakt te Woumen op 10 mei tweeduizend en twaalf...

<PP>--Benoemingen<OH>--  Raad van beheer

De beheerders hebben aangesteld als

Voorzitter : De heer Vanhooren Lieven, vrachtwagenbestuurder , wonende te 8600 Diksmuide Ijzerlaan 5

bus 1 , van Belgische nationaliteit.

Ondervoorzitter : De heer Vanoverberghe Walter- Etienne, bouwvakker ,wonende te 8650 Merkem

Korenbloemstraat 2 , van Belgische nationaliteit.

Secretaris : De heer Vanoverberghe Walter, bouwvakker, wonende te 8650 Merkem Korenbloemstraat 2 ,

van Belgische nationaliteit.

Hulpsecretaris : De heer Verslype Filip, assistent logistiek manager, wonende te 8650 Houthulst,

Jonkershovestraat 101J, van Belgische nationaliteit.

Gerechtigd correspondent : De heer Vanoverberghe Walter - Etienne , bouwvakker, wonende te 8650

Merkem, Korenbloemstraat 2 , van Belgische nationaliteit.

Hulppenningmeester : De heer Verslype Filip, assistent logistiek manager, wonende te 8650 Houthulst,

Jonkershovestraat 101J, van Belgische nationaliteit.

Andere beheerders :

(Volgen de handtekeningen.)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOETBALPLOEG SPORT VERENIGING WOUMEN, AFGEKO…

Adresse
KORENBLOEMSTRAAT 2 8650 MERKEM

Code postal : 8650
Localité : Merkem
Commune : HOUTHULST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande