VOICES!

Association sans but lucratif


Dénomination : VOICES!
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.050.475

Publication

25/11/2011
ÿþMOD 2.2

r~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. ~_~. t.{

iECHTBANK VAN :'OCF HAND 0_ TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: ó 5 NOV. 2011

De griffier,

Griffie

u

" 1118114*

b

E Si

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : Volces!

og4" TW5O 4 7

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : S. Nachtegaelestraat 10 - 8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : Voices! vzw, Seb. Nachtegaelestraat 10, 8300 Knokke-Heist

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen :

" Mevrouw Patricia Vandepitte , Kragendijk 199, 8300 Knokke-Heist, (° 7 januari 1971 te Knokke-Heist, rijks registernummer 71.0107-302.16 )

" Mevrouw Mieke Ackx, Achttien-Oktoberstraat 10, 8200 Sint-Andries (° 4 januari 1974 te Knokke-Heist, rijksregisternummer 74.0104-232.45)

" Mevrouw Chantal Dejaeger, Westkapellestraat 4491D, 8300 Knokke-Heist, (° 31 augustus 1972 te Knokke-Heist, rijks registernummer 72.0831-298.49)

Is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen die later nog effectief lid worden,

een vereniging zondér winstoogmerk (afgekort vzw) met als benaming

Voices! vzw

op te richten , onder de voorwaarden opgenomen in de hierna beschreven statuten.

Knokke-Heist, 2211212010.

Deze akte is opgemaakt in zoveel originele exemplaren als er partijen zijn.

Vandepitte Patsy, Ackx Mieke, Dejaeger Chantal.

Statuten Voices! vzw.

Onderstaande statuten, bestaande uit 56 artikels, werden na stemming door onze leden goedgekeurd op

een Bijzondere Algemene Vergadering van 2011012010.

Er was een aanwezigheid van 98 % van de leden en 100 % unanimiteit bij de aanwezigen.

Naam en Visie .

1. De vereniging draagt de naam : Voices!

Voices! zal als culturele vereniging in een amicale sfeer kooruitvoeringen brengen en dit op een hoogstaand

niveau.

Doelstelling Koor.

2. Voices! heeft als voornaamste doelstellingen :

a) het brengen van concerten waar zowel religieuze als profane muziek aan bod kan komen.

b) als koorvereniging streven naar de organisatie van minstens één jaarlijkse concertuitvoering. Daarnaast kunnen bijkomende koorprojecten vooropgesteld worden (deelname aan koorwedstrijden, organisatie koorreizen, etc ...), en samenwerkingsverbanden met andere culturele verenigingen aangegaan worden.

Het is de vzw toegelaten om alle activiteiten te ondernemen die deze doelen bevorderen zoals o.a. repetities, stemvormingen, concerten en dit alles in de breedst mogelijke zin.

Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van de vrijwilligers.

3. Voices! is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht voor onbepaalde duur.

4. Volces! werkt volledig autonoom en zelfstandig. Zo zal Voices! zelf mogen beslissen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

of en met welke (overkoepelende) organisatie(s) het wil samenwerken of aansluiten en om allianties of fusies aan te gaan. Het mag onder de verantwoordelijkheid van Voicesl andere afdelingen oprichten.

5. Het koor behoort niet tot een van de organisaties die, volgens artikel 5 van de wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers, burgerlijk aansprakelijk zijn voor schade die berokkend wordt aan derden bij het verrichten van vrijwilligerswerk voor het koor door leden van het koor.

6. Het koor heeft echter wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten en dit via Koor&Stem ter dekking van de risico's m.b.t. het vrijwilligerswerk van de verzekerden van de vereniging. Informatie over de dekking door deze polis is te vinden op de website van Koor&Stem (www.koorenstem.be).

7. Het koor heeft eveneens bij Koor&Stem een verzekering voor schade door koorleden berokkend aan zichzelf ter gelegenheid van het verrichten van vrijwilligerswerk voor het koor. Wijzigingen aan de verzekeringen of aan de verzekeraars worden door het bestuur genomen.

8. Deel uitmaken van Voicesl is een vrijwillig engagement waardoor eventueel

vrijwilligerswerk op geen enkel moment vergoed wordt en dus onbezoldigd is. Gemaakte kosten ingevolge

een opdracht van het bestuur worden na voorlegging van bewijsstukken vergoed, indien vooraf goedgekeurd.

Adres.

9. De vereniging is gevestigd op het adres van deKunstAcademie Knokke-Heist. Alle correspondentie wordt op dit adres besteld. DeKunstAcademie Knokke-Heist bezorgt de secretaris van de vereniging tijdig de briefwisseling bestemd voor Voices!

Goedkeuring en wijziging van de statuten.

10. De Algemene Vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, ten laatste twee maanden na het afsluiten van het boekjaar. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door het bestuur bij gewone brief of per mail, die minstens 8 dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. Hierin wordt ook de agenda vermeld. Naast een evaluatie en vooruitblik naár de toekomst zal er ook aandacht zijn voor een transparante uiteenzetting omtrent het financiële aspect, wordt een begroting voor het volgende project voorgelegden wordt er inbreng gevraagd van de leden.

11. Van de besluiten van de Algemene Vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ter inzage liggen op het adres van de vzw.

12. Op ieder ogenblik kan een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van het bestuur of op vraag van minstens één/vijfde van de leden: De modaliteiten (uitnodigingen, agenda, beslissingen, ....) voor deze Buitengewone Algemene Vergadering zijn dezelfde als deze van een Algemene Vergadering, zoals beschreven in artikel 10.

13. Volgens de noodwendigheden en in het streven om steeds een eigentijds koor te zijn mag het bestuuraan de Algemene Vergadering of aan een Buitengewone Algemene Vergadering voorstellen om de statuten, de naam en interne werking van het koor te wijzigen. Goedkeuring en wijziging van de statuten geschiedt in een Algemene Vergadering of Buitengewone Algemene Vergadering van de koorleden en vereist een 2/3 meerderheid van de aanwezige leden van het koor. Tevens is hierbij is een aanwezigheid vereist van 2/3 van de leden.

14. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus van elk jaar. Het eerste jaar zal het boekjaar lopen tot de eerste 31 ste augustus die langer dan 8 maand na de oprichting valt.

15. Bij het einde van elk boekjaar wordt door het bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten enworden de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

Lidmaatschap.

16. Van ieder koorlid wordt voldoende zangtalent, koorzangervaring, een basiskennis muziek/notenleer en zichtlezen verwacht.

17. De minimum leeftijd voor toetreding tot het koor is 18 jaar.

18. De balans van het koor dient in evenwicht te blijven of verbeterd te worden zodat het bestuur bij toelating van nieuwe leden steeds hiermee dient rekening te houden.

19. Toetreding tot het koor vanaf de leeftijd van 40 jaar voor vrouwen is echter slechts mogelijk mits ruime ervaring opgedaan in een ander koor en na grondige stemtesten.

20. Nieuwe koorleden zullen eerst een proefperiode van 3 maanden.doormaken waarna beslist wordt over verder lidmaatschap door het bestuur na een evaluatie in samenspraak met de dirigent.

21. Het is de uitsluitende bevoegdheid van de dirigent om te bepalen in welke stemgroep van het koor een nieuw lid geplaatst wordt.

22. Een (nieuw) lid is pas lid na het betalen van het lidgeld, wanneer hij/zij op regelmatige basis deelneemt aan het koorleven en na goedkeuring van de dirigent.

23. Door het aanvaarden van het lidmaatschap, aanvaarden de leden de statuten van de vereniging.

24. Een nieuw lid hoeft de eerste zes maanden na zijn eerste repetitie geen lidgeld te betalen. Daarna betaalt het nieuwe lid 10 procent van het lidgeld per maand tot het einde van het boekjaar.

25. Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door het bestuur. De lidgelden zullen aangewend worden om de goede werking van het koor te beogen (aankoop partituren, verlonign begeleider, accommodatie, verzekering, aansluiting Koor&Stem, het organiseren van activiteiten, ...).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" 26. Op de repetities wordt van ieder koorlid een minimale aanwezigheid van 75 % verwacht. Hiervan kan slechts afgeweken worden na overleg met het bestuur.

27. De dirigent kan in samenspraak met het bestuur een repetitie aflasten.

28. Van ieder koorlid wordt een enthousiaste deelname verwacht evenals engagement en verantwoordelijkheid t.o.v. het koor en de leden, wat o.a. inhoudt dat voldoende wordt deelgenomen aan de repetities en de concerten.

" 29. Een koorlid kan uitgesloten worden uit het koor bij artistieke onverenigbaarheid bij de koorgroep (op basis van stemtype, zangprestaties, etc ...), onvoldoende aanwezigheid op de repetities of al te negatieve houding tegenover het koor, door het bestuur en/of de dirigent, dit echter na bespreking met de betrokkene. De voorzitter zal een eventuele uitsluiting aan de betrokkene mededelen.

30. Een koorlid kan verboden worden deel te nemen aan een concert bij artistieke onverenigbaarheid bij de koorgroep (op basis van stemtype, zangprestaties, etc ...), onvoldoende aanwezigheid op de repetities of al te negatieve houding tegenover het koor, door het bestuur en/of de dirigent. De voorzitter zal een eventuele schorsing aan de betrokkene mededelen.

31. Een lid wordt automatisch geschrapt na een afwezigheid op de repetities langer dan 6 maanden.

32. Een lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het moet dit schriftelijk meedelen aan de vereniging.

Bestuur.

Samenstelling

33. Om de 4 jaar wordt een bestuur verkozen. Het aantal te kiezen bestuursleden mag zelf door het zittende bestuur vastgelegd worden, maar mag niet minder dan 3 bedragen. Het verkiezingsreglement wordt door het zittende bestuur vastgelegd. Het bestuur mag eveneens sturende maatregelen nemen om vernieuwing, verscheidenheid, representativiteit en continuïteit na te streven.

34. Elk lid, welk langer dan één jaar lid is, is verkiesbaar, maar kan haar verkiezing weigeren.

35. Per gezin (beperkt tot de eerste graad) en van samenwonenden is slechts één bestuurslid toegelaten.

36. Binnen het bestuur wordt een voorzitter, secretaris en penningmeester verkozen. De taken worden op de eerste bestuursvergadering na de verkiezingen toegewezen aan de bestuursleden. Uiteraard is er in de lijst van verantwoordelijkheden aandacht voor het organisatorische, het praktische, het financiële, het culturele, het communicatieve, de ledenwerking, ...

37. Het verkozen bestuur kan tevens permanent of tijdelijk andere personen uitnodigen op de bestuursvergaderingen.

38. Het ontslag van een bestuurslid en eventuele vervanging is een uitsluitende bevoegdheid van het bestuur. Het bestuur zal in voorkomend geval rekening houden met de volgende gerangschikte van de voorbije verkiezing. Bij gebrek aan overblijvende kandidaten wordt een nieuwe verkiezing georganiseerd.

Bevoegdheden

39. Het bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die uitdrukkelijk aan de vergadering van de leden zijn voorbehouden.

40. Het bestuur bepaalt het beleid van het koor.

41. De voorzitter staat in voor de dagelijkse leiding van het koor. De voorzitter draagt de algemene verantwoordelijkheid, ook voor de taken door haar gedelegeerd.

42. Het bestuur beslist over de noodzakelijke verbintenissen met derden.

43. Het bestuur organiseert activiteiten.

44. De bestuursvergaderingen, waarvan steeds schriftelijke verslagen zijn, vinden op regelmatige basis plaats, in onderling overleg met het bestuur. Op de bestuursvergaderingen is de dirigent welkom, maar niet verplicht aanwezig.

45. Voor de benoeming, eventuele verloning en het ontslag van de dirigent en/of begeleider is uitsluitend het bestuur bevoegd.

46. De repertoriumkeuze, de frequentie van de muzikale activiteiten en de activiteiten onder leiding van de dirigent, vallen onder de artistieke verantwoordelijkheid van de dirigent. Het aanstellen van een tijdelijke vervanger van de dirigent is de bevoegdheid van het bestuur.

47. Voor culturele manifestaties mag de dirigent verzoeken om versterking of samenwerking met individuen of andere verenigingen, mits samenspraak met het bestuur. Het engageren van derden met financiële impact kan enkel na akkoord van 'het bestuur.

48. De penningmeester beheert de financiële middelen van het koor, onder controle van het bestuur.

49. Het bestuur kan eventueel bevoegdheden naar koorleden of derden delegeren.

Vermogen van de vereniging.

50. Het bestuur mag beslissen om het vermogen van de vereniging op te trekken middels schenkingen, lidgeld van ereleden, sponsoring en dergelijke.

51. Het vermogen van de vereniging moet aangewend worden voor het doel van de vereniging.

52. De (bestuurs)leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van Voices!, hebben geert recht op een winstaandeel en kunnen geen opbrengsten halen uit de vereniging, waardoor ze zich individueel verrijken. Bij uittreding, uitsluiting of overlijden kunnen zij nooit teruggave of vergoeding vorderen voor eventueel gestorte bedragen en/of gedane inbrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

EvIOD 2.2

; 53. De vereniging heeft geen BTW-nummer.

Ontbinding.

54. De vereniging wordt ontbonden indien het aanta leden daalt tot minder dan 10.

65. Bij ontbinding van de vereniging, om welke reden dan mzk, beslist het best ur over de aanwending van

de middelen.

56. De vereniging kan eveneens ontbonden worden door een vergadering van de koorleden. Deze vergadering dient daartoe minstens veertien dagen op voorhand aangekondigd te worden. Aanwezigheid in de vergadering is noodzakelijk van minstens 28 van de leden en de beslissing tot ontbinding vereist een 2/3 meerderheid van de aanwe±ige leden.

Regeling ingeva van niet beschreven statuten.

57. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd éénentw gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee van toepassing, alsook de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aanstelling eerste bestuurders.

58. Worden tevens benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering hier bijeen :

" Mevrouw Patricia Vandepitte , Kragendijk 199, 8300 Knokke-Heist, (° 7 januari 1971 te Knokkm'Heist.rijkmnagisha,numnmar71-0107'302.18) ais voorzitter

" Mevrouw Mieke Ackx, Achttien-Oktoberstraat 10. 8200 Sint-Andries (° 4 januari 1974 te Knokke-Heist, rijksregisternummer 74-0104-232.45) als secretaris

" Mevrouw Chantal Dejaeger, Westkapellestraat 449/D, 8300 Knokke-Heist, (^ 31 augustus 1972 te Knokke-Heist, rijksregisternummer 72-0831-298.49) als penningmeester.

Onderstaande statut n, bestaande uit 58 artikels, werden na stemming door onze leden goedgekeurd op 22/12/2010

OejaegarChanta|

Vandepitte Patsy

=

-

Voor- uehnudera. aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : hoedanigheid van de instrumentereride notaris,

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOICES!

Adresse
S. NACTEGAELESTRAAT 10 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande